Španěl Bautista v Dubaji získal první trofej z turnaje ATP 500

3. 3. 2018, 19:43
Aktuality 0
ATP DUBAJ - Roberto Bautista získal na turnaji ATP 500 svůj celkově osmý a zároveň nejcennější titul kariéry. Už druhý letošní triumf zkušený Španěl slaví po finálové výhře nad Francouzem Lucasem Pouillem.
Roberto Bautista

Roberto Bautista se letos představil na pěti turnajích a pokaždé když zvládl svůj úvodní zápas, přemožitele už nenašel. Po prvním zápase sice skončil v Puné, na Australian Open i v Marseille, ovšem v lednu v Aucklandu a tento týden v Dubaji triumfoval. 

Ve Spojených arabských emirátech devětadvacetiletý Španěl uspěl z pozice nasazené trojky. Ve finále porazil 6-3 6-4 druhého nasazeného Francouze Lucase Pouillea, se kterým vyhrál třetí ze čtyř vzájemných soubojů.

Bautista svém 14. finále získal osmý titul a už počtvrté v kariéře vyhrál dva turnaje během jedné sezony. Letos má tedy skvěle našlápnuto k tomu, aby tuto bilanci ve zbytku roku překonal.

"I když se mi letos pár turnajů nepovedlo, tak mám na kontě už dva tituly a to bych před sezonou rozhodně nečekal. Jsem za to moc rád, jen bych rád předváděl stabilnější výkony," řekl 23. hráč světa Bautista. 

Letošní ročník turnaje ATP 500 s třímilionovou dotací v Dubaji byl zřejmě nejslaběji obsazeným ve své historii. Bautista si na něm připsal svůj nejcennější titul a zařadil se mezi bývalé šampiony jako Roger Federer (6 titulů), Novak Djokovič (4), Rafael Nadal, Andy Murray, Andy Roddick či Stan Wawrinka.

Čtyřiadvacetiletý Pouille hrál dnes ve finále dokonce již potřetí v sezoně, podruhé během sedmi dnů v něm ale prohrál. Tiutl slavil jen před ěmsícem v Montpellier. Celkovou bilanci ve finále má 5-4.

"Roberto si dnes vyhrát zasloužil. Já nepředvedl svůj nejlepší tenis a to pak ve finále nemáte moc šancí uspět," řekl Pouille, který přišel dnešní porážkou o premiérový posun do Top 10. "Mrzí mě to, ale věřím, že když bude trpělivý a budu se soustředit na každý zápas, tak se tam brzy dostanu," dodal nejlepší francouzský tenista současnosti."

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené rabské emiráty, tv. povrch, 3.057.135 dolarů
sobotní výsledky (03. 03. 2018)
• Dvouhra - finále •
Bautista (3-Šp.) - Pouille (2-Fr.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Rojer/Tecau (2-Niz./Rum.) - Cerretani/Paes (USA/Indie) 6-2 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist