Srbky a Slovenky si zahrají baráž o postup do elitní skupiny

8. 2. 2009, 19:44
Aktuality 3
FED CUP, SVĚTOVÁ SKUPINA II - Fed Cup už zná všechny čtyři celky, které si v dubnu zahrají baráž o postup do elitní Světové skupiny I. Uspěly favorizované výběry Srbska a Slovenska, a také po dramatických duelech Němky a Ukrajinky.
Ana Ivanovičová a Jelena Jankovičová

Srbské tenistky hrají po rozdělení státu Srbsko a Černá hora samostatně teprve třetí sezonu, ale už letos klepou na brány světové skupiny I.

A byla by škoda, aby v ní Jelena Jankovičová nebo Ana Ivanovičová chyběly. Proti Japonkám suverénně vyhrály své zápasy ve dvouhře a zajistily si postup do baráže.

Nezaváhaly ani favorizované Slovenky proti týmu Belgie. Domácí celek v Bratislavě za postupem vedla Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová, které rozhodly už po třech zápasech. Do čtvrté čtyřhry tak nasadily náhradnici Lenku Wienerovou, která sice prohrála, ale získala cenné zkušenosti.

Slovenky se do baráže dostaly na třetí pokus, když v minulých letech dvakrát podlehly výběru Česka a musely se zachraňovat ve Světové skupině II.

Zápasy ve Švýcarsku a na Ukrajině rozhodly až závěrečné čtyřhry. Zatímco v Curychu vyhrály Němky v čele s Lisickou a Grönefeldovou, ukrajinské sestry Bondarenkovy na domácí půdě v Charkově udolaly celek Izraele.

Týmy Srbska, Slovenska, Německa a Ukrajiny čekají v dubnu barážové duely. V nich mohou narazit na Španělky, Francouzky nebo Číňanky. Poslední celkem bude poražený tým z duelu USA - Argentina.

- FED CUP (Světová skupina II, 1. kolo) -
výsledky

Slovensko - Belgie 4-1 (Bratislava)
sobotní výsledky:
Cibulková - Flipkensová 7-6 6-1
Hantuchová - Wickmayerová 7-6 6-3
nedělní výsledky:
Cibulková - Wickmayerová 6-0 6-3
Wienerová - Flipkensová 3-6 6-4 0-6
Rybáriková/Wienerová - Hendlerová/Oyenová 6-4 6-4

Srbsko - Japonsko 4-1 (Bělehrad)
sobotní výsledky:
Ivanovičová - Sugijamaová 6-4 6-4
Jankovičová - Moritaová 6-1 6-0
nedělní výsledky:
Jankovičová - Sugijamaová 6-3 6-2
Ivanovičová - Moritaová 6-1 6-2
Jankovičová/Jovanovičová - Fujiwarová/Nakamurová 6-3 5-7 skreč J./J.

Švýcarsko - Německo 2-3 (Curych)
sobotní výsledky:
Schnyderová - Grönefeldová 7-6 6-3
Lisická - Bascinská 6-0 6-4
nedělní výsledky:
Schnyderová - Lisická 6-7 7-5 6-1
Bacsinszká - Grönefeldová 3-6 1-6
Schnyderová/Vögelová - Grönefeldová/Maleková 4-6 3-6

Ukrajina - Izrael 3-2 (Charkov)
sobotní výsledky:
A. Bondarenková - Obzilerová 6-4 6-4
K. Bondarenková - Peerová 3-6 7-6 3-6
nedělní výsledky:
A. Bondarenková - Peerová 6-4 5-7 4-6
K. Bondarenková - Obzilerová 6-1 4-6 6-0
A. Bondarenková/K. Bondarenková - Peerová/Obzilerová 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechápu co dělala Argentina ve světové skupině I, to měla obrovské štěstí že se tam dostaly a navíc byly blízko semifinále když tesně podlehly slabým USA, v baráži ARG prohráje se všemi celky, jak s SVK, SRB, UKR, tak i GER. Zato silné týmy SVK a SRB hrají II skupinu, kvalitou patří určitě do první.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Slovenky mají prostě smůlu, do elitní skupiny se jenom těžko dostanou, i když - třeba překvapí. Ciulková má teď celkem slušnou fazónu, mohla by klidně porazit i Ivanovičovou, ale proti Jeleně to bude těžké...
Reagovat
skott
a jak si prisel na to, ze budou hrat proti srbkam?Baraz hraji porazene ze svetove sk.I proti vitezkam II. Tzn. ze srbky potkat nemuzou, teprve ce bude losovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist