Smutný konec životní sezony. Bacsinszká má natržený kolenní vaz

26. 10. 2015, 09:52
Aktuality 11
Světová desítka Timea Bacsinszká, jež se minulou středu v Lucemburku zranila a vzdala zápas 1. kola, má natržený kolenní vaz a dostala ortézu. Musela tak ukončit sezonu, čímž přišla o pozici náhradnice na Turnaji mistryň v Singapuru i start na novém turnaji WTA Elite Trophy v Zhuhai.
Timea Bacsinszká

Timea Bacsinszká minulou středu vstupovala do turnaje v Lucemburku, kde před šesti lety získala svůj první ttul na okruhu WTA. Zápas s Němkou Siegemundovou měla dobře rozehraný, neboť vedla už 6-4 a 3-0. Náskok však neudržela a navíc si v poslední výměně druhého setu poranila levé koleno

V první chvíli to nevypadalo na nic vážného, ovšem během několikaminutového ošetření se v očích šestadvacetileté Švýcarky objevila slzy a utkání musela vzdát. Navíc tušila, že by pro ni sezony mohla skončit. "Asi jsou to vazy, ale nechci to tady konzultovat," řekla Bacsinszká krátce po zápase.

A prognózy se bohužel vyplnily. Diagnóza? Natržený kolenní vaz (partial rupture). "Nová nejlepší kamarádka," napsala ironicky švýcarská tenistka k fotografii postnuté na Instagramu s hashtagy
#robocop #injuredbutfashionable #nameonitincaseiforget.

New best friend #robocop #injuredbutfashionable #nameonitincaseiforget

Fotka zveřejněná uživatelem Timea Bacsinszky (@timea.bacsinszky), Říj 24, 2015 v 11:03 PDT


Bacsinszká, která letos získala dva tituly, zahrála si semifinále na Roland Garros, čtvrtfinále ve Wimbledonu a poprvé v kariéře se prodrala do Top 10, dostala na nohu ortézu a musela se vzdát závěru své životní sezony. Jako první náhradnice měla odletět na Turnaj mistryň do Singapuru a příští týden měla být nasazenou jedničkou na novém turnaji WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai.

Roli první náhradnice na Turnaji mistryň tak zaujala Španělka Carla Suárezová, neboť se omluvila i Venus Williamsová. Druhou alternativou je česká tenistka Karolína Plíšková. 

V Zhuhai si místo Bacsinszké zahraje Srbka Jelena Jankovičová.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jedna z nejsympatičtějších hráček. Zápasy si užívá.
Doufám, že do nové sezony vstoupí fit a s odhodláním.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák holka. :( Přeju brzké uzdravení!
Reagovat
vrabejka
Tak snad na RG už bude hrát.
Drž se Timmy :)
Reagovat
babolat.cz
čím sympatičtější, tím větší smůla :-(
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak,když i takovou pohodářku potkaly slzy,tak to nevěštilo nic dobrýho
Reagovat
FulnekUltras
nezbývá než Timee popřát co nejlepší zdravotní vývoj, rehabilitaci a v dohledné době i návrat k tenisu...
Reagovat
dadaft
ach ty vazy...........................
přeji uzdravení.

(mimochodem před pár dny si přetrhla tři kolenní vazy Anna Fenninger (holt v lyžování jsou ještě jiné tlaky a tahy) - ta má v háji celou sezónu, které mohla kralovat.................. takhle vidím Mikaelu Shiffrin na dva malé a velký glóbus - což taky není marné :)
Reagovat
tommr
po Sereně není TM dost dobrej ani pro Venus ... :(
Jsem zvědavej jestli se Venus odhlásí i z ET. Pokud by nechtěla hrát ani tam tak by se na ET zřejmě místo ní dostala Petkovicová ...
Reagovat
jackiec
schovej ty křivé haksny!
Reagovat
smazaný uživatel
Hloupý komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák :/
Kdo by jí něco takového přál?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist