Štěpánek je v Orleansu v semifinále, Veselý svůj zápas vzdal

27. 9. 2013, 21:55
Aktuality 8
CHALLENGER ORLEANS - Radek Štěpánek postoupil na halovém challengeru v Orleansu již do semifinále. Naopak Jiří Veselý skončil poté, co proti nasazené jedničce Benoitu Pairemu neudržel vedení a ve třetím setu byl nucen kvůli zranění kotníku vzdát.
Radek Štěpánek (© opendorleans.com)

Radek Štěpánek ve Francii po výhrách nad Němcem Brownem a domácím Gicquelem nezaváhal ani proti Ukrajinci Iljovi Marčenkovi. Třetí nasazený Čech potvrdil proti aktuálně 146. hráči světa roli favorita a zvítězil hladce 6-3 6-2.

V semifinále se čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné, jenž letos na challengerech vyhrál všech osm zápasů, utká s o 12 let mladším Francouzem Pierreem-Huguesem Herbertem. 199. tenista světového žebříčku se do svého prvního challengerového semifinále dostal bez boje poté, co jeho krajan Michael Llodra k večerním čtvrtfinále nenastoupil.

51. hráč světa Štěpánek se letos rozhodl místo startů na turnajích ATP v Asii pro kvalitně obsazené challengery v Evropě. Z Francie zamíří do belgického Monsu, po týdnu volna se pak přesune na podnik ATP do Vídně.

Turnajovou jedničku Benoita Paireho dnes trápil Jiří Veselý. Proti domácímu favoritovi vyhrál první set, náskok však neudržel a za stavu 6-3 2-6 a 0-3 kvůli zranění kotníku vzdal.

Pokud to zdraví dvacetiletému rodákovi z Příbrami umožní, přesune se stejně jako Štěpánek do Monsu. Po volném týdnu by se pak v Moskvě měl pokusit o první výhru na turnaji ATP.

- CHALLENGER ORLEANS -
(Francie, tv. povrch / hala, 106.500 eur)
páteční výsledky (27. 09. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (3-ČR) - Marčenko (Ukr.) 6-3 6-2
Paire (1-Fr.) - Veselý (6-ČR) 3-6 6-2 3-0 skreč V.
Herbert (Fr.) - Llodra (2-Fr.) bez boje
L. Mayer (8-Arg.) - Bachinger (Něm.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Mám radost, finále a držím palce. L. Mayer je ve formě, ale doufám, že ho Radek dá. Zatím se Radek i posunul na live žebříčku o čtyři místa a mohlo by to být i víc, kdyby vyhrál. Podle sázkovek je favoritem Ráda i když na zápasy vede Leonardo 2:1. Držím palce. Radku ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Herbert... nejaky dorostenec? ;-) Mam nevalny stream.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Stepec prvni set az v TB! Snad uz to ted pujde bezbolestneji...
Reagovat
horska.kraslice
Ročník 1991, ranking 199....Asi snaživý mladík.
Reagovat
horska.kraslice
Stav 4:1 ve 2. setu, snad uz to Radek dotahne. Hroznej stream, strasne se seka, hru prakticky neni videt.
Reagovat
horska.kraslice
Jo. Good luck do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, tak ted uz to nebolelo, jen moje oci.. :-) Take mu preju hodne stesti, Stepec, pojd! :-)
Reagovat
Fandina
Doufám, že ten kontník u Jirky bude v pořádku.
A samozřejmě držím palce Radkovi, aby vyhrál semifinále i celý silně obsazený challenger. Protihráčem v případném finále může být L. Mayer nebo Paire. Radku držím palce. Pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist