Stachovskij v Marseille vyřadil Wawrinku

21. 2. 2015, 06:47
Aktuality 9
ATP MARSEILLE - Stan Wawrinka v Marseille utrpěl teprve druhou porážku v sezoně. Švýcarského favorita ve čtvrtfinále vyřadil Ukrajinec Sergej Stachovskij, který si tak proti domácímu šampionovi Gillesi Simonovi zahraje o prvn finále po téměř pěti letech.
Sergej Stachovskij

Stan Wawrinka letos vyhrál turnaj v indické Čennaí a minulý týden triumfoval v nizozemském Rotterdamu. Jedinou porážku utrpěl v semifinále Australian Open s Novakem Djokovičem, ktrému podlehl v pěti setech. Favoritem na zisk titulu byl i v Marseille, svou pozici ale nepotvrdí.

V úvodním zápase sice druhý nasazený Švýcar smetl domácího Paireho a zaznamenal už 16. výhru v sezoně, což se zatím žádnému jinému tenistovi nepovedlo, už ve čtvrtfinále však ztroskotal na Sergeji Stachovském. Svěřenec Fabrice Santora odvrátil čtyři z pěti brejkbolů a favorita zaskočil vítězstvím 6-4 3-6 6-4.

"Fabrice (Santoro) mi připravil herní plán, ale nebylo to jednoduché, protože Stan vás většinou dostane pod velký tlak," komentoval Stachovskij, který si připsal první skalp hráče Top 10 od výhry nad Rogerem Federerem ve Wimbledonu 2013.

"Byl jsem pomalý. Hlavně v prvním setu jsem nehrál aktivně a soupeř hrál dobře. Hodně jsem se snažil něco změnit, ale nepovedlo se mi to," řekl zklamaný Wawrinka, který by měl mít nyní volno až do březnových turnajů Masters v Indian Wells a v Miami.

Stachovskij, který v prvním kole smetl Lukáše Rosola a ve druhém si poradil s Němcem Struffem, postoupil do svého šestého semifinále na okruhu ATP a prvního od loňského ledna.

O své celkově páté finále, v nichž má zatím stoprocentní úspěšnost, a první od srpna 2010 se devětadvacetiletý Ukrajinec utká s domácím Gillesem Simonem. s nímž prohrál všechny tři vzájemné zápasy. Francouzský šampion z roku 2007 ve čtvrtfinále zdolal 7-5 7-6 krajana Jeremyho Chardyho.

Až sedmou účast na domácím halovém turnaji v Marseille dokázal Gaël Monfils proměnit v premiérový postup do semifinále. Sedmý nasazený Francouz se do něj dostal bez ztráty setu, když ve čtvrtfinále porazil dvakrát 6-4 přemožitele nasazené jedničky Raonice Itala Simoneho Bolelliho.

O finále si Monfils zahraje se Španělem Robertem Bautistou Agutem, kterého zdolal před týdnem v Rotterdamu. Čtvrtý nasazený Bautista se mezi kvarteto nejlepších dostal po výhře 7-6 6-3 nad rakouským mladíkem Dominikem Thiemem.

| ATP 250 MARSEILLE |
Francie, tv. povrch / hala, 632.840 eur
páteční výsledky (20. 02. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Stachovskij (Ukr.) - Wawrinka (2-Švýc.) 6-4 3-6 6-4
Bautista (4-Šp.) - Thiem (Rak.) 7-6(7) 6-3
Simon (5-Fr.) - Chardy (Fr.) 7-5 7-6(6)
Monfils (7-Fr.) - Bolelli (It.) 6-4 6-4
Semifinálové dvojice: Monfils - Bautista, Simon - Stachovskij.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Davor1
Stakhovsky ničí servis- volejom aj Simona, ten si na returne ani neškrtol...
Reagovat
Cico93
Ale to je dobre Llodra je s5.-)
Reagovat
Cico93
Nerozumiem prečo tak nehra častejšie. Veď týmto by deptal súperov neskutočne.
Reagovat
Cico93
Akurat pozerám Gaela (predkrm pred Karolinou, ten chlapec keď chce tak je skvelý.
Reagovat
panzer.dragon
a rosol ho má hned v prvnim kole v dubaji :-), to moc nevidim s tim rosolem
Reagovat
tommr
u Lukáše momentálně na losu moc nezáleží - on je schopnej prohrát s kýmkoli. Víc se bojím, aby Stakhovsky náhodou nezaskočil i Tomáše ... :)
Reagovat
Fandina
Lukáš s ním prohrál v prvním kole tady v Marseille, tak by to měl zkusit odvést. Luky pojď!
Reagovat
PH94
Ten chlapec má formu :)
Reagovat
smazaný uživatel
a Stan je tunta.. :-(((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist