Štěpánek porazil Tomice, čeká ho Ferrer. Berdych je ve 3. kole

8. 5. 2012, 13:22
Aktuality 4
ATP MADRID - Radek Štěpánek svůj premiérový zápas na modré antuce vyhrál. Český tenista na Masters 1000 v Madridu porazil 6-2 7-5 Australana Bernarda Tomice a postoupil do 2. kola proti Davidu Ferrerovi. Už do kola třetího se dostal Tomáš Berdych.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek z posledních pěti zápasů porazil jen Tommyho Haase a na antuce letos prohrál jak v Davis Cupu s Tipsarevičem, tak v Monte Carlo s Nieminenem. Ne zrovna ideální pohodu mu pak před 14 dny narušila střevní viróza, kvůli které vynechal turnaj v Barceloně.

Dnes už ale absolvoval premiérový soutěžní zápas na netradiční antuce modré barvy, na které se poprvé v historii koná Masters 1000 v Madridu, a bez větších problémů zvítězil. Třiatřicetiletý rodák z Karviné si v prvním vzájemném souboji poradil po setech 6-2 7-5 s devatenáctiletým Australanem Bernardem Tomicem a postoupil do 2. kola.

V dalším zápase na českého tenistu čeká domácí světová šestka David Ferrer, se kterým má Štěpánek bilanci 3-5. Na antuce Španěla poprvé porazil, další dva duely v pětisetových bitvách prohrál.

Večer do turnaje vstoupil již zápasem druhého kola také Tomáš Berdych a ani on ve své premiéře na modré antuce nezaváhal. Český tenista bez ztráty servisu porazil 6-4 6-3 Jihoafričana Kevina Andersona a postoupil do 3. kola.

V něm se sedmý hráč světa utká buď s Rusem Igorem Andrejevem, nebo s Francouzem Gaelem Monfilsem. Ten se dnes po sedmi týdnech vrátil na kurty a ve třech setech zdolal čerstvého vítěze z Mnichova Němce Philippa Kohlschreibera.

Skvělé představení po svém prvním servisu dnes divákům nabídl Milos Raonic. Jednadvacetiletý Kanaďan po něm byl v souboji s Davidem Nalbandianem stoprocentní, když především díky 16 esům vyhrál všech 27 výměn po prvním podání. Raonic Argentince přehrál agresivní hrou, když zahrál 29 vítězných úderů a udělal jen 13 nevynucených chyb. Nakonec vyhrál hladce 6-4 6-4. 

Ve druhém kole se talentovaný Kanaďan, který před 14 dny na antuce v Barceloně porazil i Andyho Murrayho a prohrál až v semifinále s Davidem Ferrerem, utká s Rogerem Federerem. Se Švýcarem se už letos utkal v Indian Wells a prohrál s ním 1-2 na sety.

Postoupil také Novak Djokovič, nejlepší tenista světa byl ale především frustrovaný z nového povrchu. V souboji s Danielem Gimenem-Traverem byl na kurtu otrávený a o výhru musel bojovat ve třech setech. Za celé utkání ale po svém podání ztratil jen 16 fiftýnů a zvítězil 6-2 2-6 6-3.

- ATP MASTERS 1000 MADRID -
(Španělsko, tv. povrch, 3,090,150 eur)
úterní výsledky (08. 05. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (6-ČR) - Anderson (JAR) 6-4 6-3  
Štěpánek (ČR) - Tomic (Austr.) 6-2 7-5
Djokovič (1-Srb.) - Gimeno (Šp.) 6-2 2-6 6-3
Simon (9-Fr.) - Fognini (It.) 6-7(1) 6-3 6-3
Del Potro (10-Arg.) - Mayer (Něm.) 6-4 6-2
Monfils (12-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-5 6-7(2) 6-3
Melzer (Rak.) - F. López (13-Šp.) 3-6 7-6(6) 6-4
Verdasco (15-Šp.) - Istomin (Uzb.) 7-5 6-2
Dolgopolov (16-Ukr.) - Andújar (Šp.) 7-6(5) 6-4
Delbonis (Arg.) - Ramos (Šp.) 6-3 6-2
Čilič (Chorv.) - Montaňés (Šp.) 6-3 6-3
Raonic (Kan.) - Nalbandian (Arg.) 6-4 6-4
Wawrinka (Švýc.) - O. Rochus (Belg.) 6-4 7-6(3)
Seppi (It.) - Llodra (Fr.) 7-5 6-4
Granollers (Šp.) - Berlocq (Arg.) 7-5 3-6 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Polášek (ČR/SR) - Almagro/Ramos (Šp.) 6-3 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Radkovi i Tomovi k postupu a jen tak dál ... držím palce oboum a do dalších zápasů ... jeďte jeďte jeďte ... co nejdál
Reagovat
steve79
Postup Štěpce přes Tomiče jsem nečekal, abych řekl pravdu. Ferera by mohl potrápit, ale na postutp to asi nebude. Jinak kdo hraje na centr kurtu po Lopezovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Radek na tich velkých turnajích povětšinou narazí ve 2. kole na big soupeře.. V Miami Nadal a v Madridu Ferrer..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ferrera by mohl dost potrápit když se mu bude dařit jeho hra, rozhodně neni bez šance.
Hlavně sem ale zvědavej na Rogera, 5 týdnů nikde nehrál, to je na mě docela dost. Snad to nebude takový drama jako v IW.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist