Sock zdolal Zvereva a postoupil do semifinále Turnaje mistrů

16. 11. 2017, 23:11
Aktuality 27
TURNAJ MISTRŮ - Jack Sock se stal nečekaným semifinalistou Turnaje mistrů, na který se kvalifikoval na poslední možnou chvíli a poprvé v kariéře. Postup ze skupiny si pětadvacetiletý Američan zajistil výhrou nad Němcem Alexanderem Zverevem, pro něhož sezona skončila. Sock si o finále zahraje s Bulharem Grigorem Dimitrovem.
Profily hráčů
Jack Sock

Jack Sock měl parádní vstup do sezony, ale od dubna se začal trápit a od srpna do října dokonce prohrál šest zápasů v řadě. Sezona pro něj pomalu končila, ale on se díky nečekanému premiérovému triumfu na podniku Masters 1000 v pařížské hale Bercy, kde přitom již ve druhém kole prohrával s Britem Edmundem 1-5 ve třetím setu a byl blízko vyřazení, kvalifikoval na poslední možnou chvíli na svůj první Turnaj mistrů.

A jako živou vodou politému Američanovi se teď daří i v londýnské O2 areně. V neděli sice při svém debutu na akci pro osm nejlepších hráčů uplynulé sezony nepřekvapil majitele rekordních šesti trofejí z Turnaje mistrů Rogera Federera, další dva soky však ve třech setech zdolal a stal se překvapivým semifinalistou. 

Po skalpu Marina Čiliče pětadvacetiletý Sock zvládl i přímý souboj o druhé místo ve skupině Borise Beckera proti o pět let mladšímu Alexanderu Zverevovi. Německého mladíka v duelu dvou nováčků zdolal za necelé dvě hodiny hry 6-4 1-6 6-4, byť do třetího setu vstoupil ztraceným servisem a po následním zisku čtyř her v řadě přišel o vedení 4-1.



"Byl to zápas jako na horské dráze," komentoval Sock své vítězství. Světovou trojku porazil poprvé v kariéře, skalp hráče Top 5 si připsal podruhé.

V sobotním semifinále se Sock utká s dalším debutantem Grigorem Dimitrovem, jenž má už bez ohledu na zítřejší výsledky jisté první místo ve Skupině Peta Samprase. Sock s o rok starším Dimitrovem odehrál čtyři duely a tři z nich vyhrál, nicméně Bulhar uspěl v jediném střetnutí v hale.

V Londýně tak zbývá obsadit poslední semifinálové místo, o které si v pátek zahrají Rakušan Dominic Thiem a Belgičan David Goffin. Na vítěze už čeká Švýcar Roger Federer, jenž dnes porazil Chorvata Marina Čiliče a skupinou prošel bez porážky.

• TURNAJ MISTRŮ 2017 •
Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 11. 2017)
• Skupina Borise Beckera •
Federer (2-Švýc.) - Čilič (5-Chorv.) 6-7(5) 6-4 6-1
Sock (8-USA) - A. Zverev (3-Něm.) 6-4 1-6 6-4
Konečná tabulka:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Federer 3 3 0 6-2 49-36 3
2. Sock 3 2 1 4-4 41-42 2
3. Zverev 3 1 2 4-5 43-45 1
4. Čilič 3 0 3 3-6 41-51 0
Semfinálové dvojice: Federer - Goffin/Thiem, Dimitrov - Sock.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Mayo
výborne ponožka
Reagovat
kada.tom
tak hlavně, že se Zverev tak soustředil na TM a nejel do Milána ... dobře mu tak :-)

Jackovi k výhře i postupu do SF gratuluju a přeju mu to, s Grigorem to může být hratelný postup do finále :-)
Reagovat
EllNino
a co by v Miláně dělal ? Na takovým sranda turnaji
Reagovat
kada.tom
to co ostatní, co tam byli ... navíc měl být největší hvězdou turnaje a nasazenou jedničkou
Reagovat
EllNino
je jasné, že pokud se dostal na velký TM, tak by zbytečně hrál i na tom cirkusovém ...
Reagovat
kada.tom
a že se tedy na tom velkém TM ukázal, ale :-)
Reagovat
EllNino
co to s tím má společného ? myslíš si, že jako Next Gen bere někdo vážně ?
Reagovat
Fandina
Je to něco jiného, než normální turnaj, ale každý kdo tenis sleduje ho bere vážně.
Reagovat
Haitik
Tak já asi tenis teda nesleduji! :D
Reagovat
sprchon
Já jo a ten turnaj jsem vážně nebral. ;)
Reagovat
Fandina
Tvůj problém.
Reagovat
Fandina
Tak to asi ne. Každý, kdo ho sleduje ho zaznamenal. Že se ti nelíbí, to je věc jiná.
Reagovat
aligo
přesně dobře mu tak :D Navíc Jack si to opravdu zasloužil :) v poslední době má nejlepší formu z těch ostatních druhořadých hráčů typu Thiem, Čilić, Goffin a Busta :)) přeji mi finále :))
Reagovat
EllNino
druhořadých hráčů ? :) Taky bych chtěl být takhle druhořadý :)
Reagovat
Kozoroh
Hlubší souvislosti jsou pro tebe španělskou vesnicí.
Reagovat
aligo
++++
Reagovat
EllNino
omlouvám se ó velký paroháči :)
Reagovat
brixner
Fusekl se mi líbí čím dál víc, i když, dle mého názoru, Grigorij ho v semi asi dá...Jsem rád, že to nevyhrál ten Rusák, já nějak nevím...Až to zabalí Roger, Rafa, Srb, Andy, Marin, Stan, myslím, že nastane zase období temna, jestli mají nastupující generaci zosobňovat týpci, jako tenhle Rusák, nebude nic moc na co koukat a komu fandit. Tohel nejsilnější období v historii tenisu jednou skončí a co bude dál? Nevidím to moc růžově.
Finále tipuji Roger vs. Dimitrij, pohárek, samosebou, pro GOATa!
Reagovat
spaniel
No vidis jak ti ty tipy jdou :)
Reagovat
FerrariF50
Až skončí Roger, tak to tenisu ubere strašně moc na atraktivitě a hodně lidí to ani nepřekousne, protože náhradníka za Rogera ani najít nejde ... asi jako když skočil Schumacher u Ferrari ... do té doby jsem nevynechal jedinou Velkou cenu za 10 let, potom jsem se opravdu snažil ještě asi 2 roky dívat, ale nešlo to. No užívám si dokud hraje a tenhle rok mě udělal velikou radost, škoda, že jsem nesledoval Rogera od jeho začátků, to mě strašně mrzí, ale co už. Wawrinkovi taky fandim, ale ten už taky asi dlouho hrát nebude. Z těch novějších hráčů já fakt nevim komu fandit ... Zverev, Kyrgios jsou namistrovaný blbečci, Thiem ? Prostě neni kde :(
Reagovat
Fandina
Pamatuji na Borga, když se objevil, byla to celospolečenská osobnost, nejen osobnost tenisových kruhů. A když skončil, tak to vypadalo, že se už taková osobnost neobjeví, ale byli, Samozřejmě každý s ním byl porovnáván, ale pak přišli další, pořád hrál Connors, pak Edberg a Wilander, Lendl, Chang, McEnroe, Agassi, Sampras, Becker. Pořád se někdo objevuje. Věřím tomu, že to bude i po odchodu Rogera, Nadala, Noleho a dalších.
Reagovat
Franky
ale zatial je to v nedohladne...
Reagovat
Fandina
Musíš počkat, až odejdou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale uz stacilo. :)
Reagovat
Dobry-den
I takové věci se dějí. :-(
Reagovat
Fandina
Ponožka jede a vzhledem k tomu, že poslední tři zápasy ze čtyř proti Gríšovi vyhrál, tak to s Gríšulkou moc dobře nevypadá. Tak uvidíme, jak to dopadne.
Reagovat
horska.kraslice
Sock ===) shock (šok) :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist