Štěpánek nedohrál finále, Hájek má v Prostějově další titul

5. 6. 2010, 17:19
Aktuality 4
Svůj návrat na kurty po více než dvou měsících Radek Štěpánek titulem neoslaví. Nejvýše nasazený hráč prostějovského challengeru v dnešním finále kvůli nevolnosti vzdal zápas po prvním prohraném setu. Titul tak obhájil loňský vítěz Jan Hájek.
Profily hráčů
Jan Hájek

Jan Hájek v boji o titul proti Radku Štěpánkovi vyhrál první set za 26 minut 6-0, načež indisponovaný soupeř utkání vzdal kvůli žaludečním potížím.

"Udělalo se mi špatně. Nevím přesně, z čeho to bylo. Pokračoval bych v zápase dál, ale prostě to už nešlo. Doufám, že to bude pouze krátkodobějšího rázu," vysvětlil Štěpánek, pro něhož byl turnaj prvním startem po pauze způsobené únavovým syndromem.

Hájek vyhrál prostějovský challenger už potřetí po letech 2006 a 2009. Svoji aktuální vítěznou sérii na tomto turnaji prodloužil o třináctý zápas.

Ve finále přesnými a dlouhými údery od základní čáry nepustil oslabeného soupeře k výraznějšímu tlaku. Štěpánek se snažil o pestrou hru, ale proti koncentrovanému obhájci neuspěl a ztrácel i svá podání. Za stavu 0-5 si zavolal lékaře a po kratší přestávce pokračoval. Po prvním setu odešel na toaletu, kde zvracel, a po návratu se Hájkovi omluvil a ze zápasu odstoupil.

"Mrzí mě, že Radek nemohl utkání dohrát. Jeho rozhodnutí mě překvapilo a nadšený jsem z něj nebyl. Bohužel i tohle se může stát. Přeji mu, ať se dá co nejdříve do pořádku," řekl vítěz. Už od druhého gamu prý pociťoval, že jeho soupeř není v plné kondici. "Viděl jsem, že na tom není stoprocentně v pořádku pohybově. Nevěděl jsem, jestli má něco s nohou nebo jiný problém," uvedl Hájek.

Po výhře nad dalším dvojnásobným vítězem Štěpánkem (2003 a 2004) se stal Hájek prvním hráčem v historii prostějovského turnaje, který na Hané vyhrál třikrát. "Když jsem byl malý, tak jsem se na tento turnaj jezdil dívat a přál si, abych tady jednou mohl hrát. A teď jsem tu už třikrát vyhrál. Nesmím z toho ale zpychnout. Mám pro letošní sezonu své cíle, které nechci zveřejňovat, ale splnit," poznamenal Hájek.

Výsledek - challenger v Prostějově (antuka, dotace 125.000 eur):
Dvouhra - finále:
Hájek (6-ČR) - Štěpánek (1-ČR) 6:0, skreč
pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Byl to takový zvláštní den, koukala jsem a TV a těšila se na 2 pěkné zápasy.
Novák - Lendl po necelé hodině 5 : 5 "lámeme si hlavu" jestli je to sreč Lendl, nebo tenisová remíza - něco jako out v šachu podle Cimrmana :-))
No a pak Štěpánek s Hájkem ... a bylo po tenisových zážitcích.
Radkovi přeji rychlé uzdravení a sílu do dalších zápasů.
Reagovat
a.magerova
Opravy: ....na TV... skreč Lendl...
Reagovat
smazaný uživatel
No snad se dá Radek do DC dohromady. I když jestli nebude Gonzalez hrát tak by ho mohl Hájek klidně zastoupit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist