Štěpánek poprvé prohrál s Fishem, dohrál i Berdych. Murrayho senzačně vyřadil Chardy

17. 8. 2012, 09:20
Aktuality 38
ATP CINCINNATI - Turnaj Masters 1000 v Cincinnati je po 3. kole stejně jako před týdnem v Torontu bez českých tenistů. Radek Štěpánek poprvé v pátém vzájemném zápase nestačil na Američana Fishe, Tomáš Berdych nevyzrál na kanadského mladíka Raonice. Senzačně dohrál obhájce titulu Andy Murray, kterého vyřadil lucky loser Chardy.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek minulý týden v Torontu překvapil výhrami nad Dolgopolovem a Del Potrem, aby ve 3. kole skončil na raketě Haase. Velmi podobně se mu vedlo i na dalším podniku série Masters 1000 v Cincinnati, kde si poradil s Ramosem i Mónakem, do čtvrtfinále ale nepostoupil.

Třiatřicetiletý rodák z Karviné nestačil na Mardyho Fishe, se kterým přitom všechny čtyři předchozí souboje vyhrál. V Cincinnati však o tři roky mladšímu soupeři nedokázal sebrat podání, naopak sám třikrát kapituloval a nakonec prohrála hladce 3-6 3-6.

"(Štěpánek) pro mě byl těžkým soupeřem. Nejen že mě pokaždé porazil, ale poradil si se mnou snadno," řekl Fish, který se po květnové operaci srdeční vady vrací do formy. "Cítím se svěží, silnější. Léto je skoro pryč a pro mě je stále dlouhá cesta, jak se vrátit do kondice," dodal dvojnásobný finalista turnaje.

Český daviscupový reprezentant dohrál překvapivě i ve čtyřhře, ve které s indickým parťákem Leanderem Paesem nestačili na chorvatsko-brazilský pár Dodig/Melo. Štěpánek tak má před US Open 10 dní volna.

Tomáš BerdychUž na pátém turnaji v řadě se nedokázal dostat víc jak přes jednoho soupeře Tomáš Berdych. Sedmý hráč světa v Cincinnati, kde loni vyřadil Federera a až v semifinále vzdal kvůli problémům s ramenem Djoovičovi, poprvé změřil síly s Milosem Raonicem a před uměním 21letého Kanaďana se musel sklonit.

Raonic si pomohl především svou velkou zbraní, kterou je servis. V prvním setu po něm ztratil jen 6 fiftýnů, v devátém gamu udeřil brejkem a vyhrál 6-4. Ve druhé sadě si vybral slabší chvilku a po dvou ztrátách prohrál 2-6, ve třetím dějství už ale na podání znovu dominoval; prohrál jen ve dvou výměnách, za celý zápas nastřílel 20 es a po necelých dvou hodinách zvítězil 6-4 2-6 6-2.

"Byl to pro mě docela dobrý zápas. Jsem rád, jak jsem zvládl třetí set poté, co jsem měl ve druhém setu výpadek," uvedl Raonic.

Šestadvacetiletý Berdych má před US Open šanci najít ztracenou formu ještě příští týden ve Winston-Salemu, kde bude startovat na divokou kartu.

Andy MurrayMurray senzačně padl s Chardym
O velké překvapení se v zápasech 3. kola postaral Jerémy Chardy. V Cincinnati přitom neprošel kvalifikací a v hlavní soutěži tak neměl ani startovat, odhlášení Isnera mu ale dalo druhou šanci a pětadvacetiletý Francouz jí chytil za 'pačesy'. Po výhrách nad Roddickem a Istominem šokoval vítězstvím nad obhájcem titulu a olympijským šampionem Andym Murraym, kterého porazil dvakrát 6-4 6-4.

Murray, který minulý týden odstoupil kvůli zranění kolena z turnaje v Torontu, přitom nastřílel 27 vítězných úderů a udělal 'jen' 23 nevynucených chyb. Velmi podobných čísel dosáhl Chardy, který však získával hodně bodů aktivní hrou na síti. Na tu se za celý zápas vydal 23krát a připsal si u ní 19 vítězných fiftýnů.

"Byl jsem z těch vysokých odskoků trochu nesvůj. Bylo těžké dostat míčky pod kontrolu," komentoval Murray krátce po utkání. 

Skot před US Open odehrál na rychlém povrchu jen tři zápasy, teď ho tak čeká pečlivá příprava na poslední grandslam sezony na tréninkových dvorcích. "Nechci hrát více zápasů. Někdy jsem před grandslamem vyhrál tunaj a nepomohlo to. Třeba letos na trávě v Queensu jsem vypadl v prvním kole a ve Wimbledonu jsem pak došel poprvé do finále. Předtím jsem v Queensu triumfoval a Wimbledon se mi pak nepovedl," zdůraznil Murray, že výsledky v přípravných turnajích nejsou důležité.

Jerémy ChardyChardy, který Murrayho porazil až na pátý pokus, se ve svém druhém čtvrtfinále na turnaji Masters 1000 utká o premiérové semifinále s Juanem Martínem Del Potrem. Argentinský tenista musel o do čtvrtfinále postup přes Viktora Troického bojovat. V prvním setu se ještě dostal ze stavu 3-5 a sadu získal v tie-breaku, druhý set ale hladce prohrál, aby nakonec nad srbským soupeřem zvítězil 7-6 2-6 6-1.

Federer a Djokovič hladce postoupili
Naopak dva nejvýše nasazení tenisté na rozdíl od obhájce titulu Murrayho nezaváhali. Roger Federer zcela suverénně přejel 6-2 6-4 Bernarda Tomice, kterého tak porazil ive třetím vzájemném duelu. Jednatřicetiletý Švýcar v zápase nečelil jedinému brejkbolu, na síti byl úspěšný jedenáctkrát z 12 pokusů, trefil 7 es a 27 vítězných úderů a udělal jen 16 nevynucených chyb.

"Cítím, že všechno funguje tak, jak má. Jsem zdravý, nemám žádné problémy. Jsem rád, že jsem se rychle aklimatizoval a snížil tak riziko zranění," pochvaluje si Švýcar.

O semifinále, ve kterém Federer za posledních 12 měsíců chyběl na jediném ze 16 turnajů, si sedmnáctinásobný grandslamový vítěz zahraje v repríze předloňského finále s Fishem. Čtyřnásobný vítěz turnaje má s Američanem bilanci 7-1. 

Ještě méně se na postup do čtvrtfinále nadřel Novak Djokovič. Nikolaji Davyděnkovi v prvním setu nadělil kanára, než soupeř kvůli zranění ramena vzdal. Ruský tenista před zápasem žádné problémy neměl, během šesti gamů ale udělal 16 nevynucených chyb, ve třech hrách na podání spáchal 8 dvojchyb a po konzultaci s lékařem se po první sadě rozhodl v utkání nepokračovat.

"Rozhodně nechcete vyhrát tímto způsobem. Ale bylo zřejmé, že nemohl podávat rychlostí víc jak 90 mil za hodinu a dělal hodně dvojchyb. Měl nějaké problémy s ramenem, doufám, že se stihne do US Open uzdravit," řekl Srb, kterého v pátečním čtvrtfinále vyzve Chorvat Čilič.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2.825.280 dolarů)
čtvrteční výsledky (16. 08. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Raonic (Kan.) - Berdych (5-ČR) 6-4 2-6 6-2
Fish (10-USA) - Štěpánek (ČR) 6-3 6-3
Federer (1-Švýc.) - Tomic (Austr.) 6-2 6-4
Djokovič (2-Srb.) - Davyděnko (Rus.) 6-0 skreč Da.
Chardy (Fr.) - A. Murray (3-Brit.) 6-4 6-4
Wawrinka (Švýc.) - Nišikori (14-Jap.) 6-3 6-3
Del Potro (6-Arg.) - Troicki (7-Srb.) 7-6(2) 2-6 6-1
Čilič (12-Chorv.) - Andújar (Šp.) 7-6(4) 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Dodig/Melo (Chorv./Braz.) - Štěpánek/Paes (ČR/Ind.) 6-3 4-6 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom se vůbec nevzpamatoval a šel se trápit zase na svůj servis. Přikláním se k mnoha zde zmíněným názorům, po většinou zápasu nudný stereotyp,málo vítězných konečných úderů. Měl by jít do učení k mladému Raoničovi, který zachová klidnou hlavu a podává po většinu zápasu stále špičkově, Ve třetím setu měl myslím 100procent úspěšnosti prvního servisu. Také začínám být skeptická, roky Tomovi přibývají a až tak zázračný posun zvláště letos nepozoruji. Naděje sice umírá poslední,ale kdoví?
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby se neposunul, je to slušný standart. Jenom jsou období kdy to prostě nejde. Jestě ale není konec sezony. Myslím že i po jejím konci bude Tomáš smět říct že byla dobrá jako ty dvě předchozí. Výkony jaké předvádí v průběhu jednotlivých sezon by ho zcela určitě měli žebříčkově udržet tam kde je a kam také patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Radek hrál solidní výměny, ale chvílemi bylo těch technických paradíček až moc a ty dvě dvojchyby při jednom podání, to byl velice štědrý dáreček pro soupeře, který to také na 100procent využil, ale určítě Radkův zápas se mi líbil více, než Tomův. Zápas jsem chytkla až od půlky druhého setu. Pro celý zápas bylo důležité úspěšnost prvního podání. v tom druhém setu Tomovi fungoval. dostával se do výměn a v těch přece jen Miloš i chyboval, ale třetí set opět katastrofa, skoro pořád druhé podání, a ještě laciné chyby. Miloš své podání tak minutu, T
Reagovat
smazaný uživatel
Moje snění o tom, že Tomáš se stane stabilním hráčem TOP 5 se pomalu rozplývá. Jeho hra je bohužel nudná a postrádá jakoukoliv snahu ukončovat gemy. Pár gemů se Tomášovi sice vydařilo, ale zápas bohužel není jen o pár gemech. Já doufám, že rok 2010 pro něj nebyl výkonnostním vrcholem a jeho stagnace nebude tak horká. Jsem s tebou, Tome!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš už mě začíná pěkně srát protože včera byl Raoničův servis rozhodně víckrát k prolomení než jen dvakrát ve druhé sadě jenže hrát dobře jen 3 gamy ve druhé sadě rozhodně k vítězství nestačí, dělal hodně nevynucených chyb. prostě bída, Berdychovi fandim ale jestlito tak bude pokračovat tak u něho asi dofandim.
Reagovat
hatatytla
Nevíte někdo náhodou o nějakým rozhovoru s Del Potrem po jeho včerejším zápase. Nikde jsem nic nenašel. On včera hrál bez backhandu, přesto vyhrál. Zajímalo by mě jak moc to je vážné.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych míří nezadržtelně do druhé dvacítky.A bez rafy ten tenis není ono.Není tam žádný bojovník.
Reagovat
smazaný uživatel
ti trolové chodí i sem?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak černě bych to neviděl, dva, tři, klidně i čtyři roky, se Berdych bude kolem desítky určitě pohybovat. A když ne, tak někdo jiný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten časovej posun mě taky docela štve :-( a na US Open to bude úplně to samý ...
Reagovat
smazaný uživatel
Us Open je praveze casovo nakloneny europskemu divakovi..Hrat sa zacina poobede,drviva vacsina zapasov bude vecer do polnoci,kedy su uz ludia doma z prace..Z tohto pohladu je to dokonca vyhodnejsie,nez FO ci Wimby..Samozrejme night session bude hlboko v noci..

Aj tak si vsak myslim,ze USO je co sa casov tyka daleko pred Australiou..
Reagovat
smazaný uživatel
to jo no, ale mám radši French open :-)
Reagovat
Pe3k
Nejen nejlepší teista všech dob, ale i nejlepší atlet všech dob. ATPWorldTour o tom natočilo krátké video.

http://www.youtube.com/watch?v=6zdQODMfLPA&feature=g-all-lik
Reagovat
smazaný uživatel
Bez debaty..Najlepsi atlét, 100 a 200m su jeho!..
Reagovat
smazaný uživatel
:)))))
Reagovat
rib
kdyby anglické "athlet" nebylo synonymem českého "sportovec", tak bych se nad vaší diskusí asi smála :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Právě proto by ses ji smát měla :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska DelPo snad spláchne Chardycho (už udělal víc škody než užitku) a Roger si to pohlídá s Mardym. U Djokera je to jasné a dále postoupí Raonic.
Reagovat
smazaný uživatel
mě se zdá, že si v něčem jede... Každou chvíli si muchlal frňák, bylo to krásně vidět v přenosu a ta jeho momentální šňůra je taky k neuvěření.
Reagovat
gigin
Nejlíp hrajou Chardy s Raonicem,
jedou si pěkně na koksu,
a zatím neví o ničem !! :-O :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se to říká - podle sebe soudím tebe ? :O :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, Roger v noci, tak to fakt děkuju :)
Reagovat
steve79
Já se docela divím Murraymu, že nazývá turnaj Masters jako přípravný turnaj. Za vítězství je 1 000 bodů, to je více než kdyby se dostal do semifinále Grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
všichni to berou jako přípravu na US open. Vždycky to tak brali.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, US Open Series prostě je příprava na US Open :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rod Laver raz povedal,ze turnaje sa rozdelujú na grandslamové a vsetky ostatné..Masters majú to privilegium,ze sluzia ako priprava pred GS :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rod taky povídal, že je Roger nejlepší hráč všech dob... jen tak na okraj :P
Reagovat
Pe3k
Co musí Roger v CINCINNATI uhrát, aby zůstal světovou jedničkou?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne.. stačímu finále, aby na 100% zůstal No. 1.
Reagovat
Sonja
Pokud vím, stačí mu dostat se do finále, aby měl jistotu (tedy nemusel se spolíhat na Noleho)
Reagovat
Pe3k
Finále mi příde celkem dost. Minulý rok dopadl jak? Už si nepamatuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer vypadnul v osmifinále obhajuje tak 180 bodů.
Djokovic prohral finále obhajuje tak 600 bodů.
Aby Roger měl jistotu musí dojít do finále.
Reagovat
steve79
No Fedex by měl zabrat jestli chce zůstat světovou jedničkou. Djokovič je zatím v letošním roce 500 bodů před Federerem. Rogera čeká obhajoba hodně bodů a ještě se mu odečte 1 500 bodů před turnajem mistrů. Takže se může stát, že světovou jedničkou bude před Turnajem mistrů Djokovič a za týden zase Federer.
Reagovat
Pe3k
Thx.

Btw. Jsem zvědavý na Murrayho na US Open. Po olympiádě tady místní "odborníci" pasovali Andyho na největšího favorita...Od Berdycha se o5 asi nedočkáme nějakého úspěchu a vypadne asi tak ve 3 kole. JMDP by zdravý mohl zasáhnout do bojů o titul, ale zraěný či limitovaný je proti těm nejlepším bez šance.
Reagovat
Pe3k
Na US Open si nějaké body nahraje :) ale na podzim je velký otazník co uhraje. Osobně by mě potěšilo, kdyby se Roger dostal přes 300 týdnů strávených jako světová jednička (forever world number one). Pokud bude na konci roku jednička Djokovic, mě to vadit nebude.
Reagovat
steve79
No já bych mu to přál. Bylo by to hezký:D Nějaké body může urvat v Šangaji. Tam loni nestratoval, ale otázka jestli tam pojede.
Reagovat
smazaný uživatel
V Šanghaji nehrál ani Nole, takže to moc nepomůže :))) To byl loni úžasnej turnaj, co si tak vzpomínám. Nišikori v SF, Ebden v QF.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist