Smitková ve Francii začala drtivou výhrou nad Korpatschovou

27. 3. 2017, 15:45
Aktuality 15
ITF CROISSY-BEAUBOURG - Tereza Smitková potvrdila, že se jí letos na turnajích ITF daří. Česká tenistka na podniku ITF 60k ve francouzském Croissy-Beaubourgu v prvním kole smetla za 71 minut 6-3 6-1 Tamaru Korpatschovou z Německa. Ve druhém kole ji čeká další Němka Antonia Lottnerová, nebo nasazená šestka Belinda Bencicová.
Tereza Smitková

Tereza Smitková letos na francouzských turnajích ITF exceluje. V malém městečku Andrézieux-Bouthéon došla do semifinále a stejný výsledek zopakovala i o týden později v Grenoblu. Senzační výhrou odstartovala i právě probíhající podnik série ITF 60k v Croissy-Beaubourgu. Na větších akcích ale dvaadvacetiletá Češka tak úspěšná není. Ani na jedné ze tří neprošla kvalifikací.

Česká tenistka, jejíž žebříčkovým maximem je 57. příčka, se momentálně nachází až ve druhé polovině druhé stovky a v dnešním utkání prvního kola proti Tamaře Korpatschové byla mírným outsiderem. Poslední vzájemné měření sil navíc s Němkou jasně prohrála.

Zápas měl však úplně jiný průběh. Smitková turnaj odstartovala drtivým vítězstvím. S Korpatschovou ztratila během 71 minut jen čtyři gamy a suverénně postoupila do druhého kola.

Češce dnes vycházelo úplně vše. Solidně servírovala, nastřílela sedm es, pětkrát svou soupeřku brejkla a pouze jednou své podání ztratila. V prvním setu bez problémů udržela rychlé vedení 4-0, a v sadě číslo dvě dokonce ovládla prvních pět her. Němce se ale nakonec potupného kanára přece jen podařilo odvrátit.

O postup do čtvrtfinále si Smitková může zahrát s bývalou světovou sedmičkou Belindou Bencicovou. Švýcarka plní roli nasazené šestky a v duelu s Antonií Lottnerovou bude favoritkou.

Úspěšnou tříkolovou kvalifikaci má za sebou česká naděje Markéta Vondroušová. Sedmnáctiletá rodačka ze Sokolova v hlavní soutěži premiérově vyzve lucky losera Dianu Marcinkevicovou z Lotyšska.

• ITF 60k CROISSY-BEAUBOURG •
Francie, tv. povrch / hala, 60.000 dolarů
pondělní výsledky (27. 3. 2017)
Dvouhra - 3. kolo kvalifikace
Vondroušová (1-ČR) - T. Mordergerová (Něm.) 6-1 6-3
Najdenovová (2-Bulh.) - Schoofsová (7-Niz.) 6-4 6-1
Lapková (3-Běl.) - Marcinkevicová (5-Lot.) 6-3 6-3
Zajaová (6-Něm.) - Frechová (4-Pol.) 6-2 6-4
Dvouhra - 1. kolo
Smitková (ČR) - Korpatschová (Něm.) 6-3 6-1
Komardinovová (Rus.) - Yerolymosová (Fr.) 7-5 6-3
Sadikovicová (Švýc.) - Monovová (Rus.) 6-2 2-6 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
Fandina
Já na Terku trpím, podle mě má všechny předpoklady jít výše, tělesné, techniku, jen nevím, jestli si také dost věří. Ten její častý pláč, někdy i zlost. Dlouho jsem ji neviděla hrát, ale pořád doufám, že se do té stovky zase vrátí a něco pěkného předvede. Držím palce Terko pojď!!!
Reagovat
Frick
Od doby Nicole asi první tenistka, jejíž kariéra se ubrala skutečně špatným směrem.

Jasně, třeba Denisa je nyní taky o 54 příček níže než její carrer best (velice podobný jako u Terky), ale u ní je to ovlivněno tim, že cca 1/4 minulé sezony byla mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Frick, vnímej, co tenistky říkají, a nebudeš psát nesmysly, ty špatný směre.
Reagovat
Frick
Hele propadla se, vcelku viditelně, o level níže, to popřít nelze.
Reagovat
EllNino
krom 2 povedených turnajů nikdy nic moc neuhrála ... 4. kolo Wimbledonu a titul z Limoges ... jinak to na stovku moc není
Reagovat
Frick
Ještě 12.10.2015 v TOP 100 byla..
Reagovat
EllNino
A co uhrála na velkých turnajích ?
Reagovat
Frick
Na 3 GS postoupila do R64...
Reagovat
EllNino
Wow :)
Reagovat
smazaný uživatel
Frick, jen opakuji: občas vnímej, co tenistky říkají, a nebudeš psát nesmysly.
Reagovat
tommr
začala turnaj ve velkým stylu. Ve druhým kole jí ovšem čeká ta nejtěžší možná soupeřka což je velká smůla ...
Reagovat
George_Renel
Zato Markéta má soupeřku, přes kterou by mohla přejít. Marcinkevica.
Reagovat
tommr
jj Markétě los přál. Na první skutečně těžkou soupeřku by měla narazit až ve čtvrtfinále (Kozlova) ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Věřím, že Terinka nějakou šanci má. Belinda je momentálně úplně mimo, třeba nedojde ani do druhého kola. Přeji sice Belindě, aby se vrátila na výsluní, ale tento týden ještě ne :-)
Reagovat
tommr
no je fakt, že Bencicová se ted trápí a v Miami vypadla už v prvním kole s letos mizerně hrající Erraniovou. Pro Terezu je to ale pořád hodně těžká soupeřka ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist