Štěpánek Murrayho nezaskočil, prohrál ve dvou setech

13. 4. 2011, 17:57
Aktuality 16
Více než dvouměsíční čekání Andyho Murrayho na vítězný zápas je u konce. Čtvrtý hráč světa se dočkal v Monte Carlu, kde dnes bez větších problémů porazil Radka Štěpánka.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Radka Štěpánka, jenž si v úvodním utkání poradil s nejistým Marcosem Baghdatisem, v dnešním utkání čekal soupeř, který několik desítek minut předváděl prakticky bezchybný tenis. Andy Murray sice na výhru čekal od prohraného finále Australian Open, žádné napětí na něm ale znát nebylo. Proti Štěpánkovi vsadil na tradiční defenzivu a čekal na chyby českého hráče, kterých se rodák z Karviné nevyvaroval.

Poprvé se Murray dočkal ve třetí hře, kdy soupeři sebral podání. Ztráta dlouhého gamu Štěpánka rozhodila a český hráč marně hledal recept na Britovu přesnou a trpělivou hru. Štěpánkovi nepomohly ani pokusy vyvést Murrayho z rytmu 'kraťasy', které čtvrtý hráč světa dobře četl a bez problémů dobíhal. Český tenista ztratil podání ještě dvakrát a s Murraym, který za celý první set udělal jedinou nevynucenou chybu, prohrál úvodní sadu 1-6.

Svou herní pohodu přenesl Brit i do druhého setu, ve kterém se rychle ujal vedení 3-1. Tehdy poprvé ho začal Štěpánek trápit na příjmu; tři brejkboly v řadě Murray ještě smazal, za stavu 2-4 se pak český hráč dočkal a srovnal na 4-4.

Závěr setu však patřil Murraymu, který za 92 minut zvítězil 6-1 6-4 a postoupil do osmifinále, v němž ho čeká Francouz Gilles Simon. Pro Štěpánka znamená dnešní porážka, že ani na osmý pokus neprojde na turnaji Masters v Monte Carlu přes druhé kolo.

"Dneska mě potěšilo úplně všechno. Hrál jsem dobře, dařily si mi údery, byl to ideální vstup na antuku. Dokonalý," liboval si v rozhovoru pro Sky Sports Murray, jenž po předchozích nezdarech ukončil spolupráci s trenérem Alexem Corretjou. "Udělal jsem nějaké změny v realizačním týmu, o kterých jsem uvažoval pár týdnů. Věřím si a v přípravě na sobě tvrdě pracuju. Lidi mě pořád kritizují, ale s tím se musím vyrovnat," prohlásil skotský tenista.

Jediným českým zástupcem ve dvouhře zůstal Tomáš Berdych. Pátého nasazeného čeká ve čtvrtek od 10:30 osmifinálový zápas  s Chorvatem Ivanem Ljubičičem, se kterým má vyrovnanou bilanci 2:2 na zápasy. Naposledy se střetli už před třemi lety.

 

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2,75 milionu eur):

Dvouhra - 2. kolo:
A. Murray (3-Brit.) - Štěpánek (ČR) 6:1, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tech chyb bylo opravdu ze strany Rady hodne. Pokud byl nuceny jit do delsi vymeny,tak nemel moc sanci. To neni jeho styl hry. Servis volej na antuce moc neuplatni.No cas je neuprosny a tlak mladsich hracu se neda zastavit. To neplati jen o Radovi. Musime to brat jako fakt. Snad jeste nekdy potesi, bylo by to fajn. Opravdu toho moc neobhajuje a pokud vydrzi zdravi,tak snad to jeste chvili pujde. Uvidime jak DC,podle toho koho chytnem.
Reagovat
VlS
Nechtěl bych Radka podcenit a posílat ho do důchodu, ale mám obavu, že to už jde trochu přes závit. Buď to rychle zlomí a vrátí se do padesátky, nebo to koncem roku nejspíš zabalí, nemyslím si, že by ho bavilo hrát kvalifikace, jednou se do soutěže dostat, jednou vypadnout a tak dál. Má kliku, že nic neobhajuje prakticky až do srpna ( a ani pak nic moc), ale nevidím to růžově.
Reagovat
Pe3k
Co říkáš na výsledek zápasu Ferer - Lopez?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak! Nevidím tam ten hlad po vítězství. Do hlavy mu nevidím, ale taky mi připadá, že by se na to nejradši vyprdl. Jak už se tu nedávno rozebíralo, mohl by si domluvit nějakého elitního parťáka a zkusit vyhrát něco velkého alespoň v deblu.
Reagovat
VlS
Zápas jsem neviděl, ale podle výsledků hrál Feliciano hrozně, jen 7 míčů na returnu, to je fakt bída. No tak mají H2H už jen 6:4 pro Lopeze :-))
Lopez není můj oblíbený hráč, Davida mám radši a považuji ho za druhého největšího klaďase ATP (u mě vede Tsonga v tomhle žebříčku), nepamatuji se, že bych ho kdy viděl zkoušet, jestli soupeře nějak nerozhodí simulací, ošetřováním, dohadováním se s rozhodčími a podobně, jen mě trochu štve, že má takkovou kliku na nalosování v pavouku a utíká Tomášovi (kterému fandím nejvíc, protože , Broži, jsem Čecháček) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak štěstí na los ... Ferrer je výše postavený než Tomáš, na tomto turnaji je nasazený jako č. 4, takže je logické, že má ve ČF lehčího soupeře než on (mohli ovšem klidně na sebe, v tomto směru má možná "štěstí na los"). Nicméně Raonic / Dolgopolov / Gulbis pro třetí kolo, to je skoro srovnatelné s Ljubičičem / Tsongou (resp. to není zas tak o moc lehčí) a ve ČF mohl narazit na Verdaska.
Reagovat
VlS
Což tedy Verdaska asi nelze srovnávat s Nadalem, že
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže to, že ferrer nemá ve ČF Nadala, Federera ani Murrayho, není dáno "štěstím při losováním", nýbrž tím, že je na turnaji díky svému postavení v žebř. ATP nasazen jako č. 4. Proto nikoho z nich logicky nemohl dostat už v ČF. V tom spočívá celá pointa. OK?
Reagovat
VlS
a tak jo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Radka mám rád je to takoví bojovník,sdcař a navíc je čestný jak dnes ukázal. Výkon jsem čekal od Radka lepší, a Murray mne příjemě překvapil svou hrou s minimem chyb, teda az na ten konec tam uz sem veřil ze Radek otočí. A jinak opravdu to nebyl moc zápas který by bavil kdyby nehrál Radek tak to hned vypínam.
Reagovat
smazaný uživatel
Nudnej Murray a Radek bez šťávy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nudnej jo? 1. set hrál jak bůh.
Reagovat
smazaný uživatel
Do stavu 3:1 v druhém setu hrál Murray velmi dobře, na to, jaké má za sebou výsledky a jaký je(není) to antukář. Hrál na své poměry agresivně a bez chyb, navíc se skvěle pohyboval. V druhém setu začal chybovat a hrát pasivněji, ztratil tempo. Ale jinak myslím, že se dá jeho výkon hodnotit pozitivně.

A Radek v prvním setu moc chyboval, v druhém to bylo lepší, ale občas by se měl ty parádičky, dropshoty trochu šetřit. Je chyba, když zahraje dropshot třeba dvakrát či třikrát v jednom gamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsem, že byl nudnej, ne že hrál špatně. Mně jeho tenis prostě nebere. Mám radši hráče, kteří se snaží něco vymyslet, ale proti gustu...
Reagovat
smazaný uživatel
On hlavě Radek zahraje ten dropshot a zůstane stát na zadní lajně. To by ten dropshot musel být naprosto precizní, aby z něj udělal bod anebo soupeř by si to musel sám zkazit. A dneska jeho kraťasy měly daleko k dokonalosti, myslím si, že úspěšný byl tak každej pátej, šestej. Srovnej to s Federerem, kt. fiftýn po dropshotech vyhrává hlavně kvůli tomu, že je následuje na síť a výborně vykrývá nejpravděpodobnější úhly, kam soupeř pošle svůj kontr.

Jinak zápas mě moc nebavil. Murray první set dobrej (ale Štěpec v tomto setu hrál "prd"), druhej set nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Stepanek uz hlavne ma svoj vek a antuka zrovna nie je jeho povrch- kedysi hral SV stylom. Murray som zvedavy- aj ked sa to zdalo pred turnajom neuveritelne ze by hral SF v MC tak ked si pozriem jeho cast pavuka tak je jednoznacne najlahsia- ziadny Nadal, Roger, Ferer, cize hraci ktori by ho na antuke znicili, SF-ista z tejto casti bude bud Murray, Simon, Gil alebo Monfils co podla mna je dost slabota.... cize Murray ak to totalne ,,nezpacka,, kludne moze sa dostat do SF.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist