Srbové v Chorvatsku udělali krok k premiérovému semifinále

10. 7. 2010, 18:29
Aktuality 2
DAVIS CUP - Srbští tenisté vyhráli v Chorvatsku utkání deblistů a ujali se vedení 2-1 na zápasy. Důležitý bod získali Tipsarevič se Zimonjičem, o premiérovém postupu Srbů do semifinále týmové soutěže může v nedělním utkání jedniček rozhodnout Novak Djokovič.
Nenad Zimonjič a Janko Tipsarevič

Ve Splitu proti sobě poprvé v Davis Cupu nastoupili bývalé jugoslávské státy Chorvatsko a Srbsko, které proti sobě v minulém století válčili. Nevraživost se projevila při včerejším slavnostním ceremoniálu. Někteří chorvatští fanoušci odmítli při srbské hymně vstát a z hlediště se ozvalo: "Zabijte Srby!"

Více o zápasu Chorvatsko - Srbsko:

• Pátek: Bitva v Chorvatsku je vyrovnaná. Zabijte Srby, ozvalo se z hlediště

V nevraživém prostředí pak získali po bodu obě jedničky - Chorvat Čilič a Srb Djokovič.

V duelu mezi případnými semifinálovými soupeři pro české reprezentanty se po čtyřhře ujali vedení Srbové, kteří uspěli v deblu zásluhou Nenada Zimonjiče a čerstvě ženatého Janka Tipsareviče. Ti porazili domácí pár Marin Čilič a Ivan Dodig 6-3 6-2 6-4.

Rozhodující třetí bod může v neděli získat druhý hráč světa Novak Djokovič, který se v duelu týmových jedniček utká se světovou třináctkou Marinem Čiličem.

Pokud by Srbové postoupili poprvé do semifinále a Češi by dotáhli dobře rozjetý duel v Chile, o finále by se hrálo v Srbsku. Chorvaty by Češi případně přivítali na domácí půdě.

- DAVIS CUP (čtvrtfinále, 09. - 11. 07. 2010) -
výsledky zápasu Chorvatsko - Srbsko (Split, tv. povrch / hala)

Chorvatsko - Srbsko 1-2 ... po čtyřhře
páteční výsledky:
Ljubičič - Djokovič 6-7(3) 4-6 1-6
Čilič - Troicki 6-4 7-5 6-2
sobotní výsledky:
Čilič/Dodig - Tipsarevič/Zimonjič 3-6 2-6 4-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chorvatší fandové jsou neskutečné hovada, vidí, že jejich hráč prohrává 0:5, tak bučí před každým servisem Djokoviče a pískají as nepomáhá ani rozhodčí. Kvůli tomu to je z 5:0 rázem 5:2.
Reagovat
smazaný uživatel
SRBE na VRBE ....... Hvala Hrvatska !!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist