Štěpánek má pořád šanci na Turnaj mistrů. Musí ale vyhrát v Basileji

2. 11. 2009, 16:32
Aktuality 11
Pokud si chce Radek Štěpánek udržet teoretickou šanci na Turnaj mistrů, musí tento týden získat titul v Basileji. Jen tak bude mít třicetiletý český reprezentant možnost za týden na turnaji Masters v Paříži bojovat o účast mezi elitní osmičkou v Londýně, kde jsou ještě volná dvě místa.
Štěpánek Radek

Daviscupový reprezentant Štěpánek je v pořadí pro Turnaj mistrů čtrnáctý a ztrácí přes 900 bodů na osmého Fernanda Verdaska ze Španělska. "Štěpánek musí vyhrát titul v Basileji, aby si udržel minimální šanci, že se v Paříži kvalifikuje do Londýna," uvádí ATP.

Štěpánek si zahrál Turnaj mistrů poprvé loni, kdy se dostal do akce jako náhradník za zraněného Američana Andyho Roddicka. S Rogerem Federerem i Francouzem Gillesem Simonem ale v Šanghaji prohrál.

Poslední dva účastníci letošního Turnaje mistrů vzejdou ze závěrečných tří akcí. Tento týden se hraje v Basileji a ve Valencii, následně vše rozřeší podnik v pařížské hale Bercy.

V nejlepší pozici postoupit na Turnaj mistrů jsou sedmý Nikolaj Davyděnko z Ruska, loňský finalista turnaje, a právě Verdasco. Slibnou pozici k jejich ohrožení mají Chilan Fernando Gonzalez i Švéd Robin Söderling, i když Söderling tento týden nehraje kvůli zranění. Hned za ním má ještě relativně vysokou šanci také Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

Jistotu účasti na vrcholu sezony, který se v londýnské hale uskuteční od 22. do 29. listopadu, mají Švýcar Roger Federer, Španěl Rafael Nadal, Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray, vítěz US Open Juan Martin del Potro z Argentiny a Andy Roddick.

Český tenis by ale v Londýně neměl chybět. V soutěži čtyřhry už má jistotu účasti Lukáš Dlouhý, který se kvalifikoval s Indem Leanderem Paesem. S tím letos vyhráli Roland Garros a US Open.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nuž nič v zlom,ale tento šašek tam ozaj nemá čo robit...
Reagovat
smazaný uživatel
milý viktore, opět potvrdils, že ti z huby umí vypadnout jen smrad nebo pitchivna!
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlas. Stepanek v letosni sezone odvedl perfektni praci a byla radost ho sledovat.
Sice se na TM pochopitelne nekvalifikuje, ztraci moc, ale podle me by si to zaslouzil...
Reagovat
smazaný uživatel
No podľa mňa hráč,ktorý sa za celý rok dostane až raz do štvrťfinále na turnajoch Masters a Grandslamoch, čiže sa na 13 najdoležitejších turajoch roka len raz dostane medzi najlepších 8 hráčov, nemá čo robiť na turnaji kde hraje 8 Top hráčov sezóny...
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobrý vtip prý má šanci ale musí vyhrát v Basilejí vždit on není schopný vyhrát malý turnaj natož turnaj v Basilejí , dost směšný , to my dřív upadnou koule jestli on má šanci vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
tebe bych chtěl vidět chytráku...není schopnej vyhrát turnaj ? Jen rok 2009 - má dva tituly (Brisbane a San Jose), kolik hráču letos vyhrálo dva turnaje ATP hm ?
Reagovat
weak
to se ti to keca, vapete, kdyz stejne zadny koule nemas... :-O
Reagovat
Gulbis
kurs 1000000, že Štěpec bude hrát turnaj mistrů
Reagovat
smazaný uživatel
přehnaný kurs:-) On tam může hrát totiž i z pozice náhradníka.
Reagovat
weak
vis vubec kolik si napsal nul, troubo? :-) kdybys takovou sazkuz nabral jen za stovku, tak bys tri tydny nespal, jak by ses klepal...

tady se to hemzi preborniky, to je zradlo... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale docela si sem zapad weaktore :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist