Štěpánek postoupil, bude hrát s Berdychem

11. 10. 2011, 11:25
Aktuality 21
Dva nejlepší čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek se po více než pěti letech utkají na turnaji ATP. Daviscupoví kolegové spolu změří síly poté, co Štěpánek v dnešním utkání porazil domácího hráče Zhang Ze a postoupil do druhého kola.
Radek Štěpánek

Dvaatřicetiletý Radek Štěpánek neměl v prvním kole s 307. tenistou světa vážnější problémy. V duelu s o jedenáct let mladším soupeřem, který startoval díky divoké kartě od pořadatelů, sice jednou ztratil servis, za 68 minut však zvítězil dvakrát 6-3 a bezpečně postoupil.

Do druhého kola mu turnajový los poslal čerstvého vítěze z Pekingu Tomáše Berdycha, jenž měl jakožto turnajová šestka v úvodním kole volný los. S Berdychem se Štěpánek utká poprvé od února 2006, kdy ho ve dvou setech porazil v Marseille. O několik měsíců dříve ho v prvním vzájemném utkání tehdy dvacetiletý krajan vyřadil v semifinále turnaje Masters v Paříži, a tak mají zatím vyrovnanou bilanci 1:1.

Oba čeští tenisté se dobře znají z působení v Davis Cupu, navíc dnes v "generálce" na vzájemný zápas ještě absolvovali čtyřhru. V prvním kole prohráli 6-7 6-4 a 7:10 s deblovými specialisty Erikem Butoracem z USA a Jeanem-Julienem Rojerem z Nizozemských Antil.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3.240.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Zhang Ze (Čína) 6:3, 6:3, F. López (Šp.) - Tipsarevič (9-Srb.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:3), Harrison (USA) - Troicki (11-Srb.) 6:3, 6:3, Dolgopolov (12-Ukr.) - Kubot (Pol.) 6:4, 7:6 (8:6), Melzer (14-Rak.) - Ljubičič (Chorv.) 6:4, 6:2, Nišikori (Jap.) - Haase (Niz.) 0:6, 7:5, 7:6 (7:5), Tursunov (Rus.) - Bellucci (Braz.) 6:7 (5:7), 6:4, 7:5, Raonic (Kan.) - Llodra (Fr.) 6:7 (7:2), 6:2, 7:6 (7:5), Bogomolov (USA) - Granollers (Šp.) 6:2, 6:3, Ramos (Šp.) - Čilič (Chorv.) 6:3, 6:4,

Dvouhra - 2. kolo:
Almagro (7-Šp.) - Robredo (Šp.) 7:5, 6:3, Simon (8-Fr.) - Montaňes (Šp.) 6:1, 6:1, Roddick (10-USA) - Dimitrov (Bul.) 7:6 (7:3), 7:5, Wawrinka (13-Švýc.) - Young (USA) 6:7 (7:5), 7:6 (7:2), 6:2, Mayer (15-Něm.) - Nalbandian (Arg.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Butorac/Rojer (USA/Niz. Ant.) - Berdych/Štěpánek (oba ČR) 7:6 (7:4), 4:6, 10:7.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neví někdo na kolika dvorcích se hraje, popř.zdali je šance že budou naši v přenosu??
Reagovat
smazaný uživatel
ted sice dávaj nadala ale každý den vyslílaj 10:00 12:00 14:00 poszupem času se bude měnit .
Reagovat
Fandina
http://www.facebook.com/sportovniprenosy
Reagovat
VlS
Tak koukám, že Mardy je venku, tak přeju Tomovi aby toho odehrál víc (promiň Radku) a Jo by mohl držet basu s Mardym
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Turnaj mistrů už to je jedno, tam půjdou všichni tři, nikdo jiný je nemá šanci předběhnout podle mě.
Reagovat
VlS
Matematicky ano, ve hře je ještě cca 2 500 bodů! Šanghaj, Paříž tisícovky a ještě je tam 500 ve Švajcu a ve Španělsku a nějaká 250. Po Šanghaji bede jasněj
Reagovat
Jersey
Radek se dneska s Tomšem při deblu domluvili že to Radek Tomšovi pustí, aby nabral víc bodů na TM =D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i kdyby to Radek Tomášovi pustil, nic bych proti tomu neměl.
Ale i když nepustí, myslím že proti Tomášovi v jeho současné formě a se současným returnem nebude mít nárok.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako, že jeden prachy druhej body? Určitě ne, tenis je hodně individuální sport (a není to fotbal), je to časté - dneska parťáci zítra soupeři nebo soupeři z jedné země nebo dobří přátelé lhostejno z jaké země proti sobě. Vyjímkou asi bývaly vzájemné zápasy sester W., protože jejich otec je tvrdej manažer.
Reagovat
ReadyTeddy
Zdravím - na turnaj mistrů i mistryň se kvalifikuje první osmička v žebříčku k určitému datu, anebo nejlepších osm hráčů, kteří za aktuální kalendářní rok získali nejvíce bodů? Dík
Reagovat
smazaný uživatel
Jde o body za aktuální kalendářní rok (race). Není tam tedy započten např. loňský Turnaj mistrů nebo turnaje ITF. Na druhou stranu nasazení do skupin se, tuším, dělá podle aktuálního žebříčku (rankings). Jakmile je tedy určena s definitivní platností osmička účastníků (a náhradníci), můžete YTD-race žebříček zahodit.
Reagovat
VlS
V ATP je to podle aktuální žebříčku platného v pondělí po posledním turnaji před Turnajem mistrů, ze kterého jsou odečtené body za turnaj mistrů z předchozího roku.
Nemusí to být nutně 8 nejlepších (výjimka se letoška netýká) ale může to být první šestka, doplněná o případné 2 vítěze GS, kteří nejsou v první šestce za předpokladu, že jsou v první tuším dvacítce.
Jestli je to u WTA stejně nevím, pokud ano, mohla by být na GS Kim, která vyhrála AO místo osmé hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
jsou to nesmysly. kdo ví kdes k tomu přišel Lojzo.
Reagovat
VlS
V pravidlech ATP tady http://www.atpworldtour.com/Corporate/Rulebook.aspx
Antoníne topiči elektrárenský
Reagovat
VlS
On to tady někdo už psal někdy minulý týden, ale ve WTA je to takhle:
1. Qualified Players - Singles
The Tournament shall consist of a singles draw of eight (8) players(including one (1) Wild Card, if applicable) in a round robin format to be determined by the WTA.
The top seven (7) players using the 16 best 2011 singles results, starting with the beginning of the Tour Year, shall qualify for the Tournament.
The qualification method will count the previous 52 weeks of events, beginning the Monday of the week of the current Premier WTA Championships and dropping off the ranking points earned in the 2010 Sony Ericsson Championships and the 2010 International Tournament of Champions.
At its sole discretion and taking into account extraordinary circumstances, the WTA may select the 8th player for participation in the singles draw. If the WTA does not exercise its option to select the 8th player, the 8th spot in the draw will be awarded to the player who is in the 8th position using the method described above.

Stručně - jistotu má 7 hráček žebříčku za příslušný rok bez bodů za předchozí Turnaj Mistryň a Bali. 8 místo může WTA obsadit divokou kartou - žádná pravidla pro její udělení nejsou stanovena. Když to WTA neudělá (neudělí divokou kartu) je 8. místo osmičky v žebříčku.
Celý text je zde:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/wtachampsrules.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám že Lopez porazil Tipsareviče, takže Tomovi odstranil neoblíbeného hráče ;)
Reagovat
Pe3k
A Nadala mu odstraní kdo? Šanci má jedině Mayer.
Reagovat
VlS
Berdychovi může Nadala odstranit jedině Berdych, nikdo lepší v jejich části pavouka není. Pokud mu ho nikdo neodstraní a on prohraje, tak prohraje
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím,že nikdo nedáváte šanci Radkovi,já bych ho zase tak neodepisoval!
Reagovat
VlS
Klidně se to může stát, ale byla by to škoda, pár bodů pro Radka nic neřeší, pro Berďu může, ale nemyslím si, že by se na to kluci dívali a budou hrát, jak budou moci nejlíp. Ať je to pěknej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych to tak videla, at je to nelitostny zapas na tri sety.At si uzijeme super tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist