Smitková vyhrála první zápas na turnaji WTA. Šafářová v Lucemburku skončila

16. 10. 2013, 13:53
Aktuality 110
Tereza Smitková se v Lucemburku dočkala svého premiérového vítězství na okruhu WTA. Devatenáctiletá Češka dnes porazila favorizovanou Francouzku Mladenovicovou 7-5 6-1 a poprvé v kariéře si zahraje o čtvrtfinále. O něj dnes marně usilovala Lucie Šafářová, jež podlehla Němce Beckové.
Tereza Smitková

Pro Terezu Smitkovou, která minulý týden oslavila své devatenácté narozeniny, byl už postup do hlavní soutěže z kvalifikace v Lucemburku úspěchem. Na turnaji WTA si česká naděje zahrála zatím jen jednou a při svém debutu v Norimberku rychle vypadla. Tentokrát udělala ještě o krok víc a připsala si první výhru.

Její dnešní zápas s Kristinou Mladenovicovou byl dlouho vyrovnaný a poté, co česká tenistka odvrátila za stavu 5-5 první dva brejkboly soupeřky a udržela si podání, zdálo se, že se o osudu první sady rozhodne ve zkrácené hře. Ještě před ní si ale Smitková vypracovala postupně čtyři setboly, napočtvrté uspěla a úvodní dějství tak vyhrála 7-5.

I ve druhém setu si devatenáctiletá Češka držela svůj servis a díky dalším dvěma brejkům byla za stavu 5-1 blízko postupu do osmifinále. Mladenovicová si ještě vypracovala třetí brejkbol v utkání, i ten ale Smitková odvrátila a za 82 minut zvítězila 7-5 a 6-1.

O postup do čtvrtfinále se rodačka z Hradce Králové utká s třetí nasazenou Sabine Lisickou.

Čtvrté čtvrtfinále v řadě měla na dosha Lucie Šafářová, na Québec, Tokio a Peking ale nakonec v Lucemburku nenavázala. V zápase 2. kola česká tenistka podlehla 2-6 6-4 4-6 Němce Annice Beckové.

Šestadvacetiletá Šafářová zaspala začátek jejich prvního vzájemného utkání, když se na poslední chvíli zachránila alespoň od 'kanára'. Od druhého setu ale hru s devatenáctiletou Němkou vyrovnala a ve třetím setu vedla už 4-2. Obrat však nedokonala, neboť poslední čtyři gamy patřily Beckové.

"Proti Lucii to byl těžký zápas. Měla jsem skvělý start, míčky jsem skvěle trefovala a využvala jsem své trpělivosti, abych jiudržela pod tlakem. Od druhého setu ale byla (Šafářová) silnější a na konci mi to hodně ztížila. Ale já neustále a teď jsem moc ráda, že jsem prošla do dalšího kola," komentovala Becková.

I přes dnešní nečekanou porážku by sezona pro Šafářovou ještě končit nemusela. Za dva týdny by se totiž mohla představit na Turnaji šampionek v Sofii, kam se dostane šest nejúspěšnějších vítězek turnajů WTA International.

Zatím je Šafářová na nepostupové příčce, Kirilenková a Vinciová by ale měly dát přednost finále Fed Cupu a tím se otevírá šance pro českou dvojku. V Lucemburku by ale nesměla vyhrát jedna z tria Wozniacká, Stephensová a Lisická a zároveň Hantuchová, nebo Rybáriková by nesměly triumfovat v Moskvě. Otázkou však také zůstává, kdo účast v Sofii potvrdí, a kdo odmítne.

Becková se o své druhé semifinále utká s Katarzynou Piterovou, která se v Lucemburku dostala z kvalifikace až do svéhoprvního čtvrtfinále na okruhu WTA. Dvaadvacetiletá Polka po Flipkensové vyřadila i další favorizovanou Belgičanku Yaninu Wickmayerovou, kterou dnes zdolala 3-6 6-1 6-4.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Smitková (ČR) - Mladenovicová (Fr.) 7-5 6-1
Knappová (It.) - Karatančevová (Kaz.) 4-6 6-3 6-3
Petkovicová (Něm.) - Bouchardová (6-Kan.) 2-6 7-5 6-1

Dvouhra - 2. kolo:
Becková (Něm.) - Šafářová (5-ČR) 6-2 4-6 6-4
Piterová (Pol.) - Wickmayerová (Belg.) 3-6 6-1 6-4
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

110
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
a bude ho přímým přenosem vysílat Eurosport2. Už na to docela těším - Terezu jsem jako jednu z mála našich hráček ještě nikdy neviděl hrát ... :)
Jinak na Eurosportu2 ted ze záznamu opakujou včerejší zápas Lucky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se na ní mrknu! :-) Jsem na ní celkem zvědavý!
Reagovat
Reti64
Gratulace Aničce:-)
W/UE: 25/20 - 16/30.
Reagovat
Sonja
Co šílí? Vyřadila už Cibulku a teď vede nad Dankou:-O:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ajde!
Reagovat
smazaný uživatel
... Klára
Reagovat
Michaelus
Tak Klára změnila raketu (head)
Reagovat
smazaný uživatel
http://tennis.si.com/2013/10/16/petra-kvitova-wta-championships-q-a/?sct=tn_t2_a1
Reagovat
smazaný uživatel
Del Petra :DDD

hezké, díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
SI.com: If you could replay one match in your career, which one would it be?

Kvitova: The semifinals of the 2012 Australian Open against Maria Sharapova, which I lost 6-2, 3-6, 6-4. [Kvitova had multiple break points late in the third set and couldn't convert and lost after a game in which she hit a double fault and three unforced errors.]
Reagovat
slacker
she could get the right coaching she would be in much better shape

Hehe
Reagovat
tommr
mě zase zaujalo tohle:

SI.com: What was the best vacation you ever took?
Kvitova: Last year I went to Maldives with my boyfriend at the time. I really liked it.

to muselo Radka určitě potěšit ... :)
Reagovat
r176
kouká někdo na Plíškovou??bože to je hnus se koukat jak ta žirafa se "snaží" běhat po kurtu
Reagovat
Frick
http://instagram.com/safatko

Takže asi skutečně "trénink" porbíhá i na zcela jiných místech, než jsou kurty. No ale vypadá celkem v poho.
Reagovat
Roger_Federer
Zkuste se naučit pracovat z Betfairem..live sazky z možnosti neuveřitelnych zisku, založenych na vlastnich schopnostech a intuici..
Reagovat
smazaný uživatel
BF šel do kopru před cca 5ti lety. Kdy začali rozdávat "premium charge". Pěkný název, hnusný obsah.
Reagovat
Frick
Jinak bych snad do specifikací pro halu pro turnaj WTA dal i minimální výšku + vzdálenost od bližší základní čáry pro hlavní kameru. Ty záběry, jako jsou v Lucemburku (nebo třeba taky v Prostějově) jsou děs a hrůza...
Reagovat
Frick
Za tem dnešní zápas by si Lucka zasloužila "pochvalu" na Labilních českých tenistkách. Je mi to líto, ale je to tak. Lucie má na to hrát vyrovnaný zápasy s hráčkmma kolem 10. místa WTA, tak sakra nemůže prohrát s nějakou nezkušenou Gertrudou. Ne, když šlo o turnaj šampionek...
Reagovat
tommr
Lucka je sice skvělá hráčka, ale vždycky když o něco jde tak selže - viz třeba její žalostný výsledky na GS. S tím už se bohužel asi nedá nic dělat ... :(
Reagovat
Frick
Tak při Fed Cupu nebo ve finále Quebecu taky o něco šlo a neselhala...

Ale prostě mne to mrzí. Říkal jsem si, jak se dostala z toto letního marasmu (s vrcholem v podobě blamáže v Pešti), prohrála jen s Caroline a Jelenou (tedy zápasy, které měla nárok prohrát, byt je určitě prohrát nemusela) a teď toto. Kurz byl na Pinnu 1,23 (a kolik tak mohl bejt LIVE při 4:3 a 30:15 ve 3. setu? Tak 1,07-1,12?). Tohle prostě se stát nemělo. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už se to tady řeší v souvislosti s Luckou Šafářovou... Prý i Roberta Vinci uvažuje o tom, že by místo Fed Cupu hrála v Sofii. Ale nevím, co je na tom pravdy (psal to Jaroch). :D
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/182115/fed-cup-nechceme-rusky-nestoji-o-to-nahradit-ceske-sampionky.html
Reagovat
PetaM
Jo a naše holky se budou stále ponižovat, že prý nejsou vlastenky a kde co. Naše holky hrajou FC pravidelně a bez keců. Dokonce se na něj i těší. No jo, to je tak, když české ženy se snesou a jsou kamarádky, kdežto ruské ženy jsou tak trochu ... Doplňte si sami :D :) Bez komentáře.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako je to tvůj názor... Ale myslím, že rozdíl mezi složením českého a ruského týmu jsme ti tady se skottem už minule vysvětlovali. To se prostě vůbec nedá srovnávat, když Rusky mají šest hráček v Top 30 a Češky mají dvě...
Reagovat
slacker
chapu delat drahoty na prvnich kolech ale vykaslat se na finale?
Reagovat
Frick
Nemůže vadit i prostředí? Pokud by se to třeba hrálo někde v hale v nějakym většim městě...

Není to už celkem kravina, hrát v listopadu venku, byť na Sardinii? Brzká tma, četné srážky..
Reagovat
tommr
tohle je výsledek neuvěřitelně stupidní politiky WTA. Nejenže se za FC nedávají žádný body, oni ještě v termínu finále FC jako naschvál uspořádají béčkovej Turnaj šampionek kde hráčky za pouhou účast inkasujou těžký prachy a body do žebříčku. Žádnej div, že se pak některý hráčky na FC vyprdnou ... :(
Reagovat
slacker
Nase hracky se do podobného dilematu (finále FC x Turnaj Samponek) nikdy nedostaly. Takze nevime jak by se zachovaly
Reagovat
PetaM
Jo, jenže drtivá většina z nich je strašně neloajálních. Holky přece taky můžou odříct účast ve FC. Všechny holky kromě Petry by klidně mohly jet na normální turnaje, ale jedou na FC. Přece je nemůžou nutit hrát, ale ony chtějí ... To je ten rozdíl. Rusky nechtějí. Kdyby chtěly, tak se perou o místo ve FC týmu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná kdyby měly takovou jistotu jako Petra nebo Lucka (tzn. bylo by jich míň), tak by taky chtěly. Já celkem chápu, že sedět na lavičce se nikomu nechce... Ale to je samozřejmě otázka. Je fakt, že asi málokterá ruská hráčka reprezentuje tak poctivě jako Petra nebo Lucka, ale zase není pravda, že Fed Cup ignorujou. Možná ho hrajou nepravidelně, ale hrajou (viz Masha). Jinak by třeba nemohly startovat na olympiádě...
Reagovat
PetaM
Počkej, teď to nechápu. Když nereprezentuješ ve Fed Cupu, tak nemůžeš na Olympiádu? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jako příklad bych uvedl Marion Bartoli, která kvůli tomu nemohla hrát v Londýně...
Reagovat
Frick
Pokud se tam Lucka nedostane, tak jí na okruhu uvidíme až na přelomu roku v Austrálii?
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád na Betfairu visí kurz 1000 na Lucku, tak šance žije. Ne že ne.
Reagovat
slacker
Tak me to zajimalo za stavu 1:1 a jestli si pojistoval kontrasazkou kdyz se prubezny kurz vychylil na opacnou stranu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. Já se začal zase na Lucku koukat ke konci druhého setu. Jak to bylo 4:3 pro Aniku tak byl na Lucy 2,9. Čili nejlepší. Po druhém setu byl 2.8 na Aniku.

Tentokrát jsem tomu nechal volný průběh, fandil jsem Lucce a takovou sázkou bych ji potopil :DD. Jenom jak jsem viděl bojovnou Aniku po ztrátě, tak jsem si říkal, že Lucka bude mít problémy. A přitom byl kurz 8.
Reagovat
slacker
KDyz se takhle meni nalada v zapase to musi online sazkovky prodelavat kalhoty, ne? prakticky se neda prohrat kdyz se zahybe kurz na obe strany
Reagovat
smazaný uživatel
Live sázení je humus a pro spoustu lidí VELIKÝ gamble. Zatraceně málo lidí dokáže udržet nervy a dát sázku v pravý čas v pravé výši. Osobně se do téhle sorty neřadím.
Myslím, že sázkovky na LIVE ohromně vydělávaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Lucky. Ona Anika po ztrátě servisu začala hrát agresivněji a bylo jenom otázkou času, kdy Lucce ten servis prolomí. Tak jsem na ní malinko naložil za 8.
Jinak jsem se musel koukat, jak Bobina zlomila další hráčku.
Reagovat
Frick
4:3 a 30:15 při servisu.... SAKRA PRÁCE!

Ještě s přihlédnutim k tomu, že minimálně ta Piterová byla určitě velmi přijatlenej soupeř. 100 bodů tam zahodila. Do pr...
Reagovat
smazaný uživatel
Mladá talentovaná Annika je mi stokrát sympatičtější než uhejkaná Lucka Uf-uf Šafářová. Vlastenče, máš jiný názor?
Reagovat
slacker
Mam jiny nazor .. a ted se zase pridam do tabora k Montymu a nazvu te ubozakem a lidskym odpadem :-)
Reagovat
VlS
ale pěknej tenis. Annika vrátila skoro všechno, docela rád bych ji viděl hrát s Caro, to by byl zápas na několik hodin. Ale na svou výšku má senzační servis a pohyb motorový myšky, moc pěkně hrála a postup si zaslouží. Asi taky jedna z adeptek na top deset behňhem pár let. Tak nějak jsem tušil, že to bude těžký.
Reagovat
PetaM
Lucko, já tě nechci kritizovat, to chraň Bůh, ale to bylo strašný :D :D Já nevím, ty do toho jenom mlátíš a vlastně to je všechno. Bez rizika, bez nápadu a vlastně i bez potřebné razance. Si tam s ní půl hodinu pinkáš o jediný míček. Když se pokusíš zkrátit hru kratším míčem za síť, tak ten míč letí tak velkým obloukem, jako by to byl lob :D :D Skoro žádné přiriskované údery a když jsi riskla, tak zase pro změnu zbytečně moc :D Škoda vypadnutí, ale šance na TŠ stále žije :) :)
Reagovat
kohlik
ve třetím setu vedla 4:2 a pak prohraje 4 hry v řadě a k tomu 2 svá podání
Reagovat
PetaM
Viděl jsem :D Skoro žádný náběh na síť, myslím jen jednou a to stejně Beck dala do sítě. Jeden kraťas, skoro lob :D Žádná změna rytmu, prostě rány. Žádné slajzy třeba, nic. Nevím, Lucka může být nabušená jak chce, ale prostě razanci takové Petry mít asi nikdy nebude ...
Reagovat
tommr
bohužel šance na TŠ je po dnešku už jen minimální a zcela závisí na odřeknutí účasti několika soupeřek. Pokud získá titul v Lucemburku jedna z trojice Wozniacki, Stephens, Lisicki tak by musely TŠ odříct 3 hráčky, aby se tam Lucka dostala. Pokud v Lucemburku vyhraje někdo jinej tak bude stačit odřeknutí 2 hráček ... :(
Reagovat
VlS
Trochu souhlasím, hrála strašně stereotypně, jen občas se zamyslela a jen někdy to dopadlo dobře. No nic, to je Lucka, stejně ji mám nejradši.
Reagovat
PetaM
Lucka je super :) Hraje dobře, ale dneska to byla skoro až nuda. V posledních chvílích to bylo jen přehazování přes síť prakticky doprostřed kurtu :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je tak, když se oblékne do toho samého co soupeřka.
Reagovat
PetaM
Za to nemůže ... :) :)
Reagovat
slacker
A lucka chytla druhy prujem v zapase :-((
Reagovat
slacker
A je to v .... :-((
Reagovat
smazaný uživatel
BOOŽE! Už jsem myslel, že se toho ani nedožiju!! Jsem neskutečně happy a strašně jí to přeju.. :-)))

TAMIRA PASZEK vyhrála poprvé v tomto roce a poprvé od loňského turnaje v Soulu dva zápasy za sebou!! Nasekala 16 DF, odvrátila 2 MP, sama využila až 4 MP.. Paráda prostě! :DD
Porazila Rumunku Mitu(176. na WTA) 1:6 6:3 a 7:6!!
Reagovat
Sonja
:-DD Tamirkooo! Ty se nám probouzíš, děvče nešťastný...
:-))))
Reagovat
slacker
tamirko? U tebe me nesmyslne sympatie k cizim neprekvapuji
Reagovat
gigin
Slackerku už jsi s tím trapný...
Reagovat
slacker
Vy jste s tim fandenim trapni.
Reagovat
gigin
Zlatej quesh...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Nevím o tom, že by quesh někdy někomu přikazoval, komu má fandit...
Reagovat
slacker
Zlatej Quesh, nevim ze by fandil fanaticky cizim nebo na ukor nasich :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Odkud sem tenhle směšnej komik přilezl? Vedle známého vlasteneckého blábolu "neserme si do vlastního hnízda" si v létě dovolil napsal toto:
...presne tak na GS se to u kazdeho zapasu v diskuzich hemzilo vlastizradcema prevlecenyma za fanousky hracek 3 cenove kategorie :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
To musel myslet z legrace.
Reagovat
slacker
Jo dovolil prestav si a mam pravdu. treti cenova. Mam to mile nazvani opetovat nejakym fekalnim titulem?
Reagovat
VlS
Nevíte, jak se jmenuje rozčtvrcení nebo ještě více nadělení duše? Schýza je málo. Fandím Lucce, Petře a v principu většině našich holek, černošce Sereně, číňance Na Li, Srbce Aně, Líbi se mi Frankokanaďanka Genie, Lucemburčanka Mandy ( ta je asi nejhezčí) , fandím Sam Stosur, co já jsem to vlastně zač ?
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase fandím osmi tenistkám z osmi různých zemí... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tuhle asi znáš, že?
Alize Lim

Bohužel objíždí jenom challengery a ITF turnaje
Reagovat
smazaný uživatel
Znám. Její fotky se často vyskytujou v jednom fóru na Tennis Warehouse s názvem "Guys only: best legs and other best female issues". :) Je to pěkná kočka. Jak říkáš, bohužel je málo vidět...
Reagovat
VlS
hm, moc hezká holka
Reagovat
tommr
v prvním setu se probudila až za stavu 0:5, ale set už nezachránila. Snad začne ve druhým setu o něco líp ... :(
Reagovat
slacker
Co je tohle za poutak? Turnaj kazdy tyden a jeste k tomu bodovany
Reagovat
tommr
její zápas proti Beckový bude přímým přenosem vysílat Eurosport2. Čekám těžkej boj proti německý zdi - Becková je typem hráčky, která všechno doběhne a vrátí, ale sama nemá příliš tvrdý údery. Pokud Lucka předvede podobnej výkon jako proti Pengový tak by měla vyhrát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za kurz 4.8 jsem musel risknout Aniku. Kór když má v hale skóre 49-17.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka zatím hraje klidně, trpělivě.
Reagovat
smazaný uživatel
trochu jsem to zakřik. :-X
Reagovat
Sonja
Pfffff, to bylo od tebe pěkně hnusný:-D
Reagovat
tommr
možná sis je poplet když mají stejný dresy? Horší začátek Lucka snad ani nemohla předvést ... :(
Reagovat
slacker
si asi zapomela odskocit na WC pred zapasem :-(
Reagovat
smazaný uživatel
ne,ne. fandím Lucce. Ale kdyby, kdyby prohrála tak mám aspoň nějakou útěchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem to napsal za stavu 30:30 na příjmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na Aniku je už kurz 1.6
Reagovat
slacker
A ted je kurz?
Reagovat
VlS
hrála pěkně, chvilkama i hodně pěkně, některé BH po lajně byly parádní. Yanina je holt Yanina, jak píše Janekda , houpačky ala Petra, chvilku super, pak milion UE, ......, no čo už?
Reagovat
VlS
ve Vídni jdou dál, Raďek se na to docela naběhal, Tři sety 7:6,5:7,7:6, vypadal, že toho má tak akorát. Na konec si s Lukášem u saka pokecali, docela pěknej pohled.

Gigin, Soňa: já vím, že jste už nad Jankem zlomili hůl, ale no toto????
Reagovat
Sonja
Jak zlomili hůl?
Ale je fakt, že už mě od Janka žádná prohra nepřekvapí:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Janinka je Petře podobná nejenom vzhledem, ale i stylem hry, vlnami ...
Reagovat
smazaný uživatel
A teď už plakala během svého servisu. Soupeřka nic nepředvedla, zato Yana dala 2 winnery a pak UE, DF, UE, UE - jasný winner, UE
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně smutný pohled na Y. Piter má fazonu.
Reagovat
tommr
fyzicky podobná Petře? Jediná podobnost je ve výšce jinak bych řek, že jsou dost rozdílný typy - z Wickmayerový se stala pěkná vazba, nemá na sobě ani gram špeku a je samej sval ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mi připadaj jako ségry. Postavu má vymakanou, to jo.
Reagovat
Frick
Tak kéžby to vydrželo, jenže sezóna končí... :-( Nicméně to, že si zahraje s letošní finalistkou Wimblasu, budiž odměnou...
Reagovat
Sonja
Reagovat
Sonja
A gratulka samozřejmě i Bojaně:-)) V dalším kole pravděpodobně proti Caro, to by mohl bejt zajímavej zápas.
Reagovat
VlS
Viděl jsem půlku posledního setu, Genie byla už docela odevzdaná, ale vzestup měla letos parádní a doufejme, že nezamrzne a bude příští rok v utoku na vysší patra pokračovat. Jako na jednu z nejhezčích tenistek se na ní dívám rád. Gratulace Petko k postupu a taky snad návratu tam, kam patří.
Reagovat
dadaft
no tak Bušičku zřejmě dostihl přesun přes spoustu časových pásem nebo co.
prostě odpadla.
Reagovat
VlS
no, myslím, že už táhla hroznou šňůru s minimální regenerací. Myslel jsem, že jí to položí už dřiív.
Reagovat
tommr
trochu mi to připomnělo včerejší zápas Vekicový proti Lisický. V prvním setu nevěděla favoritka kde jí hlava stojí, ale od druhýho začala převažovat zkušenost nad talentovaným mládím a ve třetím setu Bouchardová úplně odpadla ... :)
Reagovat
VlS
mě předtím systém vzal jako anonyma, na jiném vláknu jsem se ptal, jestli Terka podávala bazukou, 15 es je v dámským tenisu wow. Nebo Kiki přilepili boty k povrchu? Jestli má takovej servis, tak by měla být na žebři asi jinde, ale v podstatě o ní nevím nic a asi jsem ji ani neviděl nikdy hrát. No, dobrý no, gratulka.
Reagovat
smazaný uživatel
No, už jsme to tady řešili v předchozím článku... Napřed mě docela mrzelo, že není k dispozici žádný stream, ale nakonec jsem za to celkem rád. Sledovat čísla na livesportu mi bohatě stačilo a hlavně ve 2. setu to nebylo vůbec příjemné... První set byl podle průběhu velmi vyrovnaný. Až do stavu 5:5 si obě holky držely podání bez jediného brejkbolu na jedné či druhé straně. Pak za stavu 5:5 měla Kiki dva brejkboly, jenže je nevyužila a vzápětí musela podruhé podávat na záchranu setu. Zatímco za stavu 4:5 se jí to povedlo čistou hrou, ve dlouhém dvanáctém gemu to nevyšlo. Kiki měla dva gemboly, které nevyužila a Tereza se dostala ke čtyřem setbolům, přičemž právě ten čtvrtý proměnila... Věřil jsem, že od 2. setu přijde nějaký obrat, ale ve skutečnosti se stal úplný opak. Kiki uhrála jediný gem a prohra proti 260. hráčce žebříčku byla na světě. Naopak pro Terezu to znamenalo první vítězství na okruhu WTA. Jen tak pro zajímavost, Tereza je v žebříčku níž, než třeba Katka Siniaková...

O tom, že je Kiki od Toronta úplně z formy, jsem tady už psal. Snad začne příští sezonu v úplně jiném duchu... Říkám si, že kdyby od začátku letních amerických betonů nehrála dvouhru, ale jenom debla, tak by skoro o nic nepřišla...
Reagovat
gedzitka
Proč zrovna od Toronta? Když si projdu její letošní zápasy, tak od Indian Wells jen třikrát přelezla druhé kolo (Maroko, Birmingham, Quebec), jinak stabilně vypadává v prvním nebo druhém kole. To není nic proti ní, jenom prostě nevidím nějaký zásadní propad zrovna od Toronta.
Reagovat
tommr
no já Mladenovicovou naposledy viděl na USO ve finále mixu a tam hrála hodně dobře. Nechápu proč jsou její výkony v singlu tak diametrálně odlišný?
Jinak když už si zmínil Katku - nevíš jestli tenhle týden někde hraje a pokud ne jakej je její další plánovanej turnaj? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsem Toronto, protože Kiki jsem už nějakou dobu sledoval a právě na začátku amerických betonů mi přišlo, že začala být z formy hlavně po herní stránce. Na ten zápas proti Sloane jsem tenkrát vydržel do noci, i když tam to možná ještě nebylo tak špatné (druhý set prohrála Kiki až v tie-breaku)... No ale pak už to do konce sezony lepší nebylo. Snad jenom v 1. kole US Open mě Kiki potěšila, protože to vítězství hodně vybojovala a většinu zápasu hrála výborně, ačkoliv měla nějaké zdravotní problémy (zavázali jí stehno, jestli si to dobře pamatuju). V předchozím průběhu roku měla třeba taky nějaké výpadky, ale ještě na antuce a trávě dokázala potrápit velmi silné soupeřky. V 1. kole Wimbledonu proti Mashe předvedla velmi sympatický výkon, stejně tak ve 2. kole RG proti Sam. Tam byla hlavně v prvních setech naprosto vyrovnanou soupeřkou a prohrála je velmi těsně. Taky jsem viděl její zápas v Madridu proti Makiri, kde to byl z obou stran skvělý tenis a nakonec Kiki trochu smolně prohrála 4:6 ve třetím. Ale přestože třeba nevyhrála, tak prostě dokázala hrát dobře i proti soupeřkám z první nebo druhé desítky. To právě od začátku těch letních betonů úplně přestalo platit. No a první turnaj po přechodu na betony odehrála Kiki v Torontu...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to taky nechápu. Vůbec nebudu přehánět, když napíšu, že Kiki patří v mixu do absolutní světové špičky (ve dvojici s Danielem Nestorem). V deblu se dostala do Top 20, což je taky velmi dobré. Jenom prostě ve dvouhře to teď nějak nejde... No, snad to bude v příští sezoně lepší.

Co se týče Katky, tak ta si teď plnila trochu jiné povinnosti, i když se sportem to taky souvisí. :) V neděli byla na Velké Pardubické a taky fotila něco pro sponzory. Hlavně ty fotky s Range Roverem jsou fakt parádní. Katka je prostě fešanda a ty její vlasy jí musí snad každá holka závidět. :)

Můžeš se podívat tady a tady... :)
https://www.facebook.com/pages/Siniakova-Katerina/496895680342038
http://siniakovakaterina.com/galerie-foto.php
Reagovat
slacker
Ehm ehm, ono se da v mixu mluvit o nejake spicce?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jeden pár udělá finále RG, titul ve Wimbledonu a semifinále US Open v jednom roce, tak se o tom určitě mluvit dá... :)
Reagovat
slacker
nejde o vysledky ale jestli se z toho mala turnaju a jejich nepravidlenych ucastniku a jejich "enormniho" usili da vubec neco vyvozovat
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím proč tady dali upravenou fotku Kordy :-/
Reagovat
Elrondin
Fotka vážně hrozná, to tam nebyla nějaká lepší?
Reagovat
VlS
to sedí
Reagovat
smazaný uživatel
aaa, VIS a fotky... ehm... ;-) :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist