Söderling nenastoupil, ozvalo se mu zranění lokte

24. 10. 2009, 18:22
Aktuality 2
ATP STOCKHOLM - Kypřan Marcos Baghdatis a Belgičan Olivier Rochus se utkají o titul na tenisovém turnaji ve Stockholmu. Zatímco Rochus musel bojovat o postup s Brazilcem Thomasem Belluccim dvě a půl hodiny, Baghdatis nepotřeboval ani jednou udeřit raketou do míčku.
Robin Söderling

Marcos Baghdatis měl cestu do první finále po dvou a půl letech značně usnadněnou. Jeho soupeř, nejvýše nasazený Robin Söderling, do semifinále ani nenastoupil, neboť ho trápí zraněný loket. Na bolest v pravé ruce si stěžuje Švéd už od července, kdy musel ze stejného důvodu vzdát čtvrtfinále ve Washingtonu.

Seveřanovi se tak komplikuje boj o Turnaj mistrů. Příští týden má volno, pak by měl startovat na podniku ATP 500 ve Valencii a nakonec na Masters 1000 v Paříži.

"Z žádného turnaje neodstupuju bezdůvodně. Ale opravdu to bolí. Teď musím čekat, jak dopadnou lékařská vyšetření," vysvětloval Söderling.

Kypřana dlouho trápila různá zranění. Letos ale vyhrál už tři challengery a poamlu se vrací do formy. "Když několik měsíců kvůli zranění nehrajete, do vítězně formy se vracítě hodně těžce," vyprávěl Baghdatis. "Ale teď jsem zase hladový po úspěších. Věřím, že si ještě můžu splnit své sny - vyhrát grandslam a dostat se alespoň do Top 10," plánoval.

Olivier Rochus, který si ve finále zahrál naposledy rovněž v roce 2007, zvládl ve Stockholmu už třetí třísetový zápas. Dnes udolal Brazilce Thomaze Bellucciho. Baghdatis i Rochus zatím titul z turnajů ATP z letošní sezony nemají, pro oba by nedělní výhra znamenala třetí turnajové prvenství v kariéře.

"Olivier je dobrý kamarád, tento týden jsme tu spolu hodně trénovali. Je skvělé se s ním potkat ve finále," těší se už na neděli Baghdatis, který jediné vzájemné utkání před třemi lety na antuce vyhrál.

- ATP 250 STOCKHOLM (Švédsko, tv. povrch / hala, 600.000 dolarů) -
sobotní výsledky (24. 10. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Baghdatis (Kypr) - Söderling (1-Švéd.) bez boje
O. Rochus (Belg.) - Bellucci (Braz.) 7-6(4) 4-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Marcosi musíš vyhrát
Reagovat
misoSK
smola pre soderlinga...ale ten titul velmi prajem mojmu idolu baghdatisovi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist