Španělské tenisty by měl vést Moyá

9. 10. 2013, 17:53
Aktuality 3
Novým kapitánem španělské daviscupové reprezentace by se měl stát Carlos Moyá. Sedmatřicetiletý někdejší nejlepší tenista světa už podle médií podepsal se svazem roční smlouvu a do funkce bude oficiálně jmenován zítra.
Profily hráčů
Carlos Moya

U týmu nahradí Carlos Moyá dalšího bývalého profesionálního tenistu Álexe Corretju, se kterým Španělská tenisová federace (RFET) po překvapivé prohře v prvním kole s Kanadou a následné úspěšné baráži neprodloužila smlouvu. Pod vedením někdejší světové dvojky Španělé loni postoupili do finále, kde však prohráli s českým výběrem.

Moyá se stal na konci minulého století prvním Španělem na vrcholu žebříčku ATP, který vznikl v roce 1973. Vítěz French Open z roku 1998 dosáhl jednoho z nejdůležitějších momentů v kariéře právě v daviscupovém týmu, když v roce 2004 porazil Andyho Roddicka a zařídil tak své zemi daviscupový titul.

S profesionálním tenisem skončil v roce 2010 a jako daviscupový kapitán by se měl poprvé představit na přelomu ledna a února utkání úvodního kola doma s Německem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Len jedna malá otázka: v profile Moyu na TP sa uvádza, že bol najvyššie svetovou dvojkou, ale pokiaľ viem, bol No. 1. Potvrdzuje to aj ATP Champions Tour:

http://www.atpchampionstour.com/players/moya-stats.aspx

Highest ATP Singles: 1 (Mar 15, 1999)

Je to fakt len detail, TenisPortal je excelentná stránka, ide len o moju štatistickú úchylku - keď tam už takéto údaje sú (a som veľmi rád, že najvyšší renking hráča pribudol), nech sú presné :)
Reagovat
Carlos_Moya
Silná kombinace Carlos a Rafa:-)
Reagovat
George_Renel
že to dle té fotky povede Patrik Eliáš :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist