Souboj s Kazachstánem rozehraje Hájek s Golubjovem

3. 3. 2011, 13:19
Aktuality 24
Zápas prvního kola Davis Cupu v Ostravě zahájí v pátek Jan Hájek s Kazachem Andrejem Golubjovem. Do druhé dvouhry nastoupí jednička domácího týmu Tomáš Berdych a Michail Kukuškin. Rozhodl o tom dnešní los, který dopadl opačně, než jak si přál český kapitán Jaroslav Navrátil.
Jan Hájek

Jeho přáním bylo, aby Berdych hrál úvodní dvouhru a měl pak více času na odpočinek před sobotní čtyřhrou. "Musíme se srovnat s tím, že los vyšel opačně. Nedá se nic dělat, ale není to až tak důležité," řekl bezprostředně po losu České televizi Navrátil.

Do čtyřhry nahlásil nečekanou dvojici specialistu Lukáše Dlouhého a juniora Jiřího Veselého, ale ujistil, že v tomto složení se deblový pár v sobotu ve vítkovické ČEZ Aréně neobjeví. "Vždycky to dávám tak, aby na tabuli byli všichni, ale čtyřhra v tomhle složení určitě nebude," uvedl Navrátil.

Sedmého hráče světa Berdycha čeká první vzájemný zápas s Kukuškinem, kterému patří v žebříčku ATP 63. místo. "Na turnajích se mi občas stane, že hraju s někým, s kým jsem třeba ještě nehrál. Průběh by měl být stejný. Budu se soustředit hlavně na svůj výkon a ne řešit, s čím soupeř přijde," prohlásil Berdych, který je po problémech se stehenním svalem a odstoupení z turnaje v Dubaji již v pořádku. "Jsem stoprocentně připravený na celý víkend," konstatoval.

Berdychovi nijak nevadilo, že nastoupí až do druhé dvouhry. "Je to opravdu jedno, je to formalita. Na zápas se těším. Věřím, že Honza Hájek přinese první bod," uvedl.

Také Hájka čeká jedna premiéra. Olomoucký rodák má za sebou sice pět utkání v Davis Cupu, ale poprvé se v týmové soutěži představí na domácí půdě. "Z vlastní zkušenosti vím, že čím blíže domova hraju, tím lepší jsou moje výkony. Tak doufám, že se to potvrdí," usmál se Hájek.

Kazaši byli s výsledkem losování vcelku spokojeni. "Je to dobré, že začínám. I když to zase nehraje tak velkou roli. Jestli chceme postoupit, musíme vyhrát tři z pěti zápasů a je jedno, které to budou," řekla jejich jednička Andrej Golubjov.

Reprezentanti Kazachstánu nemají v úvodu letošního roku dobrou formu. Golubjov s Kukuškinem od ledna nevyhráli v hlavní soutěži jedinou dvouhru. "Ale forma roste. Už jenom ten pojem Davis Cup je něco mimořádného a člověka to opravdu nutí vydat ze sebe to nejlepší. Budeme pracovat na 120 procent," řekl Golubjov.

S velkou motivací soupeře při jeho premiéře ve Světové skupině však soupeř počítá. "Hlavně na Kukuškina si musíme dát velký pozor, v hale je to velmi nebezpečný hráč," upozornil Navrátil.

Program zápasů:

Pátek (15:00):
Hájek - Golubjov, Berdych - Kukuškin,

Sobota (14:00):
Dlouhý/Veselý - Ščukin/Koroljov,

Neděle (13:00):
Berdych - Golubjov, Hájek - Kukuškin.

pva, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte někdo, prosím, kde se na netu bude dát sledovat 2. zápas? 1. budou dávat na ČT4 od 15:00, ale Berďův zápas budou dávat ze záznamu až ve 21:00 :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je zvláštní, pač jsem někde četl, že DC je pro ČT priorita, ale asi to slovo špatně chápu.
Každopádně opět nepochopitelný tah od papalášů v ČT zrušit veškeré sportovní přenosy na ČT 2.Zrovna o tomto víkendu se to fakt hodí.Děkuju nebo spíš neděkuju, protože to ve světě naruby znamená děkuju!
Zkus to tady - http://www.livescorehunter.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Co já vím tak ČT tvrdí že DC je pro ni tento víkend prioritou a že ho bude vysílat kompletně celý. Každopádně pokud ne tak na jejich stránkách budou on-line přenosy ze všech sporotvních akcí tohoto víkendu.
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně jsme se sešly s odpovědí a to i v čase:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zřejmě jsem byl první asi tak o 9 sekund a 46 setin.
A dík za tip.
Reagovat
smazaný uživatel
DĚKUJI:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já Honzovi taky moc nevěřím,vidím to tak 30:70,budu doufat že příjemě překvapí.Nevíte někdo kde budou dávat večerní zápas Lucky Hradecké?
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že to nebude jenom o tom, kdo kolik vyhrál zápasů v tomhle roce...
Reagovat
smazaný uživatel
chtěl bych se zeptat jestli se v čez aréně může fotit.děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
jistě že může :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pokud honza vyhraje, je po dramatu :D
Reagovat
Gulbis
Honza asi nevyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
nevidím důvod, proč by nemohl... on to má tenhle rok 4:6, golubjov 1:8 a to mu baghdatis skrečoval... žebříčkové postavení vyrovná domácí publikum a ani jeden z nich není rozený hráč pro tvrdý povrch, já to vidím přinejhorším 50:50.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, není vyloučenop, že Hájek opravdu vyhraje, ale fascinuje mě optimistický pohled na Hájkovu výkonnost některých zde na foru. přitom kdyby to nebyl Čech, ale cizinec, tak by drtivá většina zdejších fanoušků tenisu dost možná dosud ani vůbec nezaznamenala jeho existenci. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si třeba představte, že by tento tenista nebyl Jan Hájek, ale jakýsi Jean Hayek třeba z Belgie a nastupoval by v DC zápase proti Berdychovi. Typický český DC fanoušek z tohoto fora by se v rychlosti prolítl jeho výsledky, načež by prohlásil cosi jako: "Tedy, jestli s tímto loserem Tomáš v zápase prohraje víc než 5 gamů, tak je naprostej trapák" :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tady meleš ty kreténe!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi opravdu Matej :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi zase totální Jozef. Příště se zkus trochu zamyslet, než sem hodíš nějakej příspěvek.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem Jan Pavel, těší mě kluci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi takhle: já budu přímo v hale a při zápase Hájka s Golubevem budu veskrze nestranný pozorovatel, pač fandit Hájkovi se prostě nedá a ten Golubevův jednoručný backhand je nádhera sama. Ale tak že je to Davis Cup, tak fandit soupeři by asi nebylo správné, takže si to hlavně budu chtít užít. :-) Osobně můj tip je 3:1 pro Golubeva. A 3:1 pro Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám Hájka docela rád, akorát se v něm vůbec nevyznám...viz jeho minuloročný zápas v US Open s Fishem...1. set dostane kanára, 2. a 3. set vyhraje pak dostane zase skoro 2 kanáry...toto nepochopím...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi hlupák.A Hájek prohraje.Blbe.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš Matěji,my sme tu fanoušci tenisu:-)a hlavně českého:-))každý zápas je těžký,ale tomu ty asi moc nerozumíš:-)))teorie je jedna věc,praxe druhá:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
to co sem napsal Matějovi,tak pro Tebe to platí dvojnásob:-)hezký den!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist