Srichaphan proti Austrálii nenastoupí

3. 4. 2008, 11:28
Aktuality 0
Bez svého nejúspěšnějšího hráče pojedou do Austrálie daviscupoví reprezentanti Thajska. Paradorn Srichaphan, před pěti lety hráč světové desítky, sice plánoval návrat po zranění zápěstí, k souboji s favorizovaným soupeřem ale nakonec nenastoupí.
Paradorn Srichaphan

udomParadorn Srichaphan, který za svou kariéru vyhrál pět turnajů ATP a dokázal se dostat na deváté místo žebříčku ATP, se na kurtech objevil naposledy loni v Miami. Tehdy vzdal zápas s Peruáncem Hornou a kvůli zraněnému zápěstí, které ohrožovalo jeho kariéru, si musel dát od tenisu dlouhou pauzu.

Návrat si Srichaphan naplánoval po více než roce na letošní duben, kdy Thajsko čeká důležitý souboj Davis Cupu s Austrálií. Ve hře je o postup do playoff, z něhož vzejde nový účastník Světové skupiny. Nejznámější z Thajců už si zamluvil letenku a ubytování ve městě Townsville, které duel hostí, svou účast ale nakonec zrušil. Thajsko tak do souboje s Austrálií povede Danai Udomchoke, 209. hráč světa.

"Bylo by pěkně těžké hrát v Davis Cupu po tak dlouhé době," nepřekvapil Srichaphanův krok kapitána Austrálie Johna Fitzgeralda. "Davis Cup je náročná soutěž a bylo by pro něj obtížné přijet a odehrát dva třísetové zápasy. Jejich další nejlepší tenista je Udomchoke. Je to slušný hráč, nepodceníme ho," dodal Fitzgerald. Toho spíš překvapila neúčast bratrů Ratiwatanových, kteří už letos ve čtyřhře získali dva tituly ATP.

Starosti s nejlepším hráčem měl i sám Fitzgerald. Lleytona Hewitta totiž trápí bolavá kyčel, s níž bývalý nejlepší tenista světa podstoupil vyšetření. Kapitán Australanů ale věří, že příští víkend by Hewitt měl být v pořádku. Vedle něj má potom Fitzgerald k dispozici Chrise Guccioneho, Petera Luczaka a deblového specialistu Paula Hanleyho.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist