Sparta Prague Open vyhrála Britka Watsonová

18. 5. 2014, 17:29
Aktuality 10
ITF PRAHA - Antukový turnaj ITF s dotací 100 tisíc dolarů v pražské Stromovce vyhrála nenasazená Britka Heather Watsonová. Ta dnes nejprve v semifinále vyřadila Maďarku Babosovou a ve finále pak přehrála Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou.
Heather Watsonová (© TK Sparta Praha)

Letošní Sparta Prague Open komplikovalo chladné a deštivé počasí, to nejhorší však přišlo o víkendu. Přesto se vše (až na doprovodný program) zvládlo odehrát venku a nemuselo se do haly.

Semifinále se v sobotu odehrát nestihla a byla přeložena na neděli. Duel mezi Annou Karolínou Schmiedlovou a Aleksandrou Kruničovou pokračoval v rozhodující sadě za stavu 3-3 a po lépe zvládnuté koncovce postoupila do finále devatenáctiletá Slovenka. V druhém semifinále, které včera vůbec nezačalo, zvítězila Heather Watsonová nad Maďarkou Timeou Babosovou.

Finále bylo vyrovnané pouze v prvním setu. Šestá nasazená Schmiedlová dvakrát podávala na vítězství, ale ani jednou neuspěla. Šanci měla i ve zkrácené hře, v níž vedla 5-4 a měla dva servisy, ale Britka Watsonová získala tři fiftýny v řadě a ve druhé sadě už unavené soupeřce, která v pondělí triumfovala na domácí antuce v Trnavě, nadělila kanára.

"Bylo to hodně namáhavé. Věděla jsem, že musím být trpělivá, protože ten set může rozhodnout," komentovala Watsonová klíčovou koncovku úvodního setu. "V prvním setu jsem měla šance, ale nevyužila je. To rozhodlo. Pak už mi opravdu došly síly, navíc mám trochu zraněnou ruku. Celkově jsem ale moc spokojená, s postupem do finále jsem nepočítala," uvedla poražená Schmiedlová.

"Ten týden tady byl úžasný. I když nevyšlo počasí, turnaj byl výborný. Zázemí, jídlo, organizátoři. Každý den jsem si v restauraci dávala baklavu. Když budu moci, přijedu příští rok zase. Tenhle týden mi dodá hodně sebevědomí pro zbytek sezony. Už jen proto, jak silný ten turnaj byl. Mohl by klidně konkurovat turnajům WTA," pochvalovala si Watsonová, jež ve Stromovce vyřadila Češky Kláru Koukalovou a Karolínu Plíškovou, proti které si v pátek podvrtla kotník.

"Bolelo to i při finále, ale to mě nemohlo zastavit," řekla Watsonová, jež zítra oslaví 22. narozeniny. V Praze získala druhý letošní titul z okruhu ITF, který ji v zítřejším vydání žebříčku WTA vrátí do Top 100. Tím si zajistila účast v hlavní soutěži Wimbledonu, na Roland Garros ale musí začínat už v kvalifikaci, která v Paříži startuje ve středu.

Schmiedlová se po náročném programu uplynulých dvou týdnů, rozhodla před French Open odpočívat. "Příští týden jsem měla hrát v Norimberku, ale pojedu se tam jen odhlásit. Mám toho dost, budu se soustředit na Roland Garros," uvedla Schmiedlová na webu spartapragueopen.cz.

Češkám se letos turnaj nepovedl. Sedm - včetně Šafářové, Koukalové a Záhlavové-Strýcové - jich ztroskotalo už v prvním kole. Do čtvrtfinále se dostaly alespoň Karolína Plíšková a Tereza Smitková. Čest domácích tenistek zachránila alespoň Lucie Hradecká, která už v pátek vyhrála po boku Nizozemky Micheally Krajicekové čtyřhru.

- ITF PRAHA / SPARTA PRAGUE OPEN -
(Česko, antuka, 100.000 dolarů)
nedělní výsledky (18. 05. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Schmiedlová (6-SR) - Kruničová (Srb.) 7-6(4) 1-6 6-3
Watsonová (Brit.) - Babosová (Maď.) 7-6(3) 6-3
• Dvouhra - finále •
Watsonová (Brit.) - Schmiedlová (6-SR) 7-6(5) 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Odkaz na vysílání ČT ze Sparta Prague Open v neděli 18.5.2014, rozhovory, dohrávky.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10186693736-tenis/214471291352001-sparta-prague-open-2014
Reagovat
Fandina
Gratulace Heather Watson k titulu. Finále jsem neviděla, ale v týdnu jsem Watson hrát na Spartě viděla a nasazením i herně se mi moc líbila. Hrála dobře. Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nikdo z lidí, co píše sem, tak včera na Spartě nebyl.
Já jo.
Heather Watson je sympatická hráčka, snaží se hrát pestře, na to, že je malá, velmi slušně podává, Errani a Koukalová by se mohly učit.
Druhý set už Schmiedlová nemohla, padala pomalu na hubu, proto to vypustila a uhrála jen pár fiftýnů.
Hrálo se venku, na FB psal nějaký trapák, co na Spartě asi nikdy nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Heather! :)

Před čtvrtfinále jsem psal: "Podle mě bude hodně atraktivní čtvrtfinále mezi Karolínou Plíškovou a Heather Watson. Vůbec bych se nedivil, kdyby z něj vzešla pozdější vítězka celého turnaje..."

Před semifinále jsem psal: "Heather je pro mě momentálně největší favoritka na celkové vítězství."

Tak jsem rád, že mi to vyšlo. :) Co jsem viděl holky naživo, tak Heather se mi herně líbila nejvíc. Proto jsem jí věřil, že by mohla dojít na turnaji hodně daleko a potom už to pro mě byla největší favoritka na titul... Ve finále mě překvapilo, jak jednoznačný byl 2. set. Dá se říct, že vyrovnaná první sada asi rozhodla celý zápas...

Je fakt, že turnaj byl ovlivněn deštěm a co jsem četl, tak semifinále asi byla dohraná v hale (sice na jiném povrchu, ale pravidla to umožňují)... Bohužel, počasí během celého týdne nebylo ideální a nejhorší to bylo právě o víkendu, kdy turnaj vrcholil a navíc byly na Spartě i doprovodné akce (např. včerejší exhibice nebo dneska dětský den musely být přesunuty taky do haly). Taky byla smůla, že kvůli dešti dneska nemohl být odvysílán televizní přenos... Mrzí mě to kvůli všem lidem na Spartě, kteří tam za poslední rok (např. při loňských povodních) vážně udělali kus práce. Asi všichni bychom si přáli, aby se v Praze hrál turnaj WTA, ale momentálně tady holt není nic většího než Sparta Prague Open a já mám tenhle turnaj rád. Je tam pěkné prostředí, příjemná atmosféra a člověk vidí fakt všechno hodně zblízka. :)

Co jsem četl, tak i přes ten déšť se tenistkám v Praze líbilo a třeba Heather řekla po finále, že pokud to půjde, tak příští rok přijede zase... Takže přeju organizátorům turnaje hodně štěstí do dalších let, spoustu zajímavých tenistek v pavouku a mnohem lepší počasí, než bylo letos. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále se hrálo venku! :-)) Sice poprchávalo, ale hrálo se.. Oba semifinálové zápasy se hrály na centrkurtu a byly vysílány v na ČT SPORT.. :-)) Jen finále nebylo v telce.. :-(

Gratulace Heather!! Hned od 1. kola co vyřadila Kláru, jsem si řikal, že by to mohla vyhrát a celkem jsem jí to i přál a nakonec to fakt vyhrála, tak super!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já jsem právě četl jeden komentář na FB, že semifinále mezi Schmiedlovou a Krunic bylo dohráno vevnitř... Televizi jsem potom vypnul, takže jsem to neviděl. Tak aspoň něco bylo nakonec k vidění. :)

Co se týče Heather, tak to máme asi stejně (koneckonců její zápas jsme sledovali spolu :)). No, jestli mi to vyjde, tak bych za rok rád přijel zas. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já za rok určitě pojedu zase! :D
Tak třeba když ti to vyjde, tak se tam potkáme nebo dáme rovnou někde tam sraz! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě! :)
Reagovat
PetaM
Gratulace Heather! :) Moc ti to přeji a každý úspěch po zranění/nemoci je cenný! Už abys byla zpátky na pozici, která ti náleží! :)
Reagovat
Frick
Počasí na hofno, výsledky na hofno.

Co bude dál? :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist