Sportovec roku: V nominované desítce jsou Kvitová s Berdychem

30. 11. 2011, 11:42
Aktuality 27
Vítězka letošního Wimbledonu a Turnaje mistrů Petra Kvitová je podle očekávání v desítce nominovaných na Sportovce roku 2011. Světová dvojka se může po více než dvacetileté mužské nadvládě stát šestou ženou v řadě, která hlasování vyhraje. Jedním z jejích konkurentů je další tenista Tomáš Berdych.
Profily hráčů
Wimbledonská vítězka Petra Kvitová (© wimbledon.org)

Po fantastické sezoně, v níž Petra Kvitová díky svým úspěchům vyšplhala ve světovém žebříčku na druhé místo, je nejlepší česká tenistka podle sázkových kanceláří jasnou favoritkou na úspěch i ve Sportovci roku. V anketě, kterou pořádá Klub sportovních novinářů České republiky, se spolu s ní budou o vítězství ucházet semifinalista Turnaje mistrů Tomáš Berdych, Petr Čech (fotbal), Jaromír Jágr (hokej), Mirka Knapková (veslování), Jaroslav Kulhavý (horská kola), Martina Sáblíková (rychlobruslení), Ondřej Synek (veslování), Barbora Špotáková (atletika) a Zdeněk Štybar (cyklokros).

Šanci uspět ve Sportovci roku má vedle Kvitové s Berdychem i české fedcupové družstvo. Také výběr kapitána Pály je podle bookmakerů favoritem, přičemž jeho soupeři budou fotbalisté Plzně a národní hokejové mužstvo. Reprezentační tým tenistek se mezi tři nejlepší kolektivy dostal potřetí v historii. V roce 1983 anketu vyhrál, o rok později byl třetí.

Do hlasování se letos zapojilo rekordních 249 členů Klubu sportovních novinářů, loňské maximum bylo překonáno o 17 hlasů. Alespoň jeden hlas dostalo 101 jednotlivců a 30 kolektivů, což je rovněž nejvíce v historii.

Organizátoři už nyní domlouvají se sportovci jejich účast na galavečeru 21. prosince. Na vyhlášení by měli být přítomni oba nominovaní tenisté a celý fedcupový tým, oba cyklisté i veslaři, Sáblíková i Špotáková. "Problém ale bude asi u Jágra, protože hraje ten den v Dallasu," prohlásila na dnešní tiskové konferenci Petra Pavelková z organizační agentury BPA.

Druhé kolo hlasování začíná dnes a skončí v pátek 9. prosince. Vítěz ankety obdrží 250.000 korun, druhý nejlepší sportovec dostane o 50.000 korun méně, třetí místo je ohodnoceno částkou 170.000 korun. Celý večer v přímém přenosu odvysílá Česká televize na svém prvním programu.

Nominace na Sportovce roku:

Jednotlivci (podle abecedy):
Tomáš Berdych
Petr Čech (fotbal)
Jaromír Jágr (hokej)
Mirka Knapková (veslování)
Jaroslav Kulhavý (horská kola)
Petra Kvitová
Martina Sáblíková (rychlobruslení)
Ondřej Synek (veslování)
Barbora Špotáková (atletika)
Zdeněk Štybar (cyklokros)

Týmy:
Fedcupový tým ČR
Fotbalisté Plzně
Hokejisté ČR

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
píšeš:"Na Youtube má tanec v podání Caroline dokonce víc než milion shlédnutí a na Twitteru jsem četl taky pozitivní ohlasy.

A co svůj názor nemáš?

Tady proboha nejde o intelektuály nebo neintelektuály. Je rozdíl, když z hecu zatancuje na 3 sekundy Petko a něco jinýho, když to trvá dlouho a není to víc, než když jakákoliv holka tancuje na tancovačce. Ale nic, když ti stačí, že to někdo chválí na twiteru....................
Reagovat
smazaný uživatel
... přidám něco, k Vaší včerejší porno tématice.

Karel Jaromír Erben
Fulnecká košile

Nechtěl bych být halenka,
kterou nosí Azarenka.
Chtěl bych však být na chvíli,
jen já, Petřinou košilí.

Z hřebene, zdraví po třech uběhlých mílích v podkolenkách,

Poeta a kamzíci.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, to už je o trochu lepší než včera... Ale stejně si myslím, že nakonec bys tou halenkou být chtěl. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo! :-)
Avšak; čekám montyho25, protože tohle je přece jasný útok na Azarenku (kterou má tak rád)...!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Očekávání naplněno, monty už je zde,
kritik věru milostivý, po ránu on je..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň jednou jsem byl rychlejší. :D No skoro se mi zdá, že už nejsem na webu o tenise, když je to tady samá báseň... Viku mám rád, to je pravda, ale tohle mě docela i pobavilo. Když jsem si to v první chvíli představil, tak jsem si řekl, že kus nějakého hadru bych taky být nechtěl. Pak jsem si ale představil, že jsem tou halenkou Viky a změnil jsem názor. :) Ani být Petřinou košilí by mi nevadilo... Horší by bylo, kdybych byl kusem oblečení např. Oty Černého. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou; víš jak může takovýmu panu Otovi Č. hezky vonět košile..? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám rád tyhle ankety, protože se domnívám, že Jar.Kulhavého a Petru porovnávat nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tuhle anketu nesleduju, protože se pokouší srovnat nesrovnatelné... Ale myslím si, že vyhraje Petra. Letos toho dokázala opravdu hodně. Samozřejmě mě mrzí, že v důležitých zápasech (Wimbledon, Turnaj mistryň) porazila moje oblíbené hráčky, ale takový je sport. Aspoň budou mít "moje holky" větší motivaci do příštího roku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi velký fanda porna, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Hahaha. :D No možná tě překvapím, ale chytnu se toho... Nedávno jsem četl jeden komentář a dovolím si ho ocitovat: "BTW, onehdá mi volal kámoš a já se srovna díval na tenis. Hrála Maria Šarapova - svým typickým způsobem - a on mi po pár větách povídá "No nic, já tě nebudu rušit, slyším, že máš co dělat. Zavolej mi až skončíte". Blbě se mi vysvětlovalo, že jsem doma sám a čučím jenom na bednu. Ale pak jsme se oba dost nasmáli."
Přiznám se, že tohle mě dost pobavilo. :D Ale vážně, Masha a Vika jsou podle mě super holky a že jsou při hře hlasitější? No jsou, ale rozhodně to není ten důvod, proč je mám rád. :)
Reagovat
mac.hall
Petra je jasná. Je horkou kandidátkou na post nejvyšší. Těžko se letos najde někdo lepší ale přeci jen jde o jakési srovnání všech druhů sportu a to není jednoduché . Nezanedbatelný vliv má popularita toho kterého sportu. Snad jen J. Kulhavý by mohl zamíchat pořadím. I jeho letošní sezóna byla impozantní. Berdych , nebo Čech nemůžou mít žádnou šanci. Jejich sportovní výkony jsou daleko od požadavků na vrchol.
Reagovat
smazaný uživatel
Edgar Alan Poe
Prokletí domu Wozniackich

Wozniacki je hotová,
Piotr už ven nevylízá.
"Chci být jako Kvitová!"
"Chci být lepší, než Kotyza!"

Vše nejlepší, Sportovkyni roku, přeje kolektiv maloměstských popelářů i my ostatní, zametači dvou vesnických antukových kurtů
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že máš rád Petru (viz tvůj nick), ale musíš se kvůli tomu otírat o Caroline? Štve tě snad, že je Caroline pořád první? Mohl bys vědět, že Caro a Petra spolu soupeří jenom na kurtu, zatímco mimo kurt jsou dobré kamarádky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějakej vznětlivej nee??...
Zrovna tenhle komentář je velice taktní a slušný, není v něm žádná zášť a ani sprosté slovo či urážka. Je to velice slabá polívčička toho co se tu kolikrát o Carol píše.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou poslední větou bohužel souhlasím... Ano, jsem občas vznětlivý. :D Ten komentář sice není sprostý, ale nepřijde mi zrovna taktní. Zaprvé má ta "báseň" trapný (nejen) název a zadruhé nechápu neustálé srovnávání Caroline a Petry. A taky jsem chtěl hlavně říct, že lásku k Petře lze vyjádřit i jiným a mnohem lepším způsobem... Promiň, ale od toho tady jsem, abych se zastával mých favoritek. :)
Reagovat
Padme
Ten název je jen parodie na Poa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tobě je krásně vidět, že když někdo někde použije nadsázku, či se dokonce pokusí o humor, tak se vždycky najde jedinec, který to nepochopí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedávno jsem tady psal, že mám dost široké spektrum smyslu pro humor a za tím si stojím. Ale promiň, tohle mi vtipné nepřišlo. Vždyť Caroline je jediná hráčka, která je v žebříčku před Petrou, tak jaké prokletí? A o těch dalších věcech v tom "uměleckém díle" radši ani nemluvím... Prostě mě víc pobavilo, že jsem velký fanda porna. :D

Padme: Je to parodie, ale podle mě to je hlavně kravina. Na druhou stranu, nechci nikomu vnucovat svůj názor. Jestli se vám to líbí, tak to přijímám. Zároveň ale při takových komentářích očekávejte mou reakci... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mno, tak tohle nikam nevede. Ty si prosím tě dál mysli, že máš "dost široké spektrum smyslu pro humor" a já si s dovolením budu (asi jako kostej) myslet svoje.
Rozdíl mezi náma je asi v tom, že já se tou 'básní' pobavil, kdežto tys to pobral jako otírání o Caroline a neváhal ses jí hned 'zastat'. :-)

Ty to asi brzy nebudeš mít jednoduchý, to až Petra Karolíně ten prestižní flek vyfoukne. Budu na tebe myslet... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Řeknu ti to takhle: Někomu přišlo trapné vystoupení Caroline na exhibici v Bratislavě, mně přišla trapná tahle báseň... Jestli bude Petra první, tak s tím nebudu mít absolutně žádný problém. Já k Petře chovám velký respekt, i když je to pro mě soupeřka. Petra je sympatická holka a velmi si mi líbilo její sportovní gesto v Pekingu, když Masha musela skrečovat kvůli zranění kotníku... Moc přeju Caroline, aby tu první pozici udržela co nejdéle, protože vím, že si toho moc váží. Na druhou stranu si říkám, že kdyby byla Caro třeba druhá, tak by určitě měla větší klid na svou práci. Minimálně by byla ušetřena některých blbých komentářů od ještě blbějších novinářů (tímto zdravím pana Jarocha z deníku Sport...). Mimochodem, tři z mých čtyř oblíbených hráček jsou momentálně v první čtyřce žebříčku, takže opravdu nemám důvod být nespokojený. :)
Reagovat
VlS
Petra je pro Tebe soupeř? Nevžívej se tak do těch holek, který máš rád, nebo se z toho fakt zblázníš.
Exhibice v Blavě byla fakt trapňoučká, ale asi dobře zaplacená a někým trapňoučce režírovaná, takovou pí.....nu by snad nevymyslela ani Caro s Cibulí.
Parodie na EAP taky není žádnej poetickej klenot, je to prostě rýmovačka a víc si za cíl neklade, stejně jako viditelně její autor a hlavně to předvedl z hecu pár desítkám zoufalců, kteří tady žvaníme a občas se dopustíme úletu, páč si myslíme, že to je důležitý. Bav se tím a nena..ej se zbytečně, bude ti líp.
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, tak je Petra soupeřka pro moje oblíbené hráčky, když se ti to nelíbí... Je zajímavé, že na jiných diskusích se ta exhibice v Bratislavě většině líbila. Na Youtube má tanec v podání Caroline dokonce víc než milion shlédnutí a na Twitteru jsem četl taky pozitivní ohlasy. Začínám mít pocit, že sem píšou samí intelektuálové, kterým připadá nevkusné, když se dvě hezké holky kroutí. :D Ale neber si to nějak osobně. Holt každý máme jiný vkus, co se týče zábavy... Asi máš pravdu v tom, že bych mohl být klidnější, ale já už jinej nebudu. Nakonec to byl právě ten důvod, proč jsem se tady zaregistroval a začal psát do diskusí. Abych se přiznal, tak málokdy si přečtu článek a hned koukám na diskusi, protože mě zajímá názor ostatních. Dlouhou dobu jsem byl jenom čtenářem zdejších diskusí, ale protože mě to už nebavilo, tak jsem se rozhodl, že taky přispěju svou troškou do mlýna. No a když něco dělám, tak pořádně. :D Snad přináším aspoň trochu zajímavý pohled na věc, ale to už je na posouzení ostatních...
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Když to fandění přestaneš tak žrát, tak to bude určitě lepší.
Zatím mi trošku připomínáš jistýho pana Rychtáře, kterej v současnosti opečovává (a nalejvá) Ivetku Bartošovou. To je taky slušnej hysterik. :-))
Měj se.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel tě zklamu, protože jsem to vždycky žral a žrát budu. :D Já to jinak neumím a netýká se to jenom tenisu. Když mám někoho rád, tak ho prostě bráním. Ale že bych byl nějaký nervák? To vůbec. Je vidět, že mě neznáš osobně... Jinak úplně žasnu, jakých přirovnání se tady ještě nedočkám. Abych pravdu řekl, toho pána neznám, protože se o tyhle pseudocelebrity nezajímám. No a opravdu jsem si nevšiml, že by moje oblíbené tenistky vykazovaly nějaké stopy duševního pohnutí, které IB zcela nepochybně vykazuje...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.super.cz/6863-to-je-fakt-sila-milenec-ivety-bartosove-rychtar-ohrozoval-lidi-v-kine-bejzbolkou.html
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist