Soud potvrdil: Robert Dee je 'nejhorším hráčem světa'

1. 5. 2010, 13:59
Aktuality 28
Během prvních tří roků své profesionální kariéry nevyhrál ani jeden zápas. V období roků 2005-08 nezískal dokonce ani set. Padl v 54 utkáních za sebou. Přesto když list Daily Telegraph přišel s tím, že Robert Dee je nejhorším tenistou historie, britský hráč se rozhněval a list zažaloval. Soud ale potvrdil: Žádná jiný profesionál tak černou sérii neměl.
Profily hráčů
Robert Dee

Dnes 23letý Dee se do světa profesionálního tenisu vrhnul v roce 2005. S nadšením, které zastíní mnohé světové hráče. Ovšem také s prachbídnými výsledky.

Za tři roky odehrál 54 zápasů, aniž vyhrál jediný. A nejen to, nedokázal dokonce vyhrát ani jeden set. A to neobjížděl žádné velké turnaje, touha po vítězství ho zavedla i do Rwandy, Íránu nebo Kolumbie. V neúspěších se mohl měřit snad jen s Guatemalcem Diegem Beltranenou, který sice prohrál 54 zápasů v řadě v letech 1997-2005, ale alespoň jeden set ukořistil.

Příběh Roberta Deeho:

'Nejhorší hráč světa' se bude soudit

Šok: 'Nejhorší tenista světa' vyhrál

Brit přesto neztrácel naději - a dočkal se. V kvalifikaci na turnaje futures v Barceloně porazil Dee Američana Arzhanga Derakhshaniho 6-4 6-3. Co na tom, že hned další den znovu prohrál ve dvou setech. První vítězství bylo sladké.

Ale netušil, jakou popularitu mu to vynese. Média ho v té souvislosti označila za nejhoršího hráče světa. A to se tehdy jednadvacetiletému tenistovi neblíbilo: kvůli urážce na cti se rozhodl s britskými novinami soudit.

Deeova série 54 porážek:
1. porážka 11.4.2005 -
54. porážka 7.3.2008

Skóre setů 0-108
Skóre gamů 144-648

31x 0:6
...
2x 5:7
2x 6:7

1. vítězství 18.4.2008

Takhle pohrozil i třiceti ostatním médiím, která text přejala. Jedno po druhém článek stáhlo. Každé. Až na Daily Telegraph.

S ním se tedy Dee rozhodl skoncovat u soudu. Svůj vztek považoval za oprávněný, nemohl se smířit s tak drzou pomluvou. Jenže dopadlo to proti jeho očekávání.

"Je nesporným faktem, že Robert Dee prohrál 54 zápasů v řadě na profesionálním tenisovém okruhu, což je nejhorší šňůra v dějinách," píše se v rozhodnutí soudu.

Daily Telegraph si případem udělal pěknou reklamu, naopak Dee je teď za hlupáka. Přestože si na své webovky vyvěsil tři desítky omluv od nejvlivnějších deníků světa, i když mu chodí jedna povzbuzující fanouškovská zpráva za druhou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ááááá, jak se zdá, včerejším tématem elegánovců bylo pomlouvání, které se týkalo mě. Nebojte se, vy fanatici, vždyť ten váš švýcarskej arogant je nejlepší, nejhezčí a nejobjektivnější, ačkoliv normální lidé jako pan Štěrba si myslí pravý opak.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli tím myslíš "normální" jako ty, tak to máš naprostou pravdu, protože větší pako než si ty by jsem hledal marně :-) samozřejmě, Fedex je hrozně arogantní :-D ..jsi na něj naštvanej, protože ti nechtěl poslat pár melounů na konto ve Švýcarsku, viď?! :-D
Reagovat
Vojtiik
Noo asi to definitivne vypada ze gulbis je muj pristi favorit.. dimitrov je asi v tahu s tema kolenama, za to gulbis uz prestal hrat tu uplnou reznicinu, kdy to hral uplne vsechno na risk, trosku do toho pridal mysleni+ super serv i hodne dobry pohyb... pujde nahoru snad :)
Reagovat
smazaný uživatel
heej co ma dimitrov s kolenama??
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych tímto vznést návrh, aby admini Barneymu típli IP adresu. U Vapetových výlevů se ještě někdo (třeba já) zasměje, ale co je moc, to je moc. A ty Barneyho kydy jsou moc. Díky (nejen za mě)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to už jsem psal Skottovi, že to nebude on, prostě tady řádí mezi fans Rafy idiot, který napadobuje tyhle fandy. Ještě odpoledne jsem Barneymu psal a ujistil mě (i když jsem to věděl)že :
BjornBorg alias Andrew alias fake Barneyyy alias Petr .atd bude náš plagiátor ;))), s Barnym si občas prohodíme pár vět, tak dost těžko by napadal i mě. Takže, když ho smázne, tak se buhužel toho blba stejně nezbavíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak, co s nim dělat, fakt nevim, jediný řešení je nereagovat, ale to se nikdy nevydrží, kdyby se to vydrželo, tak je naděje...
Reagovat
smazaný uživatel
jj jedine to ignorovani...bylo by to hezke kdyby bylo napsano par prispevku od petra a k tomu zadny komentar a diskutovalo by se jenom o tenise
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbi hrál naprosto fantasticky, líp než z Rogerem, Rafa dneska nic moc, ale hlavně, že vyhrál. Gulbi si možná nadělal do kalhot z případné výhry, ale Rafa se na rozdíl od Rogera z případné prohry nepo..
Ale to asi tak bude jediná výhoda tohoto zápasu pro Rafu, nedovedu si představit v jaký kondici zítra nastoupí, obávám se, že bude snadným soupeřem pro Davida, ale muže si za to trochu sám.

Byl bych hrozně rád, kdyby Gulbi ve svých výkonech pokračoval, protože hráč formátu, jakým byl dnes, na okruhu chybí, tak ať mu forma vydrží, měl bych komu fandit. Čekal jsemm, že se bude víc vyhazovat, ale dokázal se výborně ukočírovat a servis byl parádní...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tvým komentem, jen nechápu, jak se Federer z té prohry pose..?
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, tak, dnes jsem si nasla dalsiho oblibeneho hrace :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagoval jsem na koment Vojtííka dole, že jsme měli štěstí, že si Gulbi nadělal z výhry do kalhot, což s Fedexem taky, ale ten toho nebyl schopen využít. Žádná provokace v tom není ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já si toho jeho komentáře nevšiml... to, jak Roger zahodil nabídnutý reparát, bylo skutečně trestuhodné, o tom žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomnela jsem napsat, ze si nemyslim, ze by zitra mel Rafa nutne prohrat. Casu na oddych ma celkem dost, zaroven si myslim, ze ten dnesni ocistec by ho mohl vic nakopnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, ten Rafa to teda s tim Gulbisem hraje :-(, takhle fakt ne.... jenom vraci
Reagovat
smazaný uživatel
Bere údery pozdě, hraje to krátký, je mimo rytmus a Gulbis hraje výborně, jestli se něco nezmění, tak dneska dostane výprask ....
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel to take tak vidim :-(
Reagovat
Vojtiik
no mate stesti ze si gulbis z vyhry nadelal do kalhot :))
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak postupuje, ale abych byla uprimna, nezaslouzil si to... Gulbis byl celou dobu lepsi, Rafa to ted vyhral na psychiku, rekla bych...
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, zasloužil by si to víc Gulbis, škoda. Asi rozhodli zkušenosti v koncovce :-(
Reagovat
Kox
Doufám že tohle je průlomovej rok pro Gulbise. Jeho tenis je fakt pěknej. Agresivní, riskantní vše co je pěkný.
Reagovat
smazaný uživatel
Kox: tak tak, rovněž v to doufám... zápas parádní.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju k výbornému úspěchu, Roberte. Jen tak dál! :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Blbec:)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že podobné neúspěchy potkají elegána, protože tak nesympatického a neobjektivního tenistu tenisový svět nezná.
Reagovat
ArcusII
Ses překlep Blbe... Tady se píše o něčem jiným :-)
Reagovat
Chandler
Ty seš asi velkej ubožák...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist