Štastná sedmička pro Murrayho: 7. 7. 2013 ukončil 77 let dlouhé čekání na britského vítěze Wimbledonu!

7. 7. 2013, 16:17
Aktuality 355
Sedmička je šťastným číslem pro Andyho Murrayho. Šestadvacetiletý tenista dnes 7. 7. 2013 ve svém 7. grandslamovém finále ukončil 77 let dlouhé čekání Britů na domácího vítěze Wimbledonu, když v souboji o titul porazil ve třech setech světovou jedničku Novaka Djokoviče.
Profily hráčů
Andy Murray

Od triumfu Freda Perryho v roce 1936 čekali Britové na domácího šampiona Wimbledonu. V posledních letech vkládali velkou naději do Andyho Murrayho, který se k vysněnému wimbledonskému titulu v uplynulých letech pomalu propracovával: v roce 2008 byl poprvé ve čtvrtfinále, v dalších třech sezonách skončil vždy v semifinále a loni, kdy už se připravoval pod vedení Ivana Lendla, prohrál až ve finále s Rogerem Federerem. Následně v All England Clubu vyhrál olympijské hry a na US Open získal na pátý pokus první grandslamový titul. A očekávání Britů rázem sílila. 

Když na letošním Wimbledonu Murray ve čtvrtfinále utekl Verdaskovi z 0-2 na sety a po nečekaných zaváháních Federera a Nadala nemusel cestou do finále čelit žádnému soupeři z Top 20 světového žebříčku, čekal ho možná životní zápas.

Dnes 7. 7. 2013 se tak ve svém celkově 7. grandslamovém finále postavil světové jedničce a šampionovi z roku 2011 Novaku Djokovičovi. Srbský tenista, který loni s Britem prohrál v semifinále olympiády jediný vzájemný duel na trávě, v pátečním nejdelším semifinále v historii Wimbledonu ztratil spoustu sil v pětisetovém maratónu s Juanem Martínem Del Potrem a dnes jako by mu energie chyběla.

Andy Murray a Novak DjokovičPrvní set finále, které v hledišti sledovala spousta celebrit i politiků včetně britského premiéra Davida Camerona, nabídl spoustu brejkbolů. Murray měl tři hned v prvním gamu, proměnit ale dokázal až celkově osmý o dvě hry později. Brejk sice ještě nepotvrdil, za stavu 3-3 ovšem Srbovi vzal podání podruhé a tentokrát po odvrácení tří brejkbolů šel poprvé do trháku. Náskok neztratil, a když podle britských statistiků zahrál 17 winnerů a udělal jen 6 nevynucených chyb, zatímco Srbova čísla byla přesně opačná, ujal se vedení 1-0 na sety.

Murray v úvodu ukázal svoji velkou touhu po poháru a jeho hra v celém utkání neměla daleko k dokonalosti. Tradičně se skvěle pohyboval, výborně returnoval a bránil základní čáru. Téměř nechyboval a nervy tak neudržel Djokovič, který se dokonce vydával častěji k síti a zkoušel i hru servis volej, ale domácího favorita z rytmu nevyhodil.

Začátek druhého dějství přesto patřil Djokovičovi. Hrál agresivněji, přesněji a vedl 4-1. Jenže pak začal úřadovat Murray a Djokovič ztrácel nervy. Za stavu 5-6 už srbský tenista neměl možnost překontrolovat výrok hlavního rozhodčího 'jestřábím okem' a se sudím měl dost ostrou výměnu názorů. To ho zcela vykolejilo, výborně rozjetý set ztratil a zmizel v útrobách stadionu.

Se ztrátou koncentrace se Djokovič potýkal i na začátku třetí sady, kdy dělal laciné chyby a prohrával už 0-2. Na britského tenistu pak ale trochu dolehla tíha okamžiku a Srb se ještě vzchopil. Čtyřmi vyhranými gamy otočil na 4-2 a vypadalo to, že v Londýně to bude ještě hodně dramatické finále. Ovšem Murray krátký výpadek včas zastavil, světovou jedničku dvakrát brejknul a šel podávat na vítězství. Za stavu 5-4 a 40-0 byl velmi blízko vysněnému triumfu, jenomže první dva mečboly Djokovič odvrátil a při třetím měl Murray příliš těžkou ruku. Djokovič se ještě dostal k brejkbolům. Britský tenista mohutně hnaný publikem ale nakonec psychicky náročný game zvládl, když Srb poslal bekhend do sítě, a po třech hodinách a deseti minutách mohl začít slavit.

Poslední dvě výměny zápasu a atmosféra jako na Premier League:




"Ani nevím, jak jsem ten poslední míč vyhrál. Novak je velký bojovník a skvělý hráč a jsem rád, že jsem ten poslední game dorazil," oddechl si Murray. "Andy si tuhle trofej zaslouží a jeho triumf je díky tomu čekání ještě větší, protože ten tlak a očekávání tady byly obrovské a chápu, jak velký úspěch to pro něj je," řekl Djokovič.

Radost Andyho Murrayho

Murray po výhře upustil raketu, shodil čepici z hlavy a po gratulaci u sítě s Djokovičem chodil po kurtu a nevěřícně se chytal za hlavu. Stadion skandoval jméno "Andy". Jejich hrdina vystoupal do ochozů podělit se s radostí se svým týmem v čele s Lendlem i s blízkými, jen matka Judy si musela syna pro polibek zavolat. 

Společně s Murraym slaví i český rodák Ivan Lendl, který je druhým rokem koučem skotského tenisty a sám jako hráč Wimbledon nikdy nevyhrál.

Šestadvacetiletý Murray tak k loňskému vítězství v New Yorku přidal druhý grandslamový titul a v Londýně k nadšení publika v hledišti, u obří obrazovky v areálu i po celé zemi navázal na triumfu Freda Perryho z roku 1936.

"Vím, jak moc jste chtěli vidět britského wimbledonského vítěze a doufám, že jsem udělal všem radost. Vydal jsem ze sebe to nejlepší," řekl Murray při slavnostním vyhlášením se zlatým pohárem v náručí a velkou poklonu vysekl Lendlovi. "Tohle je pro Ivana, protože se moc snažil, aby tuhle trofej jako hráč získal. Je to fantastický člověk, tvrdý kouč a je se mnou trpělivý. Stálo to za to," dodal Murray.


Britský tenista snížil bilanci vzájemných zápasů na 8-11 a v grandslamových finále na 2-2. Na trávě vyhrál všech pět setů.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
nedělní výsledky mužů (07. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
A. Murray (2-Brit.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

355
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
baggik
Novacku nas, copak se s tebou stalo? Nkdo nepochybuje ze jsi nejlepsi na svete, ale takhle snadno to pustit tomu Skotakovi? Neměls svůj den, bylo to datum kdy málokdo to viděl, ale hrozná škoda.. Publikum udělá svoje ale stejně, lepší tenista prohrál s horším rozdílem třídy něco v tom muselo bejt, ty se takhle nikdy nevzdáváš. jestli někdo tady viděl třeba podá reportáž
Reagovat
Pe3k
Murrayho opravdu nemám rád. Jeho hra, osobnost a chování na kurtu jsou pro mne jako diváka nesnesitelná kombinace, ale už od loňského finále Wimbledonu zrzkovi přeju, aby tento turnaj vyhrál, aby si Británie oddychla a z něj spadla všechna ta zodpovědnost. Jistou váhu má pro mě i přítomnost Ivana Lendla. Každopádně to byl pro mne dost emotivní moment a málem ukápla slza :) Pokud bych chtěl být vůči Andymu negativní, napsal bych, že vyhrál jen díky špatnému výkonu Srba, prakticky neudělal žáden pokrok. Dva grandslamy? Uvidíme co dál...

Djokovic mě svou hrou naprosto zklamal, dalo by se říci až rozlobil :D Ten jeho výkon, to byl teda děs a finále celkově nejhorší co jsem kdy sledoval live od začátku až do konce. Začíná z něj být mašina na prohrávání velkých zápasů. Jeho gs finálová bilance 6:5 už nyní ukazuje, že z něj nikdy nebude velikán typu Samprase či Federera. Po sezoně 2011 jsem od něj čekal velké věci, ale dostal jsem pravý opak. Může být rád, že si uhraje svoje AO a to je pro celý rok vše...Dostává se sice vždy daleko ale ve výsledku vyhrává jen 1 gs za rok a i když má na US velkou šanci, on to zase určitě nějak zvládne prohrát. Jsem zvědavý jestli jeho celková grandslamová bilance bude dvojciferná či nikoliv.
Reagovat
gigin
Já fakt nevím, co furt máte s tím rokem 2011. V druhé půli toho roku po něm bylo ho*no. 2012 - vyhrál AO, finále RG, semi Wimbl s božským Rožírkem, tak to snad nemohl vyhrát, to uznáš :))), finále USO, TM vyhrál. 2013 - vyhrál AO, semi RG s králem antuky, tam chyběl kúsek, finále Wimbl. V Monte Carlu sesadil Rafu. Já bych ho ještě neodepisoval :)
Reagovat
Heather_Fedex
a ja si zase myslim, ze novakuv vykon se az extremne dehonestuje... zas tak spatny, jak se tu o tom pise v zadnem pripade nebyl. a na katastrofalni vykon rožirka z finale oh 2012 nemel ani omylem :))
Reagovat
Roger_Federer
maš pravdu, Nole byl včera ješte horši..:)
Reagovat
Nola
prečo ťa sklamal? si jeho fanúšikom? si predsa fanúšikom Rogera, samozrejme, že nikdy nebude ako Roger, Sampras... nenarodil sa do vhodnej doby, mne stačí, že sa vyrovnal menejvelikánom ako sú Becker či Edberg a na McEnroa a Willandera snáď dosiahne, tieto mená si pamätá celý tenisový svet, či? nevidím dôvod prečo by mal lámať rekordy, to iba fans Rogera a Nadala sú na to zaťažení... lámať rekordy je krásna vec, ale v tejto konkurencii na špici snáď nemožná, treba zvážiť, prečo niektorí tenisti /Sampras, Federer / dosiahli viac ako tí ostatní, pravda je taká, že nenašli rovnocenného súpera, sami boli tak výnimoční, že sa im v ich dobe najväčšej slávy nedokázal nikto ani len priblížiť
Reagovat
Roger_Federer
neda se než souhlasit, že z trojice Novak, Rafa, Roger to ma Novak jednoznačne nejtežši(tito dva velikani mu stoji v ceste, + ted se k nemu drape Murray)..
Ale nadruhou stranu, tolik vypadku jako ma Novak, tihle dva ve svych vrcholnych letech nemeli..
Reagovat
Roger_Federer
pardon..reakce na Nola, už starnu
Reagovat
tommr
gratulace Kolhau Teamu k suverénnímu vítězství ... :)
Já jsem to měl dobře rozehraný, ale závěr jsem měl naprosto katastrofální - počínaje čtvrtfinále mi vyšly pouze 2 zápasy ze 14. Nakonec se tak přede mě dostal nejen vlk, ale i Oskar. Doufám pánové, že na USO si dáme odvetu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že váháš, na USO odveta bude.:) Ale do top ten ses dostal hned při své první účasti a to se cenní.:)

Také gratuluji vítězi.:)
Reagovat
tommr
v top-10 bych byl kdyby finále dopadla podle očekávání, takhle jsem až dvanáctej a to se ještě o ten dvanáctej flek dělím s mocně finišující magerkou ... :)
Máš ale pravdu, že na první pokus to nebylo až tak špatný. Příště si holt budu muset hráče vybírat trochu mín podle sympatií a víc podle rozumu ... :)
Reagovat
a.magerova
Ahaaaa... záhada vyluštěna, jsem si říkala, proč mi to v souhrnu ukazuje, že jsem 12. a v tabulce 13. - no jsem na to mrkla jen tak ledabyle (ostatně podobně jsem si i sestavila tým, ale když se štěstí unaví.....) a omámena výsledkem, jsem ani nezkoumala blíže body, takže zdar parťáku :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, máš pravdu, sorry, popletl jsem to s Vlkem. Ale i tak, na USO budeš patřit mezi nasazené.:)

Mně to ukazuje, že je magerka 13., takže je 13!:) Ale měla mocný finiš no, to se jí příště už s takovou haluzí nepovede.:)

Jj, já když to hrál poprvé, tak jsem dal spíše na sympatie, teď se už snažím týmy tvořit podle toho, aby byly větší šance na úspěch - i když zrovna letošní Wimbledon byl plný překvapení.:)
Reagovat
tommr
jj já to beru tak, že se o to dvanáctý místo dělíme. Nikde jsem totiž nenašel žádný pomocný kritéria podle kterejch by se určovalo pořadí v případě rovnosti bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A já jsem skončil na "krásném" 76. místě z 89 účastníků...

No, tráva prostě není povrch můj ani mých favoritek. Na betonu si spravíme chuť... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak samozřejmě gratulace Oskarovi, Vlčkovi, tommrovi, magerce a dalším, co skončili takhle vysoko... Je vidět, že na TP chodí lidé, kteří tenisu opravdu rozumí. :)
Reagovat
gigin
Na TV Barrandov běží 30 případů MZ. Hádej, jakej dnes dávaj díl? :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Teď abych se bál, že Andy na mě vykoukne i z konzervy.

Jinak k tomu dílu se mi postoje hodně změnily. Od velkého strachu, přes velkou legraci, k velkému naštvání. Jak komanči dokázali zničit lidské životy.
Reagovat
gigin
Já jsem z toho měl hrůzu od prvního zhlédnutí. Až jsem spatřil tehda tu tvou glosku, tak se válím smíchy. Bavím se jen a jen o tej jednej scéně...
Reagovat
dadaft
................................ a po trávě zase ještě chvíli na antuku.

WTA Budapešť
v pavouku 3 silné hráčky, papírově by si měla Lucka Šafářová dokráčet min. pro finále, bohužel Andrea Hlaváčková narazí na Cornetovou už v prvním kole.
( + Halep)

WTA Palermo
tady mnohem silnější obsazení (a spousta našich), na lesku mu samozřejmě přidávají domácí hvězdy Errani a Vinci, které se rozhodly hrát a dostaly od pořadatelů divoké karty.
vyhrát tenhle turnaj bude o dost větší šichta.
pokud jde o los, zamrzí duel prvního kola Bára - Kristýna, naopak na Karolínu s Dinah Pfitzmayer se těším. ))
Reagovat
dadaft
* Pfitzenmaier
Reagovat
VlS
Trochu mě udivuje absence Melindy
Reagovat
smazaný uživatel
VZKAZ MNE TEZKO NAPISETE, NEB UZ NEEXISYUJI, JEN SI TO VYZKOUSEJTE CHLAPECKOVE....;)

Duch VlkA vas jeste pekne postrasi;D) Ale jinak vam dekuji, jednomu za song - FREEDOM, a druhemu z privetive slova....bueeehheehahahaaaa ;P
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, fakt mu napsat nejde!:)) Hlásí mi to "uživatel Navrat-Vlka-v-Zime neexistuje"....To je záhada!:-o
Reagovat
gigin
Nejde no.. On nás bude chodit strašit. Vuk, no.. Cyp, co bys po něm chtěl :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
NO TO BUDE TIM, ZE MAS NECISTE SVEDOMI - OGARE;) UZ SA BOJIS;D))))
Reagovat
tommr
a oba WTA turnaje budou překvapivě i v televizi!
Přenosy z Budapesti běží už ode dneška na kanálech Sport1 a Sport2 a přenosy z Palerma budou k vidění od pátku na NovaSportu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, toho se prostě nezbavíme!:))) Ten tu bude jako duch TP obcházet neustále a bude strašit ty, kteří se něčím proviní.:DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jako ted vazne, rano jsem proste v rachote zapl komp, nic netusic... a ve FireFoxu zustala v pameti stranka a log-in, koukal jsem na to jak blazen, nebot mne to nechalo zalogovaneho...[ucet jsem rusil z jineho kompu]...ale stejne....

Prilezitost dela zlodeje, v tomhle pripade, prilezitost dela hackera;D)

Meli by si to tady ovsem spravit tu chybu v tom systemu, nebot, to je fakt otres......a rekl bych trestuhodne....Opravdu takova chyba se uz casto nevidi....a fakt to je spatny....asi jak celkovy monitoring portalu...

Myslim, ze tohle asi nejvic pobavi mistra doplnku Janekdu, tvl...;D)))

Jinak, aspon jsem mel jeste moznost neco napsat, nez si to tady ti machri opravi....

Chtel jsem jeste postrasit Montyho;) Ale jeste by se chlapec z toho zhroutil....takze to nechavam byt....;)

Jinak dik za vase prani...a napiste Adminovi, at zacne neco tady delat...proboha...
Reagovat
a.magerova
Hele důvod Tvé existence tady je naprosto jasný, dokud nedoděláš rozdělané, tak prostě nebudeš propuštěn do věčných lovišť!!!
Už jsi někde zhodnotil výsledky Fantasy ligy a třeba koukl kdo se kde umístil, za připomenutí stojí třeba pěkná 13 :-)))
Reagovat
tommr
a proč si vlastně rušíš účet? Nebylo by lepší dát si nějakej čas pauzu a až si dostatečně odpočineš tak se zase vrátit? :)
P.S. Promin že se ptám pokud si to tady už někdy vysvětloval, ale nestíhám ted bohužel číst všechny příspěvky ...
Reagovat
smazaný uživatel
sorry ale pripadam si jak absolutni magor!!!

V sobotu neco zrusim, a v pondeli mne to vhodi zpatky do systemu, toz pochop, ale toto neni normalni situace, a neni to moje vina, ale tohoto portalu;D))) Ja se fakt nesnazil....ani trochu;)))

Jinak Fantasy Paradni FINIS;)
A dikes za ty pekne Vlcky;)

Mozna mne to nechalo proto, abych Vam podekoval...;)
....jen mne zajima jak dlouho chlapcum bude trvat, nez tohle spravi...
Reagovat
dadaft
fakt že jo. ))
já jako člověk bez satelitu tohle oceňuji.
Reagovat
dadaft
jinak v Palermu se hrají noční zápasy. ))
Reagovat
tommr
jj je to jako závan starejch dobrejch časů kdy na Eurosportu byly k vidění skoro všechny WTA turnaje ... :)
Dneska by měl bejt k vidění i zápas Sandry Záhlavový, která už jinak na okruhu skoro nehraje a tak je extrémně těžký spatřit jí na vlastní oči ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vlčku, pokud můžeš, vydrž prosím ještě chvilku. :) Právě připravuji ten slibovaný "draft", který dám vedle do článku o žebříčku...

Jinak ti přeju taky hodně zdraví a ještě spoustu návratů sem na TP! :) No a strašit mě klidně můžeš, rytíř se nebojí... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dodávám, že v Palermu hraje Kiki jako třetí nasazená... :)
Reagovat
smazaný uživatel
O první x-ce se už toho tady napsalo dost.

Hrozně moc mě letos na trávě potěšil Dodig. Antukář, který začal hrát na trávě nádherný tenis. Škoda že není mladší, na top20 mu docela věřím.
Další mě potěšil JJ, že ustál očekávání a objevil se v semi. Naopak Verdasco jak mi dělal radost, tak s Murrayem zase psychicky zkolaboval. Moc mu přeji, aby si zahrál ještě nějakou bitvu, ale tentokrát vítěznou.

Z žen mě příjemně šokla Monica Puig, jak smetla Errani. Hraje zajímavý (čti aktivní) tenis. Milá dívka s dobrými nervy. Jsem zvědavý i na Simonu Halep. Jestli se na hardu tak zlepší jako na trávě a antuce a bude mít krapet štěstí na los, tak se může okázat na Turnaji Mistryň.
Reagovat
smazaný uživatel
S Dodigem s tebou naprosto souhlasím :)
Reagovat
viitak
Bohužel jsem nemohl vidět finále, ale podařilo se mně najít pěkný HD zdroj, tak kdyby na tom byl někdo podobně zde je odkaz na celý zápas: http://www.youtube.com/user/HDPrimeTennis

Hledal jsem co Noleho tak mohlo rozčílit, to je v části 11.

Jinak tam měl Nole dva nečekané pády, kdy nepříjemně uklouzl, asi ta tráva fakt nebyla úplně ok.
Reagovat
smazaný uživatel
Tip mi sice vysiel
ale rychlo zabudnut na take premna nudne finale

finale AO 2012 to bolo zatial NAY za posledne roky
Reagovat
spaniel
Finále AO 2012 trvalo 6 hodin a z toho tenis samotný asi 2...tak parádní zapas to byl.
Reagovat
viitak
Možná nudnej tenis, ale co viděl jsem tam spoustu fantastických úderů zejména od Andyho, což mě překvapilo. Měl dost winnerů na to, aby si vítězství zasloužil a hrál vyrovnaně. I kdyby Djoker hrál nejlepší tenis, tak by to asi nevyhrál. Na trávě Andy umí. Minimálně by to bylo hodně vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolil som si včera po finále napísať malé zhrnutie Wimbledonu, kto chce si môže prečítať môj názor (súhlasiť s ním nemusí):
http://sportoveanalyzy.moxo.cz/wimbledon-zhrnutie.html
Reagovat
steve79
Murray zaslouzene vyhral. Od novaka jsem. CEkal vice, ale vystavil ho zpas s Del Potrem. Jinak Roger uz je oficialne paty,
Reagovat
Heather_Fedex
monty, mas pravdu hlavne s tim lahyanym....me nikdy nepripadal tak presvedcivy rozhodci jak se o nem rika....a dneska to jen potvrdil .nejlepsi rozhodcije pro mne osobne pascal maria a pak jeste alfrd molina
Reagovat
nitrotaj
Je taky top.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne ako píše monty, rozhodca bol dosť neistý a to plodilo tie emócie zo strany Novaka. Musím povedať, že ma prekvapilo, že Andy nepustil ani set, víťazstvo mu prajem, má na to, aby pridal ešte ďalšie tituly.
Reagovat
Heather_Fedex
k tomu, co tady predvadis mam jen 2 slova: trapny trolling
Reagovat
Rafaeoli25
Já že trolluju? Někteří tady ano, ale já ne. To bys pak mohla za trolling označit pomalu cokoli..
Reagovat
smazaný uživatel
"Turnaj turnajů" zase dal všechno co patří ke sportovní, tenisové a asi i společenské špičce začínajícího léta. A po jedné stránce byl i jiný a to v tom vypadávání favoritů. A tak všem jenom díky za nádherných 14 dnů. Tak příští rok - to bude zase sranda.....
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, že gratuluju trochu se zpožděním, ale pochopte, že jsem se ještě díval na finále mixu. :) A taky mi jde nějak pomalu internet...

Takže: Obrovská gratulace Andymu k tomu, že se dneska stal národním hrdinou a zlomil to dlouhatánské prokletí! Jak už tady bylo napsáno, kdy jindy by se to mělo povést, než na letošním podivném Wimbledonu? Jak s oblibou říká Oskar, to je prostě nezvratný osud. :) Andy zahrál výborný zápas a moc mu to přeju, stejně jako jeho přítelkyni Kim. Dobře si pamatuju, jak si loni oba poplakali a letos se můžou radovat. :) Andy byl prostě tím pravým mužem, který měl tohle prokletí zlomit. Henman byl velký sympaťák, ale teď už snad ten konec pojmenujou po Andym. :)

Hned vzápětí: Velká gratulace Novakovi k tomu, že na tomto turnaji opět prokázal svou obrovskou kvalitu a univerzálnost! Podle mě to je momentálně jediný hráč, který v budoucnu může reálně pomýšlet na kalendářní GS. On umí hrát prakticky na každém povrchu (nejvíc v Austrálii). Vždyť se letos na všech grandslamech dostal minimálně do semifinále... Jeho dnešní výkon nebyl ideální, ale to už jsem si říkal při zápase s Del Potrem. Tam to ještě dokázal urvat, ale dneska už to nestačilo. Novak nedokázal využít vedení ve 2. a 3. setu. Ten výsledek 0:3 na sety je pro něj asi až moc krutý, ale tak to prostě někdy je. Vzal to sportovně a to se cení... Jo a vůbec se nedivím, že vyjel na toho rozhodčího. Sice měl ten Laiani (nebo jak se jmenuje) ve většině sporných momentů pravdu, ale byl strašně nejistý a jeho výkon podle mě nebyl dobrý. Aby hlavní rozhodčí sám sebe opravil, to jsem ještě neviděl. Potom taky opravil servis, který byl jasně v autu a taky nechápu, proč v tom jednom momentu nepovolil Novakovi jestřábí oko i po úderu (přestože by to Novakovi nepomohlo), když jiní rozhodčí to normálně povolujou... No prostě si myslím, že rozhodčí v takovém zápase má být mnohem jistější a teď jsem upřímně rád za většinu rozhodčích v ženském tenise. :)

No a teď už můžu jit slavit pod článek o finále mixu... :)
Reagovat
kada.tom
nepovolil mu ten challenge, neboť už měl vyčerpané všechny možnosti ... pokud myslíš tu situaci ve 2. setu :-) jestli myslíš tu ve 3. setu, tak tam si Djokovič zažádal příliš pozdě
Reagovat
dadaft
"... Jeho dnešní výkon nebyl ideální, ale to už jsem si říkal při zápase s Del Potrem. Tam to ještě dokázal urvat, ale dneska už to nestačilo........"
tak to rozhodně nesouhlas.
v zápase s Del Potrem hrál Djokovič skvěle, potvrzují to statistická čísla, vyjádření hráčů po zápase i názory odborníků a médií.
nebo snad najdeš nějakou paralelu třeba se závěrem druhého setu, kdy se Djokovič dohadoval s rozhodčím a byl tak rozhozený, že nebyl schopen trefit kurt?
nebo k tomu absolutnímu zoufalství v závěru třetího setu, kdy se Djokovičova hra rozpadla a on hrál špatný kraťas za kraťasem a Murray je s lehkostí trestal?
nebo vzpomeňme na tu smeč jak vystřiženou z mistrovství republiky juniorek.
o srovnání returnů ani nemluvě.
ne, výkon Djokoviče v obou zápasech je nebe a dudy. s Murrayem dokázal hrát v každém setu na úrovni semifinále vždy jen pár gemů v řadě (a tehdy ho přehrával). začátky a konce setů byly ale špatenka, ve všech parametrech.
(kromě toho nádherného posledního))))))

Andy perfektní, hrál fakt dobře, bylo z něj cítit, že to prostě musí jít a basta fidli.

jedna věc mě ale opravdu zarazila - docela často byl třeba jeden z hráčů v kurtu a měl čas na přípravu k úderu, přesto výměna dál pokračovala mnohokrát přes síť.............................
............... no, obranné schopnosti Murraye i Djokoviče už asi jsou na kosmické úrovni.
u holek, když se hráčka dostane krok do kurtu, výměna začíná spět ke svému konci. mám to tak raději. ))
Reagovat
VlS
Souhlasím s Montym právě na základě statistik. V semi měl Novakův výkon některé dost velké mezery. BH po lajně nefungoval skoro vůbec, končil buď v síti, nebo v outu. 48 UE je na Novaka hrozné číslo, zvlášť při wimbledonském počítání UE, které je daleko míň přísné, než na jiných turnajích a jsou to tedy jen opravdu nevynucené chyby. S Tomáše měl chyb 14 - tedy přepočteno na set polovinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, že na vás reaguju takhle pozdě, ale měl jsem povinnosti na vedlejší diskusi... :)

kada.tom: Myslím ten druhý moment, který popisuješ. Tam ještě Novak jestřába měl, ale rozhodčí mu ho odmítl schválit, protože už to prý bylo pozdě. No, zajímavé je, že potom ve finále mixu taková mladá rozhodčí to normálně povolila i takhle po úderu, když už byl míček na druhé straně... V tomhle jsou ti rozhodčí nejednotní (u žen má třeba Cicak taky svoje vlastní pravidla), ale primárně by z mého pohledu mělo jít o to, aby se to prostě ověřilo. To se v tom mužském finále nestalo, a proto s tím rozhodčím nesouhlasím... Ten jiný případ, kdy už Novak neměl jestřába a naštval se na rozhodčího, byl už jenom důsledek toho, že Novakův pohár trpělivosti s tímto nejistým rozhodčím prostě přetekl...

dadaft: No, zápas Novaka s Del Potrem byl určitě skvělý, ale Novak to mohl vyhrát daleko dřív. Podle mě prostě umí hrát ještě mnohem lépe, víc ti k tomu neřeknu. :)

Jinak vidím, že včera v té rychlosti (nebo spíš pomalosti internetu) jsem udělal jeden hodně komický překlep. Místo "kopec" jsem napsal "konec". :D Samozřejmě jsem myslel ten kopec Henman Hill, který by se teď mohl (nebo spíš měl) přejmenovat na Murray Mount... :)
Reagovat
J.M.
Murray Mound (Murrayho kopeček, hrouda). Murray Mount je zkomolenina, kterou vesměs používají ti, kteří neví, jak to skutečně "v originále" je (většinou proto, že slovo mound neznají). I když se vyskytla i varianta Mount Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych se tímto všem fanynkám Gerarda Butlera omluvit za to, že jsem si ho během finále spletl s Clivem Owenem. Ale nezlobte se na mě, podobný si jsou jak vejce vejci :) Ne, člověk se soustředí na tenis, a pak na vás vykoukne "nějaká" celebrita, není vždycky jednoduchý se okamžitě zorientovat. Tak pardon.
Reagovat
gigin
Díky za příjemný koment během celého Wimblíku. Taky super, že jste to šupli aj na Fandinu, takže oproti loňsku velký pokrok. Nějaké výtky by tam byly, ale u mne spokojenost. Dííky :))
Reagovat
spaniel
Nic si z toho nedělej, mne to treba nevadilo, i kdyz se mne moc podobní nezdají. To uz je moc, aby si znal i netenisove osobnosti.

Jinak by nebylo spatne misto věcného kritizovani tady spis pomáhat, psát tady postřehy a fakta do vlákna.
Reagovat
smazaný uživatel
taký dík. Ještě dnešní sestřih a mám hotovo :) Ale během léta jedeme dál - Palermo (WTA), Bogota, Gstaad, Montreal, Cinci, Atlanta, Winston.. ale teď pár dní pohov :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Butler neButler, ale kdo byl ten vlevo vedle něj? Taky nějakej herec, ale jak se jmenuje. Možná jsi to říkal, ale já viděl jen vyhlášení, tam se mihli bez komentáře.
Reagovat
smazaný uživatel
jaký věcný kritizování? To je na mě?
Reagovat
smazaný uživatel
Bradley Cooper :) http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2357839/Bradley-Cooper-Gerard-Butler-bond-Wimbledon-leaving-Suki-Waterhouse-out.html
Reagovat
spaniel
Naopak, myslel jsem kritiku na komentatory vseobecne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak.. no, klidně do mě, stejně jsem rád, že tyhle dva týdny jsou za náma :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík! Jinak komentování v pohodě, děláš svou práci poctivě a to se počítá...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky děkuju za kvalitní komentáře, je dobré, že ste vyměnili toho slovenského komentátora za jiného, který komentoval na dobré úrovni. Jenom mi napiš, ty si vážně myslíš, že Delpo je suchar?
Reagovat
smazaný uživatel
teď už ne :) Já vím, to jsem fanoušky DelPa namíchnul.. ale nemyslím si teda, že by byl šoumen odjakživa..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky díky za celý turnaj, vysílání na 2 kanálech je fakt velký krok kupředu, to chválím, dokonce mi přijde, že se během turnaje zlepšil i obraz na Fandovi, ale možná to bylo o zvyku. Dneska máš sestřih ty jo? Zase o půl 12 a hodinka?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych chtěl poděkovat za vysílání a komentování tobě, Štěpánovi a dalším. :) Říkám si, že vy na Nově musíte být snad jasnovidci. Už před Wimbledonem jste do upoutávky zvolili motto "Očekávejte nečekané". Letos to teda fakt sedělo...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, už na něm dělám, tak se musím rozloučit..
Reagovat
nitrotaj
Hlavně Del Potro s Djokovičem. Díky tobě jsem to prožíval eště dvakrát tolik. Když se do toho vžiješ, tak to má grády. Viz to tvoje "Oúúúúúú tohle byl další Del Potrův špičkový forehand, který zase letěl rychlostí okolo 160 kilometrů za hodinu" :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že se nám začínají jasně vymezovat teritoria, první půlka sezony patří dvojici Nole-Rafa, druhá zase Nole-Murray přičemž Rafa si udržuje svou hegemonii na hlíně a Andy se může stát hegemonem na trávě, Nole zase vždycky vyhraje AO. Nejzajímavější turnajem z tohoto pohledu je US Open. Od roku 2008 pět ročníků a pět různých vítězů. :)
Reagovat
spaniel
+ 1
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to se můžou Berdych, Tsonga nebo Ferrer těšit:D
Reagovat
Heather_Fedex
rafaolik.... co by bylo, kdyby bylo, nijak v zasade neresim. to je domena vas nadalovcu..... ja se ridim fakty a faktem je, ze andy dneska vyhral a potvrdil, ze jedenickou byt muze....
Reagovat
Rafaeoli25
Tak může, pokud zázračně zlepší hru na antuce nebo pokud bude vyhrávat aspoň 80 procent všech outoorových turnajů. Pravděpodobné to ale není, toť vše..
Reagovat
Roger_Federer
Nezlob se na me kluku, ale ješte pochopim, že je tady diskuze o Andym a Novakovi, ale ty tady maš 40 přizpevku, zabivajicich se Nadalem a jeho šancema na Us.open a cincinety jak je favoryt atd..

Přitom Nadal dneska nikoho nezajima..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří nadalovci by si měli pořídit exorcistu aby je zbavil této nepříjemné posedlosti. Rafafeoli Nadalovo jméno beztak šepká i svoji staré v posteli.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že řada fandů RF je na tom stejně, každopádně já fanatik nejsem, jsem jeho normální fanda, který se tu občas objeví a napíše příspěvek diskusi. Nevím proč za to okamžitě dostávám cejchy..
Reagovat
Heather_Fedex
gratulace!! krasny zapa a to se vubec nemuselo hrat 5 setu. posledni gem byl opravdu emotivni. andy ukazal, ze je Pan tenista. tzak a ted uz zbyva jen posledni kkrucek: post hrace c. 1 :)
djokerovci, nemuutte. andy jen oplatil novakovi letosni australii. tkaze vesmir je zase v rovnovze :)))
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vesmír v rovnováze moc neni, když za poslední rok je to na velkých turnajích mezi nimi 3:1 pro Murrayho. Jinak nevím jestli bys takhle bohorovně mluvila i v případě Rogera kdyby ve svém top období zrovna s ním prohrál zrovna ve Wimblu:)
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak na první místo nemá opravdu nárok vzhledem k jeho antukovým výsledkům a průměrnějším výsledkům v hale, jen hardový outdoor a tráva prostě nsstačí, to by na něm musel vyhrát všechno, aby nahradil tu mizérii na antuce. Nole může být v klidu a když už ho někdo může ohrozit tak Rafa, určitě ne Andy:D
Reagovat
Rafaeoli25
Ale moc příspěvků tu celkově není a to to ještě někteří natahujeme politikou. Holt když vyhraje někdo z top trojky je to jiný kafe, holt Andy je ještě malý pívo, co se dá dělat:D
Reagovat
VlS
fakt, čtyřka pětka už nikoho nezajímají a ve Wimblu jen potvrdili, že na první trojku už nemají.
Reagovat
Rafaeoli25
No jo Ferrer ten holt bere víc, co se dá dělat:D
Reagovat
VlS
bere ten, kdo víc uhraje, holt toho kdo vypadne v prvním kole se to betýká
Reagovat
rubens
Týden tu nejsem a co se nestalo. Bože, ten kluk mi dělá radost! Ale gratuluji všem vítězům, i Katce. Jenom mě mrzí, že jsem neviděl ani výměnu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě něco: 18 vítězných zápasů na trávě v řadě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pár dní budu zas spamovat.

nd Murray said: "Ivan's been great, he's worked very hard with me and been very patient because I'm not easy at times.

"There's been some tough love. Been hard on me and made me learn more from my defeats than I had previously done.

"He's been extremely honest and improved my mentality during the past year."
Reagovat
spaniel
Tak uz jen prodloužit šňůru o dalsich 48 zapasu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Challenge accepted.
Reagovat
spaniel
Ok Barney ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Defeat, failure, falling on your face, falling on your ass, are the only things to teach you how to win.

Kevin Spacey v závěru dokumentu o Andym :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě vysílá Cool statečné srdce :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kde do prdele vězíš? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem se vzbudil. Neviděl jsem jedinou výměnu.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Kecám. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Si děláš prdel ne? :DDDD

Cos to omg dělal, žes propásl životní moment? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Cype :DD
Reagovat
gigin
Tak si Nolda veme Cincy, zkompletuje Masters. Příští rok konečně veme tomu cypovi Nadalovému RG a može si jít lehnút.
Zítra hrrrrr do Stuttgartu. Druhé kolo Mrhač x Tommy. GO ERNIE GO!! To zesere už v prvním a možu to jebat, jak Mut :DDDDD
Reagovat
MarcelPersch
Nerad ti kazím plány, ale Cincy letos bere Rafa :P
Reagovat
Tominoo
Rafa tam vypadne v prvom alebo druhom kole.. si myslim , je to tam ukrutne rychle
Reagovat
Nola
no konečne niečo pozitívne, tak ešte je pred nami aj USO... škoda prehraného finále, ale taký je život, raz si hore, raz dole, aj tak všetka česť, že dokázal na tomto jeho najmenej obľúbenom povrchu postúpiť do finále, zohral výnimočné semi, pár favoritov vypadlo, tak to nevidím až také čierne, a myslím, že sa už kvalifikoval na WTF
Reagovat
gigin
Přesně tak!! Klepl tady tolik opěvovaného travaře Haase, pak Berďu a nakonec v semíčku super mač s ďábelským Delpem.. Prostě super turnaj :)) Jedeme dál, na funkci tiskové mluvčí GGG si vedeš dobře, dostaneš od srpna přidáno ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bere Cincy? :DDDDD
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa i v Cincinati došel většinou do sf nebo čf, řeči o tom, že je to tam na něj moc rychlé jsou směšné. Ano, na Djoka v Cinci nemá, ale na většinu ostatních ano..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak RG Rafovi doufám nevezme ještě tak min.třikrát, to si musí Rafa pohlídat:)
Reagovat
Nola
:DDDDD všimni si kam zašla diskusia v niektorých vláknach, namiesto tenisu, riešia politickú situáciu :DDDDD, dodnes som myslela, že dokážu rozoberať iba rekordy :DDDDDD
Reagovat
gigin
Tož to víš, dva největší tábory tady. Vždycky něco vymyslí :))) Mi se spíš líbí to téma Stana Borowitze. S těma dírečkama jako :DDDDDDDD
Reagovat
tito
Hrozný plky níže. Politika na TP. Odporné. Jediný co se mi líbí je, jak to berete s nadhledem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
o dost klesla. Pro ty matláky skutečně skončil turnaj už první den. :DDDD
Reagovat
Rafaeoli25
Ty trapáčku, za to ty jsi vzor inteligence...
Reagovat
smazaný uživatel
Hey klesla sak tu som
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, zato ty jsi jen levičácký trotl, typický prototyp Nadalova fandy.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak žádný levičácký trotl nejsem, jsem v názorech ve středu, nicméně nevim, kde bereš tu drzost tvrdit, že pravice je skvělá a levice je fuj, to jsi spíš trotl ty sám. A jinak, znám dva nadalovce, kteří jsou voliči pravice, takže tvoje úvahy jsou dost zcestný a dost o tobě vypovídaj..
Reagovat
MarcelPersch
Vy pravičáci máte co mluvit :P
Reagovat
smazaný uživatel
Skutečně, levičáci se mi hnusí s tím svým přerozdělováním a likvidací tradičních hodnot. Jinak, ty jsi střed, jo? Takže co volíš? Kchárla? Ty jsi jasnej. :D

MarcelPersch: Áááá, další rudé hovádko, tradičně fanda Nadala. :DD
Reagovat
Rafaeoli25
Marceli asi tak, nejen v posledním měsíci, ale v posledních celých sedmi letech, jedna zlodějna za druhou, tím neříkám, že nekradou všichni..
Reagovat
smazaný uživatel
ODS je dle tebe pravicová? :D A co dělá pravicového? Zvedá daně, to je hrozně pravicové, že. Nebo se snaží regulovat trh, taky dle pravicových příruček, viď. :D
Reagovat
Rafaeoli25
A co dělá ODS? Tuneluje a tuneluje, podívej se jen na Prahu, kde Bém přerozdělil svým mafiánům v zákulisí desítky miliard, o vládní úrovni v řádech ještě vyšších se ani bavit nemusíme..to je jako ta úžasná pravice? Dluh za jejich vlád rostě ještě víc a ekonomiku poslali totálně do hajzlu, vážně skvělí hospodáři. Jinak co nazýváš likvidací tradičních hodnot? To, že už např.homosex nejsou pronálsedováni?..tak s takovou likvidací "hodnot" nemám problém. Jinak ne nejsem volič Kárla, jsem volič Zelených. TOPka je tak asociální, že takový spolek bych vážně volit nemohl..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to už tuším, koho podporuješ..SSO co? Hm, tak to se asi neshodnem na ničem..
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslíš ty Zelené, co spolu s ČSSD prosadili fotovoltaický tunel tisíciletí?
Reagovat
Stan_Borowitz
To bylo jen takové rýpnutí na okraj, jako výzva pro všechny, abychom na sportovním fóru nechali politiku politikou...
Reagovat
Rafaeoli25
Omyl to nebyli Zelení, to je zasetá fáma..pozměňovací návrh, který tenhle tunel způsobil podali a schválili poslanci Socdem a ODS, ne Zelení, na který se to ale samozřejmě s radostí hodilo..
Reagovat
smazaný uživatel
Hošane, ty máš asi dlouhé evdení, což? Právě jsem ti tady dal argumenty, proč ODS nemůže být pravice a ty si pořád jedeš svou, aniž by ses tím zabýval.

Strana Zelených? To je ještě horší, než jsem čekal. Tihle vylízanci, co podporují každé zvěrstvo (feminismus, homosexualismus, socialismus, multikulturalismus), to se ti líbí?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak se zrovnoprávněním mužů a žen problém nemám, stejně tak se zrovnoprávněním homosexuálů. Jinak je velký rozdíl mezi sociálním státem a sociálně-tržním hospodářstvím a socialismem a socialismus Zelení rozhodně neprosazují. Jedině na čem se shodneme je nesouhlas s multikulturalisem, islamizovanou Evropu si fakt nepřeju..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen faktická poznámka na okraj a už opravdu končím s politikou. Ten fatální pozměňovací návrh podala poslankyně ČSSD Iva Šedivá, nehlasoval pro něj tehdy ani jediný poslanec ODS. Zákon samotný předložila koaliční vláda vedená ČSSD na nátlak domácí a hlavně evropské zelené lobby.
Reagovat
smazaný uživatel
A copak ženy nemají stejná práva? Mají. Nebo ty snad souhlasíš s tím nařízením, že ve vedení firem musí být z poloviny ženy a muži, bez ohledu na to, zda na to ženy mají? To je prostě byrokracie a hnusné zasahování do soukromého podnikání, nemluvě o dalších nařízeních. Dnes být podnikatelem, to je opravdu kumšt.

Co se týče buzíků a jejich sňatků, homosexuální vztah nikdy nebude na úrovni heterosexuálního, to bys měl chápat.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak o rovnosti ani u nás nemůže být moc řeč, ženy berou v průměru za stejnou práci o hodně míň, navíc jsou předem diskriminováni potenciálním mateřstvím. No a ty mužské správní rady atd. mezi sebe skutečně moc žen nepustí, ač mají kvalifikaci sebelepší, rozhodně není kvalitativní rozdíl ve prospěch mužů tak velký, jaká jsou reálná čísla. Faktem prostě je, že mužské "kluby" a těch je většina je k sobě pustit nechce a když tak musí ony ženy o svoje místo na slunci bojovat víc než muži. No a co se týče homosexuálů, tak je za sobě rovné považuji a s tím souvisí i to, že mají nárok na stejná práva jako my heteráci..
Reagovat
smazaný uživatel
Dodatek: pokud nemáš zájem na islamizaci Evropy, je tedy sebevražda volit Zelené, jelikož ti to mají jako cíl. Dát se k takovýmto pošukům může jen osoba rozumu mdlého.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já je volím kvůli ochraně životního prostředí a právě kvůli liberálním postojům k homosex atd. S náklonností k multikulturalisnu samozřejmě problém mám, ale to se naší země netýká. Každopádně koho jiného mám na výběr, když nechci volit čistou levici, katolický lidovce a pravici. Zbývá jen Babiš a Zemanovci a ty tedy ne..
Reagovat
smazaný uživatel
Boha, přesně takhle nějak uvažují soudruzi z Brusele. Vyhnali to tak, že dnes budou muset povinně na mateřskou i muži, aby ženy nebyly "diskriminovány" kvůli tomu, že mohou být doma s dítětem. To je opravdu směšné.

Jinak, ženská má dělat ženskou práci a hlavně se starat o děti. Dneska si ženské hrajou na paní důležité, snaží se být zvráceně moderní, nakonec je to tak semele, že se rozejdou se svými chlapy, protože se od nich cítí být utiskované. :DD
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tyhle zpátečnický názory fakt nesnášim, i ženy mají plné právo na kariéru a dosažení svých snů a těmi rozhodně nejsou pro řadu z nich jen děti..nevím, proč to nehodláš respektovat. Jinak opuštěna je i spousta žen, pro které není na prvním místě práce, podívej kolik je samoživitelek, na které se ti "chlapáci" sprostě vykašlali a ani jim neplatí výživný..to jsou desetitisíce, ne jen vyjímky. I tihle chlapi jsou pro tebe v pohodě a můžou za to ty ženy?
Reagovat
smazaný uživatel
Že se to naší země netýká, to si jen myslíš. Sleduj, jak se Zelení neuvěřitelně angažují v každé akci, kde se propaguje cikánská kultura. A to je jen začátek. Nyní se má v Česku otvírat druhá mešita (první už nám stojí pár let v Brně). Počkej si pár let, až islám zesílí a Zelení přeberou praxi od svých západních kolegů a začnou se hrozně zasazovat o muslimské zájmy v ČR.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak dávat na roveň Romy a muslimy to je nesmysl, Romové nejsou vedeni vražednou touhou vnutit svojí kulturu zbytku společnosti, ti jsou součástí evropské kultury x staletí..muslimové, ti jsou problémem a souhlasím, s tím se musí něco dělat. Každopádně pokud by naši Zelení jejich příchod v budoucnu podporovali, o mé sympatie by rozhodně přišli..
Reagovat
Rafaeoli25
Na tom islámu se plně shodneme, bohužel to je asi to jediný..
Reagovat
Rafaeoli25
Ale tak uvidíme jaký bude vývoj, ani já ho ale dobře nevidím. Jsem zvědav co se bude dít, když např.ve Francii vyhraje příští volby LePenová. Může to skončit až občanskou válkou..
Reagovat
smazaný uživatel
Cikáni nikdy nebyli součástí evropské kultury, jejich kořeny jsou v Indii. Odtud je vyhnali před 700 lety do Evropy a od té doby se cikáni nepřizpůsobili žádné zdejší civilizaci. Odjakživa kočovali, kradli a incestili. Jsou už prostě takoví a sem nepatří. Když se jim dal v posledních desetiletích ještě pocit moci, tak jsou nezvladatelní. To jsou fakta.

Jinak, určitě existujou i případy, kdy se chlap vysral na ženskou s dítětem, mnohdy však soudy nechají dítě matce, i když je nezpůsobila je vychovávat, což je taky špatně. Každopádně, každého věc. Udělej si děti, ale uživ je. Já mám svých starostí a výdajů dost.

No, dneska už končím, takže dobrou a díky za diskuzi. Ještě to s tebou nebude tak zlé, jak jsem si myslel, ale naivní jsi z mého pohledu ještě dost.
Reagovat
spaniel
Teda az na tu volbu Zelených ve vsem souhlasim s Rafaeolim, i co se tyka žen a homosexuálů. Je blbost, ze ženská ma delat ženskou praci, nic takove neexistuje. Ženskou tu praci nazvali chlapi, protoze ji zeny musely delat. Starani se o děti neni ženská prace, je to proste pud. Prijde mne směšné se žen obávat a neco jim nutit, stejne vetsina jedna podle vrozených potřeb a ty co maji potrebu se prosadit karierne, tak at jdou do toho, proc jim bránit. Muj nejlepsi manažer je zena, nedavno se vrátila z mateřské a jsem rad, ze ji mam zpět. Co se tyka homosexuálů, ti vadi zvlastni sorte lidi, kteri jsou tou nebezpečnější skupinou pro tento svět.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vím, že nemají kořeny v Evropě, nicméně za oněch sedmset let v globálu tak nic strašného neprovedli..ano, kočují, mnozí kradou, o incestech nic nevím, ale vyjímky se jistě i v tomhle ohledu najdou stejně jako mezi jinými kulturami, včetně té naší.. a taky je nespravedlivý házet všechny do jednoho pytle, moc se o tom nemluví, ale cca 40 procent Romů v produktivním věku pracuje a to zas neni tak málo. Já sám znám několik velmi slušných Romů, z nichž dva mají maturitu a jeden VŠ a všichni žijí slušným životem, v naší ulici už jedna rodina žije skoro čtyřicet let a slušnější lidi abys pohledal..takže říkat, že jsou všichni špatní a ať táhnou není fér. Ano, jedna polovina se přizpůsobit nechce, ale kvůli tomu nezavrhujme tu minimálně třetinu, která chce. Jinak chyba je i na straně nás, pokud většinu jejich dětí posíláme do zvl a pomocných a už v jejich šesti letech jim vzkážeme jste méněcenní a nestojíme o vás, nedivme se, že řada z nich zahořkne a postaví se vůči nám zády..chce to vidět komplexně. Jinak nevím, proč jsi na mě okamžitě útočil, tohle prostě nesnášim. Já znám mnoho slušných i vzdělaných levičáků, kteří jsou levičáky proto, že mají sociální stát, ne proto, aby byli napojeni na sociální dávky. O to, aby měli především důchodci a postižení, kteří si sami nepomůžou důstojnost by mělo jít nám všem, středovým, levičákům i pravičákům..
Reagovat
Rafaeoli25
oprava, protože sdílejí ideu soc.státu, ne mají..jinak svět bude vždy střetem ideologií, já jak říkám nemám rád ani tu čistě pravicovou, ani tu čistě levicovou, nejlepší je kompromis a ten spočívá v sociálně-tržním hospodářství, za příklad vždy dávám Německo, které výborně prosperuje, přestože zajišťuje široké sociální zabezpečení..ve věcech společenských ale jsem a vždy budu liberál, zvláště v otázkách rovnosti pohlaví a sexuální orientace, právu ženy rozhodovat o vlastním tělě atd. Ve všech těhle otázkách jsou mi právě Zelení nejbližší spanieli tak co mám dělat? Nejsou ideální, ve všem s nimi nesouhlasím, nicméně jsou mi nejblíž z toho výběru, který tu máme..
Reagovat
spaniel
To ti neřeknu, upřímně ja nemam koho volit. Vsichni jsou stejni, jen nazvem se snazi odlišit, aby voliči meli jasno. Jsem pravičák, ale takova strana tady neni a nevypada to, ze by mela byt. Jsem za to aby se stat staral jen o spravedlnost, bezpecnost, vzdělávání a o sociální system pro stare a bezmocné. Ne jak ted, kdy se montuje do všeho dle hesla kdyz to funguje, zdanme to, kdyz se to furt hýbe, zregulujme to a kdyz to chcípne, dotujme to. Neni jediny stat, ktery by nebyl v dluhu, kdysi jim stačila jedna dan, dnes uz je na vetsinu veci dani nekolik a porad malo. Jsou jako zhoubny nádor, ktery porad roste a pojídá nas.
Reagovat
Stan_Borowitz
ty jsi moje krevní skupina. Fakt škoda, že žiješ až za devatero kilometry po déjedničce... :-)
Reagovat
spaniel
Toz komisaři, uz se zname. A tak daleko to zas neni, nejaky ten tenis bychom mohli dat. Kdyz uz tady nejaky sraz s tenisem asi nehrozí :(
Reagovat
Rafaeoli25
S tím výběrem je to zoufalý, já jako středový to ale mám asi nejtěžší. Pokud je někdo radikální pravičák (ekonomicky), volí Svobodný, radikální levičák komunisty, ti mají jasno, ale ve středu nic společensky liberálního není..pravici volit nemůžu, tím ale neříkám, že jsem pro abnormální regulaci, ta je škodlivá uznávám a proto levivi nevolím. Pro plnohodnotné sociální zabezpečení ale jsem, samozřejmě pro důchodce a postižené především, ale i pro mladé tím, že nebude zavedené školné a nestanou se z nich hned ve dvaceti dlužníci a otroci bank. Také nelze přijmout to, aby např.zdravotnické poplatky platili důchodci bez jakéhokoli omezení a dostávali se do situace, že se musí rozhodnout, zda-li nezaplatí nájem jídlo, lékaře nebo léky, to je fakt hrůza slyšet je, že musí podepisovat reverzy v nemocnicích, protože si delší pobyt nemůžou dovolit a takových je bohužel spousta, pokud jim děti nepomůžou..trěmhle lidem prostě stát musí maximálně pomáhat a chránit je a ani kvůli tomu nemusí extrémně zvedat daně, stačí jen, aby se bránilo korupci díky níž odteče ze státní kasy cca 100 miliard ročně!
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš pravdu, není to z jednoho konce světa na druhý, mohlo by se nám to povést. Za mne asi někdy v druhé polovině prázdnin.
Reagovat
spaniel
Rafaeoli: asi tak. A korupce je bych rekl, ze 1/3 prosutrovanych penez, dalsi 2/3 jsou nesmyslne rozhodnuti, za ktera neni nikdo zodpovědný. Je nas par a nedokážeme to dat dohromady, toto neni Indie, kde jsou miliardy lidi a vysoka negramotnost. My bychom se meli mit dobre jako málokdo. Vzdyt tady neni zadny plan. Ja ted jezdím do Kazachstánu a jedna z veci, ktere se mne tam líbily byla, ze maji 20 lety plan. Vi, jak by to u nich melo za 20 let vypadat, maji cil, za kterym si jdou. Kdyz nemas zadny plan, tak nevis kam jdes. A to děláme my tady, jen reagujeme na to, co uz je a i to spatne.

Stan: beru te za slovo
Reagovat
smazaný uživatel
R25: nemáš pravdu s tou polovinou slušných cikánů. V jedné zprávě ministerstva vnitra jsem četl úplně něco jiného. Počet cikánů, kteří nežijí normálním životem, se blíží 90 procentům. Teď si vem, že z těch 10 "chytrých" procent vystuduje 5 procent nějaký zbytečný VŠ obor a jdou dělat co? Přisají se na státní prachy a zastávají se svých degešských soukmenovců. Tedy, pracujících normálních cikánů může být v ČR asi kolem pěti procent.

Další jev, vyskytující se u lidí zpracovaných moderní propagandou, je ten, že "my můžeme za to, jak se chovají, oni nám to vracejí". A jak za to můžeme? V této republice kdo na to má, zapadne bez problému. Pouze cikánstvo na to nemá, tedy nemůže být v normální třídě s dětmi s větším IQ. Posílat cikány do zvl. škol je 1) přirozené, nemají na to, 2) jakási prevence, jelikož si určitě dokážeš představit, co dokáže z výuky udělat jeden cikán, který nezvládá látku, vyrušuje.

Jinak, ty skutečně uvažuješ jako soudruzi z Brusele. A co když ti postižení či důchodci nechtějí tvé milodary? A chtějí pracovat? Tak jim vnutíš, že jsou to nuly bez možností a začneš do nich cpát příspěvky, abys ukázal, jak ten náš slavný socialistický stát je velkorysý?

spaniel: Mě ani tak nevadili buzíci, kdyby si byli vědomi toho, že nemohou být rovni heterosexuálům, co se týče orientace. Jenže mě se z té propagandy, kdy být homouš začíná znamenat něco víc než heterák, dělá špatně. V Kanadě na mnohých místech se už učí, že homosexualita je přirozenější než heterosexualita.

Jinak, řekni mi, v čem jsem nebezpečný, když mi vadí tato propaganda. Se zbytkem tvých názorů docela souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Zpropadená židovská režie Novy si nemohla odpustit stopnout přenos před tzv. kolečkem vítěze, kdy šampion obchází celý dvorec s pohárem v ruce. Celá akce netrvá déle než dvě minuty, novácká režie však (ač ještě dle programu měla pár minut čas) přenos přerušila před akcí a poté jsme mohli sledovat dvakrát za sebou teleshoppingovou upoutávku na nějakou chujovinu Chop Chop. Neuvěřitelné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Za to Židi opravdu, ale opravdu nemůžou...
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, za to můžou určitě Zeman s Paroubkem, ti přece můžou za všechno jak někteří říkají..
Reagovat
smazaný uživatel
A pak, že Nadalovi nefandí tupí voliči levice. Píšu to tady furt...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen ne politiku, prosím! A už vůbec ne Paroubka, když už jej díky Bohu čas zaslouženě odvál na smetiště dějin...
Reagovat
smazaný uživatel
Židi můžou za všechno :-)))))
Reagovat
Rafaeoli25
armstrongu, levičák nejsem, jsem středový, ale pokud si vážně myslíš, že za všechno může Zeman nebo Paroubek tak tě lituji. Každopádně nemám rád ani fanatický pravičáky ani fanatický levičáky, ty asi fanatickým pravičákem seš a je vidět, že se jen třeseš na to, abys někoho mohl napadnout, ubohý..
Reagovat
Stan_Borowitz
Za všechno ne, jen za to špatné.

On i ten rozcuchanej ajznštain tu teorii rentability stopro ukradl nějakému Nežidovi s krásně dohladka vyholenou lebkou...
Reagovat
smazaný uživatel
Představa, že antisemita = skinhead je opravdu mylná.
Reagovat
Stan_Borowitz
Trochu jsem to v zájmu spádu příběhu zjednodušil, antisemitů je samozřejmě daleko víc, možná většina populace...
Reagovat
smazaný uživatel
Chop chop je náhodou fajn produkt..
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to koukatelný zápas, nebylo to žádné nechutné pinkálkovství, ymslím si já. Navíc tam bylo i docela dost zvratů. Nejdřív jsem si myslel, že tohle finále bude jako každé mezi Djokerem a Andym pro mě z fanouškovského hlediska nezaujaté, s postupem času jsem fandil víc Andymu a jsem teď docela rád, že to dokázal. No, pamatuji si, když jsem jej viděl hrát poprvé v roce 2005. Doby jeho zrání, horké hlavy, jeho opakující se pokusy o získání grandslamu (nejen finálové, ale taky semifinálové, vzpomeňme jeho neúspěchy s Nadalem či zdrcující loňskou prohru s Djokerem v Melbourne). S tím vším se vyrovnal a nyní je úplně jiný. A pro mnohé se již stal nezapomenutelným. Je to tenista se silným příběhem.
Reagovat
smazaný uživatel
Daj Bože este aspon raz finale Grandslamu
Rafa - Roger
nay to ma stavu
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, neskutečná záplava gratulací na twitteru, každý sportovec, tenistam herec, všici mu přejou :D
Reagovat
smazaný uživatel
A Kim je prostě krásná žena, měla pěkné nervy.
Reagovat
Mayo
dneska Andy skvele returnoval
Reagovat
smazaný uživatel
To returnuje pokaždé, snad krom zápasu s Nandem.

Hele a Nerdyč má další plus :D

Tomáš Berdych ?@tomasberdych 40s

Just landed,so sad to miss this historic moment!!well done sir @andy_murray !!!
Reagovat
carolyn
na twitter sem
Reagovat
Stan_Borowitz
Co chtěl Berdyč tím "just landed" asi říct? Že byl odpoledne "high"? A na čem lítá?
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje nějaký turnaj tedka.
Reagovat
Nancy_z
Berdych letěl do Bastadu na turnaj.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík!
Reagovat
carolyn
jako tenisově nic moc ani jedno finále wta atp nebyl nějaký velký zážitek
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, souhlasím. Jen poslední hra, než to Andy dopodával :))
Reagovat
Jan
Byl to zajímavý Wimbledon a asi unikátní. Všichni šampioni z úvodní znělky na Fandovi a Nova sport vypadli, zbyl jen Murray.
Reagovat
Alexandria
Tento Wimledon bol hrozny hadam s vynikou Del Potra a Novak Djokovic sa iste z toho spamata,Murray je velmi nudny a nesympaticky,uz je po vsetkom a svet i zivot bezi dalej
Reagovat
smazaný uživatel
z takového titulu bych ani neměl radost, Murray je mužská Radwańská. A je to nesympatický člověk, zlatý "fotbalista" Del Potro. Jak se tu píše, že Berdych je nejmíň oblíbený tenista v první stovce, tak letošní zrzavý vítěz Wimbledonu do jeho sympatičnosti má hodně blízko ;-) Děkuji bohu, že jsem mohl sledovat semi na BBC HD Djokovič - Del Potro, lepší zážitek není, bohužel komentátor český je velmi slabý. Samozřejmě Becker nebo McEnroe to je jiná kvalita. Zdravím sateliťáka Brože, ještě chvíli ta Astra 1N půjde, Bajkonur je na hadry.
Reagovat
spaniel
Hezky se ukázalo jak těžké je přidat dalsi GS do sbírky. Novak kulminuje v době, kdy Roger stárne a Rafa je zraněny, a on se vzchopi zas Andy, aby to nemel tak jednoduché. Do toho i ti dva řeknou jeste své slovo a máme z toho max 2 GS pro jednoho za 2 roky. Jsem zvedavy, co bude dal, vubec bych se nezlobil, kdyby se přidal někdo dalsi, nejlépe nejaky mladoch.
Reagovat
Stan_Borowitz
to bude Jirka Veselý!
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze US Open da Novak uz musi
Reagovat
carolyn
a co třeba uso a potro???
Reagovat
spaniel
Jirku jsem videl naživo na RG letos, nevidel jsem na něm nic, co by me o tom přesvědčilo, ale casu dost, nadejnejsi junior momentálně neni.
Reagovat
Rafaeoli25
Nole ještě nekulminuje, to až tak za dva roky a myslim, že on bude schopnej vyhrát grandslam i po třicítce, takže jich klidně může přidat ještě pěknou nůši, spíš ale pro něj bude jednodušší vyrovnat RF v počtu týdnů na prvním místě, tam může být klidně čtyři roky v kuse a ani nemusí vyhrávat mraky grandslamů. U Rafy jde jen o zdraví, pokud bude sloužit, ještě tak na pět grandslamů má. Uvidíme uvidíme...
Reagovat
Mayo
carolyn...aj ja si myslím, že DelPo na USO má šancu
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale to jsou odvážné prognózy. Obávám se, že ani Djokovič nemá klouby z titanu, svaly z nanovláken a šlachy ze superpevných polymerů. A nervy ze železa. No, uvidíme.
Reagovat
spaniel
Ja mluvím o Novakovi, ne o Novákovi. Novak mel vrchol 2011, lepsi uz nebude. Ale treba jen nevis, co znamená kulminovat.
Reagovat
dadaft
o DelPovi a USO vůbec nepochybujte - letos ho bere on. ))
je čas ho vrátit do správných rukou.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Stane, podívej na Agassiho, taky velký problémy s kyčlema a přesto ještě v pětatřiceti dal finále grandslamu, proč by se to nemohlo povést i Nolemu, on a Rafa maj práh bolesti prostě posunutej. Jinak spanieli nevím proč se do mě navážíš, je to můj názor, ano, v r.2011 hrál nadpozemsky, ale to neznamená, že takovou sezonu nemůže znovu zažít, loni a letos měl prostě řadu výpadků a bohužel hlavně na grandslamech, rozhodně ale je v jeho fyzických silách onu sezonu zopakovat, je mu teprve čerstvých dvacetšest. Jak říkám, první místo může držet klidně až do třiceti, počet grnadslamových titulů to je otázka, neodvažuju si tipovat..
Reagovat
spaniel
Nenavazim, jen mne docela vadi, jak cpes Nadala do každého prispevku, kdyz navic uz dva týdny nehraje a k tomu ignorujes fakta.
Reagovat
spaniel
Plus jsem majitel tohoto vlákna, jestli sis nevšiml :D
Reagovat
Roger_Federer
no ona se fyzicka narocnost tenisu trochu zmenila od doby co Agassi hral v 35 letech hral to finale granslamu..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tohle je svobodná diskuse a já jen porovnávám a prognozuji, to snad můžu...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak že by se od r.05 tak strašně moc změnila o to bych se přel, spíš Nole a Rafa šli až za hranici lidskejch možností..
Reagovat
spaniel
To byl vtip. Status majitele vlákna jste zavedli vy (marty28), ja s tím nikdy problem nemel :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já s nikým v šiku nevystupuju, nevím proč takhle uvažovat, já s každým komunikuju jako s individualitou a neodvolávám se na to co ten a tamten, nejsem "člen" žádný skupiny..
Reagovat
smazaný uživatel
pro tomasinha - chybas mi v 'djokarne' a myslim ze si sa tam mal aj lepsie, ci? :) a myslim si ze djokarna uz neni az taka cvokarna ako byvavala ale je pravda ze este stale je to na psychiatriu byt jeho fanusikom :D ale nelutujem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sestrička, seš to ty? :O Wow. ty mi chybíš tady zase. Já nevím, kde jsem se měl lépe, mám rád pořád oba, ale tak nějak se to samo překlenulo a už to asi nezměním, tehdá jsem byl ještě dítě, teď se od Andyho neodtrhnu, bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
tome, si pamatam ze ked som zacala s djokom bolo mi ale 15, bolo to v roku 2008 v auguste v cincinnati a akurat hral finale? s andym. a teraz mam 20 :) a stale ma to nepustilo, asi ma nejako uhranul alebo co :D ale neviem co na nom vidis, nevadi, tento gs ti davam ako spravna sestra sa rozdelim so svojim brachom, ale viac uz neziadaj ;P
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Já taky nevím sám, prostě tak nějak to přišlo. Já Nolemu fandil od jara/léta 07, teda taky od necelých 15, a pak okolo osmnáctky jsem přechýlil.
Reagovat
smazaný uživatel
na jednu stranu sa tesim, ze uz je koniec, lebo dlhsie by som sa na toho extremne nesympatickeho a hnusneho andyho asi nevydrzala pozerat.. fakt uznavam ze ta jeho schopnost vsetko vratit je dychberuca, a uz dlho som si tak dobre a vela nezanadavala ;-) ale nole (ako tu iste vsetci vedia) vzdy bol, je a bude moja no.1 a aj keby kulhal a mal len jednu ruku a bol jednu vymenu od vypadnutia, tak stale budrm dufat ze vyhra :) tak sa tesim na moje najoblubenejsie uso a toto isto vyhra!!! pekny den a zdravim tu mojich znamych cmuk vam :D
Reagovat
carolyn
Myslela jsem že mě to jako bude fakt srát, ale ne, zatím mi to přijde úsměvné ani nevím proč, to asi nějaké postrauma bo co :-) Vyhrát to s pálkovaná/pinkaná .... ale co at si úžívají, slaví. Já jsem ráda že nejsem nasraná jak jsem předpokládala že budu :-*
Reagovat
Rafaeoli25
Hlavně doufám, že se dočkáme zápasu Rafy s Nolem a ať se ukáže kdo z nich je lepší, hlavně když tam nebude zase oxidovat Murray:)
Reagovat
carolyn
nemyslím si že letos Rafa na USO dojde až do finále
Reagovat
Rafaeoli25
Já věřim, že jo, teď zregeneruje, nabere znova sílu a zase všem ukáže, když ho všichni znova začínaj odepisovat. On je Fenix, který vždycky povstane z popela, to je prostě Rafa:)
Reagovat
carolyn
já ho neodepisuju - jen soudím z let minulých, jak problematické uso pro něj vždy bylo, natož ho vyhrát
Reagovat
spaniel
Ty jo, to jsou zas kecy. Píšeš jak kdyby zo byl nejaky kral hardu, na USO ma nejmenší šanci ze všech GS, nevyhraval tam ani, kdyz byl zdravý. Tam bude x hráčů, kteří jsou schopni jej zastavit, rad bych jej videl s Del Potrem treba.
Reagovat
Mayo
tak na USO to bude masaker si myslím
Reagovat
carolyn
tak uso jedno vyhrál - jestli myslíš rafu
Reagovat
Nola
na Andym je najkrajšia jeho priateľka, vždy keď ju snímala kamera a tešila sa po vyhranej výmene, tak som sa uvoľnila, že mi vôbec neprišlo, že Nole je pomaly, ale iste v háji, Andy ako chlap mi nič nehovorí, tenista je výborný, ale radšej byť sama na ostrove, ako s ním.... Novak naopak, to háro čo mu narástlo ho robí ešte príťažlivejším, aspoň to jediné pozitívne bolo na tomto zápase
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já neřikám, že Rafa stopro půjde do finále, ale jednou tam vyhrál, jednou byl ve finále a dvakrát v sf, takže i tam byl od r.08 hodně dobrej a může tam jet s patřičným sebevědomím. Je fakt, že tam bude favoritů víc, může vyhrát Nole, Rafa, Del a Murray, nikoho dalšího ale momentálně nevidim...
Reagovat
Mayo
Rafa 2010 víťaz na USO a o rok neskôr finále, vlani nehral...jak, že neni dobrý na US ? :O
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě jsi v seznamu favoritů zapomněl na Rosola a Darcise.
Reagovat
smazaný uživatel
Nola mas pravdu, ale naopak mne sa viac paci jelena ristic nez ta americka baba a to noleho haaro.. uff :) aj ruky a nohy ma pekne, ale radsej ho vidim s trickom :D
Reagovat
spaniel
Ja nenapsal, ze nevyhrál, ale ze nevyhraval. Ma tam nejhorší bilanci ze všech GS = ma tam nejmenší šanci. Navic jen par titulu z jeho sbírky získal v druhem pul roce, je to proste jeho slabší čast roku a budou tam větší favorité nez on: Nole, Andy, Delpo a klidně i Roger, jestli trochu chytí formu.
Reagovat
Mayo
jasné, že budú tam väčší favoriti...pre mňa hlavne andy a novak...a potom za nich by som dal rafu s delpom
Reagovat
Rafaeoli25
spanieli, tak co se týče top úspěchů (titul, finále a semi), tak to není jeho nejhorší grandslam, na AO čtyřikrát v semi nebyl, ale to není podstatný. Poté, co v r.2010 ještě více zlepšil servis, podal tam jak v tom roce, tak i o rok později výborný výkony a právem ho tedy můžeme označovat jako spolufavorita USO, o tom kdo je o něco větší a kdo o něco menší se tu dohadovat nebudu, každopádně má obdobně velkou šanci vyhrát jako ostatní favorité pokud bude zdráv a pln sil. A co se týče té druhé poloviny sezony, tam jde hlavně o tu halu a tam se mu skutečně nikdy moc nedařilo, to nijak nepopírám, nicméně na amerických hardech dosáhl celé řady úspěchu, krom USO ještě dvakrát vyhrál Kanadu a nesčíslněkrát byl v semifinále, takže žádná bída...
Reagovat
spaniel
Semi neni titul. Nedávno tady forehand psal, ze vypadnuti v 1.kole je to same jako ve QF, takze zádný úspěch, ne? V případe Rafovcu bych slovo semi raději nepoužíval, protože tam prohrává na plne čáře.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud bude zdráv, pln sil a ve formě, tak je největším favoritem USO Federer.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já nejsem forehand, to že společně fandíme jednomu hráči ještě nezńamená, že se na všem shodneme..já sf jako úspěch a měřítko absolutní kvality beru vzhledem k tomu, že tu už pět let jsou čtyři hráči, kteří mají takovou převahu nad zbytkem pole. Samozřejmě, že vypadnutí v prvních kolech je nepříjemný a že je rozdíl mezi prvním a druhým kolem a sf, nicméně to čf to už skutečně tak dramatickej rozdíl není, ani bodově. Já to vnímám tak, že top trojka chce vždy jen vyhrát a cokoli jiného bere jako neúspěch a je jim celkem jedno, jestli vypadli v čf nebo dřív, dokonce i prohra ve finále je pro každýho z nich zklamánim, protože počítaj se hlavně a jen tituly, tak to holt je..
Reagovat
Rafaeoli25
Stane, za nejlepšího outdoorového betonáře považuji Noleho a to říkám jako fanda Rafy. Na něm je on v top formě nepřekonatelný, nikdy jsem neviděl na tomhle povrchu hrát někoho líp, jeho pohyb na něm to je prostě nádhera, jíž se nikdo nevyrovná..
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jen poukazuji na to, že tyhle argumenty jsou tautologické a nemají žádnou hodnotu. Prostě když Roger vypadne, jednoduše prohlásím, že nebyl v top formě, bykl zraněný nebo vyčerpaný.

Tak jako to budeš tvrdit ty, když vypadne Djokovič.

Není "beton" jako "beton" a čím je rychlejší, tím jsou Djokovičovy šance menší, jak hezky ukazuje právě Cincinnati, které ještě nevyhrál a loni tam dostal od Federera kanára.

Podle mne je nejlepším hráčem na umělých površích v top formě hrající Federer. Bohužel v té top formě dnes hraje už jen sporadicky.
Reagovat
Mayo
aj ja volím Federera na tých "rýchlikoch"
Reagovat
spaniel
Novák je na hardu skvely, ale jeste ma co delat. Tituly na hardu RF 52, ND 28... Nejlepsi poměr výhry-prohry RF prvni, ND čtvrtý... Vitezne šňůry na hardu RF 56 a 36, ND 35.

Pocet titulu, vyhraných zapasu i ty šňůry muze Novak teoreticky překonat, jeste toho tolik neodehrál. Ale ty procenta poměru výhry-prohry naznačují, ze spis ne. Navic v jeho veku mel uz Roger lepsi cisla.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že chytanie za slovíčka je dnes v móde..

Áno, povedal som, že v konečnom dosledku je pre favoritov a ašporantov na titul jedno, či vypadnú v 1. kole alebo vo F.

Ale pri hodnotení šancí na triumf sa predsa situácia mení a je treba brať výsledky komplexne..Pre mna je jasným favoritom Nole, potom vedla seba Rafa a Andy..
Reagovat
spaniel
Tezko rict, obzvlášt po letošním Wimbledonu :)

Roger v dobre forme: RF..........Nole....Andy...Delpo/Rafa
Roger ve střední forme+dobry los: RF/Nole....Andy...Delpo/Rafa
Roger ve střední forme+spatny los: Nole...RF/Andy...Delpo/Rafa
Roger v soucasné forme+jakýkoliv los: Nole...Andy...Delpo/Rafa
Reagovat
J.M.
Ten poslední řádek dokazuje, že i krutá pravda může člověka rozesmát. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
DIKY
az teraz som saa dozvedel preco Novak nevyhral

on to totiz prehral narokom
lebo nechcel tancovat a uzivat si s Bartoli
a pri zaverecnej reci Novak povedal ze to Andymu praje
on dobre vedel ze mu praje Bartoli!!!!!!!!

Novak ty sibal:DDD
Reagovat
carolyn
To já ne, ale vedle je toho plná diskuze...... tam to kluci řešili
Reagovat
smazaný uživatel
Tanec s vítězkou dámské dvouhry není už hodně dlouho povinností a už se to nedělá.;)
Reagovat
blixa
Tak tohle jediný Andymu fakt nezávidím :D :D
Reagovat
carolyn
Oskar - ale nejde o tanec ..... víš jak :-DD
Reagovat
a.magerova
Nechápu :-/
Vždyť je to pěkná žena!!!
http://2.bp.blogspot.com/-ueB5HcTAvUs/UT9sTo91XFI/AAAAAAAAOIs/If046XGMmEo/s400/Marion+Bartoli+Hot-3.jpg
Reagovat
carolyn
tady už jí chybí jen burka
Reagovat
smazaný uživatel
#Murray on #Bartoli: "She's a very very nice girl. I've spent little bits of time with her over the years. I was very happy for her y'day."
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to nevím jak.....Marion je mimo kurt pěkná žena.;)
Reagovat
Denis92
Gratulacia Andymu.Veril som mu po cely cas ze to vyhra..od 1.kola,aj po 2.sete s Verdascom a takisto aj pred dnesnym zapasom.
Na trave mu to jednoducho ide momentalne najlepsie.
Jednu vec vsak musi rapidne zlepsit - 2.servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tohle prostě nejde popsat, mně se to snad zdá asi jenom. Po těch letech, kdy byl Andy terčem posměchu a nebyl schopen udělat ten rozhodující krok, po mojich asi 3 letech fanouškovství, když jsem přešel z Djokárny a ten pak začal vyhrávat...Nic ale není sladší než tohle, klidně by mohl skončit kariéru a byl by legenda, může prohrát každý zápas do konce sezony a bude mi to asi jedno, protože tohle je absolutně to nejvíc, co může dokázat, navíc doma, to je víc než dvojnásobná satisfakce.

Parádní výkon hlavně takticky, i když měl slabé chvilky, dokázal Nolemu hru absolutně znechutit, dokázal přitlačit, když potřeboval a hlavně co zahrál z obrany, to prostě padala brada, neskutečné. Nole neskutečně špatný výkon, nekoncentrovaný, špatný timing, všechno zle, mentálně byl mimo dneska. Je mi ho trošku líto, ale opět ukázal, jak velký je to sportovec a přející člověk, porážky umí přijímat opravdu s grácií, to by se od něj mohl i Roger učit.

Čekal jsem na tenhle moment tak dlouho, chtěl jsem sepsat příspěcek snad půlstránkový a nemám slov, jenom radost a slzy.

Muteeeeeee, je to taaam pi..čooo :D
Reagovat
smazaný uživatel
já brečím od proměněného mečbolu v kuse a nemůžu přestat.. :D
Reagovat
spaniel
Legenda :D pro Brity urcite, v globalu trochu silné slovo...
Reagovat
Rafaeoli25
Dva grandslamy a hned je legenda? Tak to jsou legendy skoro všichni kdo vyhráli aspoň jeden grandslam, pak jo..panečku, to má teda tenis legend:D
Reagovat
Mayo
Pánes :)
Reagovat
smazaný uživatel
Legenda pro Brity, legenda pro mě, zapsal se nesmazatelně do historie, jeden grandslam se může povést více hráčům, zísjkat jich víc je už fakt umění, navíc doma pdo tlakem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je prostě gigamegaultrasuprčupr pánes :-))))
Reagovat
Rafaeoli25
Chudák Del, on žádná legenda neni:D
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak mu teda udělíme výjimku, ne? Bude jediný hráč s jedním GS titulem, který se stal legendou.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě tím, že jako další Brit dokázal po 77 letech dobýt Wimbledon, se nesmazatelně zapsal do historie tenisu. To už mu nikdo nevezme.
A bude se to brát asi jako daleko větší počin, než kdyby vyhrál další dva či tři jiné GS.
Reagovat
Rafaeoli25
já nevim, jeden titul podle některých nic moc, tak asi ne, dva tituly jo to už je něco jinýho, tim se defacto vyrovnal top trojce:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to myslel :-))
Reagovat
Rafaeoli25
A Nole ho vyhrál jako první Srb, ale s Murraym je to samozřejmě neporovnatelný, protože on je Brit a měl na sobě vždycky stráááášnej tlak:)
Reagovat
carolyn
Večer taneček Můra a Bartoli :-))
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to raději nevidět:D
Reagovat
smazaný uživatel
chudak Andy 1 krat vyhral Wimbledon
a hned s takou sexbombou bude si uzivat
Reagovat
carolyn
Kluci vedle píšou, že když se Novak dozvěděl s kým musí tančit, tak to Můre radši pustil :-DD
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on taky žádnej krasavec neni takže k sobě celkem jdou kdybychom vytvářeli dvojice..nic lepšího by na něj tak jako tak asi nezbylo:D
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
aj podla mna to pustil preto lebo nechcel tancovat s Bartoli:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

SI ZABIL!
Reagovat
carolyn
no vím aspon o dvou ošklivějších, jedna ze španěl druhá taliánka,co?
Reagovat
carolyn
ále už se těším na fotky!!! z plesíku
Reagovat
smazaný uživatel
ten tanec už zrušili...
Reagovat
carolyn
to neva, u stolu spolu budou tak jako tak
Reagovat
Rafaeoli25
Radši, asi tušili co letos přijde:D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD ttak to je slusny
Reagovat
smazaný uživatel
to zrušili už dřív, ted fakt nevím, kdy ale v roce 2011 se netančilo :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Asi měli předtuchu už tehdy:D
Reagovat
carolyn
Rafaeoli25
:-DDD
Reagovat
Rafaeoli25
Nechutný pinkálkovství opětně bohužel zvítezilo jako na USO. Nechápu, že Nole zrovna s nim neví co hrát a nechá se tim pasivnim pinkálkem vždycky upinkat až do bezvědomí..velkej smutek a hlavně znechucení, snad už se tahle odporná podívaná nebude opakovat a na USO a AO bude opětně k vidění skutečný top vrchol současného tenisu, tedy mač mezi Rafou a Nolem, nejlépe samozřejmě ve finále!
Reagovat
Stan_Borowitz
Čili trochu jiná varianta nechutného pinkálkovství? Proč? Jenom proto, že se ho bude účastnit tvůj oblíbenec?

Já bych navrhoval jinou variantu: Nadal - Federer. Oba ve špičkové formě, jinak to samozřejmě nemá smysl. Snad se k ní ještě dokáží vybičovat...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak každá varianta bude lepší naž ta dnešní..obranářství mi nevadí, proto taky fandim Rafovi, ale nesmí být skoro neustále pasivní, bez snahy o přechod do útoku, což jak Rafa tak Nole dělají a proto mě jejich hra tak baví...
Reagovat
tito
Zdá se, že Roger začíná brát přípravu vážně, v případě Rafy bude věčnou otázkou jeho zdraví... Ale kdyby se to sešlo, byla by to paráda.
Reagovat
Rafaeoli25
Snad Rafa pořádně zregeneruje a odpočine si, ty tři měsíce co hrál furt byl obrovskej záhul na to, že byl po zranění, ale co se dá dělat, když je antuka za sebou takhle nalepená. Každopádně pokud bude zdravej, věřim, že se na USO o titul porve:)
Reagovat
dappe
Podle mě nebude ani jeden z nich ve finále.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně taky obranáři nevadí, pokud stojí jen na jedné straně kurtu. Pak to je skvělá podívaná, ať vyhraje kdokoli - viz semi delPo-Djoko.

Na USO se bude muset počítat jak s Rafou, tak s Rogerem. No a určitě i delPo promluví do hry. Snad nebude tak foukat, vítr obecně daleko víc vyhovuje pasivním hráčům.
Reagovat
J.M.
Kontrast stylů je skutečně zásadní, to dělá "matchup" (mimochodem, stále marně hledám český ekvivalent) atraktivním.

Ale Rafa a Roger spolu ve špičkové formě? To mi čím dál víc přijde jako chiméra. Buď je mimo jeden, nebo druhý. Ve špičkové formě hráli naposledy možná finále Říma 2006... Ale pokud by pánbůh udělal zázrak a projednou to ještě vrátil, jsem pro. Bohužel jejich zápas na US Open, to je to, co dosud chybělo. V letech, kdy tam Roger hrával skvěle, si mohl hodně zlepšit vzájemné skóre. Dnes už bych na něj moc nesázel.

Ale spíš bych v současnosti jako atraktivní viděl střetnutí Djokovič-Del Potro (už loni na US Open hráli pěkný mač), nebo kdyby třeba Tomášovi po loňsku osud splatil ten dluh, taky by to mohlo být zajímavé.
Reagovat
Rafaeoli25
Naposledy v r.2006? A co finále Wimblu 07 a 08 a finále AO 09, to bylo jako co?
Reagovat
J.M.
Finále Wimblu 2007 - Rafa byl podle svých slov zraněný.
Winále Wimblu 2008 - katastrofální výkon Rogera, který prožíval mizernou sezónu, velkou a dlouhou krizi po mononukleóze (kdo ví, jestli to na něm nezanechalo následky dodnes). Jenom díky zkušenostem, mysli šampiona a své travařské legendě to zuby-nehty dotáhl do 5 setů, ale herně se strašně trápil, strašně moc kazil. Dnes už jsme na takové jeho výkony zvyklí, ale tehdy to byla od něj nevídaná mizérie. Nejlepší zápas historie? Po tenisové stránce ani o sto pater ne.
AO 2009 - celkem pěkný zápas, až na to, že se Roger v 5. setu úplně sesypal fyzicky i psychicky, což se stalo určující pro jejich rivalitu (proto i ten pláč, tam na Roger definitivně dolehl "komplex Rafa", kterého už se na GS nikdy nezbavil a i když na něj herně měl, pokaždé se už pak podobně sesypal).

Skutečně zápas, kde by se oba sešli ve formě, je zejména posledních 5 let vzácnost až nevídanost.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy, bravo! Nikomu jinému to nepřeji jako tobě. Proměnění mečbolu mu sice chvíli trvalo, ale já nemám slov. Jsem z toho trochu na měkko a dojalo mne to až k slzám. Trochu mi to vynahradilo zklamání z ženského turnaje. Díky, Andy!
Reagovat
kada.tom
taky jsem slzel a vůbec se za to nestydím :-)
moc pěkný okamžiky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nemáme se za co stydět.. strašně mu to přeju, zaslouží si to!
Reagovat
Nola
Andy dnes vyhral jednoznačne, gratulujem, Nole nebol schopný udržať výhodu brejku, v prvom sete mi pripadal ako po fláme, či sa prejavila únava po semi, ťažko hodnotiť, Andy bol dnes lepším hráčom vo všetkých činnostiach, vôbec si nepripustil žiadny tlak, myslela som, že nebudem schopná nič napísať, prehra mrzí, no najviac to akým spôsobom sa konala
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jsem z toho vyřízenej a hlavně znechucenej, Nole s nim pokaždý hraje jak vyměněnej což nechápu. Obrovský zklamání, snad si Murray veškerý štěstí vybral a vyhrávat už budou jen Rafa a Nole...
Reagovat
VlS
A co tak trochu respektu k Andymu a jeho fans? Nembo si chceš zase číst jak Rejpalsevzadkualizalsipejzy už nic nevyhraje?
Reagovat
Rafaeoli25
Nezbývá mi než jeho vítězství repektovat..jinak je mi celkem jedno, co tu kdo řekne o Rafovi, protože já vím, že toho ještě vyhraje mraky, tak jsem klidný:)
Reagovat
PetaM
Gratulace! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak sa do toho zapasu niejako nevedel dostat

Ale aspon mi vysiel tip Andy!!!!!!!!!!!
Reagovat
Mayo
dobrí tipéri by z nás boli
Reagovat
VlS
Andymu a Británii, 77 let dlouhá hladovka je teď ukončena. Navzbdory různým hlasům zde níže a u minulého článku - výbornrj tenis. Sice trochu jinej, než jakej mám nejradši, ale dramatické momenty nechyběly, úžasné údery, úžasné doběhnutí nedoběhnutelných míčů z obou stran, prima zábava.
Moc se mi líbil Noleho proslov, ukázal zase, že je fajn kluk. U Andyho mě až překvapilo, jak moc si váží Ivana.
Reagovat
facom
Bosenský srb opět padl! :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasinho, žiješ? Užij si to!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, žiju :-)) Musím to rozdýchat, než vyplodím stořádkový koment :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať ti není špatně, až se přejíš těmi upečenými dobrůtkami :)))
Reagovat
a.magerova
My to budem poctivě zapíjet, takže bez obav :-)))
http://www.gastrotrend.cz/files/files/produkty_ra_sklo%20450.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Zapijem a zajíem to pořádně lásko.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžká provokace :))))))))) Tak si nechte chutnat, třeba se taky někdy dočkám, že budu slavit :))
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Pro Andyho je to fantastický úspěch, moc mu to přeju. A nakonec jsme v těch tipech před turnajem Andy/Máša, měli alespoň z půlky pravdu.;)

A to ona tě už magerka na oslavné žranici ohlídá, aby tě z toho nešlahlo.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, ty už Mashu nikdy netipuj! Akorát jí nosíš smůlu... Za všechno můžeš ty! :D

tomasinho: Velká gratulace, moc ti to přeju! :)
Reagovat
smazaný uživatel
krasa,cg
Reagovat
Rafaeoli25
Krása to by bylo finále mezi Rafou a Nolem kamaráde...
Reagovat
Nancy_z
Wimbledonský vítěz! Musím se přiznat, že nikdy nepatřil k mým oblíbeným tenistům, ale triumf na Wimbledonu jsem mu přála. Kdo jiný z Britů než Andy si ten titul zaslouží! A to jak to dopodával pod tím tlakem, klobouk dolů...
Reagovat
smazaný uživatel
Kua ty Vaše dedukce tady jsou zase něco, řešíte tadý únavu od Del Potra, kvalitu trávy, vlhkost vzduchu atd.

To je prostě tenis Novak na to dneska prostě neměl, to je jeho problém, v Australii vyhrál on, dneska vyhrál Andy. Andy byl lepší a zaslouženě vyhrál, jestli byl Novak unavený nebo nebyl, je jenom jeho problém, dá se do kupy a možná něco ještě vyhraje.

Nefandím ani jednomu z nich, ale tady není co řešit, šampión je Andy a Novak jede domů s prázdnou. (teda kromě těch prize money).
Reagovat
MarcelPersch
Oba pojedou s prazdnou i na US open :P
Reagovat
tito
Přesně tak, DelPa bych do toho netahal. Andy dokonale takticky zvládl celé utkání s třešničkou v podobě poslední hry. Nebylo to líbivé, ale účel světí prostředky. A je nutné podotknout, že bez Ivana by toho možná nikdy nedosáhl.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulacia Andymu, Djokovic bol dnes mimo...
Reagovat
Mayo
výborne Andy :) dočkal sa a dokonca 3-0
Reagovat
stopan
Novak mi pripomenul Rogera z finále olympiády. Obaja boli po maratonu s Del Potrem v semifinále jenom matožným tieňom toho, co boli predtím. Nemohucí a unavení, kaziací všetko, nepromeňujucí nic. Del Potro je hrobarom wimbledonských favoritov. :-) Ale skor Novak mohol hrát dva päthodinové zápasy po sebe a na kvalite sa to neprejavilo. Žeby už tiez začínal starnut?A hlavne mu chybali doraznejsie nábehy k sieti. Hlavne ten jeho forhend po lajne je úplne jalový, naprosto mu chyba sila, jedovatost, priamočiarost. Dnes mal Novak neskutocne moznosti na breakbally ale ked cez druhy servis , najma v tretom sete, ked som veril ze este zabojuje, returny z druheho Murryho podania posle totalne nedôrazne len do stredu kurtu namiesto aby do toho udrel k ciare a poslal Murryho do zadku, tak mi bolo jasne ze s takym vykonom nemoze vyhrat. Murryho nechcem urazat ale je to obycajny obranar + v klucovych momentoch ked mu tecie do topanok mu tam vzdy zazracne padne prvy servis.
Reagovat
Tominoo
zborov :D
Reagovat
spaniel
Doporučuji vypnout češtinu, kdyz píšeš slovensky, nebude to pak takova Husakovina.
Reagovat
smazaný uživatel
Andyho Murrayho som mal až dodnes zafixovaného ako tenistu, ktorý náhodne vďaka vetru vyhral jeden GS, no dnešok ukázal, že to žiadna náhoda nebola..Murray ako pravý Škót šetrí na pravej tenisovej atraktivite, no jeho štýl má svojské zbrane a dnes Noleho prekabátil vo všetkých smeroch..Djokovič oproti SF priam prahbiedne returnoval a mal o poznanie horšiu defenzívu..Del Potro však hral síce tvrdé, no ploché údery, ktoré sa Nolemu zrejme vracali lahsie..

Zaslúžená gratulácia Tomovi, Mutovi a dalsím, uzite si to dnes..Gigin, Sonja a ostatní, snáď to výjde nabudúce a hlavne snáď nie proti Rafovi..

Nole je zaslúžená jednotka, no toho roku tých turnajov moc nevyhral, takže má, čo zlepšovať.

Každopádne traja víťazi troch GS znova dokazujú, akú jedinečnú generáciu tenisov v súčasnosti sledujeme..Po novom je už aj Murray schopný vyhrávať GS..
Reagovat
MarcelPersch
no bylo by fajn, kdyby hral Rafa ve finale na US open s Můrou se stejnym vysledkem, ovsem pro Rafu :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Teď ještě aby Roger vyhrál US Open a můžeme slavit - jako loni - všichni.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, jsem rád, že tě Murray donutil trošku pozměnit názor :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nene, na US Open musí být už ze sentimentu finále Federer-Nadal!
Reagovat
smazaný uživatel
nejhnusnejsi, nejzkurvenejsi Wimbledon v historii tenisu, jak zensky tak chlapi, tohle proste nemuzu prenyst pres srdicko...
Reagovat
kada.tom
Parádní zápas, úžasná koncovka! Jsem moc rád, že to Andy dokázal, je to fenomenální hráč nejen na trávě, ale především na ní :-)
Reagovat
dadaft
zaslouženě Andy, zaslouženě.
jediná menší krizička.
Británie slaví.
Reagovat
Torresek
nesobecky mu to pomohl vyhrát Ivan lendl (: od doby co hraje pod ním je neuvěřitelný hráč. Gratulace Andymu je to borec (: a celá Británie bude chlastat tak týden
Reagovat
dadaft
i Andy to ví.
Reagovat
tito
gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace, coby host Djokolandu jsem fandila, co to šlo, bohužel, Novak prostě nebyl dneska Novakem co známe..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak že AM vyhraje, jsem říkal, ale že 3:0, to jsem opravdu nečekal...

Je to prostě už od loňska nejlepší hráč na trávě.
Reagovat
gigin
Velká gratulace Andymu. A vy dva - uživajte :)
Noldo - díky za super turnaj!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky ogare, uvidíme se ve finále US Open :-))
Reagovat
kada.tom
Andyyyyyyyyyyyyyyy! Jo, paráda, fantazie!
Reagovat
smazaný uživatel
Andy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Sonja
Gratulace Andymu.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Roger_Federer
Novak to nechce vzdat...to je pekne
Reagovat
kada.tom
Fantazie, co dokáže Andy doběhnout a umístit!!!!
Brejk! Doservírovat!!!
Reagovat
a.magerova
Jj neskutečné!!!!

tomasinho žiješ?
Reagovat
smazaný uživatel
Žiju, pláču štěstím :-)))
Reagovat
Roger_Federer
Hm, tohle je hruza..Novak je uplne mimo.
Reagovat
J.M.
Ten forhend do sítě, kterým si prohrál servis na 4:5, byl symbolický. To je maximální zmar.
Reagovat
Roger_Federer
takto zle jsem ho snad ješte nevidel hrat od doby co se dostal na vrchol
Reagovat
smazaný uživatel
Moderátor si plete herce koukám... jakej Clive Owen, když to byl můj oblíbený Butler :))
Reagovat
smazaný uživatel
A Bradleyho Coopera neidentifikoval vůbec. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Novak by měl tenhle seturvat. ALe už jede na rezervy. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Novakovi zatim nesu štěstí. 2 brejky, od Murrayho jsem nic moc nevidel. Ale ty časté Novakovi dropšoty zračí, se mi zdá, trochu bezradnost.

Teď už 3 brejky!
Reagovat
J.M.
Ony by ty dropšoty i fungovaly, ale to by je Novak nesměl pořád hrát tak strašně vysoko. Jako teď, když má zase problém potvrdit brejk.
Reagovat
Labi
...nikdy bych nečekal že to řeknu ale .....IDEMOOOO!!!
Reagovat
Alexandria
Uz som sa zmienila,ze netipujem a nesazkujem,som tu pre tennis.Ale N.Djokovic to ma v tychto fazach hry velmi tazke,hoc je to skutocne bez ohladu na sympatie alebo naopak,to publikom nedokazuje svoju vyspelost.A vobec tento rocnik je hodne podivny,
Reagovat
Alexandria
Bez ohladu ci vyhra domaci A.Murray/zazrak by bol ak by nevyhral v tej atmosfere a pri Novakovom D. psychickom rozladeni/zajtra uz bude svet o inom a tento zapas, ani jeho vysledok nic v globale nezmeni,
Reagovat
J.M.
Novak mi připomíná Rogera z finále olympiády. Oba jsou po maratonu s Del Potrem v semifinále jenom mátožným stínem toho, co byli předtím. Nemohoucní a znavení, kazící všechno, neproměňující nic.

Del Potro je hrobařem wimbledonských favoritů. :-)

Ale dřív Novak mohl hrát dva pětihodinové zápasy po sobě a na kvalitě se to neprojevilo. Že by už taky začínal stárnout?
Reagovat
Alexandria
Uz som sa zmienila,ze netipujem a nesazkujem,som tu pre tennis.Ale N.Djokovic to ma v tychto fazach hry velmi tazke,hoc je to skutocne bez ohladu na sympatie alebo naopak,to publikom nedokazuje svoju vyspelost.A vobec tento rocnik je hodne podivny,
Reagovat
Sonja
Tak který jiný ročník, než tenhle bláznivý, může skončit prolomením britského čekání...
Já už to snad ani nedokoukám.
Reagovat
SwissMaestro
Djokoviče nesnáším, ale nedivím se, že vybouchnul. Tohle není férová atmosféra na GS. Fanoušci tleskají když udělá UE a prostě Andyho ženou až neférově do cíle...tohle by tak nemělo být bez ohledu na to kde se to odehrává....hnus
Reagovat
Sonja
Ne, kvůli divákům fakt nevybouchnul...proč to svádět na diváky, výsledek prostě odpovídá jeho dnešní hře.
Reagovat
SwissMaestro
V té chvíli to nebylo kvůli nim , ale štvát ho to musí. Je to prostě nefér ....v takových sračkách se na to musí těžce koncentrovat
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že horší atmosféra je na French Open...nicméně tohle už je roky, nedá se na to vymlouvat, důležitý je výsledek, to jestli někoho něco rozhodilo nikoho nezajímá.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na jakémkoli turnaji ve Španělsku, když hraje domácí hráč, je publikum hrozné. Dnešní zápas jsem neviděl, tak nemůžu srovnávat, ale dost bych se divil, kdyby to bylo horší. Ve Francii taky není žádné extra férové publikum.
Reagovat
smazaný uživatel
Motivace, vůle, prostředí, sebevědomí, loňský úspěch na OH, dost dobrá bilance na to, že jde o bilanci s TOP 1, tahle směs musela mít jediný konec
Reagovat
Sonja
názorně ukazuje, jaký je "mentální titán"...
Reagovat
J.M.
Býval, býval. Ale hodně v tom hrálo roli sebevědomí. Takovéto zápasy mu jej berou a postupně se vrací tam, kde býval před rokem 2011.

Je smutné (byť férové), když finále rozhodne to, že si to jeden z hráčů podělá vlastními chybami.
Reagovat
Sonja
Jj, sebevědomí...to je klíč. Ani zdaleka si není jistý v úderech tolik, co byl 2011.
A dneska mu ani servis nešlape, je nedůrázný, dělá příliš chyb a ještě se vzteká...i labilní Murray proti němu dnes vypadá jako ten "mentální titán".
Reagovat
tito
Andy svou trpělivostí rozklížil Noleho hru. Brad Gilbert by měl mít radost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist