Smitková a Vondroušová svedou v Grenoblu souboj o finále

3. 2. 2017, 15:27
Aktuality 21
ITF GRENOBLE - Ryze český souboj nabídne semifinálové utkání na turnaji ITF 25k ve francouzském Grenoblu. Mezi nejlepší čtyři postoupila po výhře 7-5 2-6 6-1 čtvrtá nasazená Tereza Smitková, která si poradila s Amrou Sadikovicovou. V semifinále ji čeká kvalifikantka Markéta Vondroušová. Sedmnáctiletá Češka smetla 6-2 6-1 turnajovou sedmičku Quirine Lemoineovou.
Markéta Vondroušová

Tereze Smitkové se vstup do letošní sezony vůbec nepodařil. Česká tenistka zkoušela své štěstí v Hobartu, kde uhrála s Janou Fettovou jediný game, a neuspěla ani v kvalifikaci Australian Open. Momentálně 180. hráčce světa se začalo dařit až na menších turnajích ITF ve Francii.

V malé francouzské obci Andrézieux-Bouthéon došla do semifinále a minimálně stejný výsledek zopakuje po výhrách nad Sofií Šapatavovou, Cornelií Listerovou a Amrou Sadikovicovou i na menším podniku série ITF 25k v Grenoblu.

Smitková měla v prvním setu dlouho navrch a za stavu 5-4 šla podávat. Češka však zaváhala, když nevyužila dva setboly. Úvodní sadu se rodačce z Hradce Králové podařilo na servisu zakončit až o dva gamy později.

Ve druhém dějství se ale přestalo Smitkové dařit. Sadikovicová vyhrála úvodních pět her a i když Smitková vzápětí získala dva gamy v řadě, druhý set více zdramatizovat nedokázala.

Rozhodující sada měla přesně opačný scénař. Česká tenistka začala rychlým brejkem a soupeřce povolila v následujícím průběhu setu, v němž ztratila pouhé čtyři fiftýny na podání, jedinou hru.

V boji o celkově deváté finále na okruhu ITF a první od loňského července čeká Smitkovou české derby. Ve čtvrtfinále totiž uspěla i rozjetá Markéta Vondroušová, se kterou se Smitková dosud neutkala.

Sedmnáctiletá Češka, kterou loni zastavilo zranění lokte, nenašla už pojedenácté v řadě přemožitelku a letos ještě neprohrála. Úspěšný návrat na kurty zaznamenala před dvěma týdny na menším turnaji ITF v německém Stammheimu, kde si došla pro titul.

V Grenoblu suverénně prošla kvalifikací a v prvním kole vyřadila druhou nasazenou Tamaru Korpatschovou. V hlavní soutěži se Vondroušová zápas od zápasu zlepšuje. Ve druhém kole povolila pět gamů domácí Lou Brouleauové a dnes zametla se sedmou nasazenou Quirine Lemoineovou.

Jedna z největších budoucích nadějí českého tenisu sice dvakrát v utkání přišla o servis, nicméně své soupeřce prorazila podání hned šestkrát ze sedmi pokusů a Nizozemku z kurtu za hodinu hry vypráskala.

Vondroušová bude proti Smitkové usilovat o své šesté finále na menších podnicích ITF. Mladší z obou Češek má navíc v semifinálových duelech na okruhu ITF fantastickou bilanci pěti výher a jediné porážky.

• ITF 25k GRENOBLE •
Francie, tv. povrch / hala, 25.000 dolarů
páteční výsledky (3. 2. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Smitková (4-ČR) - Sadikovicová (5-Švýc.) 7-5 2-6 6-1
Vondroušová (ČR) - Lemoineová (7-Niz.) 6-2 6-1
Solovjevová (Rus.) - von Deichmannová (Licht.) 3-6 6-2 6-3
Blinkovová (6-Rus.) - Razzanová (3-Fr.) 6-3 6-0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

21
Přidat komentář
tommr
se i nadále drží na vítězný vlně a v Grenoblu už postoupila do finále. Dneska jí to trochu usnadnila Tereza Smitková, která po prohraným prvním setu odstoupila. Doufám, že za tím není nic vážnýho ... :)
Ve finále se Markéta střetne s Blinkovovou, která na AO vypadla až ve druhým kole s Karolínou Plíškovou. Bude to tudíž takový nepřímý srovnání s naší momentálně nejlepší tenistkou, který by nám mohlo naznačit jak na tom Markéta je ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pri narocnem programu si to holky asi rozdaly na 1 set
Reagovat
smazaný uživatel
v souboji holek jsem jednoznacne na strane Market, Terezka se u me, bohuzel, proplakala uz temer v "zapomneni".. :-)
Reagovat
blixa
Přeci bys nebyla tak krutá a chtěla aby Terka zase plakala ? ;-)
Reagovat
VlS
Terka pláče, i když to vyloženě nechceme, ale to je bohužel jediné, čím se mi vryla do paměti.
Reagovat
Fandina
A když brečí, když to chceme, tak dobré?
Reagovat
smazaný uživatel
tak uz toho vsichni nechte, nebo se rozbrecim ja! ;-)
Reagovat
Fandina
Mně osobně je jedno, že pláče, já v tom zase až takový problém nevidím. :-)
Reagovat
Frick
Krejčíková se při hře neúměrně šklebí!

A to za chvíli půjdu na Malečkovou, to bude teprva něco, víte?
Reagovat
Frick
Nicmnéně fakt, že přes SF na 25k se Terka na místa, kde byla před dvěma roky, dostat skutečně nemůže, mne pranic netěší.
Reagovat
smazaný uživatel
Yulia hraje excelentně
Reagovat
Fandina
Tak to je super. Markétka jede. A je škoda, že jedna z nich vypadne. Přála bych postup oběma. Tak jsem zvědavá, která to bude.
Reagovat
Fandina
napsáno ve druhé větě, že ve čtvrtfinále čeká Markéta Vondroušová, místo semifinále. To samé v Expres zprávách.
Reagovat
Fandina
ve třetí větě
Reagovat
Ondřej.Jirásek
děkuji, opraveno :)
Reagovat
bIbec
Tereza Smitková v hale už asi bude seriózní soupeřka.
Reagovat
bIbec
ale hlavně ať drží ten loket. Nějak z toho mám pořád obavy, aby se to zase neozvalo při té zápasové zátěži..
Reagovat
tommr
jj ten loket bude pro její kariéru rozhodující. Pokud vydrží tak nepochybuju, že o ní ještě hodně uslyšíme ... :)
Reagovat
VlS
Tak věřme, že vydrží, Markétko, pojď si pro to!
Reagovat
tommr
neporazitelnost Markéty po jejím návratu na kurty po zranění lokte trvá i nadále a její vítězná šnůra se už protáhla na 11 zápasů v řadě. K tomu ještě navíc vyhrála spolu s Miriam Kolodziejovou deblovej turnaj ve Stuttgartu ... :)
Jestli bude v podobným stylu pokračovat i nadále tak by se brzo mohla dostat do třetí stovky a časem i výš ... :)
Reagovat
EllNino
Prostě super :) ...tak jeď a nezastavuj se :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist