Start nasazených Češek: Kvitová narazí na Venus, Plíšková na Doiovou

8. 3. 2019, 07:44
Aktuality 8
WTA INDIAN WELLS - Nasazené české tenistky, jež mají šanci zaútočit na post světové jedničky, už v Indian Wells znají jména svých prvních soupeřek. Petra Kvitová narazí na domácí Venus Williamsovou, s níž svedla už šest třísetových bitev. Karolína Plíšková se již poosmé utká s Japonkou Misaki Doiovou.
Venus Williamsová

Pokud by letos Petra Kvitová v Indian Wells překonala své maximum z let 2013 a 2016 a dostala se alespoň do semifinále, má šanci se poprvé stát světovou jedničkou. 

Hned v úvodním zápase ji ale čeká velmi těžká soupeřka. Česká tenistka, která dnes slaví 29. narozeniny, se utká s Venus Williamsovou. S o téměř deset let starší Američankou vede ve vzájemné bilanci 4-2, všech šest vzájemných duelů však skončilo po třísetové bitvě, třikrát dokonce rozhodoval až závěrečný tie-break.

"Pár let jsme spolu nehrály. Ona má za sebou skvělý loňský rok," uvědomuje si bývalá světová jednička Williamsová, jež bude proti druhé hráčce světa Kvitové bojovat o první skalp členky Top 10 od Turnaje mistryň 2017.

Semifinalistka z let 1998, 2001 a 2018 Williamsová, jež se jen těsně nevešla mezi nasazené a musela absolvovat první kolo, do svého teprve třetího letošního turnaje vstoupila výhrou 6-4 0-6 6-3 nad Němkou Andreou Petkovicovou.

"Bylo dobré, že jsem se po tom druhém setu dokázala vrátit do hry a měla jsem publiku za svými zády. Andrea hrála konzistentně. Jsem ráda, že třetí set se vyvíjel v můj prospěch," komentovala nejstarší hráčka na okruhu Williamsová.



Šanci vrátit se do čela světového žebříčku má Karolína Plíšková, v Indian Wells by ale musela triumfovat a navíc doufat v brzká zaváhání svých konkurentek.

Semifinalistka z let 2016 a 2017 a loňská čtvrtfinalistka Plíšková se ve svém úvodním vystoupení střetne s Misaki Doiovou. Na o rok starší Japonku narazí už poosmé v kariéře, ve vzájemné bilanci šestadvacetiletá Češka vede 5-2. Na tvrdém povrchu vyhrála všech šest setů.

Plíšková se už v Indian Wells představila, ve svém prvním letošním zápase ve čtyřhře ale neuspěla. S Němkou Julií Görgesovou podlehly ve třech setech loňským šampionkám Barboře Strýcové a Su Wei-Hsieh z Tchaj-wanu.

Vítězně začaly čtyřhru v Kalifornii nejvýše nasazené Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které porazily 6-2 7-5 nesehranou dvojici, nicméně skvělé singlistky i deblistky Ashleigh Bartyovou a Caroline Garciaovou.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359.455 dolarů
čtvrteční výsledky (07. 03. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
V. Williamsová (USA) - Petkovicová (Něm.) 6-4 0-6 6-3
Doiová (Jap.) - Džabúrová (Tun.) 6-3 6-3
Putincevová (Kaz.) - Babosová (Maď.) 6-1 6-3
Vichljancevová (Rus.) - Honová (Austr.) 6-1 6-1
Mladenovicová (Fr.) - Saisai Zheng (Čína) 7-5 6-2
Brengleová (USA) - Stosurová (Austr.) 6-2 6-3
Alexandrovová (Rus.) - Petersonová (Švéd.) 7-5 3-6 6-2
Flipkensová (Belg.) - Bouchardová (Kan.) 7-5 3-6 7-5
Van Uytvancková (Belg.) - Riskeová (USA) 7-6(1) 6-4
Puigová (Portor.) - Rodinová (Rus.) 6-0 6-4
Bonaventureová (Belg.) - Townsendová (USA) 6-7(3) 7-5 6-2
McHaleová (USA) - Sakkariová (Řec.) 7-5 6-0
Barthelová (Něm.) - Lin Zhu (Čína) 6-4 6-7(4) 7-5
Kanepiová (Est.) - Larssonová (Švéd.) 6-2 6-2
Tomljanovicová (Austr.) - Cornetová (Fr.) 7-5 6-3
Pegulaová (USA) - Dijasová (Kaz.) 6-1 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Bartyová/Garciaová (Austr./Fr.) 6-2 7-5
Su-Wei Hsieh/Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) - Görgesová/Karolína Plíšková (Něm./ČR) 6-4 3-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
a navíc by měly naše hráčky větší šanci na postup ...
Petře bych proti Venus všude jinde věřil, ale v Indian Wells jí jako favoritku nevidím. V nejlepším případě to bude postup po vyčerpávajícím třísetáku, ale spíš čekám "nečekaný" vyřazení ...
Karolína sice bude proti Doiový jasná favoritka, ale běhavá Japonka by jí mohla zaskočit. Mrzí mě, že se Karolína zase nestřetne s Jabeurovou. K jejich zápasu bylo už několikrát blízko, ale vždycky z toho nakonec sešlo ...
Reagovat
PetaM
A to já zase paradoxně Petře věřím :D Venus měla s Andreou namále, navíc byla nehydratovaná a už není nejmladší. Navíc na takovém pomalém povrchu ... Proti Petkovič bych se bál více :D
Reagovat
tommr
Venus vypadá v každým zápase na umření a když je to potřeba tak tam najednou začne lítat a dávat bomby jako z děla. A proti Petře se bude snažit dvakrát tolik co normálně ...
Reagovat
annah
Ona se tak stylem "na umření" občas tváří i Serena... Asi to maj v rodině.
Reagovat
PetaM
No, nezdálo se mi, že by ji včera Andrea nějak dokázala rozběhat. Dost jí toho hrála na střed, to Petra dělat nebude :D Ale pokud bude Petra dělat chyby, tak to vyjde vlastně nastejno :D
Reagovat
fujtajblick
které nám naskočí na stránce Livesport povětšinou vůbec nejsou zajímavé. SIMON Jaziri 5-0? jsi děláte prdel? Faria Gil 4-0. To jako jestli konečně porazí někoho, koho ještě neporazili?
ElNino píše skutečně zajímavé zápasy Anisimova - Mertens, Vondroušová - Kasatkina, Cibulková - Andreescu, Svitolina - Kenin, Garcís - Brady,
Z chlapů by to byl možná Vzájemné zápasy: ČORIČ B. (Cro) - KARLOVIČ I. (Cro) - Esovič čoriče zatím v obou případech přehrál, byl tady včera Berdych - Lopez..
Reagovat
EllNino
Zatím dost bez překvapení, po předkole zasahují do MD konečně i nasazené tenistky, takže bude na co koukat :)

Venus s Petrou a Serena s Vikou, skvělé matchupy, které téměř vždy znamenají tuhou bitvu, těžko tipovat vítězku, navíc se hraje v dost specifickém prostředí ...

Těch zajímavých zápasů je tam samozřejmě více, například Anisimova - Mertens, Vondroušová - Kasatkina, Cibulková - Andreescu, Svitolina - Kenin, Garcís - Brady, ...

Hlavně ať zvítězí dobrý tenis :)
Reagovat
dadaft
1+
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist