Srbové jsou ve finále Hopman Cupu

6. 1. 2011, 20:21
Aktuality 1
Letošní Hopman Cup má svého prvního letošního finalistu. Jsou jimi tenisté Srbska; postup si zajistili v dnešním souboji s Belgií, přestože ho prohráli 1:2.
Novak Djokovič

Naději na postup do finále týmové soutěže měli po prvním dnešním zápase ještě i reprezentanti Belgie. V souboji bývalých světových jedniček totiž Justine Heninová porazila Anu Ivanovičovou 6-4 6-3 a udržela svou zemi ve hře.

V dalším utkání ale ležel před jejím partnerem Rubenem Bemelmansem přetěžký úkol: aby si Belgičané udrželi šanci na postup, musel porazit třetího hráče světa Novaka Djokoviče, který v Perthu vyhrál obě svá dosavadní utkání. To se až 178. hráči světa nepodařilo. Prohrál 3-6 2-6 a Djokovičovo vítězství znamenalo postup Srbska. Nic na tom nezměnila ani závěrečná čtyřhra, ve které Djokovič s Ivanovičovou podlehli Heninové s Bemelmansem 6-3 4-6 4-10.

"Popravdě jsem nečekal, že budu hrát tak dobře na začátku roku," radoval se Djokovič. "Tenhle týden mám na programu zápasy a pak dvouhodinové tréninky. Momentálně se cítím fyzicky i psychicky opravdu dobře a mám pocit, že dokážu porazit kohokoliv."

V druhém duelu skupiny A, který už nemohl na postupujícím nic změnit, dnes na sebe narazili hráče Austrálie a Kazachstánu. Domácí hráči se s turnajem rozloučili nejlepším možným způsobem: Lleyton Hewitt porazil Andreje Golubjova dvakrát 6-3, Alicia Moliková si se Sesil Karatančevovou poradila podobně hladce 6-3 6-2 a spolu poté zvítězili i v zápase hraném na jeden tzv. Pro set.

Výsledky - Hopman Cup (tvrdý povrch, dotace 1,000.000 australských dolarů):

Skupina A:
Austrálie - Kazachstán 3:0
Moliková - Karatančevová 6:3, 6:2, Hewitt - Golubjov 6:3, 6:3, Moliková/Hewitt - Karatančevová/Golubjov 8:7 (7:1).

Belgie - Srbsko 2:1
Heninová - Ivanovičová 6:4, 6:3, Bemelmans - Djokovič 3:6, 2:6, Heninová/Bemelmans - Ivanovičová/Djokovič 3:6, 6:4, 7:6 (7:4).

Konečná tabulka:
1. Srbsko 3 2 1 7:2 4
2. Belgie 3 2 1 6:3 4
3. Austrálie 3 2 1 5:4 4
4. Kazachstán 3 0 3 0:9 0

 

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je klidne velice pravdepodobne, ze Srb zopakuje vitezstvi na Aus.Open. Dnes v tisku experti potvrdili, ze mu tenkrat uskodila nepochopitelna vymena rakety-odevzdal super rychlou Blade za priserne tupou a nekomfortni Headu ( po ktery snad ani jediny hrac ze stovky nehrabnul.Fakt hodne neoblibeny typ rakety u mnoha hracu,treneru,amateru
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist