Štěpánek po velké bitvě podlehl Tomicovi

6. 1. 2016, 13:54
Aktuality 53
Dva prohrané tie-breaky stály Radka Štěpánka vítězství nad domácím favoritem Bernardem Tomicem a postup do čtvrtfinále turnaje v Brisbane. Sedmatřicetiletý český tenista prohrál po dvou a tři čtvrtě hodinách 6-7 6-4 a 6-7.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek byl v dnešním souboji proti 18. hráči světa Bernardu Tomicovi outsiderem, ale s o čtrnáct let mladším Australanem hrál od začátku vyrovnaný zápas. Proti soupeři, kterého porazil v předchozích třech duelech, se dostal do vedení, ale za stavu 5-3 si neudržel podání a nadějně rozehraný set posléze prohrál v tie-breaku.

O náskok přišel karvinský rodák i ve druhé sadě, když neudržel vedení 4-3, hned ale Tomicovi sebral podání znovu a poslal utkání do rozhodujícího setu. V něm už diváci žádný brejk neviděli, a tak přišla podruhé na řadu zkrácená hra. V ní Štěpánek ještě vedl 3-0, ovšem od té chvíle uhrál jedný bod a s turnajem v Brisbane se rozloučil.

 

Oba hráči si zápas zpestřili odklízením hmyzu z kurtu:

Výsledky - Brisbane - muži (tvrdý povrch, dotace 461.330 dolarů):
Dvouhra - 2.kolo:
Tomic (7-Austr.) - Štěpánek (ČR) 7:6 (8:6), 4:6, 7:6 (7:4)
Nišikori (2-Jap.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 6:4
Čilič (3-Chorv.) - Čong Hjon (Korea) 7:5, 7:6 (7:3)
Thiem (8-Rak.) - Kudla (USA) 6:3, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

53
Přidat komentář
Fandina
Jan Šátral po loňské průlomové sezoně pokračuje v jízdě a na challengeru v Austrálii je ve čtvrtfinále, po porážce Polanského. Tam si zahraje se Selou. Nebude to nic lehkého, ale moc držím palce. Honzo pojď!!!
Reagovat
Carloss
radek to asi myslí s návratem do světový stovky vážně. obdivuhodný.
Reagovat
Fandina
Asi ano. Dneska hrál super. Škoda těch TB.
Reagovat
Carloss
no pokud by se mu to povedlo, tak by byl myslím nejstarším hráčem v první stovce. jen tak zběžně jsem na to koukal a starší už jsou jen hráči v první desítce ferrer a federer. :)
Reagovat
Fandina
Momentálně je nejstarším hráčem asi Ivo Karlovic na 23 místě narozen 1979, Štěpula by byl nejstarší rok narození 1978. A potom Federer a Feliciano Lopez, oba ročník 1981, Ferrer 1982.
Reagovat
Fandina
Tak to vypadá, že Radek je momentálně nejstarším hráčem na ATP, do horních pater se dostal ve vyšším věku, tak to teď dohání. Jinak v první stovce je ještě 56 Victor Estrella Burgos, který je ročník 1980.
V tomhle rankingu je přehledně uveden věk.
http://live-tennis.eu/official_atp_ranking
Reagovat
Carloss
ještě Ivo Karlovic. :)
Reagovat
Carloss
ach, přehléd jsem ten příspěvek předtím, pardon. :)
Reagovat
darek.vrana
Hraje dobře, ale to hrál už na podzim. Jenže nutně potřebuje uhrát body. Druhý kola mu moc nepomůžou. Hrozná škoda zápasů jako dneska. Teď už má asi vyčerpaný ten chráněný ranking a umístění nemá snad ani do kvalifikací na ATP turnaje. A to Brisbane mrzí dvojnásob, protože se mu tam vždycky dařilo a mohl tam možná ještě něco většího dokázat.
Reagovat
Carloss
podle mně se mu to při jeho vůli podaří, možná už v první půlce sezóny, pokud se zas nezraní.
Reagovat
EllNino
na míče dneska dokonce vyhrál 113:105 :D
Reagovat
aligo
Ale to je mi k ho... :D
Reagovat
Kytka
To je vidět, že bohužel neuhrál ty rozdílové. Je to škoda. Taky mu moc přeji, aby se vrátil do stovky.
Reagovat
Lunej..
Zatím velmi pěkně, ovšem kdyby mu to vydrželo i na další soupeře. :)
Reagovat
Kytka
Bohužel, malinko se to zaseklo.
Reagovat
Kytka
A break je zpátky, teď udržet.
Reagovat
Kytka
No hurá. Dokončil, i když nám zase připravil trošku nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si říkla, že to hraje moc krátko a chce si ještě zahrát
Reagovat
Kytka
Aspoň konec vyšel. Ale gratulace. Těhle mladých, šikovných a ctižádostivých hráčů se poslední dobou vyrojilo. A chtějí se ukázat před starými mazáky.
Reagovat
peggy
Vamos RAFA!!!
Reagovat
peggy
Radko netrap se bude zase dobre.
Reagovat
rod_laver
Roger je mozna zraneny/nemocny. Ukoncil driv svuj trenink a zapas s Kamkem se presunul na ctvrtecni vecer. Snad bude ok.
Reagovat
Kozoroh
http://novakdjokovic.com/en/news/tennis/nole-into-doha-quarters-with-routine-win/

I druhý zápas v sezóně Djoker vyhrál se skóre 2x 6:2. Verdasko neměl šanci vývoj duelu alespoň srovnat. V každém z obou setů Nolda 2x brejkl soupeře a odvrátil všechny Nandovy BP. Dalším soupeřem bude Djokovi Argentinec Mayer.
Reagovat
woody
Verdasco se znicil sam 37 UE... Djoker na zacatku sezony opet velmi pasivni...Zatim z jeho hry nemam dobry pocit!
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, jak Heather parádně zabojovala v singlu, tak teďka to pěkně dupe na té síti, poněkolikáté v těch dvou zápasech jednoduchý volej těžce přetáhla a poslal ho až za základní čáru.
Reagovat
smazaný uživatel
3 setboly v čudu, dvakrát dobrý servis a pak Andy brzo přebíhal a Gavrilova toho využila.
Reagovat
smazaný uživatel
Luxusní tiebreak ale. Tak snad i závěrečný super tiebreak zvládnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po tom, co krásně stáhli z 1:5 na 5:5, to Andy podělal tím, že zahrál druhý servis Gavrilove do jejího silnějšího FH a ta napálila Heathers u sítě. Dick podržel oba servisy a je skoro hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože můj, Heather je fakt jelito, to je hrůza. Stáhnou z 6:9 na 9:9 a ona úplně ztratí koncentraci na síti. Jakkoliv mohla čekat, že to Nick už nevrátí, měla být prostě ready a ne pak takhle podělat další jednoduchý volej. Naprosto si zhatila celou svou skvělou práci. Britové tedy finále už nedají, Australani totiž s Francií, která disponuje nejhorším hráčem turnaje, těžko prohrají.
Reagovat
Holahej
9:10 v SPTB, Andy má ještě jeden servis a to na Dariu, předpokládá se, že mužský servis boduje na ženy, ale Andy nebodoval už ani v průběhu zápasu, nedával skoro žádný první servis, už v začátku SPTB žádný body na svém servisu, hned 0:3, teď zase nic, jen druhý.., krátký, do forhandu, místo aby udělal přímý bod, jak obvykle Nick, tak se hraje.. a pak Heather dobře, ale myslila si, že zakončí volejem, ale Nick instinktivně vrátil..a 9:10, servis Nick a jednoduchý přímý bod 9:11,.. rozhodlo, že Andy má na muže slabý servis a ještě nízké procento prvního servisu, on ten nízký nadhoz je pro rychlý švih a ten nemá..., podání ho zradilo v řadě zápasů, dobře rozehraný zápas..na výhru /GS/ a přijdou gamy, kdy vůbec nedává první servis, prohraje si ho, vzteká se.. a soupeř pak jen drží servis..., v rozhodujících stavech si jím nepomůže, se slabšími hráči to hrou nahradí.., se špičkou už ne, ale co by dalo pole hráčů za No2....
Reagovat
smazaný uživatel
Jako v něčem souhlasím, ale prostě ten volej měla Heather zabít, to se na mě nezlob. Tragédila na síti dlouho. Hlavně díky Andyho returnu se do toho zápasu v závěru vrátili, na 9:9 dal eso. Sám jsem psal, že měl za stavu 5:5 hrát Gavrile do BH, ale zásadní chyba bal na Heather, která těch jednoduchých volejů pokazila snad 10.
Reagovat
Holahej
A big thank you to the 13,071 fans that joined us tonight - it was the 2nd highest attendance in #HopmanCup history The atmosphere was unreal!!!!

V Anglii jde závěr zápasu stále znovu...a tak po opětovném pokoukání..9:9, Andy druhý servis..doprostřed..Daria hraje vyšší backhand return..Andy nabíhá k síti.. a ten volej mohl zahrát lépe, důrazněji.. i zakončit...hraje se výměna..Andy výborný forhand ve velké tísni a pak Heather ten volej..no nemusela hrát/byla uprostřed/ zrovna na Nicka, vyškrábl to.., je smůla takhle těsně prohrát, vzhledem k jeho gentlmanskému vztahu k ženskému tenisu /třeba oproti Tomáš Krupa/ by mu MIXteam titl "diamant" slušel, Andy v rozhovorech.., že se chce vrátit příští rok..
Reagovat
Pe3k
Reagovat
PH94
Čekoval dnes někdo Kyrgios vs Murray? Kyrgios by na Australian Open mohl hodně překvapit, prakticky jediný hráč, na kterého asi nemá je Djoka.
Reagovat
EllNino
No já bych byl teda opatrnější :) Bude pod obrovským tlakem
Reagovat
PH94
Tak on je zrovna typ člověka, kterému tlak moc nevadí, bych řekl
Reagovat
EllNino
to si myslíš :) to je jen velice dobrá maska ...vžyť je mu 20, ostatně uvidí se, tohle nelze moc brát jako plnohodnotné zápasy, navíc jen na 2 sety ...
Reagovat
PH94
Kdyby si tlak nějak extra připouštěl, tak by asi těžko měl už v takhle nízkém věku tak dobré výsledky na grandslamech :)
Reagovat
EllNino
jak říkám, uvidíme :) já tyhle prognózy nemusím, na to je tenis příliš nevyzpytatelnej
Reagovat
PH94
Co je za prognózu říct, že by mohl překvapit? :D
Reagovat
EllNino
:) no mohl, ale taky nemusel, může dojít do čtvrtfinále, stejně tak může ypadnout v 1. kole
Reagovat
PetaM
Na AO se taky hraje na dva vítězné jo? ;)
Reagovat
PH94
Co to s tím má jako společného? :D
Reagovat
Kozoroh
Zápasy na tří vítězné sety jsou jinačí kávou než ty na dva vítězné. A to nemluvím o tom, že nejlepší tenisté berou zápasy na GS jinak než na exhibici, jakou Hopmanův pohár je.
Reagovat
PH94
A to si jak rozporuje s tím, co jsem napsal? :D
Reagovat
Kozoroh
Já, EllNino a PetaM jsme reagovali na tvoje tvrzení, že Djoker je jediným hráčem, na kterého dnes Kyrgios nemá a že může na AO překvapit. Usuzuješ však jen z jedné výhry Gyrose nad Můrou, ke které navíc nedošlo v "ostrém" zápase na ATP okruhu, nýbrž v exhibici smíšených dvojic. Na GS to však bude úplně jiné, na Hopmanově poháru Gyros není vystaven tlaku, že musí vyhrát.
Je možné, že Kyrgios na AO opravdu překvapí, ale je předčasné ho stavět do pozice černého koně v Melbourne.
Reagovat
PH94
A kde jste vzali, že usuzuji podle jednoho zápasu?
Reagovat
EllNino
podle první věty ...
Reagovat
PH94
Že se zeptám jestli jste viděli ten zápas? :D To přece neznamená, že se oháním jedním zápasem
Reagovat
PH94
Ano Djoker je jediný hráč, na kterého momentálně nemá.Jinak je schopný porazit kohokoliv. Stále marně hledám, co se vám na tom nezdá, ale rád se nechám poučit.
Reagovat
Holahej
?It doesn?t matter what type of match you?re playing, you always want to win,? Kyrgios said. ?One hundred per cent he wanted to win that tonight. I thought it was a good match.

Pro hráče je důležité vidět, že může vyhrát, že na to má herně...a je jedno kdy a kde....
Reagovat
George_Renel
Začne zase dělat opičky a bude mít po ptákách.
Reagovat
Holahej
Tak na HC moc hezký bojovný, běhavý zápas, plný emocí/pozitivních/, žádné leklé ryby, před plnou halou /13tis.?/, v super atmosféře, vyhrát mohly obě..., nakonec "klidnější" Heather,...teď mix, tak doufám Andy, že tě Nick /slíbil si, že tě porazí?/ nesestřelí.. a uvidím od tebe pořádné vítězné voleje a ne žádný neúčinný zťukávání a vyhrajete....!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist