Souboj českých tenistů vyhrál Štěpánek

7. 10. 2008, 16:13
Aktuality 0
Radek Štěpánek vyhrál duel českých tenistů na turnaji ve Vídni. Devětadvacátý hráč světa v prvním kole porazil 6-4 a 6-2 Pavla Šnobela, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace.
Radek Štěpánek

Štěpánek do Vídně přijel po úspěšném vystoupení v Metách, kde vypadl až v semifinále s pozdějším vítězem Rusem Dmitrijem Tursunovem. Po rozpačitějším úvodu, v němž se seznamoval s novým prostředím a povrchem, nebylo v závěru prvního a ve druhém setu o vítězi pochyb. "Chvíli mi trvalo, než jsem se rozehrál a zvykl si na povrch, který je tady výrazně pomalejší než v Metách, ale pak už to bylo dobré," řekl Štěpánek.

Šnobel mu byl v některých fázích rovnocenným soupeřem, ale v rozhodujících chvílích převládla Štěpánkova pestrá hra. Daviscupový reprezentant měnil rytmus hry, často míče zkracoval a chodil na síť.

Osmadvacetiletý Šnobel se nedočkal vítězství ani ve čtvrtém utkání na okruhu ATP v kariéře. "Cítil jsem únavu ze zápasů v kvalifikaci a kromě toho mám už dva měsíce problémy s ramenem. Jsem ale rád za postup do hlavní soutěže, to je pro mě úspěch. Na příznivější los budu muset čekat dál," řekl po utkání.

Štěpánek nicméně výkon soupeře ocenil. "S Pavlem se dobře známe, věděl jsem, co od něj můžu čekat. Dnes zahrál opravdu dobře," složil hold protivníkovi.

Dnes se také rozhodlo o soupeři Jana Hernycha ve druhém kole. Český tenista se utká s Philippem Petzschnerem, který se dnes postaral o největší překvapení turnaje. Němec se ve Vídni musel do hlavní soutěže probojovat v kvalifikaci, aby v prvním kole nastoupil proti nejvýše nasazenému Stanislasi Wawrinkovi ze Švýcarska. Petzschner se ale devátého hráče světa nezalekl a ve třech setech ho vyřadil.

Výsledky - Vídeň:
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek - Šnobel (oba ČR)
6:4, 6:2, Petzschner (Něm.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6:7 (5:7), 6:2, 7:6 (7:5), Kohlschreiber (Něm.) - Gicquel (Fr.) 6:2, 6:2, Gulbis (Lot.) - Volandri (It.) 6:2, 6:3, Gonzalez (2-Chile) - Bolelli (It.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:2, Schwank (Arg.) - Simon (7-Fr.) 4:6, 7:5, 7:6 (7:5), Melzer (Rak.) - Ljubičič (Chorv.) 7:6 (7:3), 6:3, Giraldo (Kol.) - Koubek (Rak.) 6:1, 6:2.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist