Štěpánek na úvod v Brisbane smetl Kunicyna

5. 1. 2009, 09:52
Aktuality 2
ATP BRISBANE - Český tenista Radek Štěpánek splnil na turnaji v Brisbane roli jednoho z favoritů hladkým postupem do druhého kola. Osmý nasazený hráč dnes v úvodním utkání sezony zdolal dvakrát 6-2 Rusa Kunicyna.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek zahájil přípravu na Australian Open, kde loni ztratil prakticky vyhraný zápas proti Spadeovi už v prvním kole, hladkým vítězstvím nad Igorem Kunicynem. Osmý nasazený Štěpánek během dnešního zápasu nasbíral šest es a soupeři nenabídl jediný brejkbol. Utkání trvalo 68 minut.

Ve druhém kole se může utkat s obhájcem titulu Michaelem Llodrou, v případném čtvrtfinále by si mohl zahrát s turnajovou čtyřkou Söderlingem.

Druhým českým zástupcem v soutěži mužů je v Brisbane Tomáš Berdych. Nasazeného tenistu v úterý čeká vstup do sezony duelem s domácím Brydanem Kleinem.

Turnaj se do Brisbane přestěhoval z Adelaide, kd si loni zahrál finále Fin Jarkko Nieminen. Pak ale vyjma čtvrtfinále na Australian Open následovala sezona, na kterou by nejraději zapomněl. I letos první utkání sezony vyhrál: po setech 5-7 6-1 6-4 porazil finalistu Australian Open z roku 2006 Marcose Baghdatise a vylepšil si s ním bilanci vzájemných zápasů na 3-2. Poražený Kypřan loni laboroval se zraněním zápěstí a zad, po neúspěchu v Brisbane se za týden poprvé za poslední čtyři roky propadne do druhé světové stovky.

"Cítím, že jsem ještě nebyl úplně připravený. Měl bych na tom v dalších týdnech pracovat," uvedl po zápase Baghdatis.

Roli favorita splnil třetí nasazený Fernando Verdasco. Španěl, který loni na podzim definitivně rozhodl o vítězi Davisova poháru v Argentině, nenechal vyniknout teprve šestnáctiletého Australana Bernarda Tomiče. Ten loni jako nejmladší hráč historie grandslamových turnajů vyhrál juniorku Australian Open.

Největším favoritem na titul, za který si vítěz odveze odměnu 77.200 dolarů, je v Brisbane třetí hráč světa Novak Djokovič.

ATP BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 484.750 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (8-ČR) - Kunicyn (Rus.) 6-2 6-2
Nieminen (Fin.) - Baghdatis (Kypr) 5-7 6-1 6-4
Melzer (Rak.) - Fish (USA) 6-4 4-6 7-6(4)
Verdasco (3-Šp.) - Tomič (Austr.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Aspelin/Vízner (Švéd./ČR) - Benneteau/Llodra (Fr.) 6-4 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No sláva, podařený vstup do nové sezóny! Jen tak dál, doufám, že se letos bude našim tenistům dařit trochu víc, než před rokem...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, hlavně Berdych by se měl zvednout a na lňský rok radši zapomenout...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist