Start Mauresmové v Paříži znemožnil antidopingový program

26. 5. 2011, 08:26
Aktuality 0
Francouzské tenistce Amélii Mauresmové se kvůli pravidlům o dopingu rozplynul sen o startu ve smíšené čtyřhře na French Open. Bývalá světová jednička vypadla po ukončení kariéry před dvěma lety z antidopingového programu, tudíž nemůže kvůli chybějícím testům do soutěže zasáhnout.
Profily hráčů
Amélie Mauresmová

Jednatřicetiletá Mauresmová vytvořila pro letošní ročník pár s krajanem Michaelem Llodrou, s nímž obdrželi na poslední chvíli od pořadatelů divokou kartu. V prvním kole se měli utkat s favorizovaným americko-jihoafrickým párem Liezel Huberová a Wesley Moodie, po upozornění od Francouzské tenisové federace ale z chystaného comebacku sešlo. 

"Pár Amélie Mauresmová a Michael Llodra, který získal divokou kartu do soutěže smíšených dvojic, nemá nárok na turnaji startovat," píše se v prohlášení organizátorů French Open. "Mauresmová, která v roce 2009 ukončila kariéru, byla v té době stažena z antidopingového programu. K účasti na oficiální akci ale potřebuje být v programu registrována minimálně po dobu tří měsíců," dodávají pořadatelé.

Mauresmová vyhrála v roce 2006 Australian Open a Wimbledon. Na Roland Garros se jí ale nikdy nedařilo, protože se nedokázala vypořádat s tlakem domácího publika. Jejím maximem na French Open bylo čtvrtfinále v letech 2003 a 2004, dvakrát byla i v semifinále US Open. Světovou jedničkou byla v roce 2004.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist