Štěpánek porazil Čiliče a je ve čtvrtfinále. Federer ve Stuttgartu dostihl Lendla

9. 6. 2016, 15:03
Aktuality 105
Radek Štěpánek si ve Stuttgartu připsal nejcennější vítězství v letošní sezoně. Český kvalifikant si poradil i s 13. hráčem světa Marinem Čiličem a postoupil do čtvrtfinále. V něm je také Roger Federer, který se díky výhře nad Američanem Fritzem dotáhl v počtu výher na Ivana Lendla.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se s Marinem Čiličem utkal poprvé od roku 2009 a v jejich čtvrtém vzájemném utkání diváci dlouho neviděli žádný dramatický moment. Oba tenisté si v úvodní sadě drželi bez problémů své servisy, a tak se o osudu setu muselo rozhodnout ve zkrácené hře. V ní Čilič jako první získal minibrejk, vzápětí však ztratil oba servisy a český veterán už si náskok pohlídal.

K tie-breaku se začalo schylovat i v následující sadě, ale Štěpánek stihl rozhodnout zápas ještě před druhou zkrácenou hrou. Za stavu 6-5 získal při Čiličově podání čtyři výměny v řadě a druhého nasazeného hráče porazil 7-6 7-5.

Na Čiliče si Štěpánek věřil už ráno při snídani a po postupu se radoval z postupu do čtvrtfinále na okruhu ATP po 11 měsících. "Ale ještě víc mě těší pohoda, v jaké hraji, forma, jakou mám a výborný zdravotní stav," uvedl Štěpánek pro ČTK.

O semifinále si český tenista zahraje s domácím Philippem Kohlschreiberem, se kterým má příznivou bilanci 7-1.

Nejvíce výher na okruhu ATP:
Jimmy Connors 1256
Ivan Lendl 1071
Roger Federer 1071
Guillermo Vilas 929
John McEnroe 875
Andre Agassi 870
Stefan Edberg 801
Rafael Nadal 796
Ilie Nastase 776
Pete Sampras 772

Roger Federer odstartoval svůj první letošní zápas na trávě už včera, ale jeho utkání s vycházející americkou hvězdou Taylorem Fritzem přerušil ve Stuttgartu za stavu 4-3 déšť.

Závěr sady Federer v dnešní dohrávce zvládl, ale osmnáctiletý Američan mu dál byl vyrovnaným soupeřem. Ve druhém setu se favorit nedostal k jedinému brejkbolu, zato musel sám už ve čtvrté hře dva odvracet. Za stavu 5-6 Federer smazal tři setboly v řadě, Fritz ale vítězným forhendem vybojoval čtvrtý a nejvýše nasazený hráč turnaje poslal míč do autu.

Ani v rozhodujícím dějství se Federer na příjmu dlouho nemohl prosadit, ale překvapení nakonec nepřipustil. Za stavu 4-4 podruhé v utkání sebral soupeři servis a zápas poté bez problémů dopodával.

"Nebylo to jednoduché, ale to jsem očekával. Po takové dlouhé pauze musíte nejprve najít rytmus," uvedl Federer, jenž hrál poprvé od 12. května, kdy ho v Římě vyřadil Dominic Thiem. "Ještě musím pár věcí zlepšit, ale jsem rád, že jsem zvládl tři sety a dokázal na konci zápasu najít energii," řekla bývalá světová jednička, jež musela kvůli zranění zad vynechat antukové Roland Garros.

Dnešní výhra Federera posunula nejen do čtvrtfinále, v němž se utká s Florianem Mayerem, ale také na druhé místo historických tabulek v počtu vítězství na okruhu ATP v tzv. otevřené éře. Federer vyrovnal 1071 výher Ivana Lendla, kterého může už ve Stuttgartu předstihnout. Prvního Jimmyho Connora Švýcar ještě dlouho ohrožovat nebude; Američan vévodí žebříčku s 1256 výhrami.

Juan Martín Del Potro ani ve druhém letošním zápase na trávě, na níž hraje poprvé po třech letech, nečelil brejkbolu. Australana Johna Millmana dnes porazil 6-4 6-4, když po svém podání ztratil jen devět fiftýnů, a postoupil do čtvrtfinále.

"Dnes jsem měl trochu problémy s bekhendem, který jsem netrefoval ideálně, ale v závěru už to bylo lepší. Hlavně jsem se snažil zůstat aktivní do poslední výměny," komentoval Del Potro, který vylepšil svou bilanci ve Stuttgartu na 9-1. Svůj poslední start v roce 2008, kdy se hrálo ještě na antuce, proměnil v titul.


"Tohle je pro mě speciální turnaj. Získal jsem tady svůj první titul v kariéře a teď tu hraju po dlouhé době na trávě," uvedl bývalý čtvrtý hráč světa a vítěz US Open z roku 2009. 

O postup do semifinále se sedmadvacetiletý Argentinec utká s Francouzem Gillesem Simonem, s nímž má vyrovnanou bilanci 3-3, na trávě však Del Potro vyhrál oba souboje.

Výsledky - Stuttgart (tráva, dotace 675.645 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Čilič (2-Chorv.) 7:6 (7:4), 7:5
Federer (1-Švýc.) - Fritz (USA) 6:4, 5:7, 6:4
Thiem (3-Rak.) - Groth (Austr.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:2)
Simon (4-Fr.) - Struff (Něm.) 6:4, 4:6, 6:2
Južnyj (Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 7:6 (7:1)
Del Potro (Arg.) - Millman (Austr.) 6:4, 6:4
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

105
Přidat komentář
pockerface
Přál bych Radkovi na Wimbledonu příznivý los, aby nemusel do kvalifikace a pak, aby chytl nějakého schůdného soupeře pro 1. a 2.kolo, takové osmifinále by bylo super. Při jeho smůle dostane Novaka, Andyho nebo Wawroše.
Reagovat
Krisboy
Bude to mít s tou kvaldou těžké. Pokud by dnes vyhrál - což proti Kohlimu nebude vůbec nic jednoduchýho - bude kolem 100. místa, to asi na hlavní soutěž nestačí. Jistější by bylo finále nebo titul :)
Reagovat
EllNino
ale uzávěrka pro Wimbledon už dávno je, ikdyby byl do Wimbledonu v top 100, kvaldu bude muset hrát
Reagovat
Krisboy
Aha. No tak ať si titul vyhraje jen tak, pro radost :)
Reagovat
pockerface
Radek se snaží,aby byl vidět, a aby mu přece jen nechali nést vlajku na OH :-). Určitě by si to zasloužil. Poslední hry ať už zimní nebo letní nesla ženská, tak by mohl Radek. A pokud ne Radek, tak asi Zuzka Hejnová.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlajkonoš bude Jágr.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že doktor filozofie zas ladí formu. To se asi letos v Bratislavě nepotkáme. :-(
Reagovat
Stan_Borowitz
to je největší haluz v historii tenisu.

Vzhledem k jeho dopingové minulosti zároveň i největší ostuda. Možná měli na USO jen prostě testovací sady, jinak nechápu, jak mohl průměrný tenista vyhrát takový turnaj.
Reagovat
Tornes
Největší haluz... No nevím. Ale rozhodně je v nabídce :D
Reagovat
Stan_Borowitz
"prošlé testovací sady" tam mělo být...
Reagovat
Krisboy
Jj, Čiličovo US Open a Bartoli a její uhaluzenej WImbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Bartoli bych za haluz neoznačoval. Vlastně nikoho ve WTA. Odečti Serenu a na titul z GS je tak 50-100 kandidátek. A Serenu tehdy odečetla Sabine, která pak "překvapivě" psychicky neustála finále.
Reagovat
Lunej..
Proč haluz? A u dopingu bylo prokázané, že mu dala lék na bolest jeho matka a měl zakázané látky, takže byla to jeho chyba, ale nevím, že by nějak vědomě dopoval, jako třeba Mašena. A že hrál zrovna tento GS skvěle se nedá upřít, měl výbornou formu. Takže jako žádnou ostudu tenisu to teda nevidím. Asi by měl tedy vrátit pohár, aby byli někteří spokojeni? .. nechápu.
Reagovat
rod_laver
http://postimg.org/image/rjzpejarf/

jen tak na okraj, Sampras se ani neumístil
Reagovat
Kozoroh
Sampras je v této statistice až pátý, před ním je i Murray.

https://en.wikipedia.org/wiki/
Tennis_records_of_the_Open_Era_%E2%80%93_men%27s_singles
#Per_court_type_career_totals_2
Reagovat
darek.vrana
Už jsem tady dlouho nečetl, že by měl Radek skončit a věnovat se deblu:). Snad jen tak končit nebude a ještě si jeho tenis nějakou sezónu užijeme. Přál bych mu ještě aspoň jeden velký výsledek - třeba titul nebo aspoň finále na nějaké 250 například...
Reagovat
lars
Mohl by porazit Jokerovice ve Wimblu :)
Reagovat
panzer.dragon
ve finále?
Reagovat
lars
v OF
Reagovat
Kozoroh
Ale kuš :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Toho vyradi Karlovic, verim v takovy to los.... Stepec by to mel s Jokerem mnohem horsi, protoze jsou kamosi a casto spolu trenuji
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemá tam být "Prvního Jimmyho Connora Švýcar ještě dlouho ohrožovat nebude...", ale "Prvního Johna Connora Rakušan ještě dlouho ohrožovat nebude..." Nejdřív musí totiž nastat Soudný den...
Reagovat
horska.kraslice
No, každopádně chybu tam mají: ne Connora, ale Connorse.
Reagovat
smazaný uživatel
To je Connor s Terminatora...:-)
Reagovat
panzer.dragon
:-)
Reagovat
rod_laver
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jak na tom někteří jsou, když je poráží tenisovj dědek.
Reagovat
turista
Ten dědek je ale ještě zatraceně dobrej.
Reagovat
tommr
předvedla dneska ve čtvrtfinále ITF turnaje v Essenu proti turnajový dvojce Witthoeftový skutečně skvělej výkon a po zásluze postupuje do semifinále. S hrou kterou v poslední době předvádí bude brzo v top-200 ... :)
Reagovat
makro99
tak to je cenný skalp, Carina byl zkraje roku No. 64; a ještě před měsícem od ní dostala ve dvou i s kanárem...
Reagovat
smazaný uživatel
jestli má Štěpec v plánu hrát s Berďou v Riu debla?
Reagovat
smazaný uživatel
jak jinak?
Reagovat
tommr
jj a vypadá to, že se vejdou do nominace ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info. Nějak mi tahle informace unikla.
Reagovat
tommr
v deblový nominaci na OH, kterou zveřejnil jeden fanoušek na tennis.com jsem dokonce viděl i náš druhej pár Rosol/Veselý, ale tomu sám moc nevěřím ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To asi ne. To já se i bála, jestli se tam Tomáš s Radkem vůbec vlezou.
Reagovat
turista
No naši by mohli v Třinci příští měsíc uhaluzit 3:2 s Francií. Berďa by mohl dát 2 body, debl by taky moh1 přinést 1 bod a třeba něco uhraje Veselka.
Reagovat
elda
Tak Nadal právě oznámil, že nebude hrát ve Wimbledonu :( !
Reagovat
smazaný uživatel
takovým rozhodnutím tleskám.95% hráčů by si šlo pro startovné 30000euro
Reagovat
Kozoroh
Tak jemu o startovné nejde, to jsou pro něj drobné.
Reagovat
smazaný uživatel
u něj jo
Reagovat
makro99
95% z první tisícovky asi jo :)
Reagovat
peggy
Radku,mam velikou rados,je to pravda jak to tu nekdo pise/Kryboj/.Hrajes vyborne a hlavne jsi opradu Cech,ktery bojuje jako lev.Tak Ti preji postupovat dal a vydz!
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
paráda ,bojoval jako lev
Reagovat
smazaný uživatel
Moucha pěkně trápí to německé kuliočko Withof. ,moc hezká bitva. Kája na TOP 150 určitě má.
Reagovat
Serpens
Hezká bitva? Ja žádný stream nenašel, máš nějaký?
Reagovat
smazaný uživatel
klasiku
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg%E2%84%96f%E2%84%96f&hc_l
Reagovat
Serpens
hm, mně tam jenom svítí match finished, ale díky
Reagovat
smazaný uživatel
jde to ,zkus znovu
Reagovat
Serpens
aa, ted se to zaplo, díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg%E2%84%96f%E2%84%96f&hc_l
Reagovat
smazaný uživatel
moc hezký zápas ,hodný WTA
Reagovat
tommr
jj Karolína předvedla proti velice těžký soupeřce skvělej výkon ... :)
Reagovat
tommr
bohužel do čtvrtfinále v Nottinghamu nepostoupila. Po debaklu v prvním setu se sice vzpamatovala a hru srovnala, ale nakonec jí ani zlepšenej výkon na výhru nad Bartyovou nestačil. Karolínu ve čtvrtfinále nečeká nic lehkýho ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína pokud tam nebude hrát stylem "všechno je otrava" tak by jí měla sundat v pohodě.
Reagovat
tommr
na to jak dlouho nehrála předvedla Bartyová velice dobrej výkon. Pokud chce Karolína proti ní uspět tak bude muset hrát naplno od samýho začátku a nebude si moct dovolit žádný výpadky ...
Reagovat
bIbec
občas sem kouknul a Barty se mi dost líbila. Já ji nikdy moc nesledoval, protože se stihla prosadit akorát v deblu a na to moc nekoukám, ale potenciál má teda veliký podle mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem druhý set a podání Bartyový je dělový. Taková "tělnatější" Shelby :-D
Reagovat
tommr
jj na její výšku podává obdivuhodně ...
Reagovat
horska.kraslice
Rok kriketu jí asi dost dal, co se rány týče.
Reagovat
Tornes
Na jednu stranu je pravda, že kriket je tenisu do jisté míry podobný. V obou sportech jde v základu zejména o techniku úderů.
Reagovat
tmora
Tak z Barty po roce je peknej otesanek...
Reagovat
tommr
jj mohla by z fleku zápasit v sumo ... :)
Reagovat
makro99
Skvěle! Jsem rád, že Radek využil příznivého losu a že konečně ten zápas s favoritem dotáhl do vítězného konce.
Reagovat
Chrenda
evidentně znovu míří do první stovky. Kohlschreiber je určitě hratelný. Pavlásek je také blízko průlomu. Konečně. Bylo by pěkné mít pět chlapů ve stovce.
Reagovat
EllNino
no ...bylo by jich tam stejně jako holek :) ale já věřím, že jich tam zase bude víc :)
Reagovat
Lunej..
Mně se zdá, že Radek, paradoxně, tenisově vyzrává :) Dříve chodil k síti víc, teď, po té operaci zad, se udržuje více na BL, ale ty voleje a nebo čopy má takové promyšlenější a celkově se mi zdá i víc odolnější. :)
Reagovat
tommr
u žen je přitom trend úplně opačnej - už jich máme v první stovce jen 5 a Denisa Allertová je na nejlepší cestě z ní zase vypadnout. Pokud to takhle bude pokračovat i nadále tak bychom brzy mohli mít v první stovce víc mužů než žen což by se ještě loni muselo zdát jako naprostá utopie ... :)
Reagovat
PetaM
Z top 100 míří pryč i Šafářová, Kvitová a Plíšková :D

A teď schválně, kdo to nepochopil? :D
Reagovat
Lunej..
JÁ!!
Reagovat
blixa
Tak že si to nepochopila ty bábi, to nepřekvapuje :D, ale že jsem to nepochopil ani já ???!!!!! :-o
Reagovat
PetaM
Ale ty kuřátko! Si ze mě děláš akorát dobrý den. :(
Reagovat
blixa
Kuřátko jo ? :D :D Měl bych vědět něco co nevím ? ;-)
Reagovat
PetaM
Já nevím, co nevíš, takže ti to bohužel nemůžu říct. Ale až se to dozvíš, klidně ti to potvrdím :)
Reagovat
Lunej..
Kdo je kuřátko? :)

blixo, nejsi zase nějak drzej kvečeru? :D

tak a teď je tu takový guláš, že bych prosila našeho kuchaře PetuM, aby nám to osvětlil, kdo je kuřátko, proč a co tím myslel, ať můžu zase klidně spát. Děkuji :)
Reagovat
PetaM
Ty jsi kuřátko přece! :)
Reagovat
Lunej..
Já? Proč? Necítím se zase tak opeřeně :D nebo si chtěl napsat původně slepice, ale strach ti to nedovolil? :)
Reagovat
blixa
Tak má ti snad psát broilere ? :D Kuřátko je mnohem poetičtější !
Reagovat
PetaM
No právě! Jak jsem přemýšlel, která z drůběží rodiny jsi, tak slepička mi k tobě nejde, kohout už vůbec, takže zbylo kuřátko. No a ještě si stěžuj! Tady pan Blixík se oslovuje babi, a moje kuřátko se nelíbí?! :D
Reagovat
PetaM
*tě oslovuje
Reagovat
Lunej..
no mně se nelíbí, že tě u mě napadá vůbec nějaká drůbeží rodina teda.. to si asi vezmu dost osobně. :)

Blixa je dědek, tomu se to promíjí, protože se mu plete kdo vypadá jak koťátko, kdo vypadá jak bába atd. :D

No a co jsi tím vlastně myslel, ohledně míření z top 100?
Reagovat
blixa
Kuřátko, nauč se už konečně sledovat vlákno ! :D :D Kuřátko jsi jasně ty ;-) :D
Reagovat
blixa
A tak, zase na druhé straně, ono je lepší někdy nevědět ... :D
Reagovat
raron
Radek , výborná práce!! jen tak dál:-)
Reagovat
Krisboy
Skvěle Radku!!!
Reagovat
Krisboy
...to bude mít peggy radost.
Reagovat
FulnekUltras
se mi zdá, že kdyby se teď všechno hrálo jen na dva vítězné sety, bude štěpec brzy ohrožovat top10... ;)
Reagovat
pockerface
No letos určitě :-).
Reagovat
a.magerova
Reagovat
pockerface
To by bylo něco. To bych asi chrochtal blahem.
Reagovat
a.magerova
Já taky, ale muselo by vyhrát to správné R... :-))
Reagovat
r176
Andrea Hlaváčková "bojuje" proti Barty v prvním setu 0:6 :-))))))))))
Reagovat
janek_da
Tak teď se Štěpec ukázal. Ve zpomaleném záběru na SP. servis lajna, zadní lajna a pak ještě jedna
Reagovat
Krisboy
Zase další rekord. Zajímalo by mě, kdo drží rekord v počtu držených rekordů. Federer, Djokovič, Lendl, Veselý, Connors, Laver nebo někdo jiný?
Reagovat
a.magerova
Mě zas zaujala poznámka komentátora, že Federer 12 let neprohrál s hráčem mladším 19 let.... :-))))
Reagovat
panzer.dragon
to bude asi rafan před těma 12 rokama co?
Reagovat
a.magerova
Jakýsi sedmnáctiletý hejsek, na jménu celkem nezáleží... :-P
Reagovat
lars
Tomas
Reagovat
a.magerova
Opravdu Rafa.
Reagovat
lars
2004 na OH prohral Feder s Tomasem
Reagovat
lars
Co mas s Rafou ? :)
Reagovat
a.magerova
Aha, no vidíš.... komentátor jmenoval Rafu, jakože sedmnáctiletý Rafa... takže koukám koukám do statistik a jooo... Miami 2004 Rafa, OH 2004 Tomáš.... OH bylo na tuty v létě bo to jsem byla zrovna na dovči na Krétě a tam sledovala mimo jiné i triumf Romana Šebrleho.... a Miami bylo na přelomu března dubna.... takže Kecal..... :-P

https://www.youtube.com/watch?v=WPVsWvaKsko
Reagovat
smazaný uživatel
Gretzky
Reagovat
Krisboy
Myslel jsem z normálních lidí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist