Štěpánek překvapil i Gasqueta. O titul si zahraje s Verdascem

10. 1. 2009, 07:15
Aktuality 4
ATP BRISBANE - Radek Štěpánek postoupil na úvodním podniku sezony v Brisbane už do finále. V dnešním semifinálovém střetnutí s Francouzem Gasquetem sice znovu prohrál úvodní set, ale stejně jako ve čtvrtfinále dokázal utkání otočit. O třetí titul kariéry si zahraje se Španělem Verdascem.
Radek Štěpánek

Třicetiletý rodák z Karviné v úvodu nového roku dokazuje, že to s útokem na Top 10 myslí vážně. Dobrou připravenost na novou sezonu předvádí na turnaji v Brisbane, kde otočil druhé utkání v řadě a zahraje si o titul.

Radek Štěpánek stejně jako ve čtvrtfinále proti Švédovi Söderlingovi nezvládl první set, a hladce jej ztratil, protože třikrát neudržel vlastní podání. Servis pak ale zlepšil a dostal o osm let mladšího soupeře pod tlak. Gasquetovi už nabídl jen minimum příležitostí k brejkbolům a sám jich měl celkem 19. Po dvou hodinách a dvanácti minutách i podruhé v kariéře Francouze porazil a pokusí se získat svůj třetí titul.

"Myslím, že celý zápas, i když jsem prohrál první set, byl hodně kvalitní. Bylo to náročné utkání," řekl Štěpánek, jenž se může se svým dnešním soupeřem utkat i za dva měsíce v daviscupovém utkání v Ostravě. "Řekl bych, že jsem byl v dalších dvou sadách aktivnější a agresivnější. Snažil jsem se ukončovat výměny a to byl dnes rozdíl mezi námi dvěma," dodal rodák z Karviné.

Ve finále mu bude stát v cestě španělský daviscupový hrdina Fernando Verdasco, který za hodinu a čtvrt porazil i v pátém vzájemném střetnutí jiného Francouze Paula-Henriho Mathieua, dnes však hladce 6-2 6-1.

Pětadvacetiletého madridského rodáka spíš než Mathieu při zápase rozhodila fanynka, která ho vyzvala, aby se s ní oženil. "Řekl jsem jí, že teď není ten správný moment a že potřebuju čas," uvedl po zápase s úsměvem Verdasco, jehož přítelkyní je srbská tenistka Ana Ivanovičová.

Také světová patnáctka má stejně jako Štěpánek na kontě zatím dva tituly, v dosavadních dvou vzájemných zápasech ale českého tenistu nedokázal porazit. Postoupil už do svého osmého finále, poprvé však na rychlém povrchu.

Plný sebevědomí je Štěpánek, jenž doufá, že naváže na své tituly z Rotterdamu (2006) a Los Angeles (2007). "Určitě bude důležité, abych rozbil jeho rytmus. Za poslední sezony se zlepšil, ale já také," uvedl český hráč, jenž je na začátku sezony v dobré formě. "Je skvělý pocit, když vyhrajete první čtyři zápasy roku na prvním turnaji. Mám dost důvěry ve vlastní síly a jsem šťastný z toho, jak hraju," dodal Štěpánek.

Finále podniku s dotací 484.750 dolarů začíná v neděli ve 2:00 hodiny SEČ v Pat Rafter Areně.

ATP BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 484.750 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (8-ČR) - Gasquet (7-Fr.) 2-6 6-2 6-4
Verdasco (3-Šp.) - Mathieu (Fr.) 6-2 6-1

Čtyřhra - :
Verdasco/Zverev (Šp./Něm.) - Ball/Guccione (Austr.) 6-4 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo na moje slova přece jen došlo, Radek vyhraje celý turnaj, určitě na to má!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Štěpoš se nezdá, tohle jsem od něho absolutně nečekal, první ATP turnaj nové sezóny a hned finále!! Ale stojí proti němu silný tenista - ale rozhodně bych Verdasca nenazýval daviscupovým hrdinou, kdo totiž tehdy viděl, jak hrál jeho argentinský soupeř, tak si o tom zápase myslí své...A jinak Verdasco chodí opravdu s Ivanovičovou?? Jak dlouho?? Holt někdo se má, no...
Reagovat
dabelsobul
Nejde o vykon soupere, ale Verdasco zkratka ziskal rozhodujici bod a byl hrdinou, tak uz to nnekdy byva :)

S Anou chodi uz nejakerj ten mesic, zhruba od konce lonskeho leta.
Reagovat
kohlik
Jen tak dál ..Skvěle Radku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist