Štěpánek je na US Open poprvé v osmifinále. Dál jde i Djokovič a Federer

5. 9. 2009, 19:51
Aktuality 26
US OPEN MUŽI - Radek Štěpánek si ve třiceti letech zahraje premiérově v osmifinále US Open. Postup mezi šestnáctku nejlepších si zajistil čtyřsetovým vítězstvím nad Němcem Kohlschreiberem. Třetí kolo zvládl i Federer, který počtrnácté v řadě přemohl Australana Hewitta.
Radek Štěpánek

Ve třiceti letech se český tenista Radek Štěpánek poprvé dostal do osmifinále US Open. V New Yorku porazil Němce Philippa Kohlschreibera 4-6 6-2 6-3 6-2.

Štěpánek měl s o pět let mladším soupeřem potíže jen v úvodu zápasu, kdy první z jeho celkově dvou prohraných podání znamenalo ztrátu setu. V dalším průběhu měl však český favorit duel pod kontrolou a mohl po dvou a půl hodinách slavit svůj premiérový postup ve Flushing Meadows přes třetí kolo.

O čtvrtfinále, které na grandslamech hrál pouze v roce 2006 ve Wimbledonu, se letošní vítěz dvou turnajů na tvrdém povrchu Štěpánek utká s Novakem Djokovičem.

Srbský tenista dnes také musel dohánět ztrátu z úvodu utkání. Američana Jesse Wittena nakonec porazil 6-7 6-3 7-6 6-4, přestože ve třetí sadě čelil setbolu.

"Soupeř mě trochu zaskočil. Dosud jsem ho neznal, ani jsem ho nikdy neviděl," řekl Djokovič o 276. hráči světa Wittenovi, který prošel kvalifikací a v prvním kole smetl Andrejeva. "Fyzicky se cítím dobře, věřím, že to v dalších kolech bude dobré," dodal Srb.

Štěpánek se s Djokovičem potkal ve třech zápasech, vyhrát dokázal jen v hale v Rotterdamu před třemi lety. V roce 2007 na sebe narazili ve druhém kole US Open, kde spolu svedli strhující pětisetovou bitvu, ve které výborně bavili diváky. Djokovič nakonec prohrál až ve finále s Federerem.

Do osmifinále prošel také vítěz posledních pěti ročníků US Open Roger Federer, který v utkání se svým dlouholetým australským rivalem Lleytonem Hewittem stejně jako Štěpánek prohrál první set 4-6. Pak však první muž žebříčku ze Švýcarska zvýšil obrátky, další tři sety získal 6-3 7-5 6-4 a Hewittovi uštědřil ve vzájemných duelech čtrnáctou porážku za sebou.

V osmifinále se utká se Španělem Tommym Robredem, který ve třech setech porazil Jamese Blakea. Domácího tenistu limitovalo zranění nohy.

- US OPEN MUŽI (USA - New York, tv. povrch) -
sobotní výsledky (05. 09. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (15-ČR) - Kohlschreiber (23-Něm.) 4-6 6-2 6-3 6-3
Federer (1-Švýc.) - Hewitt (31-Austr.) 4-6 6-3 7-5 6-4
Djokovič (4-Srb.) - Witten (USA) 6-7(2) 6-3 7-6(2) 6-4
Davyděnko (8-Rus.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-4 7-5 7-5
Robredo (14-Šp.) - Blake (21-USA) 7-6(2) 6-4 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (4-ČR/Ind.) - Almagro/Hidalgo (Šp.) 6-2 6-3
Friedl/Levinský (ČR) - Kohlmann/Wassen (Něm./Niz.) 7-6(3) 4-6 6-1
Bolelli/Seppi (It.) - Čermák/Mertiňák (10-ČR/SR) 7-6(3) 6-7(5) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
to by mi mrdlo, Roger prohraje set a uz tady padaji nazory, ze mel stesti, ze nehral dobre, ze Hewitt odpad atd. Roger prece nepotrebuje soupere znicit. On proste hraje jenom to co potrebuje a pokud mozno tak, aby se u toho nemusel moc nadrit:)
Reagovat
smazaný uživatel
Krása, nádhera, podle očekávání nejhezčí zápas dne Verdasco-Haas. to byla paráda, chvílemi jsem nevěděl komu fandit, nakonec jsem se přiklonil k Fernandovi, svkělý zápas, škoda, že se potkali tak brzo. Isner vypadá zatím na postup
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak kloubouk dolů před Jesse Wittenem :-) vitální pořez s docela pestou hrou a pěknej forhend. Djoka z něj měl docela strhanej ksichtík :-)
Reagovat
skott
:DD naprosto souhlasim, Jesse Witten je typek...Bylo to jedno z nejpodivnejsich vystoupeni top 5 hrace, jake jsem kdy videl.Djokovic byl naprosto mimo po cely zapas, temer neustale trefoval jednoduche udery od baseline ramem a vubec nebyl schopen Wittena aspon trosku rozbehat, celou dobu jen cekal na jeho chyby.Ve tretim uz jsem myslel, ze to Witten za stavu 6-5 nejak da, kdyby mel jen o trochu lepsi servis, tak by se klaun pakoval domu.Vrcholem Djokovicovo zmaru pak napomenuti za ¨ztratu¨ rakety:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling amíka docela vymlátil jak žito. Výsledek pro Querreyho ještě celkem přijatelnej (když jsem otevřel statistiku tak na míčky 146:108 a to už vypadá jinak)..a to proto, že se Soda ve třetím setu uspokojil, jak hezky to má pod palcem..a Querrey sympaticky zamakal . Na esa asi vyrovnaný, ale jinak.. Querrey nemá na tu vejšku zlou mezihru, ale přestřelky od bejslajny se Soderlingem to je sebevražda. Amík nehraje vůbec chop s nižším odskokem, málo variace, málo tlaku na síti a většinou to třetím čtvrtým úderem Soderlingovi nalil a ten to uklidil a vymetal rohy. Robin si to vychutnával a když měl náhodou problém, tak tam šoupnul eso.
Na returnu Querrey nic moc, jako vždy, zvlášť na servisy ven z kurtu jen čuměl..(ale tam by asi čuměl i Murray) a když začal Amík čekat podaní ven z kurtu, tak dostával bomby na téčko. Naopak Soda uměl zreturnovat tak, aby Querreyho udržel za bejslajnou. Prostě Soderling má dál formu, jede mu to, ale pořádně ho prověří až chytřejší hra..a nejsem si jistej, jestli to bude stroj-Davyděnko..spíš ne..
Reagovat
smazaný uživatel
Lleyton Hewitt je stale fantasticky. Jediny, co potrebuje, aby se dostal nekam k 20. mistu jako Ferrero a Haas (vsichni 3 snad brzo pujdou na uroven top 10) a mohl prochazet snadneji do jeste dalsich fazi turnaje. On na to proste ma. Je mu tolik, kolik Fedexovi, je mladsi jak Haas. Jen musi zamakat na fyzicce, hrat s chuti jako dnes a na Wimbledonu. Jeste jednu vec potrebuje - non stop doprovod Fanaticos:))) pak to pujde.. momentalne zazivame jednu z nejzajimavejsich casti historie tenisu vubec, takova koncentrace tak neskutecne kvalitnich hracu, je to fascinujici. V normalni dobe by hrac jako Djokovic patril bezproblemu do top2.
Reagovat
JIMI
R
Reagovat
JIMI
Radku,chtělo by to už s Novakem předvést oblíbený 5i seťák s vítězným koncem:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Radku SUPER!!! S Djokovičem to bude těžké, ale věřím, že vyhraješ, DRŽÍM MOC PALCE!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
bola som udivená ako Roger dnes hral.. ani zdaleka nepodal svoj najlepší výkon, a tie nevynútené chyby, bolo ich tuším niečo nad 50, držím Rogerovi palce, a dúfam že ten set bol len také malé zakopnutie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kde se da sledowat ta sarapka??? diky w telce uz to nejde...
Reagovat
smazaný uživatel
kdybyste na netu nasli ten Novakuv serve s litajici raketou pastnete mi to tu pls, poradne sem to nevidel :)
Reagovat
majjkaa
Paaanecky Djokimu drzim palce ale ide to horsie jak porod, no myslim ze to zvladne! :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je od teba veľmi pekné! On to vyhrá.. aj keby traktory mali padať z neba :D
Reagovat
majjkaa
no a uz je vykupeny :)) super som rada vsetko je zatial tak ako ma byt! :)
Reagovat
D.A.N
Roger se trápil, nicméně výhra se počítá a ještě, když se tolik nevede je výhra oto cennější.
Reagovat
majjkaa
presne tak!! a ziadne len stastie, ale jeho skvela hra, ktoru pritvrdi vtedy ked vie ze treba! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kurna Nole, seber se! Proc nehraje cely zapas ,tak jak ten tie-break, kurna to jsou nervy, s takym tlustochem americkym se tak trapit, snad uz si to vybral a pak uz to pujde lip
Reagovat
majjkaa
Dnes to bolo o nervy, ale super tenis!!! bravo Roger :)
Reagovat
smazaný uživatel
Měl trochu štěstí, že Hewit pomalu odpadal. První set zahrál Federer příšerně a pak dohrával svůj obstojný servis se spoustou šťastných úderů. James Blake by při podpoře diváků mohl Rožírkovi zavařit.
...
Jinak skvěle Radek, Novak vypadá dost unaveným dojmem, tento turnaj pro tebe znamená velkou šanci na čtvrtfinále.
Reagovat
majjkaa
Ano Hewitt pomaly odpadaval lebo na Rogera uz nestacil, Roger aj ked stratil prvy set dokazal to vytiahnut, toto by Hewit nedokazal aj keby sa po...kakal! :) A to co ty nazyvas ze "stastne udery", s tym sa da vyhrat 4 setovy zapas?? nato treba viac nez stastie nemyslis? Stastie mal dnes Hewitt a to v prvom sete, ktory Roger za stavu 4:1 mu doslova pustil! :) Potom uz tak vela stastie nemal a......:))
Reagovat
smazaný uživatel
Fede dneska docela nepresvedcivy vykon, prvni set a hlavne koncovka hrozny, druhy a treti to taky nebylo ono a pak ve ctvrtem zase pustil koncovku, tohle by dneska na "hodne" hracu nestacilo, nastesti Lleyton postupne odchazel taky...
Jinac Radek velmi slusne, bravo, a myslim ze ani dalsi kolo neni postup az tak nerealny, sice Novak je Novak ale ten dnešní výkon taky je určitě pod jeho standardem :) ( este tam neni ale predpoladejme to :D )
Reagovat
smazaný uživatel
Řekněme si, že měl Federer s Hewittem podobné štěstí, jak Nadal s Kieferem. TEČKA! BODKA!
Reagovat
majjkaa
:)
Reagovat
smazaný uživatel
A proč do toho pleteš Nadala to jsem tedy moc nepochopila? Všichni faforité mají menší problémy...a co jako?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist