Štěpánek porazil Nišioku, vybojoval účast na Roland Garros

20. 5. 2016, 13:52
Aktuality 9
Radek Štěpánek si i letos zahraje na French Open, na kterém nechyběl od roku 2011. Český tenista si vybojoval účast na antukovém grandslamu v kvalifikaci, v jejímž posledním kole dnes porazil Japonce Nišioku. Stejně úspěšná byla i Kateřina Siniaková.
Radek Štěpánek

Aktuálně 129. hráč světa Radek Štěpánek chyběl na French Open za posledních 13 let jen jednou, v roce 2010, kdy v Paříži nehrál kvůli únavovému syndromu. Od následující sezony na Roland Garros nechyběl a letos na něm bude startovat pošesté v řadě. Karvinský rodák o tom rozhodl v dnešním duelu s Japoncem Jošihito Nišiokou, kterého v posledním kole kvalifikace porazil 6-3 6-2.

Své rozhodující zápasy v kvalifikaci zvládly i dvě české tenistky. Kateřina Siniaková si poradila se Silvií Solerovou-Espinosovou po setech 7-6 a 6-1 a nyní ji v Paříži čeká druhý start v kariéře.

Lucie Hradecká bojovala o hlavní soutěž tři hodiny. V duelu s Grace Minovou získala po prohraném úvodním setu další sadu hladce pro sebe, ale v rozhodujícím se dlouho nemohla prosadit při podání své soupeřky. Ta měla za stavu 7-6 dva mečboly, které česká tenistka odvrátila, a Hradecká vzápětí Minovou brejkla. Ani to nebyl konec zápasu - Američanka se vrátila zpátky do utkání, v němž mohla za stavu 9-8 strhnout vítězství na svou stranu. Hradecká ale odvrátila i další dva mečboly, znovu soupeřku brejkla a napodruhé už při svém servisu nezaváhala.

Hůř si dnes vedla Klára Koukalová, která prohrála s Caglou Büyükakcayovou z Turecka 1-6 3-6 a v hlavní soutěži bude chybět poprvé od roku 2007.

Výsledky - kvalifikace na French Open:
Muži - 3. kolo:
Štěpánek (20-ČR) - Nišioka (2-Jap.) 6:3, 6:2
Ženy - 3. kolo:
Siniaková (ČR) - Solerová (Šp.) 7:6 (7:2), 6:1
Büyükakcayová (2-Tur.) - Koukalová (22-ČR) 6:1, 6:3
Hradecká (ČR) - Minová (USA) 6:7 (4:7), 6:1, 11:9
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
A Strýcová má v 1 kole Hradeckou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A dostal Andyho v prvním kole, to je pech...v pavouku je i Adam, asi jako náhradník se taky dostal a Roberto Carballes Baena č.115 na žebříčku, tak snad toho využije..
Reagovat
tommr
protože jsem počítal jen s postupem Katky Siniakový a Lucka Hradecká a Radek Štěpánek mě tudíž příjemně překvapili ... :)
I tak je ale na letošním FO oproti lonský rekordní účasti mírnej pokles v počtu našich hráček. Loni startovalo 11 našich žen (10 postoupilo přímo a 1 z kvalifikace) zatímco letos jen 8 (6 přímo a 2 z kvalifikace). U mužů je stav 4 startujících neměnnej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem teda dneska spokojen. Kromě Katky postoupily i Sorana, Louisa a Danka... Teď ještě čekat, až konečně dohrajou ty brzdy Hradecká a Min. :D
Reagovat
EllNino
no ještě že to Lucie dala :D
Reagovat
PetaM
Nádherný zápas mezi Luckou a Min. Takový patří tak do finále :D No, GS možná ne, ale nějakého pěkného INT, nebo Premieru :D
Reagovat
tommr
jj bejt tam místo holek třeba Nadal s Djokovicem tak by se o tom psalo jako o epický bitvě ... :)
Reagovat
PetaM
A přitom to nebyla žádná pinkaná, ale brutální rychlý tenis :)
Reagovat
tommr
místy až moc brutální - doufám, že se Lucka dá do začátku FO do kupy ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist