Souhrn semifinálových zápasů

3. 5. 2008, 22:45
Aktuality 0
ATP BARCELONA / ATP MNICHOV / WTA FEZ - Španělský tenista Rafael Nadal v Barceloně postoupil už do finále, když dnes smetl Němce Gremelmayra. V Mnichově si o titul zahraje druhý nasazený Chilan Fernando Gonzalez proti Italovi Bolellimu. Na turnaji WTA v marockém Fezu do finále postoupily dvě nejvýše nasazené tenistky - Medinaová a Dulkovová.
Rafael Nadal

Nadal smetl Gremelmayra a míří za čtvrtým titulem z Barcelony
Žádnou šanci nedal překvapivému semifinalistovi tenisového turnaje v Barceloně Denisi Gremelmayrovi antukový suverén Rafael Nadal. Německého soupeře smetl za padesát minut 6:1, 6:0 a v neděli bude bojovat o čtvrtý titul z tohoto podniku za sebou. Španěl vyhrál na antuce 102 z posledních 103 utkání.

Německý tenista sice na cestě do semifinále porazil nasazené Jamese Blakea, Dmitrije Tursunova i Nicolase Almagra, dnes ale dostal tenisovou lekci. Od stavu 1:1 v prvním setu již neuhrál jediný game a v celém utkání získal pouze 15 míčků. I tak si vyrovnal osobní maximum. Mezi nejlepší čtyři postoupil také před dvěma týdny v Estorilu, kde dokonce vzal set světové jedničce Rogeru Federerovi.

Nadalovi se pokusí znepříjemnit poslední krok k titulu jeho krajan David Ferrer, jenž si poradil se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou ve dvou setech. S Nadalem má Ferrer relativně vyrovnanou bilanci tří výher a pěti porážek, poslední souboj v minulém týdnu v Monte Carlu vyzněl lépe pro světovou dvojku.

Chilan Gonzalez je v Mnichově ve finále, čeká ho Ital Bolelli
Chilan Fernando Gonzalez postoupil do finále tenisového turnaje v Mnichově, když otočil nepříznivý vývoj utkání s Maročanem Júnisem El Aynaouim. Sedmatřicetiletý Afričan, jenž se mohl stát vůbec nejstarším finalistou na okruhu ATP, vyhrál první sadu 6:3. Poté ale turnajová dvojka dvakrát využila slabší chvilky při Maročanově servisu a vyrovnala na 1:1.

V rozhodující sadě hned na úvod proměnil Gonzalez jediný brejkbol a zápas dovedl do vítězného konce. V neděli bude bojovat o druhý letošní titul, ten první získal ve Viňa del Mar na začátku února.

Gonzalezovým soupeřem bude překvapivě Bolelli, jenž po více než tříhodinové bitvě udolal nejvýše nasazeného Francouze Paula-Henriho Mathieua. Osmapadesátý hráč světa si ve finále zahraje vůbec poprvé.

Ve finále turnaje ve Fezu si zahrají nejvýše nasazené hráčky
Finále turnaje v marockém Fezu si zahrají obě nejvýše nasazené tenistky. Španělka Anabel Medinaová-Garriguesová dnes zdolala přemožitelku Petry Cetkovské Gretu Arnovou z Maďarska 6:3 a 7:6 a o titul se utká s Argentinkou Giselou Dulkovou.

Ta po téměř shodném výsledku vyřadila za necelé dvě hodiny Francouzku Arvane Rezaiovou 7:6 a 6:3. Třiadvacetiletá hráčka si tak může připsat na konto třetí turnajový titul z okruhu WTA, loni kralovala podnikům v Budapešti a Forest Hills. O dva roky starší Medinaová-Garriguesová zatím získala sedm turnajových prvenství.

ATP Barcelona - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Špa) - Gremelmayr (Něm) 6-1 6-0
Ferrer (2-Špa) - Wawrinka (14-Švý) 7-6(8) 6-3

ATP Mnichov - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Bolelli (Itá) - Mathieu (1-Fra) 7-6(1) 4-6 7-6(4)
Gonzalez (2-Chi) - El Aynaoui (Mar) 3-6 6-4 6-3

WTA Fez - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Medinaová-Garriguesová (1-Špa) - Arnová (Maď) 6-3 7-6(3)
Dulková (2-Arg) - Rezaiová (Fra) 7-6(6) 6-3

Čtyřhra - finále:
Cirsteaová/Pavljučenková (Rum/Rus) - Klejbanovová/Makarovová (Rus) 6-2 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist