Smitková v Limoges porazila Schiavoneovou a zahraje si o svou nejcennější trofej

8. 11. 2014, 21:41
Aktuality 25
WTA 125K LIMOGES - Jejím životním turnajem zatím asi stále zůstává letošní Wimbledon, zítra si však Tereza Smitková zahraje o svůj nejcennější titul. Talentovaná Češka dnes na podniku WTA 125K v Limoges porazila bývalou hráčku Top 10 Italku Schiavoneovou a postoupila do finále, v němž vyzve domácí Mladenovicovou.
Tereza Smitková

Tereza Smitková v červnu šokovala postupem do osmifinále Wimbledonu, po životním úspěchu se však dostala do útlumu. Na osmi turnajích v řadě (ITF i WTA) skončila buď už v kvalifikaci, nebo v prvním kole. Černou sérii zlomila až před dvěma týdny na podniku ITF v Poitiers a zlepšenou formu potvrzuje v těchto dnech i na podniku WTA 125K v Limoges, kde postoupila do svého dosud největšího finále.

Cestou do něj dvacetiletá Češka porazila Ursulu Radwaňskou, Alison Van Uytvanckovou, Lesju Curenkovou a dnes si připsala i skalp bývalé vítězky French Open Francesky Schiavoneové. O 14 let starší Italku, jež bývala světovou čtyřkou, ale nyní je v žebříčku její sousedkou, porazila bez hrozby jediného brejkbolu hladce 6-3 6-2.

83. hráčka světa Smitková se díky postupu do finále posune ve světovém žebříčku na 77. místo, v případě triumfu by své postavení vylepšila ještě o dalších devět příček.

Ve sbírce má Smitková zatím jen čtyři tituly z turnajů ITF a ta nejcennější je z podniku s dotací 25 tisíc dolarů v uzbeckém Karshí, kde triumfovala letos v dubnu.

V nedělním finále v Limoges se Smitková utká s domácí Kristinou Mladenovicovou, kterou porazila před rokem v prvním kole turnaje WTA v Lucemburku. Jednadvacetiletá Francouzka dnes otočila vývoj utkání s krajankou Oceane Dodinovou, kterou zdolala 5-7 6-2 6-3.

České tenistky budou v neděli bojovat o titul i ve čtyřhře. Kateřina Siniaková a Renata Voráčová už ve včerejším semifinále zdolaly po dramatické bitvě 6-7 6-4 12-10 druhé nasazené polsko-slovinské duo Klaudia Jansová-Ignaciková a Andreja Klepacová a čeká je souboj s finalistkami letošního Wimbledonu Kristinou Mladenovicovou a Timeou Babosovou.

Limoges je jedním z pěti turnajů série WTA 125K Series, které jsou mezistupňem mezi nejprestižnějším kláním ITF (s dotací 100.000 dolarů) a nejnižší kategorií turnajů WTA International (250.000 dolarů). Jsou dotované částkou 125.000 dolarů a pro vítězku je na nich připraveno 160 bodů do světového žebříčku. Konají se od roku 2012 a letos se hrály v čínských městech Nanchang, Suzhou a Ningbo a tento týden tenistky bojují také v tchajwanském Taipei.

Zápasy z obou turnajů v Limoges a Taipei můžete sledovat na streamu oficiálních stránek WTA.

- WTA 125K LIMOGES -
(Francie, tv. povrch / hala, 125.000 dolarů)
sobotní výsledky (08. 11. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Smitková (ČR) - Schiavoenová (It.) 6-3 6-2
Mladenovicová (9-Fr.) - Dodinová (Fr.) 5-7 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
mrafe
Gratulace děvčatům, tak i ve Francii jsme měli 100% úspěšnost.V singlu vyhrála Terka. Katka s Renatou debl, první set prohrály 2:6, v druhém pak otočily a vyhrály ho 6:2 a a třetí už byl samozřejmě v jejich režii.
Reagovat
kada.tom
Tereza má 1. set :-)
Reagovat
mrafe
tak i druhý gratulace Terezce
Reagovat
George_Renel
Koukám, že Smitková je vypsána v 1. kole v Dubai. To asi nebude pravda.
Reagovat
Frick
Když by hrála až ve středu? Proč ne?
Reagovat
tommr
Tereza Smitková se pokusí získat první WTA titul. Ve finále bude hrát s Mladenovicovou což je dost nevyzpytatelná hráčka. Letos se jí sice moc nevede, ale když má den tak dokáže podat skvělej výkon. Proti našim hráčkám se jí docela daří - letos porazila Karolínu Plíškovou v Moskvě, Lucku Šafářovou ve Washingtonu a Kláru Koukalovou v Istanbulu a prohrála jen s Petrou Kvitovou na USO. Docela mě proto překvapuje, že na Terezu je nižší kurz (1,59) než na Mladenovicovou (2,25) ...
Naše hráčky se představí i v následujícím deblovým finále: Katka Siniaková s Renatou Voráčovou se postaví silnýmu páru Babos+Mladenovic, kterýmu letos unik deblovej TM jen o fous. V tomto finále jsou naše hráčky jasný outsiderky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsi zapomněl na Katku Siniakovou, která porazila Kiki nedávno v Moskvě dvakrát 6:1. Kiki se jinak proti českým hráčkám docela daří, ale když prohraje, tak je to obvykle jasná záležitost... Terezu dneska bookmakeři favorizují asi na základě toho loňského vzájemného zápasu v Lucemburku, kdy ještě nebyla tak známá a přesto Kiki porazila 7:5, 6:1. No a taky je třeba říct, že Tereza měla v Limoges asi trochu těžší soupeřky než Kiki.
Reagovat
tommr
máš pravdu - nechápu jak mi ten zápas moh vypadnout z paměti i když jsem ho viděl. Mladenovicová v něm podala strašnej výkon a Katce to vítězství hodně ulehčila. Dneska se s podobnou "výpomocí" pro Terezu asi moc počítat nedá ... :)
Reagovat
Frick
Terka vyhrála, tak se jí to asi jako výhra na WTA turnaji počítat nebude, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne? Já jsem se na to jednou ve vzkazech ptal Libora Basíka a ten mi napsal, že se to dá počítat jako plnohodnotný titul z turnaje WTA. Ptal jsem se kvůli tomu, že si vedu takový přehled titulů u mých favoritek. :) Kiki má předloňský Taipei taky započítaný jako titul z turnaje WTA (zatím jediný)...
http://en.wikipedia.org/wiki/Kristina_Mladenovic
Reagovat
Fandina
Na stránkách WTA je to vedeno jejich turnaj, tak proč ne?
http://www.wtatennis.com/wta-125k-series
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně je tady článek. :) Co se týče dnešního zápasu Kiki, tak její soupeřku jsem vůbec neznal. V poslední době však Oceane Dodin porazila celkem solidní hráčky (Schmiedlová, Smitková, v Limoges třeba Konjuh). Vyhledal jsem si její fotky a je to taková hubená laňka. :) Když Kiki zvládla vyrovnaný 1. set, tak jsem si říkal, že už to půjde v pohodě. Bylo to ale ještě hodně těžké a nakonec jsem byl rád za třísetové vítězství. Určitě to byl mnohem těžší zápas než proti Putintsevě, kdy to Kiki měla víceméně celou dobu pod kontrolou (přestože ve 2. setu nedopodávala za stavu 5:4 a dotahovala to až v tie-breaku). Kiki si dneska hodně pomohla servisem. Na streamu po zápase nenabídli winnery a UE, ale přesto tam pár zajímavých čísel bylo k vidění...

Esa: Kiki 14 - Oceane 8
Dvojchyby: Kiki 3 - Oceane 6
Využití brejkbolů: Kiki 2/9 - Oceane 2/10

Na zítřejší finále s Terezou se těším a očekávám možná ještě těžší zápas než dneska. Kiki už proti Tereze prohrála loni v Lucemburku (což byl zatím jediný vzájemný zápas), takže to určitě bude chtít odčinit... Kiki dneska porazila nedávnou přemožitelku Terezy, tak by to mohlo vyjít i zítra. :) Kiki je doma a navíc už jeden turnaj 125K vyhrála (Taipei 2012), takže by mohla přidat další titul. Co jsem koukal, tak v live žebříčku se posunula na 68. místo a v případě zítřejšího vítězství může být ještě o tři místa výš.
Reagovat
Fandina
Já doufám, že Terka Kiki porazí a zopakuje svou výhru nad ní. Podle toho, jak tady Terka hraje, tak by to mohlo vyjít. Terko pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase doufám, že zítra v Limoges bude slavit jenom jedna Hradečanka - Katka Siniaková v deblu. :)

Jinak jsem ale rád, že Tereza dneska vyhrála (bez ohledu na zítřejší výsledek). Dívat se totiž na nesympatickou Schiavone, to bych měl celé finále zkažené. :D
Reagovat
Fandina
Tak to mám vlastně radost, že je Katka ve finále v deblu, dík za připomenutí a jak říkám, doufám, že vyhrají obě. Terka tady hraje výborně, tak by si to zasloužila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ony ve finále debla hrajou dvě Češky spolu - Katka a Renata Voráčová (ta ale není z Hradce). :) Teď ale koukám, že proti nim budou hrát Kiki s Timeou Babos. Takže je mi to vlastně jedno, když je na obou stranách moje favoritka. :D To znamená, že buď Kiki může získat double, anebo může mít turnaj jenom české vítězky... No, v deblu je mi to jedno, ale v singlu držím palce Kiki. :)
Reagovat
Fandina
Aha, tak tři Češky. A máš pravdu, jeden zápas Katky s Renčou jsem viděla, už nevím proti komu hrály, ale hrály dobře. Renču mám ráda, viděla jsem jí několikrát hrát naživo. Naposledy vloni na turnaji v Olomouci. V deblu je dobrá. Tak doufám, že to vyhrají holčiny moje a Terka také.
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki s Timeou jsou asi velké favoritky (finalistky letošního Wimbledonu, jak je uvedeno v článku), ale Katka už dokázala porazit špičkový pár (Káťa/Vesna) spolu s Aleksandrou Krunic, tak třeba překvapí i po boku Renaty. :)
Reagovat
Fandina
Aha, tak to je jasné, že Kiki s Timeou jsou favoritky. Ale proč by je nemohly porazit, Renča před měsícem vyhrála debla v Osace s Aoyamou a porazily na cestě za titulem i Lisu Raymond se Sam Stosur, tak proč ne zítra. Holky držím palce!!!
Reagovat
slacker
Hnus fialovej. Je finale FC (jasne reprezentacni zalezitost) a taky ostentivne dava najevo jak je mu strasne neprijmne kdyz ceska hracka vyhraje zapas. Kyblu hnus
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už ses vyblil a můžeš jít spát.
Reagovat
slacker
Hnusaku fialovej
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi vážně ementál, za chvilku mu začneš přikazovat, kdy má chodit na záchod.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy tak Hradečačka, sorry
Reagovat
Frick
Díky prize money bude mít Terka na jídlo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist