Štefková ve finále v Hongkongu prohrála s teprve patnáctiletou Lopateckou

6. 1. 2019, 04:53
Aktuality 2
ITF HONGKONG - Barbora Štefková ve finále akce ITF W25 v Hongkongu na svůj jubilejní 10. titul nedosáhla. Třiadvacetiletá Češka prohrála s obrovským talentem Darjou Lopateckou z Ukrajiny, která si ve svých 15 letech připsala už třetí triumf na okruhu ITF.
Barbora Štefková

Barbora Štefková se po zdravotních problémech, které ji sužovaly hlavně v roce 2017, pokouší vrátit do bývalé formy. Letošní sezonu zahájila velmi nadějně, když na akci ITF W25 v Hongkongu postoupila až do finále.

Svého jubilejního 10. titulu, prvního od triumfu před třemi lety na "padesátce" v Istanbulu, se však nedočkala. Ve finále totiž prohrála 4-6 2-6 s Darjou Lopateckou z Ukrajiny, jež na turnaji ani jednou neztratila set.

Teprve patnáctiletá Lopatecká je jedním z největších talentů současnosti. Na profesionálním okruhu debutovala loni v červnu a má fantastickou bilanci 24 výher a pouhých tří porážek.

Rodačka z Charkova vyhrála hned svou první akci v turecké Antalyi a na antuce o měsíc později triumfovala také v maďarské Baje. Poté se vydala na lépe dotované turnaje a v halách v Saguenay (semifinále) a v Torontu (čtvrtfinále) postoupila do závěrečných kol.

V Hongkongu se dočkala svého celkově třetího a vůbec nejcennějšího titulu, předchozí dvě trofeje si připsala na nejníže dotovaných podnicích. Lopatecká si po dnešním triumfu připíše 50 bodů do žebříčku WTA a ze současné 492. pozice vyletí o téměř 150 míst.

Štefková si spravila chuť v deblovém finále. Po boku Nizozemky Krajicekové porazila tchajwanskou dvojici Pei Hsuan Chen, Fang-Hsien Wu a získala 12. titul.

• ITF W25 HONGKONG •
tv. povrch, 25.000 dolarů
nedělní výsledky (6. 1. 2019)
• Dvouhra - finále •
Lopatecká (Ukr.) - Štefková (ČR) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
Krajiceková/Štefková (2-Niz./ČR) - P. Chen/F. Wu (Tchaj-wan) 6-4 6-7(3) 12-10
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Frick
To je zajímavý, jak skoro každá Ukrajinka má plavý vlasy, šedo/zeleno/modrý oči a velmi výrazný obočí.

Zrovna taky tuhle před Vánoci jsem si na Staromáku kupoval něco dobrého a taky Ukrajinka s těmito rysy.
Reagovat
tommr
škoda, že to nevyšlo ve finále. I tak si ale Bára polepší v žebříčku a posune se do třetí stovky ...
Lopatecká je další z řady nadějných Ukrajinek, kterých se v poslední době vyrojily mraky. Doufám, že Karolína si v dnešním finále proti další Ukrajince povede podstatně líp ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist