Smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu ovládli Nestor a Mladenovicová

7. 7. 2013, 21:37
Aktuality 3
Smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu vyhráli Daniel Nestor a Kristina Mladenovicová. Ve finále proti dvojici Soares/Raymondová odvrátili dva mečboly a zvítězili po boji 8-6 ve třetím setu. Pro Francouzku je to první grandslamový titul, Kanaďan v mixu slaví potřetí.
Kristina Mladenovicová a Daniel Nestor

Daniel Nestor a Kristina Mladenovicová spolu hráli poprvé na letošním Roland Garros a došli až do finále, ve kterém prohráli s českým duem František Čermák a Lucie Hradecká. Ve Wimbledonu už byli osmým nasazeným párem a znovu si zahráli o titul. 

Napodruhé se jim ho už i podařilo získat, když ve finále proti Brazilci Brunu Soaresovi a Američance Lise Raymondové otočili nepříznivý vývoj, za stavu 5-6 ve třetím setu odvrátili dva mečboly a po velkém boji nakonec zvítězili 5-7 6-2 8-6.

Pro čtyřicetiletého Nestora je to třetí titul z mixu, v minulosti už dvakrát vyhrál Australian Open. V roce 2007 v Melbourne triumfoval s Ruskou Lichovcevovou, předloni se Slovinkou Srebotnikovou. Další čtyři finále prohrál. Osm grandslamových titulů má zkušený Kanaďan také ze čtyřhry mužů.

Teprve dvacetiletá Francouzka Mladenovicová hrála finále grandslamového turnaje podruhé a po nedávném nezdaru v Paříži zaznamenala premiérový triumf. Oba vítězové po večerním finále spěchali na tradiční večeři šampionů.

Jednatřicetiletý Soares hrál finále podruhé, loni na US Open triumfoval s Ruskou Makarovovou. Devětatřicetiletá Raymondová byla v mixu ve finále podeváté a popáté prohrála.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
nedělní výsledky (07. 07. 2013)

Smíšená čtyřhra - finále:
Nestor/Mladenovicová (8-Kan./Fr.) - Soares/Raymondová (1-Braz./USA) 5-7 6-2 8-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to tam! Parádní finále, moc jsem si to užil! :)

Bylo to obrovské drama. Kiki a Daniel ztratili 1. set docela nešťastně, když vedli 30-0 při podání Kiki za stavu 5:6 a nakonec ten gem ztratili... Ve 2. setu ovšem hráli výborně a všechno směřovalo do rozhodující třetí sady. Tam byli Kiki s Danielem v podobné pozici jako v semifinále (i když tam to bylo dokonce 11:9). Taky museli celou dobu dotahovat, až se povedl brejk a pak už to zvládli. :) Ve 3. setu rozhodovaly opravdu maličkosti. Hodně důležité bylo, že si Kiki vzala challenge za stavu 3:4 a shoda. Tam už to vypadalo na brejkbol, ale ona si vzala jestřábí oko a úder Lisy byl snad o stéblo trávy v autu. To byl jeden hodně důležitý moment... No a pak samozřejmě ty dva mečboly, které museli Kiki s Danielem odvracet za stavu 5:6 při podání Kiki. Možná rozhodující moment byl, když při druhém mečbolu dávala Kiki druhé podání proti Soaresovi na returnu. Naštěstí to Soares dal do autu, v tu chvíli mi spadl obrovský kámen ze srdce. To považuju asi za nejdůležitější moment celého zápasu... No a vzápětí se povedlo Soaresovi sebrat podání a Daniel to při svém servisu (s vydatnou pomocí Kristiny) dokonal. :)

Musím říct, že jsem Kiki a Daniela sledoval od čtvrtfinále a všechny zápasy se mi moc líbily. Mix zase není tak často k vidění, takže to člověka neomrzí. Navíc to byly v semifinále i ve finále mimořádně dramatické zápasy... Jsem strašně rád, že to Kiki a Danielovi vyšlo, čímž si vynahradili finálovou prohru z letošního RG. Oběma moc gratuluju (Kiki pogratuluju ještě na Twitteru)! :) Samozřejmě jsem to sledoval kvůli Kiki, ale Danielovi musím taky hodně poděkovat, že jí k tomuto vítězství pomohl. Oba hráli výborně a hlavně Kiki dneska hodně chválil i komentátor na Nova Sport. :) Gratulaci určitě zaslouží i Lisa a Soares! Dneska byli velmi těžkými soupeři a ne náhodou hráli jako nasazený pár číslo jedna...
Reagovat
smazaný uživatel
No a na závěr se ještě musím omluvit Danielovi, protože jsem ho tady už třetí den nazýval Davidem. A co je horší, nikdo mě neopravil. :D Takže promiň Danieli a ještě jednou díky, že jste spolu s Kiki vytvořili tak skvělý pár! :)

A ještě na úplný závěr dodám takovou zajímavost: Dnešní finále mixu i finále juniorského debla bylo zápasem mezi nasazenými jedničkami a nasazenými osmičkami. Zatímco v juniorkách jsem fandil jedničkám (Katce a Báře), v mixu zase osmičkám (Kiki a Danielovi). No a vyhráli právě ti, kterým jsem držel palce! :) Jsem za to moc rád a jsou to aspoň dvě náplasti na bolístky z letošního Wimbledonu, kterých pro mě v ženské dvouhře bylo fakt hodně...
Reagovat
letityfanousek
měl bys psát reportáže
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist