Sobota bez překvapení a v Melbourne jde do tuhého

23. 1. 2010, 11:35
Aktuality 37
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Osmifinálové dvojice jsou v Melbourne kompletní a prakticky bez překvapení. Aspiranti na titul se ovšem začnou postupně vyřazovat mezi sebou. Jednička Federer svede bitvu o čtvrtfinále s domácím Hewittem, nenápadný Davyděnko se utká s nebezpečným Verdaskem.
Nikolaj Davyděnko

Roger Federer porazil hladce ve třech setech Alberta Montaňese. Duel se Španělem měl plně pod kontrolou - nenabídl žádný brejkbol, vyhrál 6-3 6-4 6-4 a radoval se z jubilejní padesáté výhry na Australian Open. "V dalších kolech budou zápasy náročnější, ale cítím se dobře. Fyzicky jsem v pohodě a věřím si, což je před druhým týdnem důležité," řekl Švýcar.

Nyní ho však bude čekat bývalá světová jednička Lleyton Hewitt. Domácímu hráči usnadnil postup Kypřan Marcos Baghdatis, jenž za stavu 0-6 2-4 zápas kvůli zranění pravého ramena skrečoval. Nekonala se tak očekávaná bitva, kterou si fanoušci slibovali především po jejich předloňském souboji, který skončil v půl páté ráno.

Baghdatis doplatil na náročný program posledních dní. Před týdnem získal titul v Sydney a ve v Melbourne absolvoval pětisetovou bitvu s Davidem Ferrerem.

"Říkal mi, že ho rameno bolelo hlavně při servisu. Popřál mi hodně štěstí do dalšího zápasu," řekl Hewitt ještě na kurtu.

Sobota na Australian Open:

Sestry Williamsovy nezaváhaly, Serenu vyzve domácí Stosurová

Federera sice čeká ve formě hrající tenista podporovaný domácím publikem, s Hewittem ovšem při celkové bilanci vzájemných zápasů 16-6 vyhrál posledních 14 zápasů v řadě.

Suverénní formu posledních týdnů potvrzuje i v Melbourne Rus Nikolaj Davyděnko. Překvapivý vítěz loňského Turnaje mistrů triumfoval i na svém prvním letošním turnaji v Dauhá, kde porazil i Nadala, a svou šňůru vítězných zápasů natáhl po sobotním vyřazení Argentince Juana Monaka už na dvanáct zápasů.

Na Australian Open navíc dosud postupuje zcela hladce - ve třech zápasech zatím v Melbourne parku neztratil ani set a soupeřům povolil dohromady uhrát pouhých 17 gamů. Pokud on i Federer, který hladce porazil Montaňese, zvládnou nadcházející osmifinálové bitvy, potkají se příští týden v zajímavém čtvrtfinále. Davyděnko Švýcara v posledních dvou zápasech porazil.

Ruského tenistu ale už v osmifinále nečeká nic snadného. Utká se s loňským semifinalistou Fernadem Verdaskem. Tomu kvůli zranění zápas třetího kola vzdal Rakušan Stefan Koubek, který po prohraném prvním setu 1-6 ze zápasu odstoupil.

Južnyj odstoupil, se zraněním hrál už proti Hájkovi
Michail Južnyj, přemožitel Jana Hájka, k zápasu 3. kola ani nenastoupil. Jako důvod uvedl zraněné zápěstí a jeho soupeř, Polák Lukasz Kubot, tak bez boje dosáhl postupem do osmifinále největšího úspěchu kariéry.

Sedmadvacetiletý Kubot hraje letos v Austrálii zatím teprve svůj třetí grandslamový turnaj, jako 86. hráč žebříčku je nyní nejhůře umístěným osmifinalistou v pavouku letošní mužské dvouhry na Australian Open a v boji o čtvrtfinále se utká s favorizovaným Novakem Djokovičem. Ten Istominovi z Uzbekistánu povolil uhrát pouhé čtyři gamy.

Južného zdravotní trable se podle jeho vyjádření datují už od pětisetového maratónu v úvodním kole s Francouzem Gasquetem. "Bolest v zápěstí na pravé ruce jsem poprvé ucítil v pátém setu a i druhý den to bolelo natolik, že jsem si pro druhé kolo téměř žádné naděje nedával. Ale Hájek nehrál vůbec dobře a dal mi šanci i přes zdravotní handicap postoupit," vysvětloval Južnyj.

"Ruka však stále bolela, včera jsem ani netrénoval a zkusil jsem hrát až dnes, ale nešlo to. Vůbec jsem nemohl hrát bekhend, trošku šel jen forhend, ale i při něm jsem bolest cítil. Denně jsem s tím chodil k doktorovi, bral jsem prášky proti bolesti a dělal v posledních hodinách vše, abych mohl nastoupit, ale opravdu to nešlo," vysvětloval Michail Južnyj, kterému start nedoporučil ani lékař.

"Ptal jsem se ještě doktora, zda nemám zkusit hrát s prášky proti bolesti, ale nedoporučil mi to. Jakmile bych bolest necítil, zatěžoval bych ruku naplno a mohlo by to mít neblahé následky. Asi se na tom podepsal ten dlouhý pětisetový maratón hned na začátku sezóny. Vypadalo to na namožení, ale ani po třech dnech se to nelepšilo, takže jde zřejmě o zánět šlachy a kdybych dnes hrál, mohlo by se to výrazně horšit a čekala by mě možná delší zdravotní pauza."

O jedno z osmi čtvrtfinálových míst si zahrají také předloňský finalista Jo-Wilfried Tsonga s Nicolasem Almagrem.

Tsonga dnes na poslední chvíli zažehnal pětisetovou bitvu s Tommym Haasem. Ve čtvrté sadě prohrával 2-5, několika vydřenými fiftýny se ale chytil a pěti získanými gamy v řadě  duel ukončil.

To Nicolas Almagro dnes poprvé nemusel do pětisetové bitvy. Kolumbijce Fallu porazil 6-4 6-3 6-4 a na Australian Open si poprvé zahraje 4. kolo. Na grandslamech byl nejdál ve čtvrtfinále Roland Garros.

Druhé kolo mužské čtyřhry zvládl  Lukáš Dlouhý, který po boku již tradičního indického spoluhráče Leandera Paese přehráli argentinsko-rumunský pár Arnold Ker/Tecau a lonští semifinalisté jsou tak ve třetím kole.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
sobotní výsledky mužů (23. 01. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Montaňes (31-Šp.) 6-3 6-4 6-4
Djokovič (3-Srb.) - Istomin (Uzb.) 6-1 6-2 6-2
Davyděnko (6-Rus) - Monaco (30-Arg.) 6-0 6-3 6-4
Verdasco (9-Šp.) - Koubek (Rak.) 6-1 skreč K.
Tsonga (10-Fr.) - Haas (18-Něm.) 6-4 3-6 6-1 7-5
Kubot (Pol.) - Južnyj (20-Rus.) bez boje
Hewitt (22-Austr.) - Baghdatis (Kypr) 6-0 4-2 skreč B.
Almagro (26-Šp.) - Falla (Kol.) 6-4 6-3 6-4 

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (3-ČR/Ind.) - Arnold Ker/Tecau(Arg./Rum.) 7-5 6-3

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Makarovová/Levinský (Rus./ČR) - Peschkeová/Matkowski (ČR/Pol.) 6-4 5-7 10-6
Hradecká/Čermák (ČR) - Dellacquaová/ Arnold Kerr (Austr.) 6-3 2-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Když mi nadáváš, tak ji to vracím stejnou mincí, jseš jenom zasranej zm.rd a ten tvůj McEnroe II. taky
Reagovat
smazaný uživatel
A na Štěrbu nenadávej, protože je to bývalej rozhodčí, kterej byl takzvaným umpirem i na Grandslamech, takže zná McEnroea II. lépe než ty a tví kumpáni, co fanděj Elegánovi. Panu Štěrbovi věřím ve všem, co řekl o McEnroeovi II., protože je to na 100 procent pravda, neboť Elegán je bezpochyby sebestřední vůl, co neunese žádnou porážku.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se za off topic, jen mám dotaz, jestli je někdo z HAvířova a okolí a hraje tenis. Já totiž nemám s mým hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Radim- vsadte na Verdaasca...dobrej kurz
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim ze Davydenko da Verdasca jak nic. V prvom rade 6:1 na zapasy pre Davydenka pricom Verdasco vyhral ten jediny zapas na antuke a hlavne Verdascov styl nefunguje na Davydenka. Verdasco hraje ofenzivne a v suboji proti hracom ako Davydenko ktory hraju rychlo presne a maju dobru defenzivu sa Verdasco sam vyhadze tak ako na Rolland garros kde dostal 3:0. Proste Verdasco nevie ako na neho a prehra o tom nepochybujem
Reagovat
smazaný uživatel
3:1 pro Fernanda
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko 3:1
Reagovat
smazaný uživatel
:) ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nando to vyhraje!! :-)) snád..
Reagovat
majjkaa
Tenis je nadherny sport! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Veru, to je :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou,tohle bude mazec.Těším se na zápas Del potra,bude yajímavé sledovat zápas dvou servismanů.Celkem se těším na všechno,co se zítra bude na kurtech dít.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak,tak. Mne sa dobre pozerá na zápasy, keď nie som fanúškovsky zainteresovaný. Vtedy mám najväčší pôžitok z tenisu, nepadám do mdlôb, nechytám sa za hlavu a nevykrikujem, haha.
Dnes ale pri Delpovi a Roddickovi aspoň jednú päsť určite zatnem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakoniec to išlo hladko, ako po masle. Hewitt a Verdasco si skoro nezahrali. Tak hádam túto noc bude na dvorcoch poriadna metelica.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže, Murray-Isner minimálně 4 sety, Nadal-Karlovič bych řekl taky 4, Del Potro-Cilic klidně i 5 a taktéž i Gnozalez-Roddick.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že až tak? Na dnešný tenis som sa chystal takmer dva dni, nakoniec to zaostalo za mojim očakávaním. Samozrejme, okrem Feda, tam som si mlsol.
Ináč s tvojimi tipmi sa dá súhlasiť, no uvidíme. A tip Fed-Hew, čo tipuješ, alebo, aký je tvoj osobný odhad ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ani jeden z nich se dneska nijak zvlášť neunavil. Federer není v úplně top formě, ale s přibývajícími koyl na grandslamech se zlepšuje a vzájemjá bilance hovoří pro něj, kdybych měl tipovat, tipuju Fedexe, i kdyz fandit budu Hewittovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě to je hodně zajímavé už ted,ale to nejlepší teprve příjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Hewittovi budu v osmifinále hodně handit, protože je to můj oblíbec, podobně jako Rafa. Doufám, že McEnroea II. porazí, přestože není ve formě, ale moc tomu nevěřím, proto fandím na AO vyjímečně Kolenovi, kterému z celého srdce přeju, aby Elegána rozmlátil na sračky, protože si nic jinýho nezaslouží. Pan Štěrba měl pravdu, že je McEnroe II. zatracenej egoista. To dokázal mimojiné i na RG 2009, kde vyhrál, protože Rafa nebyl ve formě a byl zraněný, ale to Elegán na tiskové konferenci pochopitelně neuvedl. Kdyby však Rafa hrál normálně, nikdy by French Open nevyhrál pravděpodobně by ho Nadal zesměšnil, stejně jako ve finále tohoto Grandslamu v roce 2008, kde John McEnroe II. dostal kanára, ale nebrečel, jelikož tenkrát byl ještě jednička s pořád velkým náskokem, jenže pak přišly prohry a on čím dál častěji ukazoval emoce, které jistě ještě několikrát v tomto roce ukáže.
Reagovat
smazaný uživatel
a jak hrál Nadal s Federerem těsně před French Open 2009? :-)
Reagovat
Vojtaakk
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš to finále v Madridu, jak už se nemohl vůbec hejbat?..
Reagovat
smazaný uživatel
Baví vás pořád takové zbytečné hádky?A´T už byl zraněný kdokoliv prostě, má se tady diskutovat a ne navzájem na sebe plivat a nadávta hráčům. Jinač v tom Madridu je třeba si uvědomit, že hrál RAfa den předtím čtyřhodinový zápas s Novakem. Jinač ale to nesnižuje schopnosti Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já myslim, že se tady nikdo vůbec nehádá, jenom se tady pravidelně Andrew1 vyzvrací, nic nového ;)
Reagovat
smazaný uživatel
seč ču*rák,to snad neni možný a Štěrba ten taky
Reagovat
smazaný uživatel
Fnuk, Fnuk, Fnuk, jeste jsi zapomel napsat, ze nepoznal Wawrinku na svatbu i kdyz s nim vyhral olympiadu:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska musim změnit taktiku :D a jít si dřív lehnout a pokusit se vstát před třetí, abych stihhnul ještě Murrayho, jakmile ponocuju, tak ve 4 končím a musim spát chtě nechtě, zejtra by to byla velká škoda!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak jeden lepší zápas než druhý ...
Reagovat
smazaný uživatel
Uz si to zacnu rozdavat len top hraci. V noci bude vela zaujimavych duelov. Hlavne Nadal s Murraym som zvedavy ako si poradia s Karlovicom a Isnerom a tiez Roddick- Gonzalez moze byt 5setovka. Medzi zenami zas Kuznetsova- Petrova nemam sajnu ktora moze vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že více problémů bude mít Murray, Isner je daleko lepším tenistou než KArlovič, na svou výšku hraje výborně a má skvělé voleje. A zápas Roddick-Gonzalez bude podle mě zítřejší top. Z dámských zápasů bych vybral ještě ruský souboj Safina-Kirilenka. Jsem taky zvědavý na Del Potra, jak se ukáže, zatím to je bída.
Reagovat
smazaný uživatel
Viem ze Isner ma lepsi pohyb ale zda sa mi ze Murray je zatial lepsi ako Nadal cize moze to byt podobne. Kazdopadne Safina mala strasne lahhy zreb, kludne dojde do semifinale ale tam dostane stopku bud od henin, kuznetsovej pripadne Petrovej. Safina si myslim ze uz pojde rebrickovo dole. A Del Potro skoda ho ze sa trapi zatial straca s kazdym sety a Cilic kludne moze vyhrat mozno aj prajem Cilicovi lebo dalsi zapas uz Potro by fakt mozno aj skrecoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Dinara zítra na raketě Kirilenky skončí.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes se hledá jen málo pozitiv. Největší je hladká výhra Noleho, i když první set nebyl z jeho strany ideální. Dalším plusem jsou ušetřené síly Hewitta na Federera a ušetřené síly Fernanda, i když si zase moc nezahrál. Jinač mě děsně mrzí poslední zápas mezi Tsongou a Haasem, který měl jít do pěti setů, jenže když se Tsonga dostal do laufu, už nebyl k zastavení. Tsonga mi sice nijak nevadí, ale takových hráčů je spousta, kdežto takový technik s citem, jaký má Tommy, se hledá velmi obtížně. Škoda věku a častých zranění, bez nich by byl Tommy úplně někde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Haase nicila zraneni, zvlast rameno..vzdy jsem obdivoval jeho jednurucnej bakchand a prechody na sit. Jen je trochu nervak :) kdyz mu bouchnou saze, tak se dejou veci. Necha se snadno vytocit a pak i otravit..treba predloni na USO nebo v Indianapolis.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to fakt, ale i tak je Tommy skvelý. Dívej, jak si sám vynadal a vyhecovalo ho to k obratu.http://www.youtube.com/watch?v=8gQ2NhteF44
Reagovat
a.magerova
Všem co dnes zvítězili i těm co maj dnes půr roku :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist