Štěpánek postoupil do čtvrtfinále. Berdych dohrál

7. 1. 2009, 14:30
Aktuality 0
ATP BRISBANE - Český tenista Radek Štěpánek postoupil na úvodním turnaji nové sezony v Brisbane již do čtvrtfinále, když si poradil s Francouzem Llodrou. Naopak Berdych už dohrál, když podlehl Nišikorimu.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek dnes zdolal Francouze Michaela Llodru 7-6 6-3, přičemž k výhře mu stačil jediný proměněný brejkbol. O postup do semifinále se utká se čtvrtým nasazeným Robinem Söderlingem ze Švédska.

Třicetiletý rodák z Karviné porazil svého soupeře popáté ze šesti vzájemných duelů. Jedinou prohru musel strávil při olympijském turnaji v Pekingu. S Llodrou může změřit síly také v prvním kole Davisova poháru, které čeká družstva Česka a Francie za dva měsíce.

Naopak druhý český zástupce v Brisbane již dohrál. Tomáš Berdych měl cestu minimálně do semifinále "vyčištěnou" od nasazených hráčů, ovšem už v druhém kole nestačil na talentovaného Japonce Keie Nišikoriho, který loni šokoval triumfem v Delray Beach a na US Open postoupil až do osmifinále.

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí dnes začal lépe, ovšem vedení 5-2 neudržel. O čtyři roky mladší Nišikori začal předvádět místy neuvěřitelné údery, jimiž českého soupeře doslova zatavil. Pátý nasazený Berdych, který se mohl opřít o skupinku povzbuzujících australských fanoušků, sice příliš zbytečně nechyboval, ale mnohdy se mohl za vítěznými údery Japonce jenom ohlédnout.

Po překvapivém vítězství nad nejvýše nasazeným Novakem Djokovičem tentokrát neuspěl lotyšský mladík Ernests Gulbis. Francouzi Paulu-Henrimu Mathieuovi podlehl po setech 3-6 4:6. V případě úspěchu by mohl ve čtvrtfinále vyzvat Francouze Tomáš Berdych, jehož duel s Japoncem Keiem Nišikorim teprve čeká.

Namále měl ve druhém kole nečekaný finalista loňského Australian Open Jo-Wilfried Tsonga. Druhému nasazenému Francouzi totiž Fin Jarkko Nieminen nadělil v první sadě kanára. Sedmý hráč světa však nakonec utkání otočil, když uspěl ve dvou následných tie-breacích.

ATP BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 484.750 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (8-ČR) - Llodra (Fr.) 7-6(2) 6-3
Nišikori (Jap.) - Berdych (5-ČR) 7-6(7) 6-3
Tsonga (2-Fr.) - Nieminen (Fin.) 0-6 7-6(1) 7-6(5)
Verdasco (3-Šp.) - Ančič (Chorv.) 6-2 6-3
Mathieu (Fr.) - Gulbis (Lot.) 6-3 6-4
Serra (Fr.) - Melzer (Rak.) 6-4 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Gicquel/Tsonga (Fr.) - Aspelin/Vízner (3-Švéd./ČR) 7-6(1) 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist