Soul: Arruabarrenaová ve finále ztratila set, ale nadělila dva kanáry a má druhý titul

25. 9. 2016, 09:03
Aktuality 5
WTA SOUL - Čtyřiadvacetiletá Španělka Lara Arruabarrenaová ve finále turnaje v jihokorejském Soulu zdolala divokým výsledkem 6-0 2-6 6-0 Rumunku Monicu Niculescuovou a získala svůj druhý titul na okruhu WTA.
Lara Arruabarrenaová

Devadesátá hráčka světového žebříčku Arruabarrenaová prožila v korejské metropoli jeden z nejlepších týdnů v kariéře, poté co většinu sezony strávila na okruhu ITF či v kvalifikačních kolech elitního okruhu. Do druhého finále v kariéře postoupila po semifinálovém vítězství nad Rumunkou Patricií Marií Tigovou a v rozhodujícím duelu si poradila i s její zkušenější krajankou.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Barcelony získala druhý titul WTA v kariéře, poprvé se radovala už v roce 2012 v Bogotě.

Niculescuová sice z pozice páté nasazené nedosáhla na třetí titul v životě, ale odehrála nejlepší turnaj v sezoně. V Soulu se devětadvacetiletá Rumunka letos poprvé se dostala mezi nejlepších osm. Niculescuová hrála ve finále pošesté v kariéře, své dnešní 29. narozeniny však třetím titulem neoslavila. Poprvé triumfovala v roce 2013 v brazilském Florianópolisu, podruhé pak před dvěma lety v čínském Guangzhou.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (25. 09. 2016)
• Dvouhra - finále •
Arruabarrenaová (Šp.) - Niculescuová (5-Rum.) 6-0 2-6 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
sprchon
Nadělila Monice hezkej dárek k narozeninám a sobě určitě taky udělala radost. :) Snad má Niculescu klec.
Reagovat
Dobry-den
Dva kanáry pro Monicu od nějaké Arruabarrenaové :D
To potěší :D
Reagovat
Davor1
Dávno som nevidel turnaj s tak mizernou úrovňou. Jedna finalistka antukárka, ktorá doteraz na harde neuhrala vôbec nič a až do tohto turnaja mala na harde zápornú bilanciu a druhá Niculescu, jedna z najzvláštnejších hráčok histórie tenisu, ktorá celý turnaj bila súperky ako žito, aby vo finále dostala od antukárky dvoch kanárov. Aj takéto príbehy nam píše WTA no...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně po celej turnaj hrála Niculescu skvěle tak nechápu co se tam dělo v tom finále :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist