Souboj Williamsových vyhrála Venus, ve finále ji vyzve Razzanová

20. 2. 2009, 15:59
Aktuality 1
WTA DUBAJ - Finále v Dubaji si zahraje jedna z favoritek Venus Williamsová a nenasazená Francouzka Virginie Razzanová. Američanka v ostře sledovaném duelu udolala svou sestru Serenu, cesta Razzanové dvoumilionovým turnajem v Dubaji se nezastavila ani na raketě Kanepiové.
Venus Williamsová

Duel sester Williamsových v semifinále tenisového turnaje v Dubaji vyhrála starší Venus 6:1, 2:6 a 7:6. V devatenáctém utkání s úřadující světovou jedničkou Serenou si tak připsala desáté vítězství.

Wimbledonská šampionka z loňského roku Venus byla v prvním setu naprosto suverénní při svém servisu a naopak špatně podávající Sereně povolila jediný game. Mladší z amerického dua však i přes zranění suverénně vyhrála druhou sadu a zápas pokračoval. Třetí set se rozhodoval až v tie-breaku, který Venus vyhrála 7-3.

Po vyřazení už ve druhém kole Australian Open si Venus Williamsová poprvé letos zahraje finále, v němž může získat jubilejní 40. titul ve dvouhře. Ve finále se utká s Francouzkou Razzanovou.

Pětadvacetiletá Virginie Razzanová dnes při své cestě za třetím titulem v kariéře zaváhala jen v úvodu utkání. S šestnáctou nasazenou Kaiou Kanepiovou ihned ztratila podání, ale od té doby už byl zápas v její režii. Proti přemožitelce Jeleny Jankovičové vyhrála šest gamů v řadě a rychle získala úvodní sadu.

Pohyblivější a přesnější Francouzka pak získala i další dvě hry a ujala se vedení 2-0 ve druhém setu. Kanepiová pak sice odvrátila brejkbol a dokonce srovnala na 2-2, to ale od ní bylo vše. Razzanová se rychle vzpamatovala, získala další čtyři gamy a za pouhých 63 minut zvítězila 6-1 6-2.

"Dneska jsem kurt ovládla," řekla po nečekaně krátkém utkání jeho vítězka. "Chtěla jsem odevzdat to nejlepší, abych se dostala do finále," dodala Razzanová, která si v Dubaji už předtím připsala cenné skalpy světové dvojky Dinary Safinové, Daniely Hantuchové a Věry Zvonarevové.

Kanepiová svůj dnešní výkon nijak neomlouvala. "Skoro nic nefungovalo. Servis mi nešel a ani hra od základní čáry mi nešla. (Razzanová) hrála výborně, zahrála několik skvělých úderů. Jsem zklamaná, ale aspoň se poučím z chyb."

O tom, s kým si Razzanová ve finále zahraje o titul, se rozhodne v souboji mezi Serenou a Venus Williamsovými.

 

Výsledky - Dubaj (dotace 2,000.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (6-USA) - S. Williamsová (1-USA) 6-1 2-6 7-6(3)
Razzanová (Fr.) - Kanepiová (16-Est.) 6-1 6-2

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist