Srbové: S Djokovičem jsme nepočítali

3. 4. 2012, 14:53
Aktuality 45
Jestli někoho překvapilo, že nejlepší tenista světa Novak Djokovič nepomůže Srbsku v boji o semifinále Davis Cupu, určitě to nebyli jeho týmoví kolegové, kterým už za tři dny začne těžký duel v pražské O2 Areně. Bude teď odpočívat a potom se začne připravovat na antuku, řekl dnes Janko Tipsarevič.
Janko Tipsarevič

"Novak řekl na začátku roku, že více méně do olympiády nebude (Davis Cup) hrát. Uvidíme, co bude potom, když postoupíme," řekl osmý hráč světa Janko Tipsarevič, který je srbskou jedničkou. "Vím, že má pár dnů odpočívat a pak se začne připravovat na antukovou sezonu, kterou odstartuje v Monte Carlu," uvedl Tipsarevič.

Kapitán Obradovič na otázku, zda existovala varianta, že by letošní vítěz Australian Open byl v nominaci, stroze odvětil: "Nechci o Novakovi mluvit. Není tady, netrénuje. Mám tady nominovaný tým, který se připravuje na zápas."

I bez Djokoviče jsou Srbové nebezpeční. Tipsareviče doplňuje pro dvouhry Viktor Troicki (27. v žebříčku ATP) a na čtyřhru přijel specialista a šestý deblista žebříčku Nenad Zimonjič. "Je to padesát na padesát. Nemáme co ztratit. Podívejte, jsme druzí v daviscupovém žebříčku, takže jsme hodně silní," uvedl Obradovič.

Tipsarevič dával v poměru 60:40 větší šance českým hráčům, Tomáši Berdychovi (7.) a Radku Štěpánkovi (24.), ale důvodem nebylo tenisové umění. "Je to pouze kvůli výhodě domácího prostředí a podpoře fanoušků," zopakoval Tipsarevič.

Češi se střetli se Srbskem naposledy předloni a semifinále v Bělehradu prohráli 2:3 na zápasy. Hrdinou byl Tipsarevič, který získal dva důležité body. "Je mi jasné, že jsou hladoví nám to teď vrátit. Oba hrdě reprezentují a v národním dresu podávají ještě lepší výkony, protože se dokážou vyhecovat," řekl Tipsarevič.

Tenista potetovaný na rukách i na zádech hraje poslední půl rok ve velké formě. Od pondělí je poprvé v kariéře osmým hráčem světa. "Hodně to pro mě znamená, vylepšení postavení v žebříčku je jedním z mých letošních cílů," řekl. Nejlépe by se chtěl dostat až na vrchol jako Djokovič, ale reálně se vidí okolo pětky. "Co nejblíže," řekl.

Srbové jsou v Praze od neděle a pochvalují si prostředí O2 areny. Na připravenou antuku si pomalu zvykají. Všichni na ní hráli naposledy loni na Roland Garros v Paříži a v hale antuku často nevidí. "Přijeli jsem s předstihem a máme čas se na to adaptovat," řekl Tipsarevič. "Skáče to nízko a rychle, jindy pomalu, což bere hodně energie, ale všichni se musíme přizpůsobit," řekl Troicki.

pva, ČTK

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
furt se resi at na netu nebo na pracovisti,v tramvaji,atd....DC v Ostrave nebo v Praze....ze si tuto akci privlastila Ostrava snad jeste neznamena,ze se tam skratka musi hrat..a ze ostravsti fanousci jsou super???kdo tam jezdi tak dobre vi,ze jich je tam minimum,prevladaji nadsenci z cele CR...a nejsou schopni ani posilit nocni provoz od haly po zapase kdyz se vyhrne 6 500 lidi...at jdou do prdele...budova stavena za komancu,chodby uzky,dotoho fronta na zachod,druha na pivo a jidlo a vedle stoji BMW...atd
Reagovat
smazaný uživatel
proste a dobre tu budovu nikdo nenafoukne do sirky,i kdyz je pekna po rekonstrukci,stalo to spoustu penez,ale zazemi pro divaka..k smichu
Reagovat
gigin
Když teda vážně, tak díky za uklidnění :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně ty biggoardy mě namíchly hned poprví jak jsem je viděl. Supr bitva proti Novakovi všichni přijďte. A že tam nakonec nebude bylo jasný, ale na druhou stanu je to jednička, tak mu to těžko můžem brát za zlý. A jestli reprezentace by měla bejt povinnost(jako je to zaplaťpánbu u nás) je nám v srbsku fuk.
Musim dát tentokrát za pravdu tomášovi, že naši tenisoví fanoušci by z toho neměli bejt zklamaný. Jde se podivat na to jak náš tým vypotí výhru a je mu jedno proti komu. Já se rád podivám se stejnou chutí na to jak prohraje Janko nebo Novak.
Mimochodem už jen z povinosti by měl na tom plakátu viset taky, i kdyby Novak přijel.
A co se týče našich nadějí: Berdych bod double bod Štěpánek bod.
Reagovat
Madrileno
Skoda ze Nole neprijede - bude se mi styskat po jeho hereckem umeni viz nas posledni duel s Tomem :-(
Reagovat
tommr
já jsem naopak rád, že Djokovic nepřijede - aspon máme reálnou šanci na postup ...
Co se týče Djokovičových hereckých vložek - myslím, že je v poslední době hodně omezil a v Praze by se určitě choval jinak než v Bělehradě před dvěma lety ... :)
Reagovat
Madrileno
Omezil je proto, ze uz je tolik nepotrebuje. Btw. jedna vec se mu musi nechat. Obcas vypada po zapase, ze se nedozije rana, ale zazracne regeneruje. Zeby nejaka tajna srbska laborator - cely roky hral prd a posledni 2 sezony je over the top :-)
Reagovat
tommr
s tímhle je to u Djokoviče podobně jako s dopingem u Španělů - padá hodně nepodloženejch obvinění, ale žádný důkazy nejsou ...
Já osobně si myslím, že Djokovičův vzestup je sice těžko uvěřitelnej, ale naprosto čistej. Nezapomínej taky na to, že Djokovič je pořád ještě relativně velmi mladej. A říkám zcela upřímně, že bych byl rád kdyby se podobně zázračně vzchopila i Petra Kvitová ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, organizátorům se povedl parádní kousek, že by podvod na fanoušky, když všude vyvěsili plakáty... a teď si vozí prdele ve zbrusu nových BMW, na to sponzoři a peníze jsou, chátra jedna
Reagovat
gigin
Ty jsi mi podezíravý a nedůvěřivý !! A že drží bezlepkovou dietu a udělal proto vše, aby byl, tam kde je, to ti nic neříká !!?? Prostě je to hérečka a simulant a určitě bere nějaké podpůrné, zázračné látky z produkce utajované srbské laboratoře !! Prostě ho nemáš rád, tak s tím tady budeš hauzírovat a vymýšlet ptákoviny. A ještě k tomu disciplinovaně !!
Reagovat
Madrileno
Ty jsi taky bezlepek :-) Ale kdyz tomu chces verit. Jen nechapu -Nole se pohybuje na ATP vice jiz od roku 2004, to na tu dietu neprisli drive?
Reagovat
gigin
já se s tebou nebudu dohadovat. Nestojí mi to za to, jo? Mysli si svoje....
Reagovat
Madrileno
Jde jen o to, ze u Rafy melou antifanousci o dopingu co pamatuju. Zatimco u Noleho je ticho po pesine. Holt merit vsem stejnym metrem :-)
Reagovat
gigin
Já nevím, jak je to s kontrolami dopingu v tenisu. Přece není problém po zápase udělat kontrolu, zkoušku, jako to je u hokejek nebo kopaček. Nebo jo? A bylo by po spekulacích ...
Reagovat
VlS
je v tenisu stejnej, jako v jinejch sportech, včetně buzerace tenistů, že musí hlásit kde kdy budou a podobně. Celá antidopingová politika je ulítlá a ve svém důsledku omezuje lidská práva. Jestli za sebou má někdo nějakou velkou laboratoř, tak asi stejně dokáže fixlovat, jestli nemá, tak asi nedokáže.
Ono nejde jen o doping. Zaměřuje se to na jakákoliv psychopharmaka, která třeba ani na výkon nemají žádný vliv. V konečném důsledku jde zase jen o buzeraci vybraných, přehlížení jiných vybraných a usměrňování toků peněz za kontroly někam na nějaké vybrané. Antidopingový boj je stejná špína jako doping sám. Přečti si, co o tom píše Novák, trenér Sáblíkové.
Reagovat
gigin
Jj, díky .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci vůbec zabředávat do hluboké diskuze, ale jako člověk trošku znalý v této oblasti, si jen dovolím napsat, že ne se vším, cos napsal, můžu souhlasit :-).
Reagovat
gigin
okamžitě mi napiš, jestli Novak droguje nebo ne !!!! :-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jeho kokteily jsem neočuchával :-)). Ale vážně, to vůbec není o Novakovi, faaaakt, můžeš být klidný :-).
Reagovat
VlS
Nikdy nemůžu souhlasit beze zbytku se vším, co bylo řečeno, ani sám se sebou ne :-) Vždycky stručnost je na úkor pravdy a objektivity a naopak obsáhlost na úkor srozumitelnosti. Ale třeba stopy po marihuaně považovat za důvod k diskvalifikaci (např. v F1 se to stalo několikrát) považuji za ulítlé. Testy člověk 5x v 5ti dnech považuji za ulítlé, sankce za to, že odjedeš na týden na čundr a pan komisař tě nemůže přijít kontrolovat považuji za ulítlé a potlačující lidská práva na svobodu rozhodování a pohybu. Ať si klidně pan komisař přijde na kurt před zápasem a po zápasu a vezme si moč, proč ne, ale aby sportovec kvůli tomu musel někde sedět 5 hodin (jak se stalo Sáblíkové) a nemohl si udělat pohodlí, najíst se, zrelaxovat jen proto, že Nizemci považují rychlobruslení za svůj národní majetek a poštvávají na ni soustavně kontroly, to je u mě špína. Kolik peněz stojí národní laboratoře a kolik stojí jejich provoz (hrazený z daní), to považuji za ulítlé.
Reagovat
gigin
toto je co? :-))
http://sports.yahoo.com/blogs/tennis-busted-racquet/novak-djokovic-shouldn-t-eat-shadily-during-changeovers-182248071.html
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že se na to díváš krapet černobíle a zmiňuješ extrémy z jedné strany barikády :-). Některá pravidla se můžou zdát přitažená za vlasy, ale věř, že 95% z nich má své opodstatnění.
Ohledně THC jde spíš o neetičnost, sportovec by prostě neměl hulit, i když při výkonu mu to nepomáhá. Když u někoho najdou pozitivní vzorek na trávu (a teď neberu teorie, že mu to někdo někam stříknul), pak je hlupák. Dělá vrcholový sport, je profesionál, pravidla má znát a ví, co bude následovat, když je poruší. Nebo tobě přijde normální aby pilot F1 smotával jointy? :-).
Samozřejmě většinou za trávu nebo koks nedostaneš takový flastr jako za růstový hormon, clenbuterol..nebo nandrolon.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem to, že dojde k dopingové kontrole po výkonu, se určitě nestává jen Sáblíkové v Nizozemsku :-). Takových případů je opravdu hodně. Jeden fotbalista, aby mohl dát moč po zápase, tak musel postupně vypít asi čtyři litry nealko piva, aby vyšlo aspoň pár kapek..a určitě nešlo o naschvál komisařů, že fandili druhému týmu :-).

gigin: to je dobré..:-)))
Reagovat
VlS
Ono jde u všeho o míru. Ty jsi evidentně v obraze a podezřívám tě stejně už nějakou dobu, že jsi MUDr. Pes Irčák, já se na to zase dívám potrefen mou profesí a dívám se, jak daleko jde o prolomení osobnostních práv ve jménu .. čeho vlastně?
Pilot F1 jistě nepůjde řídit zhulenej, to by musel být dost velkej magor. Na druhou stranu, ve vlasech je THC zjistitelné celé měsíce (snad prý půl roku). V životě jsem neměl žádnou tvrdpou ani měkkou drogu v ruce, natož abych je bral, nicméně můj model chování si nedovolím vydávat za závazný vzor. (náš na milost braný alkohol a nikotin nepočítám stejně jako zákonodárci mezi drogy). Proč by měl být sportovec postihovaný za něco, co nesportovec dělat může? I profesionál. Nebo někdo testuje autobusáky, kamioňáky, taxíkáře, strojvůdce, piloty a tak dál, jestli si před měsícem někde nepráskli? V tom vydím pokrytectví a falešné moralizování. Proč je někdo nehlídá, jestli si nedali pivčo, nebo nevykouřili cigaretu? (Honza Železný pije pivo a kouří a vždycky to dělal -nevím, co je horší)
Reagovat
VlS
proboha - vidím, ne vydím, tak nevím, jestli jsem se při čtení nezfetoval :-)
Reagovat
gigin
pes je doktor ??!! Tak tady se to rozjíždí.. David Ferrer taky kouří, víc sportovců kouří, někteří dokonce přímo hulí. A pivo? Však o tom se mluví veřejně. Ale pes říkal, že u zelí nebo koksu nejsou takové postihy, jako u těch druhých srágor, co zmiňoval, spíš jde o ten "morální" dopad. V tom ale zase má Vls pravdu, proč by si nedali...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by měl být sportovec postihovaný za něco, co nesportovec dělat může?
Protože sportovec soutěží a jsou v tom dost velký peníze sponzorů, nevím, kdo by chtěl být spojovaný se sportovcem, který dopuje..nevěřím, že by si někdo něco vzal a nevěděl o tom..pravidla platí pro všechny, měla by se dodržovat.
Bud doping úplně povolit, at si každý dělá, co chce, jeho tělo..a nebo ho potírat a kontrolovat sportovce a "buzerovat"..nic mezi tím asi být nemůže, nebo ano?
A lidská práva bych do toho fakt netahala, to je úplně něco jinýho, všichni sportovci snad sportují dobrovolně..
Reagovat
smazaný uživatel
MUDr. pes..no úsměv :-))), já mám jen dobrý nos! :-)

THC je zrádné v tom, že je zjistitelné opravdu dlouho, z moči dokonce i měsíc a víc, ve vlasech se říká, že i třeba i déle, než rok (pokud se nestříháš) :-). Třeba kokain a jeho metabolity zjištíš z moče jen v řádu dnů (Gasquet měl fakt pech) :-).

Na jednu stranu přesně chápu, co chceš říct - falešné moralizování, proč ten může to a druhý ne. Ale tady souhlasím s tím co píše Ema :-). Žijeme v době, kdy se bere THC jako něco horšího, než cigareta nebo alkohol. Je to bráno jako vyšší stupeň drogy. A prostě hulící sportovec není to pravé, ani pro sponzory, ani jako vzor. Možná jsem moralista, ale pořád žiju v tom, že být vrcholovým sportovcem sebou přináší i jistou morální povinnost dodržovat jistá pravidla.
Reagovat
gigin
John McEnroe to navrhoval, ať se to povolí. A nebyl sám - "Ať klidně doping legalizují, stejně existuje," řekl Rochus. "Hráči vědí, že riskují své zdraví, ale díky němu mohou živit celou svou rodinu."
Reagovat
VlS
Ale já nejsem zastánce dopingu ani drog obecně (kdybych měl hlasovat, jestli trávu legalizovat, tak jsem pro nelegalizovat. Ale lidská práva platí i pro sportovce a musí. Když se budeme tvářit, že pro ně vlastně platit nemusí, tak za chvilku někdo řekne, že nemusí platit taky pro námořníky a rybáře, čtenáře detektivek a kojící matky a v dalším kole, že nemusí platit pro nikoho.
Je rozdíl v aplikaci pravidel (jinak jsou ke stažení na internetu a doporučuju si je přečíst). Představ si, že budeš dělat nějaký vysloveně amatérský sport - třeba orientační běh, nohejbal ......... . Dostaneš se do reprezentace a někdo tě z ničeho nic vyzve - oznámí ti, že jsi vybraná mezi sledované sportovce. A nemůžeš se hnout nikam bez toho, že bys pořád hlásila kde budeš (problémy měla Yanina Vickmayer), nemůžeš si vypnout zvonek, aby tě pan komisař mohl přijít kontrolovat v 6 ráno (problémy měla Serena) a tak dál. Prostě i ta kontrola by měla mít "lidský rozměr a mantinely". To není ani ohrožení zájmu sponzorů, ani ohrožení sportu jako takového. Bobule pro růst svalové hmoty a tak dál, to je zjistitelné dost spolehlivě i bez denodenní kontroly. Nevím, jestli by se našel tenista s rozumem, kterej by se nějak nadopoval, když neví, jak dlouho bude hrát a ani kdy půjde na kurt. To by taky mohla být sebepoprava. Ale, už to nechám, nejsem na to žádnej expert.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě poslední poznámka k tomuto a už tu nebudu spamovat s dopingem atd :-).

VISi, já myslím, že sportovci si můžou každý den vybrat 60 minutový úsek na kontrolu. Nejsem si jistý, kdyžtak mě oprav. Ale to, že někdo přišel k Sereně brzo ráno si sama musela zvolit bych řekl.
Reagovat
Madrileno
Die ganze serbische Mannschaft ist eine Simulantenbande.
Nejnesympatictejsi hraci na okruhu - Nole, Tipsa a Troicki. Arogantni nacionalisti, ale na druhou stranu herecky / hlavne Nole. A ty dva nohsledi Tipsa a Troicki, co mu pousti 99% zapasu, tyhle sasky ani nekomentuju. Pardadoxne je ma Nole vzdy po losu v pavouku. Let's go Berda, Stepec - poslete tu verbez zpatky na Balkan ;-)
Reagovat
gigin
Německy to dobře zní. Začnu to studovat, sympatická řeč. Taková nenacionalistická. Nearogantní.
Reagovat
Madrileno
Mas Recht, Herr Gigin. Nemcina je velmi zajimavy jazyk - nacionalisticky ani arogantni ani omylem. Nemci jsou spis disciplinovani, coz nam Cechum chybi :-)
Reagovat
gigin
Ja, natürlich, mein Führer.
Reagovat
VlS
Nechceš se vykašlat na ten nacionalismus? Nadáváš jim do arogantních nacionalistů - hmm, a co když na srbskejch serverech takhle někdo nálepkuje Radka za jeho vlastenecká prohlášení. Těšme se na tenis a vykašleme se na národnostní témata, to nikam nevede.
Reagovat
steve79
Já si myslím, že vyhrajem 3:2. Berdych i Štěpánek porazi Troickeho, protože ten si myslím, že antuce moc dobře nehraje. Takže dva body by měli jít přes něj. Nevěřím že Tomáš porazí Tipsareviče. Každopádně to bude dost dlouhá bitva.
Reagovat
tommr
taky doufám, že to skončí 3:2 pro nás ...
Jen si myslím, že oba naše body uhraje v singlu Tomáš Berdych a k tomu vyhrajeme debla. Radkovi v singlu moc nevěřím ani proti Troickýmu ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10127554193-na-slovicko-s/212471290310010/
Reagovat
Fandina
Dík za odkaz ...... dost zajímavých info hlavně od Tomáše ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Taky díky za odkaz, ale podívám se až v příhodnější čas, je dost pozdě :-)
Reagovat
hatatytla
No bude to těžké, Berdych bude muset vyhrát oba singly. Radkovi na antuce moc nevěřím, ikdyž má dobrou formu i v singlu. Po prvním dnu to bude asi 1:1, potom 4hra ta bude velice důležitá, ale vyhrát bychom ji měli. A v něděli dva vyrovnaný zápasy. Uvidíme.
Reagovat
darek.vrana
Já myslím, že Troického na antuce Štěpánek určitě porazí. Možná by ho porazil i Rosol. S Tipsarevičem to bude horší. Našemu deblu ale věřím.
Reagovat
Fandina
Ve videu nahoře od Terez18 něco takového Tom naznačil, že by rádi zabodovali přes Troického a také něco Navrátil, že by mohl případně hrát první den Rosol, ale to by asi bylo proti Tipsovi ne?
Reagovat
smazaný uživatel
jj.krasne jsi to naplanoval,vidim to uplne stejne,3:0 to po sobote nebude,a nam co se nepostestilo urvat lupen na patek a hrejou nas lupeny na nedeli se mame na co tesit....pojd..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist