Štěpánek: Byli jsme agresivnějším a kreativnějším týmem

1. 4. 2012, 11:05
Aktuality 9
Radek Štěpánek s Leanderem Paesem včera vyhráli prestižní turnaj v Miami, když se ve finále museli dvakrát dostat z nepříznivého stavu. Podle Štěpánka o jejich vítězství rozhodla vyšší agresivita a kreativita v druhé polovině zápasu.
Profily hráčů
Leander Paes a Radek Štěpánek

Radek Štěpánek s Leanderem Paesem ve finále proti druhému nejlepšímu páru světa Maxi Mirnému s Danielem Nestorem prohráli první set 3-6, ve druhém ale zisku pěti gamů v řadě bleskově vyrovnali a vynutili si super tie-break. V něm prohrávali už 1-4, pak ale vyhráli šest výměn v řadě a rozhodli o svém vítězství. Druhý mečbol proměnili díky Štěpánkovu nechytatelnému voleji.

Radost Leandera Paese a Radka Štěpánka"I přes to (prohraný set) jsme bojovali a ve druhém setu jsme se dostali na koně. Byli jsme agresivnější a řekl bych, že v super tie-breaku i kreativnějším týmem. Proto jsme vyhráli," komentoval Štěpánek.

Třiatřicetiletý rodák z Karviné před letošní sezonou neměl ve sbírce žádnou trofej z těch největšch turnajů, díky spolupráci s Paesem však vyhrál už grandslam na Australian Open a nyní i Masters 1000 na Floridě. Celkově si na okruhu ATP připsal jubilejní 20. titul, když 5 jich získal ve dvouhře a 15 v deblu. Letošní tituly jsou ve čtyřhře těmi nejcennějšími a v zítřejším vydání žebříčků se v tom deblovém objeví někde kolem 15. místa. Brzy by tak mohl překonat své maximum (13. příčku).

Osmatřicetiletý Paes, bývalá deblová světová jednička a sedminásobný grandslamový vítěz (6 titulů přidal ještě v mixu), získal ve čtyřhře jubilejní 50. titul. V roce 1998 vyhrál také dvouhru na trávě v Newportu.

"Je to opravdu něco speciálního. 50 turnajů, to už nějaký čas zabere. Tady v Miami jsem vyhrál už třetí rok po sobě, což je úžasné. Doufám, že příští rok tu budu startovat zase," řekl Paes, který loni triumfoval s krajanem Mahešem Bhúpathím a o rok dříve s Čechem Lukášem Dlouhým.

Štěpánek s Paesem jsou letos domluveni na spolupráci na většině velkých turnajů. Jenom za triumf v Miami si rozdělí odměnu ve výši 216.190 dolarů a v hodnocení letošní sezony si upevní pozici na 1. místě.

Českého tenistu nyní čeká návrat do rodné vlasti, kde bude od pátku s Berdychem, Rosolem a Čermákem bojovat proti Srbům o postup do semifinále Davisova poháru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
Tak to jsou hezké zprávy o Radkovi ........ gratulace ... jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Perfektní výkon, od AO se hra nezměnila pořád stejně zábavná a neuvěřitelně kreativní a za to si zasloužej sledké ovoce. Těšim se v sobotu na ideální deblový zápas(Letos z deblu asi to nejlepší co bude na našem území k shlídnutí) Tipsarevic/Zimonjic : Štěpánek/Čermák. Litý boj dvou deblistů specialistů a dvou spoluhráčů Leandra v týhle sezóně
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli bude Berdych OK, tak bude hrát určitě on, potřebuje taky něco s Radkem potrénovat do Londýna
Reagovat
smazaný uživatel
Byli jste predevsim skveli! A nejvic me bavi, ze hrajete zabavny tenis, ktery vas bavi... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kažkopádně velice přeji Radkovi triumf a zdá se že spojení těchto dvou výborných deblistů vynáší sve ovoce, tak snad hoši zmáknou jěště víc..:)
Reagovat
smazaný uživatel
,,Českého tenistu nyní čeká návrat do rodné vlasti, kde bude od párku s Berdychem, Rosolem a Čermákem bojovat proti Srbům o postup do semifinále Davisova poháru." máte tam chybičku, od pátku, ne párku...:D
Reagovat
Bob
ale houby, to je přesně jasný párek :D
Reagovat
smazaný uživatel
s Berdychem si zajdou na párek...:D
Reagovat
LubosZabloudil
Vidím, že čtete pozorně :) Díky za upozornění!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist