Štěpánek jde v oblíbeném Brisbane přes Nieminena do čtvrtfinále

4. 1. 2012, 06:11
Aktuality 0
ATP BRISBANE - Brisbane už musí být jeho nejoblíbenějším turnajem. Nebo ho Radek Štěpánek musí řadit hodně vysoko. Třiatřicetiletý rodák z Karviné totiž ještě nikdy nechyběl v semifinále a letos ho od něj dělí už jen jedna výhra. Dnes porazil i Fina Nieminena a postoupil do čtvrtfinále.
Radek Štěpánek

Již pravidelně od roku 2009 vstupuje Radek Štěpánek do tenisové sezony v Brisbane. Na oblíbeném turnaji, který při svém debutu vyhrál, v roce 2010 neuspěl až ve finále a loni došel do semifinále, se mu daří i letos.

Aktuálně 28. hráč světového žebříčku soutěž i celou sezonu začal výhrou nad Australanem Ebdenem a dnes ho v zápase 2. kola čekal Jarkko Nieminen.

V prvním setu si tenisté dvakrát vyměnili servisy, aby v tie-breaku vyhrál 7-3 český tenista. Ten využíval své chytrosti a neustále měnit rytmus hry - střídal 'kraťasy' s loby, nabíhal na síť a Seveřanovi hodně znepříjemňoval život.  Ve druhé sadě už šestý nasazený Štěpánek svému soupeři neustil ani jedno podání a ze necelou hodinu a půl zvítězil 7-6 6-2. 

Třiatřicetiletý Štěpánek porazil Nieminena popáté v řadě a v Brisbane vylepšil již tak skvělou bilanci na 14 výher a pouhé 2 porážky.

Ve čtvrtfinále se ve čtvrtečním večerním zápase utká s třetím nasazeným Alexanderem Dolgopolovem, kterého v jediném vzájemném střetnutí porazil - před dvěma lety právě v Brisbane cestou do finále. Urajinský tenista dnes po velkém boji zdolal Rusa Igora Andrejeva, který v závěru druhé sady neproměnil několik mečbolů.

Český daviscupový reprezentant měl dnes nastoupit také do 2. kola čtyřhry, jeho parťák Tommy Haas však z turnaje kvůli zranění lýtka odstoupil. Německý tenista tak vzdal i soutěž ve dvouhře, ve které pustil do čtvrtfinále bez boje Denise Istomina. Toho čeká talentovaný Australan Bernard Tomic.

Murray znovu otáčel zápas
Podruhé během dvou dnů se dostal do velkých problémů Andy Murray, který znovu musel otáčet zápas. Stejně jako proti Kazachu Kukuškinovi ztratil první set i v duelu s Gillesem Mullerem z Lucemburska, jenž se tradičně mohl opřít o své podání. To mu sice Murray hned v úvodu další sady sebral, sám pak ale o servis také přišel, a tak se muselo rzohodnout v tie-breaku. V něm už Brit uspěl, a tím bylo prakticky po zápase. Zlomený Muller uhrál v rozhodujícím setu jen sedm míčů a s turnajem se rozloučil porážkou 6-4 6-7 a 0-6.

"Občas potřebujete vyhrát takový důležitý bod, abyste se uvolnili," vrátil se po utkání Murray k dlouhé výměně v tie-breaku, která podle něj rozhodla zápas.



V dnešním utkání nezaváhal ani druhý nasazený Gilles Simon, který hrál s domácí naději Jamesem Duckworthem. Francouz devatenáctiletého Australana porazil 6-3 7-5. 

"Myslím, že jsem odehrál dobré utkání. On (Duckworth) má zvláštní servis i celou hru. Jeho podání není snadné číst. Myslel jsem, že jsem lepší při hře od základní čáry, tak jsem se tak snažil hrát. Ale on jednou udělal něco skvělého, a pak zase něco velmi špatného. Nevěděl jsem co přesně hrát, proto to bylo složité utkání.," komentoval Simon.

Výsledky - Brisbane - muži (tvrdý povrch, dotace 434.250 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (6-ČR) - Nieminen (Fin.) 7:6 (7:3), 6:2, A. Murray (1-Brit.) - Muller (Luc.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:0, Simon (2-Fr.) - Duckworth (Austr.) 6:3, 7:5, Baghdatis (Kypr) - Nišikori (5-Jap.) 6:3, 6:4, Tomic (8-Austr.) - Ito (Jap.) 6:1, 6:2. Istomin (Uzb.) - Haas (Něm.) bez boje, Giraldo (Kol.) - Petzschner (Něm.) 6:4, 6:4, Dolgopolov (Ukr.) - Andrejev (Rus.) 6:7 (3:7), 7:6 (11:9), 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:
Mirnyj/Nestor (1-Běl./Kan.) - Haas/Štěpánek (Něm./ČR) bez boje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist