Sonego přežil mečbol a od první výhry na trávě došel v Antalyi až k titulu

29. 6. 2019, 19:57
Aktuality 0
ATP ANTALYA - Souboj dvou debutantů ve finále turnaje ATP vyhrál Lorenzo Sonego. Na trávě v turecké Antalyi čtyřiadvacetiletý Ital zdolal po odvrácení mečbolu devatenáctiletého Srba Miomira Kecmanoviče a získal premiérový titul.
Lorenzo Sonego

Lorenzo Sonego se v Antalyi dočkal prvního titulu na okruhu ATP. Souboj finálových debutantů se Srbem Miomirem Kecmanovičem vyhrál po téměř tříhodinové bitvě 6-7 7-6 6-1. Premiérovou trofej Sonego získal ve 24 letech a z pozice 75. hráče žebříčku.

Do Turecka přitom rodák z Turína přijel se šňůrou šesti porážek a bez jediného vítězství na trávě. Během tohoto týdne jich však posbíral pět, i když ve finále měl Kecmanovič mečbol.

"Mám za sebou pohádkový týden. Ještě před pár dny bych něco takového nečekal. Na trávě jsem toho moc neodehrál, nevěřil jsem si. A teď tady stojím jako šampion. Jsou to nádherné pocity," radoval se Sonego.

Italský tenista si na trávě v Antalyi posílil sebevědomí před Wimbledonem a je letos čtvrtým Italem s titulem z turnajů ATP. Před ním triumfoval Matteo Berrettini v Budapešti a Stuttgartu, Marco Cecchinato v Buenos Aires a Fabio Fognini ovládl nečekaně Masters v Monte Carlu.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tráva, 507.490 eur
sobotní výsledky (29. 06. 2019)
• Dvouhra - finále •
Sonego (It.) - Kecmanovič (Srb.) 6-7(5) 7-6(5) 6-1
• Dvouhra - semifinále •
Sonego (It.) - Carreňo (4-Šp.) 6-3 7-6(2)
• Čtyřhra - finále •
Erlich/Sitak (Izr./N. Zél.) - Dodig/Polášek (Chorv./SR) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist