Španělé letos vyhráli už sedm turnajů ATP. Martínez v Santiagu získal svůj první titul

28. 2. 2022, 06:41
Aktuality 0
ATP SANTIAGO - Pedro Martínez proměnil své druhé finále na okruhu ATP v premiérový titul. Na antuce v chilském Santiagu 24letý Španěl zdolal 4-6 6-4 6-4 o tři roky mladšího Argentince Sebastiana Báeze, který hrál finále poprvé, a pro svou zemi získal už sedmou letošní trofej.
Profily hráčů
Pedro Martínez

Pedro Martínez se v Santiagu dostal teprve podruhé za čtvrtfinále turnaje ATP a také tentokrát se dostal až do finále. Ale zatímco loni v červenci v rakouském Kitzbühelu nestačil na Nora Caspera Ruuda, v Chile už svůj premiérový titul vybojoval.

24letý Španěl v Santiagu uspěl z pozice nasazené čtyřky, tři ze čtyř soupeřů zdolal ve třech setech. V nedělním finále zdolal o tři roky mladšího Argentince Sebastiana Báeze 4-6 6-4 6-4 a oplatil mu porážku z loňského challengeru v Záhřebu.

"Odehrál jsem to několik těžkých zápasů. Dnešní finále bylo jedním z nich. Jsem moc šťastný, že jsem vývoj otočil a získal první titul. Je to skvělý pocit," radoval se Martínez, který se ve světovém žebříčku posouvá o 22 míst na 50. příčku a vylepšuje své dosavadní maximum.



Martínez se v roce 2022 stal čtvrtým novým vítězem turnaje ATP. Před ním slavili Thanasi Kokkinakis (Adelaide), Alexandr Bublik (Montpellier) a Félix Auger-Aliassime (Rotterdam).

Pro Španělsko Martínez získal už sedmý letošní titul. Třikrát triumfoval Rafael Nadal (Melbourne, Australian Open, Acapulco), po jedné trofeji získali Albert Ramos (Córdoba), Roberto Bautista (Dauhá) a Carlos Alcaraz (Rio de Janeiro). Tři různí Španělé tak vyhráli tři ze čtyř turnajů série Golden Swing - antukových akcí v Jižní Americe.

Bývalý nejlepší junior světa Báez si v Santiagu zahrál první semifinále i finále na okruhu ATP, k titulu ale své snažení dotáhnout nedokázal.

• ATP 250 SANTIAGO •
Chile, antuka, 546.340 dolarů
nedělní výsledky (27. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Martínez (4-Šp.) - Báez (Arg.) 4-6 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist