Španělka Torróová-Florová proměnila v titul hned své první finále

27. 4. 2014, 22:59
Aktuality 0
WTA MARRÁKEŠ - Premiérový titul na okruhu WTA v souboji dvou tenistek, které se dostaly poprvé do finále, vybojovala na antuce v Marrákeši Maria-Teresa Torróová-Florová. Jednadvacetiletá Španělka se životního úspěchu dočkala po třísetové výhře nad o sedm let starší Švýcarkou Rominou Oprandiovou.
Maria-Teresa Torróová-Florová

Duel finálových debutantek na okruhu WTA Tour vyhrála v Marrákeši španělská tenistka María-Teresa Torróová, jež získala první titul v kariéře díky vítězství 6-3 3-6 6-3 nad Švýcarkou Rominou Oprandiovou.

Jednadvacetiletá Torróová na cestě do finále v Maroku neztratila ani set a v semifinále překvapila vítězstvím nad favorizovanou krajankou Garbiňe Muguruzaovou. Jednasedmdesátá hráčka světa se s Oprandiovou, jež je aktuálně o 30 míst v žebříčku níž, utkala podruhé v kariéře a i v nejdůležitějším zápasu ji porazila.

Oprandiová se do svého premiérového finále dostala až ve svých 28 letech poté, co v sobotu vyřadila nasazenou jedničku Slovenku Danielu Hantuchovou a na pátý pokus tak uspěla v semifinálovém duelu.

- WTA INTERNATIONAL MARRÁKEŠ -
(Maroko, antuka, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (27. 04. 2014)
• Dvouhra - finále •
Torróová (Šp.) - Oprandiová (Švýc.) 6-3 3-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Muguruzaová/Oprandiová (Šp./Švýc.) - Piterová/Zanevská (Pol./Ukr.) 4-6 6-2 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist