Štěpánek porazil Ginepriho a je v San Jose ve finále

24. 2. 2008, 11:45
Aktuality 1
Český tenista Radek Štěpánek postoupil posedmé v kariéře do finále turnaje ATP. V San Jose v sobotu ve třech setech porazil domácího držitele divoké karty Robbyho Ginepriho, který je ve světovém žebříčku o 104 míst níže. Ve finále, které se hraje hodinu po půlnoci SEČ, bude Štěpánkovým soupeřem nejvýše nasazený Američan Andy Roddick, jenž vyřadil Guillerma Garciu-Lopeze ze Španělska po setech 7:6 a 6:1.
Radek Štěpánek se v San Jose o titul utká s Andym Roddickem

Štěpánek musel v duelu s Gineprim obracet nepříznivý vývoj poté, co nevyužil dvoubodový náskok v tie-breaku a prohrál ho 5:7. "Neměl jsem z toho radost, ale říkal jsem si, že je to jen jeden set, a když chcete vyhrát zápas, musíte získat sady dvě," uvedl po zápase Štěpánek.

Ginepri si ještě v úvodu druhého setu vypracoval dvě příležitosti k brejku, Štěpánek je však odvrátil a začal utkání dominovat. Český daviscupový reprezentant se mohl opřít o všechny důležité aspekty své hry - precizní servis, voleje, či deprimující "kraťasy" od základní čáry. V sedmé hře prolomil Štěpánek soupeřovo podání na 4:3 nádherným bekhendovým úderem, po němž Ginepri vzteky mrštil raketou na zem. Z následujících deseti gamů pak vyhrál jediný.

Český tenista bude ve finále proti Roddickovi usilovat o svůj třetí titul v kariéře, nicméně favoritem nebude. Také kvůli tomu, že v dosavadních třech zápasech ještě vysokého Američana neporazil, i když k tomu byl podle slov Roddicka loni ve Washingtonu hodně blízko. "Ten zápas měl vyhrát, protože já jsem tenkrát musel hodně klamat tělem. Měl jsem v ruce jen dvě dvojky, ale on to nevěděl," použil pokerovou terminologii vášnivý milovník této karetní hry Roddick. V hlavním městě USA tehdy Štěpánka porazil 6:3, 1:6 a 7:5.

ATP San Jose - výsledky 6. dne:

Dvouhra - semifinále:
Štěpánek (4-ČR) - Ginepri (USA) 6-7(5) 6-4 6-1
Roddick (1-USA) - Garcia-Lopez (Šp.) 7-6(2) 6-1

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist