Söderlinga ničí nejistota. K tenisu se už možná nevrátí, ale naděje se nevzdává

27. 11. 2012, 08:54
Aktuality 35
Dlouho čekali fanoušci Robina Söderlinga na zprávu o jeho zdraví. Dočkali se, radost jim ale osmadvacetiletý Švéd neudělal. Dvojnásobný finalista Roland Garros prý totiž neví, zda se ještě někdy vrátí k profesionálnímu tenisu. Söderling hrál naposledy loni v létě a od té doby se potýká s následky mononukleózy.
Profily hráčů
Robin Söderling

"Naděje, beznaděj, pak zase naděje, pak znovu beznaděj. To mě opravdu ničí," popsal Söderling pro ESPN své pokusy o návrat. "Cítím se dobře, tak začnu s tréninkem a myslím si, že za pár měsíců se můžu vrátit, a opravdu tomu věřím. Najednou se ale ráno vzbudím a zase mi je špatně," dodal bývalý čtvrtý hráč světového žebříčku. 

Söderling začal cítit extrémní únavu způsobenou špatnou funkcí štítné žlázy loni v létě. "Ve Wimbledonu to bylo hodně špatné," vzpomínal Švéd, jehož v All England Clubu vyřadil v třetím kole mladý Australan Bernard Tomic. "Ráno jsem zvracel a měl jsem horečku. Nechápu, proč jsem vůbec nastoupil. Ale byl to Wimbledon..." 

Poslední turnaj absolvoval Söderling o tři týdny později před švédskými fanoušky v Bastadu, kde suverénně bez ztráty setu získal titul. "Hrál jsem skvěle, ale cítil jsem, že něco není v pořádku. A o pár dní později se mi udělalo poprvé opravdu hodně špatně," vzpomínal tenista, jenž zatím jako jediný na Roland Garros porazil Rafaela Nadala. 

Navzdory tomu, že už je mimo hru půldruhého roku, se vítěz deseti turnajů ATP nevzdává myšlenek na comeback. "Nechci ještě skončit. Cítím, že mám v sobě minimálně ještě pět let," dodal Söderling.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Nola
konečne zmienka o Robinovi, veľkom švédskom sympaťákovi, v súvislosti s ním ma vždy napadne nezabudnuteľný zápas FO 2009 s Rafom, kráľom antuky, kto okrem Robina dokázal poraziť Rafu na FO? to bolo vtedy niečo neskutočné, ostatné jeho víťazstvá, nikdy neprevýšili toto jediné..
... škoda, že to nedotiahol do víťazného konca, vďaka jeho zlyhaniu dokázal Federer skompletovať kariérny GS...
samozrejme treba si kopnúť do "nejakého" Djokera, Rafu, Andyho, slabulinkých hráčov, ktorí sú iba do počtu...... ich zápasy sú o ničom.. pinkálisti, ktorí to dokážu dopinkať k veľkým víťazstvám..
Reagovat
Vojtiik
a cos udelala tedka ty, tím vyjadrenim ze " škoda, že to nedotiahol do víťazného konca, vďaka jeho zlyhaniu dokázal Federer skompletovať kariérny GS" .. nerikam, ze s nima souhlasim, ale pokud uz kritizujes, tak to sama nedelej to, co kritizujes:)
Reagovat
Nola
mlčať je niededy zlato...
ak čítaš narážky skoro pravidelne, vykypíš...
Reagovat
Vojtiik
ja to tu ctu pravidelne cca 5 let, sem tam neco napisu, naseru Mrože nebo tak.. kazdopadne pokud toto jsou pro tebe narazky, na ktere musis reagovat, tak bych ti pral zazit barneyho a podobne gumy, kdyz se tu praly zlomene nohy, ruce a podobne chutovky.. navic, jak jsem psal, sama byvas casto stejna spolecne treba se Sonjou rypete podobne (pouze muj nazor, ostatni to muzou videt jinak, no offense)
Reagovat
Sonja
Beru to jako offense. Jestli mě chceš jmenovat a tvrdit o mně, že já provokuju stylem, že znehodnocuju něčí tenisový kvality, tak tu chci důkaz...v opačnym případě si mě neber do pusy. Děkuju:-)
Reagovat
spaniel
Sorry, to je ale blbost. Jde o to, jak si ktere styly sedi a ten proste na Federera nemel. Jeho hra mu nedelala problemy a na rozdil od Rafy pouzival hodne kratasy atd.
Reagovat
nitrotaj
zmínku určitě stojí tenhle zápas,který musí znát snad každý tenisový fanoušek.Soderling naprosto neuvěřitelnej.http://www.youtube.com/watch?v=r2djE5NqNjU
Reagovat
seshitec
Neskutečně to Robinho bombil a ještě k tomu přesně, přesto se nemohu zbavit dojmu, že zdravýho Nadala by neporazil....čímž nechci snižovat hodnotu tohoto vítězství.
Co se mi ale líbílo nejvíc je to podání ruky, absolutní pohrdání, to se nevidí ani mezi ženskejma :)
Reagovat
nitrotaj
Hrál fenomenálně.Jako Nadalův fanoušek bych si přál aby ho příští rok někdo pořádně prověřil, protože Rafa hraje nejlíp pod tlakem a to je pak nádhera.Takovej Del Potro v maximální formě,Djokovic nebo Murray když se budou snažit to bude určitě zase úžasná podívaná.
Reagovat
Fandina
Robinovi přeji, aby se uzdravil. Škoda té nemoci, bylo by zajímavé sledovat, jak by býval hrál, kam by došel. Ale je ještě mladý, věk se podle mě posouvá a nemusí být všem dnům konec. Tak přeji zdraví a návrat.
Reagovat
Draxter
V tomto roce se mi zalíbila jeho hra. Nebylo to v zápase s Rafou, ale s podobným mým oblíbeným ranařem Fernandem Gonzálezem na Roland Garros. To byl tehdy zápas :) A jakoby Feňa od té doby pohasínal, Robin šel výš a výš. Ale teď to vypadá na konec obou. Ach, chybí mi ty forhendové kladiva :-(
Nedávno tu byl článek o tom, jak Federer vybízí k rychlejším kurtům - jj, tady je kámen úrazu. Tenis je čím dál pomalejší a jít do ostřejšího úderu od základní čáry je jen pro fajnšmekry. Přestává to být o kvalitě jednoho samotného úderu, ale je to čím dál víc o dynamice a vytrvalosti těla, o psychice a taktice. Jo ono je to super, překonávají se rekordy v čase, rekordy v počtu výměn. Ale...
Kdeže loňské sněhy jsou, kdy hráči se slabým servisem byli trestáni ihned po returnu a byli z toho nádherné laser údery? Tehdy jste si mohli u zápasu nespočetněkrát zajásat a podivit se nad umem hráčů. Teď si na dechberoucí okamžik počkáte klidně i celý set. Chyby do sítě, aut, míček v hledišti nebo slabé zakončení do volného prostoru jen proto, že ten druhý už nemůže a dá slabší úder doprostřed kurtu, mě tedy osobně ze sedačky nezvedne :-/
No vylil jsem si trochu srdíčko a můžeme zase pokračovat :-)
Tady to legendární video, kdy Feňa vedl 4-1 v 5. setu a prohrál to...
http://www.youtube.com/watch?v=6Ih8b1ReEA4
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. A btw ten zápas Gonzalez - Soderling na FO 09 osobně považuju za nejlepší antukový zápas, který jsem kdy viděl. I když jsem spíš fandil Gonzovi. :-)
Reagovat
Vojtaakk
Obě semi na FO 2009 byly supr, já osobně stavim výš to druhé, ale i to první byla pecka. Dohromady to trvalo asi 10 hodin, ale byl to zážitek.
A zrychlování kurtů je bez diskuze, ale pochybuju že s tim něco pohne...
Reagovat
smazaný uživatel
prijemne videoosvezeni, si vzpominam.. :-) Za Gonzu vsak "slza", chybi.. :-( Jinak kazdy zdravotni problem je neprijemny maler, Sodovi preju uzdraveni i navrat, pro me je ale, musim priznat, nahraditelny. Vyborny hrac, jiste, ale neuchvatil me a od incidentu s Rafou mi byl normalne protivny..
Reagovat
nitrotaj
Hned ta první výměna! To jsou bomby.
Reagovat
seshitec
tak zrovna tím incidentem si mě zrovna získal, kde se mimochodem ukazal Rafaelek jakej to je nedotknutelnej suchařík
Reagovat
smazaný uživatel
a vidis, me zas tenkrat prislo, ze ma uroven.. :-)

sepicnujatadyhajimrafu! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a mne, ne me, vid, Brozi.. ;-)
Reagovat
Fandina
Ona je otázkou, proč to Robin udělal. Jestli to už prostě nemohl vydržet, tak to chápu, i když já mám samozřejmě nejraději lidi, kteří jsou za každé situace nad věcí. Ale jelikož vím, žo to vždycky nejde, tak to chápu u druhého ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Robina, on bol taký perfektný medzičlánok medzi prvými štyrmi a hráčmi za nimi. Na neho sa žiadny Tsonga ani Berdych nechytali, Masters 2009 považujem za top, vtedy sa tam zišla fakt tenisová elita v pravom zmysle slova. Semifinále Federer - Davydenko a Del Potro - Soderling boli skvostné, ďaleko prevýšili nejakých Djokovičov, Nadalov a Murrayov :)

Soda bol dokonca raz aj členom Top 4, AO 2011 keď na poslednú chvílu preskočil Murrayho, škoda len že smolne prehral s Dolgopolovom, mal formu na to, aby došiel do finále ...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, či medzižčlánok. Osobne ho vidím na úrovni Delpa, Berdycha, či Tsongu..Tam sú drobné rozdiely, ťažko niekoho radiť vyššie, či nižšie..Samozrejme Robin chýba, už len z titulu TOP 10 hráč..
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa mal z nich najväčšie šance preraziť do prvej štvorky, spoločne s Del Potrom. Berdych a Tsonga sú mierne o level nižšie podľa mňa.
Reagovat
seshitec
rozhodně byl lepší a konzistentnější než Berdych a Tsonga. U Delpa vidím zas větší schopnost vítězit což dokázal na USopen
Jinak kecy, že zápasy s Davyděnkem a Sodou byli jasně lepší než s Djokrem Rafou či Murraym považuju za totální blud.
Je zajimavy že nezminuješ třeba finále Djokovice s koljou 2008 to bylo asi špatně taky vid jahodo
Reagovat
smazaný uživatel
Ono všeobecne väčšina Davydenkových zápasov je zaujímavá, pretože jeho tenis v top forme je naozaj skvelý. Tento rok som ho videl hrať tak dobre len v Rotterdame.
Reagovat
smazaný uživatel
s Davydenkem naprosty souhlas, chtela jsem atraktivitu jeho zapasu take pripomenout. Skoda, ze uz vidime vetsinou jen ten jeho vyraz marnosti, umi ji vyjadrit celym telem.. :-)
Reagovat
tommr
i když na druhou stranu jako fanoušek Tomáše Berdycha vítám, že Tomášovi ubyl jeden konkurent v boji o elitní osmičku ...

V článku mě zarazila ta zmínka o štítný žláze. Myslel jsem, že Soderling musel s tenisem skončit kvůli mononukleoze. Nebo to spolu nějak souvisí?
Reagovat
nando
Bude to ohromná ztráta pro tenis, jestli se Robin už nevrátí. Já pořád věřím, i když se obávám, že do té Top výkonnosti už se stejně nedostane. Po Ferrerovi a Gonzim ( a i Roddickovi) další oblíbenec out, Verdasco v podstatě taky skončil, tak mi zbývá Berďa a Delpo, ty snad jen tak neskončí.
Reagovat
pingwin
Hrozně mu fandím, aby se vrátil. Robin patřil k mým oblíbencům ... nejdůležitější je se uzdravit ..
Reagovat
darek.vrana
Musí to být pro něj hrozné, sledovat tenis, jak ostatní bojují o tituly. Přece jen to byl jeden z mála hráčů, který dokázal porážet i hráče top 4 a možná by na něj čekal i nějaký GS titul. Teď už tomu moc nevěřím. Není už nejmladší a takový návrat je vždycky dost zdlouhavý.

Mimochodem, v expres zprávách se píše, že Štěpánek je nejstarším hráčem top 100, to ale není pravda, minimálně Tommy Haas a Michael Russel jsou starší.
Reagovat
smazaný uživatel
No určite viem, že mentálne z nich najstarší nie je.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4JAZMgJB-eI
Reagovat
Fandina
V expres zprávách píší, jeden z nejstarších. Takže v pohodě.

A gratulace Radkovi k narozeninám. Hodně zdraví štěstí lásky a úspěchů. Gratulace.
Reagovat
darek.vrana
Po intervenci to změnili:)
Reagovat
Faddova
Tak zrovna on mi na okruhu nechybí, ale nic zlého mu nepřeju, snad se z toho brzo dostane.
Reagovat
LuA_luA
bola by to obrovska strata, prajem skore uzdravenie Robin!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist